Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Caci55

Caci55 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    526
    Мене ми личи дека ти се трудиш, правиш се да ви се одржи врската и кога ќе ти се смачи му раскинуваш и тогаш тој се активира, вложува да ти покаже дека те сака. Не е тоа љубов, може се плаши да е без девојка и затоа кога ќе раскинете ти обрнува внимание. Ама од друг град, легнува во 10 а со другарите преспива денски за да седи до покасно, виде игри на прво место, тоа ми делува на многу монотона врска и запоставена девојка. Ако сметаш дека заслужуваш подобро кажи му што ти смета, дај му период да се потруди врската да ви опстане или толку.

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Не е монотона затоа што секогаш се трудиме да одиме некаде да бидеме со народ не сме само како ние двајца дома со филм сами и никој друг, излегуваме и заедно посетуваме места, ама со ова цело што го кажав не можам да го сменам неговиот однос и што е ладен што не знае како со сериозни теми и решавање проблем се сама треба да потегнам

3. Caci55

Caci55 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    526
    А добро штом така, ама па ако тој е таков или ќе го прифатиш како таков и сакаш целосно или најди си друг по како за тебе. Инаку да знаеш нема ништо лошо во врска во која се само тиа двајце, филмчиња, блискост и се ако на двајцата така им одговара. Ти по ова што читам се жалиш за негови карактерни особини дека е поладен, поинертен. Епа таков е преку ноќ тоа не се менува.

4. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Да, ја не барам да се менува како што ја не можам да се сменам, само да разговара и кога има проблем да се реши, а не навикнат е да преќутува и да се трупаат проблеми и на крај да се пукне врз се и ја крива испаѓам

На Caci55 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Caci55

Caci55 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2018
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    526
    Седни и кажи му го ова што го пиша. Кажи му да не преќутува да споделува и да учествува во решавањето на проблемите во вашата врска, не си само ти одговорна цел терет да паѓа на тебе.

На Brinetka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Фала ти премногу, ќе се потрудам да зборувам пак хаха

На Caci55 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Дечкото не ти обрнува доволно внимание и се труди само кога врската ќе дојди на работ на оостојувањето. Секој кој е дел од некаква врска сака да добива љубов и внимание од спротивната страна а со тоа добива и сила да возврати. Со посветеноста, делата и зборовите, довербата нема да е ставена под знак прашалник. Мораш да му кажиш дека не чувствуваш љубов и внимание од негова страна и дека си запоставена, ако не те разбери и ако нема промена џабе е се. Тебе ти треба маж а не некое детенце што му е скоро сеедно како се чувствуваш ти. Љубовта сама по себе бара многу. Не значи дека ако некој те добил,во врската не треба да мрда со прст,треба да се труди да те задржи.... Кафе и жена не се остава да оладат, се конзумираат топли. :)

На Brinetka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Баш си во право, некогаш се чувствувам јас како маж во врската а он има 23 години, балансирам многу и се трудам да посветам внимание колку што можам, кога не ти се посветува доволно назад се чувствуваш запоставено а сепак што се вика ѕвездите од небо ти ги симнува за тоа колку ме сакал ама не е се до сакањето

На Liu му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Не можи вечно да ги тргаш ти конците и да си 2во1 маж и жена во врската. Верувај ќе се умориш, ова од искуство. Товарот ќе биде претежок и едвај ќе чекаш да го пуштиш.

10. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Сум се обидела да Зборувам ама секогаш има некои аргументи и причини и не можам веќе

11. Liu

Liu Популарен член

Се зачлени на:
    31 март 2016
    Пораки:
    725
    Допаѓања:
    2.503
    Со текот на времето на ваков начин и љубовта ќе ја снема, тогаш нема да има смисла ништо. Сите работи отворено кажи му ги нека биде и брутално искрено па ако му е стало ќе се промени, ако не значи му е сеедно или ова му е некоја навика, сигурна зона и не се замара.

12. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Да бе ја као влечи влечи, сепак фала ти многу за советот :angel:

На Liu му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Колку год имаш ти душо? Јас би те советувала да разговараш со него дека неможеш понатаму така како до сега. Ако се смени добро , ако не не е ни прв ни последен

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.134
    Да не се водам директно од моја лична перспектива, затоа што не секоја личност е иста ама горе доле тие се советите. Ако нешто не ти одговара, или не ти дава доволно внимание, и слично, направете на некој начин договор/компензација/разбирање. Во спротивно ако се напнувате, и изигравате кој повеќе згрешил или кој е виновен, само прашање на време е кога ќе раскинете.

На Shmizla94 и Brinetka им се допаѓа ова.
  15. SARICKA.

SARICKA. Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Zdravo Feminki, ovde sum nova. pa bi sakala da mi pomognete vo vrska so mojot problem. Od neodamna pocnav da se gledam so eden decko, se bese super pominuvavme dosta vreme zaedno,no nego go snemuvase, znaese da ne pise nekolku dena,pa jas ke mu pisam, znaci koga sum so nego e sve super,se odnesuva premnogu dobro so mene bas ko sto trebaduri vo nekolku slucai pokazuvase ljubomora . no problemot e sto od ko si zaminav jas deka ne sme od ist grad, nikaden go nema, duri posle nekoa den mi napisa ama onaka radi reda i me ostavi na seen.ko se vidovme posledniot pat mu kazav deka ne sakam da se gledam samo za onaa rabota so nego tuku nesto poveke, i deka mi e krivo sto izbrzav tolku a toj mi rece deka nema vrska toa i da ne sum mu spomnala takvo nesto uste ednas, mi rece da ne sum brzala. ne znam sto da pravam, dali da mu pisam jas ( so ogled deka toj mi pisa posleden ama jas sum ostavena na seen) ili da go ostavam toj da pisi... stv mi treba vasa pomos.

16. Winks

Winks Активен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2018
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    9
    Nemoj ! I Jas toa go pominav se veriv duri + I sega ista situacia samo poveke kese zafrknis so takov covek . Jas bi ti rekla raskini nemoj da gresis kako mene ..

17. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Па види, според мене ако не чувствуваш нешто спрема дечкото не брзај никаде, сепак сте од различен град може тебе ти симнува ѕвезди додека си со него со некоја си цел, а кога не сте заедно искача можда со други, му се гледат намерите веднаш, остави го не му пишувај и ако стварно нешо сака со тебе ќе се ангажира самиот а не да си игра игри

18. SARICKA.

SARICKA. Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    ama problemot e ovde sto jas ne sum vo nikakva vrska so nego, znaci jas sakam da uspeam vo vrska so nego, ama nego postojano go snemuva. pa zborot mi bese dali da go ostavam toj da mi pisi ili jas da mu napisam i pokraj toa sto jas sum na seen ostavena...

19. SARICKA.

SARICKA. Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    problemot e sto ne mi izleguva od glava, ne me interesira nikoe dr maskoo

20. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2017
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    710
    Nikako nemoj da mu pisuvas. Ke mu go dignes egoto ke si igra kako sto saka so tebe . A i so ke mu pises duso? Ocigledno e deka igra igri .

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.