Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.129
    Иницирај на повеќе заеднички средби и дружете се повеќе. Ако едниот се прави на три ипол и не го вика другиот, прашај зошто и обратно за другиот ако прави така повторно прашај. Објасни им како стои ситуацијата и дали сакаш нешто повеќе или не со едниот. Се најдобро.

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    @Liu @Stark
    Ви благодарам многу и на двајцата :l:

На Liu и Stark им се допаѓа ова.
  3. PaolaPaola

PaolaPaola Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2019
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    2
    Zdravo lugje nova sum ovde,sakam da ve prasam.za mislenje koga veke neznam.sto.da pravam...Jas sum razvedena zena so edno dete.Se razvedov poradi semejno nasilstvo vo domot ....Vo seriozna vrska sum so bratucedot na mojot bivsi soprug,i toj me.saka mene mnogu.... Se znaeme 7 godini a pocnavme da se gledame duri pred eden mesec se gledame potajno toj doaga ovde vo mk zatoa sto ne e od ovde svajcarec e fakticki majka mu se premazi tamu i tamu si zivejat i sakame brak,a bivsiot soprug nisto neznae za nas zatoa sto tie ne zivejat i familijarno se na mnogu golemi kavgi poradi golem imot.Neznam sto da pravam toj veli deka se ke napravi za nas i deka ako treba ke srusi se samo i samo da sme zaedno...Mi go prifati i deteto go saka mnogu... a bivsiot soprug i bratucedot mu ne se podneduvaat se imat tepano i cel zivot se po policii i sudovi ......neznam sto da pravam lugje go sakam bratucedot na mojot bivs soprug...Ve molam.za sovet...

На Jessnow и majaana им се допаѓа ова.
  4. Pesna15

Pesna15 Нов член

Се зачлени на:
    12 февруари 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Slobodno da si bidis so toj so go sakas ako te saka i ti go saka deteto ic da ne ti e gale za bifsiot soprug bidejki ste razvedeni i ti di slobodna zena pa mozes da pravis sto sakas i plus toa vie nema da zziveeteovde za da ima raspravii pozz

На Jessnow му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.473
    Допаѓања:
    183.659
    Мене тука искрено, ништо не ми се допаѓа.
    Прво, се гледате еден месец, врска на далечина ете еднаш неделно да доаѓа, тоа е 4 пати сте се виделе до сеа во просек.
    Второ, за тој месец вие сте установиле дека сакате брак, тој го прифатил детето и одлучен е све да руши за тебе.
    Трето, си излегла од семејно насилство за да повторно влезеш во немирни води. Мажот ти бил насилник, а тука велиш и се тепале цел живот и со братучедот, значи и другиов е тепач.
    Четврто, многу незрело за такво семејно искуство, да стапиш и одржуваш таков контакт со лице со кое претходниот сопруг е во малтене катастрофални односи.
    Впрочем, и сама кажа дека се гледате тајно, оти и двајцата знаете дека не е во ред.

Како жртва на семејно насилство, плус и со дете, треба многу да внимаваш на кого го изложуваш детето и какви компликации може дополнително да предизвикаш со твоите постапки.

Не знам што совет бараш. Мене ми изгледаш како веќе се да си одлучила.

На Mrs.Styels, Alisa22, mssuniquee и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Amigos

Amigos Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Dobar den, prvin se izvinuvam sto pisam latinica.
    citajjki po forumi odluciv da pisam, da se olesnam i da pobaram sovet.
    vo brak sum 6godini imame edno dete koe ima edna godina brakot se sluci mnogu nabrzina toj me sakase a jas ne. nekako se nauciv da ziveam so nego no postojano vo kavgi, postar e 9 g od mene.
    posledno vreme duri i ima krenato raka na mene.
    Odamna se imav slucajno sretnato so edno masko ko e dve godini pogolem od mene, i znaete ljubov na prv pogled a jas vekje bev so maz mi. Celo vreme mislev na nego no za dzabe
    Pred edna nedela slucajno me nasol na fb, mi pisa dali se sekjavam na nego i onaka prijatelski pravevme muabet.. Koga odednas mi prizna deka me saka deka saka da se gleda so mene, deka ne mu smeta moeto dete. I toj otkako me videl me zasakal no nemozel da najdi kontakt od mene.
    Mene povtorno mi se vratija cuvstvata kon nego, a znam deka e zabraneto znam deka nesmeam. Ocajna sum neznam so da pravam.. A voopsto ne sum srekna vo brakot, ocajno mi e. sto bi napravile vie na moe mesto??? Imam cuvstva kon nego , no seuste se nemame videno kocam jas... Iako ne go sakam maz mi, i imame kavgi postojano sepak nemozam da go napravam toa...

7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    13.670
    Не му смета детето и не му смета тоа што си мажена.
    Идеална си за секс без обврски.
    Те има сетено дека си загреана по него и затоа го прави ова.

Ако не си среќна во бракот дете под рака, разведи се па прави што сакаш.

На Mrs.Styels, 1209, Kate Rina 93 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Amigos

Amigos Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    na nekolku navrati spomna deka mu smeta i deka ke najdi resenie :/

9. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Јас не знам како од една средба може да установи дека ја сака.

Кај бе ги наоѓате тие што ве сакаат? И јас сакам еден таков.:wasntme:

На Д.Чобанова, 1209, Annora и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    13.670
    Што му смета?
    Пиша дека рекол дека детето не му смета.
    Ако ти понудил да се гледате значи не му смета што си мажена.
    Ако му смета прво ќе најде решение па ќе се гледате.

На Unique__ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    13.670
    Не е сакање симпатија е, два различни поими ама маж се ќе направи за да легне жена па дури и ќе те убеди дека те сака :)

На Annora и Unique__ им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Остај ти тоа "му смета и ќе најде решение". Ќе стане тоа денес, утре, задутре. Прво решение - па врска. Вака си те гледа како можност за забава на страна, а ти си правиш само поголеми проблеми.
    И дај, остави го насилникот што не го сакаш. И рака дигал на тебе. Што планираш, цел живот со него?

На Martka, Amigos и Unique__ им се допаѓа ова.
  13. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Баш тоа ме зачуди, за да засакаш некој потребно е време, ама женско е глупо на моменти кога станува збор за љубов, па верува во се што ќе и се каже.
    Па и она го сакала бе, а немала воопшто физички контакт со него.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Amigos

Amigos Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    mozebi ste vo pravo, i jas se zaletav poveke otkolku sto trebase no koga si ocaen i se ti e preku glava ke pomislis i na ova.
    Sum pomislila mnogu pati da si zaminam no se zakani deka ke mi go zemi deteto toa kocam, vo ovie 6g razgovarame samo za nekoja potreba i eventualno kavga. nema ljubov nema harmonija, vo takov svet ziveee i mentalitet so nema ponasanje. glavata mi e haaos

15. Amigos

Amigos Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    tocno ajde ke popravam na toa deka mi se dopagja

16. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    13.670
    Не може да ти го земе.
    Прво, децата ги доделуваат на мајката посебно ако се мали (освен ако си алкохоличарка, наркоманка и без приходи).
    Второ, ако го пријавиш за семејно насилсво и врз основа на тоа да бараш развод нема шанси да ти го земе.

17. Amigos

Amigos Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    toa znam deka e taka se rasprasav.
    imam kukja no nemam rabota i stvarta e vo toa so se jaki lugje i se drzat so vlasta mozat sekakva ludost da napravat i da go zemat.

18. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Детето е само изговор тука.
    Нормално дека знае која ти е слабата точка и ќе проба преку неа да ти се заканува.
    Ти мислиш лесно ќе те пушти?
    Ако имате брачни несогласувања потрудете се да ги средите, ако не сакаш веќе да си во брак, разведи се но претходно мисли како да имаш старателство над детето.
    Нит си прва нит последна разведена, не се мачи ако не можеш, и доколку сакаш да се разведеш нека биде поради себе а не поради некој случаен минувач.

Како бе стапувате во врска/брак со некои што не ги сакате и имате деца притоа?
    Чукнете се во главите пред да направите нешто.
    Бракот не е ко врската, ќе се скарам денес со него ќе идам ќе си спијам дома кај мајка ми и татко ми, бракот е нешто посериозно, не е за еден или два дена. Не можеш да си одиш и доаѓаш кога тебе ќе ти текне.
    Може да се случи да немаш подршка од страна, и каде ќе одиш потоа?
    Сама, без помош?

Освен таа средбата што ја кажуваш и четувањето на интернет не е доказ дека ти се допаѓа, така ти мислиш.
    А и да речеме дека си во право, на пример ќе го напуштиш сопругот или било што се случи, кој ќе ти гарантира дека тој типот ќе те чека, односно ќе биде со тебе?
    Немаш гаранција така?

19. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.213
    Допаѓања:
    13.670
    Ќе тужиш до бескрај.
    Мора да има основа за да ти го земат.
    Ако тргнеш со друг само ќе им дадеш причина со која може на суд без проблем него да му го дадат детето. Само ќе им олесниш во процедурата.
    За промена почни да бараш работа.

А и да ти кажам во таков брак како што кажуваш ти деканема си, нема да треба да се појави некој па да помислам на развод, па и цената ако треба да ја платиш без дете да останеш (што нема шанси ако си упорна), вреди. Ова е измачување, не знам како трпите да живеете во таква средина, само животот ќе си го скратите и ќе навлечете болести од нервоза.

На Amigos и Unique__ им се допаѓа ова.
  20. Amigos

Amigos Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    toa e loshoto so nemam garancija nikakva

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.