Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. scream1

scream1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5
    Е сега девојки прво да се извинам на оние кои ќе ги изнервирам до таму и назад.
    Вака значи имам 19 години и да не испадне дека нешто изигравам тука, имам се што една девојка би сакала да има, во смисла убаво тело, со добар карактер, имам се што сум посакала да добијам мислам на матријално нешто.
    Но сега веќе стана густо. Од неодамна како пријател на братми кој сакала-несакала го гледам секој ден по 5 пати се појави еден човек на околу 35 год. од муслиманска вероисповед(можам слободно да го наречам криминалец бидејки со тоа и се бави) а моја фантазија секогаш паѓам на тоа. Имам многу ``едноставен`` проблем, го губам подот еденоставно ме маѓепаса. Ке биде недолично од моја страна знам но (не)можам да се воздржам едноставно. А таму доаѓа и она полошо. Човеков ме погледнува цело време (се молам да си го умислувам тоа) ми краде некоја насмевка и се тоа.. сме се сретнале во град и едноствано подстана човеков убаво и културно ме поздрави да не се занесувам ама готова (не)бев да рипнам во него.
    не сакам да направам глупост и нема да ја направам сигурна сум во тоа знам да се воздржам и го можам тоа. но сакам да прекинам со ова, едноставно не може. ве молам за искрени совети и немојте да ме осудувате не би направила ништо :| :|

2. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    А каков совет бараш...нели не би направила ништо, нели можеш и знаеш да се воздржуваш?

Ај ќе редактирам
    Еве ти го твојот совет на една друга тема, па примени си го ;)

На sweet25 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    Тој има 35 а ти 18 јас мислам дека се додека не си направила нешто посериозно со него навреме да си го извадиш тоа што го мислиш од глава,а велиш дека бил и криминалец па девојко сакаш да бидеш со криминалец а плус и муслиман јас да сум на твое, место не би се занесувала по него а и доста е постар од тебе.Мој совет стој подалеку од типов :!:

На scream1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.787
    Допаѓања:
    6.630
    девојче а да се спуштиш на земја.бараш совет а и самата знаеш што можеш да направиш.или пак не си сигурна во самата себе.

5. scream1

scream1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5
    искрена благодарност што одвои време на мојот пост. И тоа е мое да, но не било исто да пишуваш совет на друг и да чувстуваш на себе такво нешто без разлика колку е тоа некоректно и несфатливо. А ако вистина не ми требаше нечие мислење за мојот личен проблем не би пишала во никој случај. благодарам уште еднаш

6. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    како прво имате разлика големи во години,но некаде тоа е ок...но не и кај тебе..
    друго,не знаци ако има друга вера дека не би мозеле да има врска,,(го има тоа кај многУ)
    но ова сто ти казувас дека се бави со криминал :o тоа да навистина е страшно....

гледај кога иде кај вас да не се појавуваш кај нив,,седиси во соба..ако праса за тебе казии уцис и заклуцисе...гледај да не се сретнеш со него....избегавај го.....излегувај со другари-ки и забавувајсе да не мислис и сама знаес дека ова е глупаво.....не мисли и избегавај го..поз

7. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.787
    Допаѓања:
    6.630
    девојче се надевам дека не се налути.дај оддалечи се од тој тип додека е на време за подоцна да не жалиш.и самата кажа дека си убава девојка со добар каракер.па толку ли не можеш да најдеш некој што ќе те сака.од толку типови ти се загледа баш во овој.но никој не може да ти суди бидејќи на чувствата не можеме да им наредуваме а уште помалку да си играме со нив.поздрав

8. scream1

scream1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5
    далеку од тоа лутење :D ти благодарам, токму за вакви совети побарав помош. ;) :)

На H.VAGA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Исто е :!:... како не е исто :^) , значи кажуваш т.е. пишуваш совет кој не го мислиш, кој е само онака напишан колку да се пише нешто. Глупости.
    Ако имаш став и мислење за одредно нешто во животот прво треба ти да го почитуваш и применуваш, а потоа да го споделуваш т.е. да ги советуваш и другите....Во спотивно не давај совет на друг како и што да прави, ако не си сигурна во истиот.
    И плус само онака сконтав дека дечкото од 35 год. кој е муслиман и криминалец е истиот тој 35 год. женет човек, другар на брат ти од претходниот твој пост...ако грешам поправи ме.

Тоа ти е исто како сега јас тебе да ти викам ако рипне другарка ти во Вардар, рипај и ти со неа, зашто и јас така би направила за мојата другарка а уствари ниту јас ниту ти не знаеме да пливаме. ;)

10. scream1

scream1 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    5
    [
    Исто е :!:... како не е исто :^) , значи кажуваш т.е. пишуваш совет кој не го мислиш, кој е само онака напишан колку да се пише нешто. Глупости.
    Ако имаш став и мислење за одредно нешто во животот прво треба ти да го почитуваш и применуваш, а потоа да го споделуваш т.е. да ги советуваш и другите....Во спотивно не давај совет на друг како и што да прави, ако не си сигурна во истиот.
    И плус само онака сконтав дека дечкото од 35 год. кој е муслиман и криминалец е истиот тој 35 год. женет човек, другар на брат ти од претходниот твој пост...ако грешам поправи ме.

Тоа ти е исто како сега јас тебе да ти викам ако рипне другарка ти во Вардар, рипај и ти со неа, зашто и јас така би направила за мојата другарка а уствари ниту јас ниту ти не знаеме да пливаме. ;)[/quote]

епа женска види сега, културно се изјаснив на форумов за мој проблем и при тоа кажав кој е мојот став и додадов дека не би направила ништо, но едно е да кажеш на некој друг а едно е сам себе. затоа за некој другг мене да ми каже исто што и јас кажав на некоја девојка во постот кој го цитираше се обратив тука. ДА ТЕ ПОПРАВАМ братми нема само еден другар на ОКОЛУ 35 горе долу двајцата имаат по толку. Така да не се работи за иста личност далеку од тоа, (првоспоменатиот господин е од наша вероисповед и беше чист пример за темата врска со оженет човек) жалам ако ти беше намера овде да ме брукаш сама си направи таква работа. нема овде да глумам дрскост не сум таква, ова е место каде треба да дадеш мислење од свој аспект за друг, а за себе не се снајдов па побарав помош. те поздравувам и навистина нема потреба од цитирање

11. profesional10

profesional10 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Една девојка ми пишува нон стоп на фејсбук, така симпатична е, но не чувствувам ништо спрема неа. Дали да презем некој чекор или да ја избегнувам? Бтв ако се случи нешто ќе ми биде прва. Не знам што да правам. Ако можете, помагајте :)

12. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.787
    Допаѓања:
    6.630
    кажи и дека не си заинтересиран за неа отколку да ја лажеш и повредуваш.сепак подобро е да ја знае вистината колку и да боли отколку залудно да се надева.потоа многу ќе се разочара и како девојка искрено никогаш не би посакала некој да ме лаже и да си игра со мене.поздрав

13. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Прво пробај да ја запознаеш подобро, можеби ќе ти се допадне :) Но ако и тогаш немаш желба да имаш нешто повеќе со неа, не и давај лажна надеж.

14. sakamte

sakamte Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    15
    ВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ
    како да не бидам детектив?? го проверувам не давам да мрдне никаде без јас да знам а тоа му многу смета :( :( мојот дечко не ми дава мотив за да бидам а јас пак ке се фатам за најмала грешка (пред 2 год многупати ме има повредено и тоа никако да го предбродам но от тогаш па наваму не ми има ништо згрешено но јас како да живеам по сенка на минатото никако да заборавам некои работи) :doh: :doh: помогнете ми ве молам

15. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.787
    Допаѓања:
    6.630
    ако не сакаш да го изгубиш би тебало да почнеш да ја контролираш твојата љубомора.никој не сака кога некој му виси над глава и го следи секој негов чекор.те повредил,во ред.остави го тоа во минатото.што било поминало.обиди се да се поправиш бидејќи еден ден ќе му здосадиш на твојот дечко и немој да се зачудиш ако те остави.

16. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    Те повредил,минато време ... Остави го тоа таму и да остане.Мисли на сегашноста и на тоа како тој сега се однесува со тебе. Штом не ти дава причина за сомнеж не си создавај сама во главата,едноставно кажи си себе си дека му веруваш и готово. Мислам дека ќе ти помогне.

17. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    имаш 2 решениа или да се помириш со тоа дека те повредил во минатото,или да раскинеш..
    колу и да се трудиме да ти даеме совет не може никој да ти помогне зашо тоа ти е у психа у тебе ,а јас мислам дека ако стануе збор за превара си требала да ставиш крај од тогаш

18. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    ЗНАМ ДЕКА Е ПРЕДОЛГО ДОЛЕ НАПИШАНОВО НО МОРАВ СЕШТО МИ ТЕЖЕШЕ ДА ИСКАЖАМ,СЕ НАДЕВАМ НЕКОЈ ЌЕ ПРОЧИТА И ЌЕ МИ ДАДЕ СОВЕТ
    Девојки хелп ... има една бивша на дечко ми,му била најдолга врска пред мене оделе 6 месеци и премногу ја сакал,имаме правено муабет и сам ми кажуваше,правел се за неа ... но,таа многу го повредила.На почетокот се ми беше океј воопшто не ми идеа некои негативни мисли се додека еден ден седевме кај него и почна да звони телефонот,прикриен број ... Крена и таа вика “Што правиш?“ тој ми вика таа е (мислам го кажа нејзиното име да не го пишувам сеа) “Кажи“ и вели,“Ме познаваш која сум?“ тој и вели “Како можи да не те познаам не малку правевме муабет по телефон“ и незнам таму почна нешто кај ти е женската,дали ја сакаш,па да му се извинува нешто за се што му правела тогаш,демек го сакала па да пиеле кафе и незнам што,тој и вика немам потреба да пијам со тебе кафе,си имам женска и си ја сакам,имаше шанса ама ти тогаш си играше со мене,сега нема потреба повеќе да ми ѕвониш,чао ... и она вика као демек немој не исклучувај и он и спушти ... за цело тоа време додека траеше разговорот срцето ми чукаше 200 на час,се изнервирав неможев да се соземам дури почнав и да плачам,тој ме гушна и ми рече дека нема потреба да плачам дека таа можи колку сака да му ѕвони тој никогаш нема да биди со неа пак ... Од тој ден станав опседната со неа,направив лажен профил ја додадов и цело време следев што објавува и како,баш тој момент кога му се јави имаше објавено некој статус како демек жал и е и сака пак нешто така,во истиот час кога правеа муабет ... потоа,по некое време можеби месец ипол после повикот ја сретнавме додека седевме со негов братучед на кафе и таа дојде тука и се поздрави,мене ми рече иронично ЗДРАВО јас само и климнав со главата,и цело време се вртеше тука и се потпулуваше,па дури и другарка и нејзина со која си живее дечко ми застана меѓу мене и него ... и кај и да ги сретниме нејзините другарки кога ќе застанат со него да се поздрават мене само ме гледаат и ми се смеат иако нема ништо смешно во моментот,незнам која му е целта со нивното однесување,и тоа ме иритира ... Пробувам да не се нервирам и да не им обрнувам внимание да се правам дека не забележувам ништо,ама незнам до кога ќе го издржам тоа ... Со него правевме муабет и се договоривме кога е со мене да не стои многу со нив зашто нивното однесување ми смета и тој го прифати тоа ... Што мислите,дали треба да прекинам да мислам на неа и да се сомневам дека тој пак има нешто со неа после повикот,незнам зошто ама се нешто ми вели од внатре дека постои нешто :( незнам како да се оттргнам од тие мисли,и како да се однесувам кога ќе ги сретнам нејзините другарки ... :|

19. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.787
    Допаѓања:
    6.630
    девојче не се замарај.времето ќе покаже се.ако тој тип навистина те сака,а мислам дека е така ќе остане покрај тебе без разлика таа колку и да се обидува да направи нешто.во спротивно секој по својот пат.од искуство ти кажувам дека ако некоја личност не повреди толку многу колку и да ја сакаме невозможно е да се вратиме покрај неа.сепак и дечко ти има гордос,а минатото со таа девојка секогаш ќе го потсетува колку бил повреден.

На Christina.A му/ѝ се допаѓа ова.
  20. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.787
    Допаѓања:
    6.630
    P.S навистина ле се викаш Кристина

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.