Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.485
    Допаѓања:
    22.348
    Ако е како што вика, и се луѓе со врски, имам видено и слушнато за еден случај за кој крајно ми беше жал и тешко за верување. Така да.. и верувам на членката и ако е способна да го гледа сама детето нека се разведи и оди до крајности, а тоа значи нервози и плаќање по адвокати, нека тера. Во спротивно нека престане да се допишува и симпатиите да ги мисли дека се љубов, и да не се надева на некого што продава магла на почеток и секако да почне да гради некаква комуникација со сопругот и ако можат да ги подобрат нештата за нив и за детето.

На ocicka2014 и Amigos им се допаѓа ова.
  2. Unique__

Unique__ Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2018
    Пораки:
    289
    Допаѓања:
    1.919
    Затоа ти викам, не избрзувај не смееш.. прво заради себе потоа и заради детето.
    Мораш да си обезбедиш добра иднина, работа, па потоа дали ќе се разведеш е твое.
    Ама додека не бидеш сигурна во намерите на типот не ризикувај.

На Amigos му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Amigos

Amigos Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Mnoogu ste vo pravo , mnogu.. Ako prodolzam vaka ke go zagrozam samo zhivotot dopolnitelno.
    Ke probam da gradam nekoja komunikacija so maz mi, ma da znam deka nema da uspeeme bidejki ako ne go sakash nestoto kolku i da se trudis dzabe e.
    imaat sila, imaat pari dzabe ako napravam sega nekoj cekor i otidam kaj majkami koja zivee sama (tatkomi lani pocina) i ima minimalni primanja ke bide mnogu teshko. i toa so rece nemam garancija deka toj bi me cekal mene i bi bil so mene.. Koj bi sakal zena so tugjo dete. Ah moja luda glavo

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Барај работа. Тоа прв чекор нека ти е. Не дозволувај да си зависна од него. После остави го.

На Amellie13, ЕденЧлен, Unique__ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Amigos

Amigos Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Razmisluvav mnogu odamna za ova ne deka se pojavi toj i e poradi nego. mislev deka ako imame dete ke go zasakam i ke bidime srekni, naprotiv voopsto nema harmonija i srekja vo domot. zivotot mislam deka vekje mi e skraten i zatoa pobarav sovet.
    kaza deka mu smeta maz mi, ama deka e trpeliv trebalo vreme za se.

6. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    А ко се мажеше за 9 год постар јак богаташ супер ти беше така?
    Епа сеа, гради комуникација и хармонија со парите.

На Shmizla94 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Amigos

Amigos Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Patem razgoavarav so taka narecen ''simpatija'' i mi prizna deka saka samo zabava so mene . dobro e sto ne napraviv pogolema greshka od ovaa sto sum pisela samo so nego
    daleku od toa deka e bogatas, ama ima sila za da napravi se. i sigurno ne sum se mazela za parite toa e mn dolga prikazna

8. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.364
    Допаѓања:
    6.892
    Ми делуваш како да не сакаш да се разведеш само поради материјалното, извини ако грешам. Имаш поголеми услови од многу други жени кои сакаат да се разведат, а притоа немаат ни каде да живеат. И самата кажа дека мајка ти живее во куќа во која не е проблем да одите и ти и детето. Жената веќе има некакви примања. Кога ти ќе се вработиш ќе бидеш тотално независна и дефинитивно детето ќе ти го доделат тебе, тогаш не знам што те кочи? Можеби нема да живееш во луксузи ама ќе имаш доволно за себе и за детето.
    Во брак си во кој нема љубов и со сопруг кој крева рака на тебе. Утре ќе крева рака и на детето а ќе те тепа и тебе пред него. Не знам како воопшто размислуваш да градиш некаква комуникција со таков човек...

На Amigos и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  9. Amigos

Amigos Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2019
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Vo pravo si da, i ne e do matrijalnoto deka ostanuvam tuka. Ednostavno baram care i resenie za celata situacija, i da se razberime ima za edno dovolen skromen zivot ne e lukzus. a i ne mi treba luksuz sakam sreka i harmonija vo domot.. iskeno mn razmisluvam

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Lela na mama

Lela na mama Активен член

Се зачлени на:
    30 ноември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво, нова сум на форумот и првпат собирам храброст да побарам совет. Вака во врска сме 2 години пред некое време и ме запроси, меѓутоа на тоа останавме. А јас чекам и се обидувам да разговарам ама остана глув. Го гледам почна да си додава нови пријателки на фб..со мене не му се разговара како да ме избегнува. Ве молам за совет..незнам што да правам.
    П.С Можеби не беше за овде ама ке ми простите сепак сум почетник

11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Прво, ако те запроси не значи дека веднаш треба свадба да правите.
    Но, од друга страна треба двајцата да разговарате и планирате како тоа се ќе се одвива.
    Второ, те одбегнува само на таа тема или целосно го промени однесувањето кон тебе? Како се однесуваше претходно?

Штом бараш совет значи чувствуваш дека нешто не е во ред.
    Прашај го директно зошто така се однесува.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Driken

Driken Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво, јас сум нов и барам совет од вас!
    После месец дена врска, од кој што не се гледавме секој ден, женската реши да ми раскине, оти не сме биле компатибилни, не сум ја испуштал таа потребна енергија, незнам што да направам, а ја сакам премногу, како да ја познавам цел живот, се би направил за неа

13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Со сила убавина не бива..штом девојчето искрено во очи ти кажала дека не и се допаѓаш, нема што повеќе..повлечи се и барај друга....е постои можност да се преокрене ситуација, но остави се на игра на судбината.

На Shmizla94 и Animali им се допаѓа ова.
  14. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Па не си бил сериозен, кажи и дека ќе можиш да смениш некои работи дека ќе се потрудиш во комуникацијата и ќе бидиш поотворен. Потруди се ако навистина ти значи

15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.594
    Она го откачила оти овој батево не и испуштал енергија!
    Епа како да се потруди, да се брцне во штекер??:?:

На mira.mira, Kate Rina 93 и СуперДевојка им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Ти рекла не си за неа. Барем била искрена. Остај ја на мира. Ќе ја преболиш

На 1209, Animali и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.485
    Допаѓања:
    22.348

Mesec dena vo vrska. Ako postspi taka, i i udovoluva na nekoj nacin edindtveno do mozi da post8gni e da mu se smee i da bidi slabak. Edinstveno so mozi i najpametno vo situacijava e da si tera po svoj pat bez placki i molenje, pa mozebi nekogas kje go pobara.

18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    Биди среќен што била искрена со тебе и не ти смислувала други изговори to let u down gently.
    Не се важат само твоите чувства, туку и нејзините. Продолжи понатаму.

На Amellie13, Harper, Shmizla94 и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Па не знам точно како се понашал со неа дека скоро сите машки се позатворени на почеток и може не испуштал никаков знак и на оваа и засметало тоа, а ние жените у секакви ситници знаеме да најдеме маана ама ако па и неа и било до врската немало директ да раскине, некако ништо не е сериозно

На Stark му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Driken

Driken Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Ми значи многу, и незнам колку е паметно да почекам до 8ми март, и да и испратам букет цвеќе дома

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.