Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Stark

Stark Форумски идол

Ако е како што вика, и се луѓе со врски, имам видено и слушнато за еден случај за кој крајно ми беше жал и тешко за верување. Така да.. и верувам на членката и ако е способна да го гледа сама детето нека се разведи и оди до крајности, а тоа значи нервози и плаќање по адвокати, нека тера. Во спротивно нека престане да се допишува и симпатиите да ги мисли дека се љубов, и да не се надева на некого што продава магла на почеток и секако да почне да гради некаква комуникација со сопругот и ако можат да ги подобрат нештата за нив и за детето.

ocicka2014 and Amigos like this.
  2. Unique__

Unique__ Истакнат член

Затоа ти викам, не избрзувај не смееш.. прво заради себе потоа и заради детето.
    Мораш да си обезбедиш добра иднина, работа, па потоа дали ќе се разведеш е твое.
    Ама додека не бидеш сигурна во намерите на типот не ризикувај.

Amigos likes this.
  3. Amigos

Amigos Активен член

Mnoogu ste vo pravo , mnogu.. Ako prodolzam vaka ke go zagrozam samo zhivotot dopolnitelno.
    Ke probam da gradam nekoja komunikacija so maz mi, ma da znam deka nema da uspeeme bidejki ako ne go sakash nestoto kolku i da se trudis dzabe e.
    imaat sila, imaat pari dzabe ako napravam sega nekoj cekor i otidam kaj majkami koja zivee sama (tatkomi lani pocina) i ima minimalni primanja ke bide mnogu teshko. i toa so rece nemam garancija deka toj bi me cekal mene i bi bil so mene.. Koj bi sakal zena so tugjo dete. Ah moja luda glavo

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Барај работа. Тоа прв чекор нека ти е. Не дозволувај да си зависна од него. После остави го.

5. Amigos

Amigos Активен член

Razmisluvav mnogu odamna za ova ne deka se pojavi toj i e poradi nego. mislev deka ako imame dete ke go zasakam i ke bidime srekni, naprotiv voopsto nema harmonija i srekja vo domot. zivotot mislam deka vekje mi e skraten i zatoa pobarav sovet.
    kaza deka mu smeta maz mi, ama deka e trpeliv trebalo vreme za se.

6. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

А ко се мажеше за 9 год постар јак богаташ супер ти беше така?
    Епа сеа, гради комуникација и хармонија со парите.

Shmizla94 likes this.
  7. Amigos

Amigos Активен член

Patem razgoavarav so taka narecen ''simpatija'' i mi prizna deka saka samo zabava so mene . dobro e sto ne napraviv pogolema greshka od ovaa sto sum pisela samo so nego
    daleku od toa deka e bogatas, ama ima sila za da napravi se. i sigurno ne sum se mazela za parite toa e mn dolga prikazna

8. Annora

Annora Популарен член

Ми делуваш како да не сакаш да се разведеш само поради материјалното, извини ако грешам. Имаш поголеми услови од многу други жени кои сакаат да се разведат, а притоа немаат ни каде да живеат. И самата кажа дека мајка ти живее во куќа во која не е проблем да одите и ти и детето. Жената веќе има некакви примања. Кога ти ќе се вработиш ќе бидеш тотално независна и дефинитивно детето ќе ти го доделат тебе, тогаш не знам што те кочи? Можеби нема да живееш во луксузи ама ќе имаш доволно за себе и за детето.
    Во брак си во кој нема љубов и со сопруг кој крева рака на тебе. Утре ќе крева рака и на детето а ќе те тепа и тебе пред него. Не знам како воопшто размислуваш да градиш некаква комуникција со таков човек...

Amigos and ЕденЧлен like this.
  9. Amigos

Amigos Активен член

Vo pravo si da, i ne e do matrijalnoto deka ostanuvam tuka. Ednostavno baram care i resenie za celata situacija, i da se razberime ima za edno dovolen skromen zivot ne e lukzus. a i ne mi treba luksuz sakam sreka i harmonija vo domot.. iskeno mn razmisluvam

Annora likes this.
  10. Lela na mama

Lela na mama Активен член

Здраво, нова сум на форумот и првпат собирам храброст да побарам совет. Вака во врска сме 2 години пред некое време и ме запроси, меѓутоа на тоа останавме. А јас чекам и се обидувам да разговарам ама остана глув. Го гледам почна да си додава нови пријателки на фб..со мене не му се разговара како да ме избегнува. Ве молам за совет..незнам што да правам.
    П.С Можеби не беше за овде ама ке ми простите сепак сум почетник

11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Прво, ако те запроси не значи дека веднаш треба свадба да правите.
    Но, од друга страна треба двајцата да разговарате и планирате како тоа се ќе се одвива.
    Второ, те одбегнува само на таа тема или целосно го промени однесувањето кон тебе? Како се однесуваше претходно?

Штом бараш совет значи чувствуваш дека нешто не е во ред.
    Прашај го директно зошто така се однесува.

cresa-jagoda likes this.
  12. Driken

Driken Нов член

Здраво, јас сум нов и барам совет од вас!
    После месец дена врска, од кој што не се гледавме секој ден, женската реши да ми раскине, оти не сме биле компатибилни, не сум ја испуштал таа потребна енергија, незнам што да направам, а ја сакам премногу, како да ја познавам цел живот, се би направил за неа

13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Со сила убавина не бива..штом девојчето искрено во очи ти кажала дека не и се допаѓаш, нема што повеќе..повлечи се и барај друга....е постои можност да се преокрене ситуација, но остави се на игра на судбината.

Shmizla94 and Animali like this.
  14. Brinetka

Brinetka Популарен член

Па не си бил сериозен, кажи и дека ќе можиш да смениш некои работи дека ќе се потрудиш во комуникацијата и ќе бидиш поотворен. Потруди се ако навистина ти значи

15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Она го откачила оти овој батево не и испуштал енергија!
    Епа како да се потруди, да се брцне во штекер??:?:

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Ти рекла не си за неа. Барем била искрена. Остај ја на мира. Ќе ја преболиш

1209, Animali and lovestoneddd like this.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Mesec dena vo vrska. Ako postspi taka, i i udovoluva na nekoj nacin edindtveno do mozi da post8gni e da mu se smee i da bidi slabak. Edinstveno so mozi i najpametno vo situacijava e da si tera po svoj pat bez placki i molenje, pa mozebi nekogas kje go pobara.

18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Биди среќен што била искрена со тебе и не ти смислувала други изговори to let u down gently.
    Не се важат само твоите чувства, туку и нејзините. Продолжи понатаму.

Amellie13, Harper, Shmizla94 and 2 others like this.
  19. Brinetka

Brinetka Популарен член

Па не знам точно како се понашал со неа дека скоро сите машки се позатворени на почеток и може не испуштал никаков знак и на оваа и засметало тоа, а ние жените у секакви ситници знаеме да најдеме маана ама ако па и неа и било до врската немало директ да раскине, некако ништо не е сериозно

Stark likes this.
  20. Driken

Driken Нов член

Ми значи многу, и незнам колку е паметно да почекам до 8ми март, и да и испратам букет цвеќе дома

Thread Status:
Not open for further replies.