1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Shmizla94

Shmizla94 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    174
    А можда и те чека да му пишеш ти,да не биде тој стално прв или пак досаден..

2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Се зависи ти од тоа колку можеш да се справиш со тоа. Ако можеш да имаш чувства за некој, а он ни статус како девојка да не ти даде и да си тепа време со тебе тогаш океј...ама ако тебе тоа ти е тешко и те повредува, заврши работа на време. Ја не би можела некој да не ми посветува внимание и да си тепа време со мене, сакам да е некој само со мене и нејќам нешто несериозно. Ама тоа сум јас, ти може другачије размислуваш и можеш... Одлуката на крај е твоја.

3. HerMajesty

HerMajesty Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    565
    Штом тебе многу ти се допаѓа и тој го знае тоа, тогаш мислам дека треба да му дадеш простор да расчисти тој самиот со себе најпрво. Нека си ги среди чувствата и мислите во глава прво па после нека се изјасни што планира понатаму.

4. Shmizla94

Shmizla94 Активен член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    174
    Ова мене ич не ми се допаѓа а што ако ја зафркава? Што ако сака да помине времето само онака со неа како играчка на крај таа ќе биде повредена ..

5. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Реално да сакаше да ме искористи имаше навистина многу шанси не дека јас стоев здрвена, го буцкав цело време, и не е таков тип, најискрени да си бидеме, немаше да ми каже тоа што ми кажа ако сакаше да ме искористи туку ке си тераше со работата како му кефне, и навистина сакам да му дадам шанса да си ги среди мислите како што кажа @HerMajesty погоре, знам дека има големи шанси јас да го изедам подебелиот стап на крај , ама полесно е да кажеш дека треба да пресечеш и подалеку од него одколку да го направиш

6. HerMajesty

HerMajesty Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    565
    Според горе напишаното тој и кажал дека има чувства кон друга девојка. Во случајов девојчето треба да размисли дали нејзините чувства се доволно силни и дали вреди да му даде шанса, со оглед на неколку месечната дружба (доволен период за да запознаеш некого, да му ги процениш намерите). Доколку тоа не е случај, тогаш едноставно нека го означи крајот пред почетокот.

7. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Мене навистина ми се допаѓа многу дечково, ми одговара и според начин на живот и си имаме секакви муабети, обични и мрснички, има сексуална тензија , и самиот ми кажа кога сум со тебе тие моменти ми се супер ама не е константно проблемот е одпосле, и затоа сум во дилема

8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.542
    Сосема во ред, ако има заинтересираност другата страна. Мене ме "смува" одма на првата средба по 15 минутен разговор (претходно виртуелно се допишувавме некое време) ама ете имаше искри од двете страни и се деси. :D Само без форсирање, ако не сака одма не сака и тоа е тоа, за понатаму останува. :)

Овде ти можеш да бидеш најмногу повредена. Ако ти е само за забава океј, ама ако фаќаш чувства за него поарно тргни се со време. Пази, имал девојка а излегува со тебе за да го "надомести" вниманието што му фали. Дури и да успеете да бидете во врска, ако може неа ова да и го прави може и тебе со друга кога ќе почувствува дека нема доволно внимание. :)

9. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Да разјаснам малце имаЛ девојка , раскинале, поточно она му раскинала, јас воопшто немаше да пробувам ништо ако он беше во било каква врска сеуште со бившата

10. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.542
    Моја грешка тука.
    Пиша дека сеуште биле во контакт и имал чувства за неа, не ќе да им е целосно решена работата со бившата. Јас не би била со човек кој е уште заљубен во бившата и контактира со неа.

На Shmizla94 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Тоа дека не е решена од негова страна , да , за од нејзина од тоа што го чув од него, заклучив дека го мавта и му наоѓа изговори да не се видат, ама неможам со сигурност да знам секако, и затоа пишав тука за совет, за ако бил некој во слична ситуација, што би направил и дали да му дадам време и да почекам да си се спастри себе си?

12. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.465
    Допаѓања:
    41.053
    Ако мислиш да продолжиш со него во сериозна врска, мислам дека нема потреба да му даваш веќе време. Ти си му го дала сето потребно време досега, а он не успеал да се среди. Чим не успеал до сега, нема ни во иднина, бар не со тебе. Ти си му транзиција. Девојка со која ќе си ги лечи раните додека не му се врати бившата или не наиде следната во која ќе се заљуби.
    За жал, многу лошо си се поставила на самиот почеток, си се сложила само да се забавуваш со него, чекајќи дека со тек на време ќе има емоции за тебе. Не очекувај такво нешто. Нема да се појават. Читај меѓу редови. И самиот на некој начин ти го признал истото.
    Пошто веќе почнале да ти се појавуваат емоции, јас би ти рекол скроз да прекинеш со него, поради тоа што секое наредно гледање и одложување за тебе ќе станува се повеќе и повеќе болно. Крајот е неизбежен, за жал, како кај сите комбинации кога едната страна ќе се заљуби, а другата не.

На rolulika, Peperutce1115, Amellie13 и 2 други им се допаѓа ова.
  13. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Фала ти на мислењето колку и да е сурово, сепак морам да направам еден сериозен муабет со него на темата во било кој случај, не сакам само така да заврши , да видам што ќе каже и после ќе одлучувам

14. Zaluben vo svet

Zaluben vo svet Активен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    14
    Zdravo znaci vaka idev so devojkami sega bivsa poveke od 4 god naednas me otkaci po telefon ne vo lice sega mi se pruzi prilika da izlezam vo diskoteka za novogodisnata nok ne so koja bilo nego so manekenka jas uste ja sakam nekogas i se javuvam ona nema decko ali nesaka da sme zaedno i mi kazuva ti nikogas nema da fatis nekoja jaka zenska sega ako idam so devojcevo epten e ekstra dali ke stvoram odbivnost sprema nea ili nesto moze da dojde povtorno megu nas od devojkite baram sovet a jas seuste ja sakam bez razlika dali sega sto se druzam so manekenkava fsla

15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.465
    Допаѓања:
    41.053
    Направи. Не дека ќе успее тој разговор да промени нешто во врска со вашиот однос, туку да си бидеш ти начисто и да ти даде еден спокој. Сепак, на крај, да знаеш дека ти треба да бидеш таа што ќе ја донесе одлуката. И, каква и одлука да донесеш, во иднина не ја менувај и стој цврсто на неа. А, ќе дојде најверојатно момент каде што ќе се преиспитуваш дали правилно си постапила, ама не потклекнувај. Биди сигурна ќе дојде период кога ќе те побара повторно за дружење, ќе му фалиш физички. Тебе ќе ти фали, на секаков начин, па повторната средба ќе те направи среќна само за кратко, а после ќе те сјебе уште повеќе. Животот не учи на секакви лекции, а тебе нека ти биде оваа дека комбинација, ретко, многу ретко завршува среќно.
    Тој е мој совет од лично и искуство од блиски. Можеби е сурово, ама тоа е. Јбг.

На tamche995, rolulika, Shmizla94 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Не излегувај со девојката само за да и докажеш дека можеш да излезеш со некоја згодна. Излези бидејќи ти сакаш, не само да ја искористиш за да ја правиш другата љубоморна.
    Макар што и со која да излезеш, ми изгледа дека на бившата нема да и е гајле, продолжила напред, така треба и ти да направиш. Но, ако сакаш да ги решиш работите меѓу вас (читам се уште ја немаш заборавено), ова не е правилен начин.

Не знам што се случило меѓу вас, но не е вкусно да ти каже дека не можеш да имаш убава девојка покрај себе. Колку и да бил лош крајот, секогаш треба да се има почит кон личноста со која си споделила толку време од животот.

На buba4e89, Shmizla94 и worrieddd им се допаѓа ова.
  17. rolulika

rolulika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2018
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    622
    @SnowDOG јас да бев на твое место ќе се повлечев малку да одлучам на што сум.
    Ако него му значиш повеќе од пријателка он ќе те побара. Сепак многу бил искрен кон тебе кога ти признал дека не сака да те искористи, значи он и ти кажува што е како е меѓу вас работава. Твое е да одлучиш на што си.

На Shmizla94 и SnowDOG им се допаѓа ова.
  18. mellst

mellst Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2014
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    23
    Како?Неа буквално ја мразам,а тој многу ми се свиѓа..Заедно работиме,секој ден се гледаме.Тој работи 5 чекори на спроти мене..

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Ако де.. Работете вие пак заендо, ама не му прави муабет освен службено. Не се дружи со него. Не седи со него на паузи. Прекини секаква комуникација скроз. Тешко ќе ти биде, ама ќе преболиш.
    Ако бил толку добар како што го мислиш, немало да прави работи кои те повредуваат. Што мајка бара со нејзе, па и со други да комуницира, а со тебе не, кога ти е лут.. или не знам како кажа ти..??

Нејзе ја мразиш само ради него, за ништо друго.

Ќе си најдеш некој кој те почитува, а не да бидеш со некој од кој ќе треба да измолиш внимание.

На mellst и Shmizla94 им се допаѓа ова.
  20. SnowDOG

SnowDOG Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јуни 2014
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    214
    Моментално и тоа правам, колку и да сакам да му се јавам или да пишам не го правам тоа, да видам деновиве што он ќе направи.

На rolulika, WildMk и Billy Idol им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.