Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Ја мислам тоа не, сепак не а дигај толку во облаци, сепак и сам треба да знаеш со нејзиното понашање кон тебе на шо си, ако нема никаков знак џабе е се

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Не. Почитувај ја нејзината одлука. Сите имаме право да бираме со кого сакаме да бидеме. Ако ти рекла дека не си за неа, значи не си.

На mira.mira, cresa-jagoda, Annath и 9 други им се допаѓа ова.
  3. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Driken Кога девојка ти убаво ти рекла не сте еден за друг, не мислела: Еј Дрикен, сфати го ова како предизвик да станеме еден за друг, туку she really meant it, нема компатибилност, нема хемија, искри и диносауруси. Продолжи понатаму, верувај и ти ќе си посреќен кога ќе си ја најдеш личноста со која ќе сте си на иста бранова должина, без форсирање.
    Мислам, што мислиш дека ќе направиш оти ќе испратиш букет за празникот? Јас кога би била на место на девојката, ова би била мојата реакција: |(
    Не значи не, што инсистираш, ти кажало девојчето директно, не околишала па да не си разбрал убаво :!:

На cresa-jagoda, Annath, Annora и 3 други им се допаѓа ова.
  4. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Тенка е линијата измеѓу упорен и напорен.
    Имав таква ситуација. Фино му реков дека не се пронаоѓам со него, дека не сме еден за друг и драмата започна. Ама јас те сакам. Е добро де, ама јас не те сакам. Да се жртвувам себе за тебе да ти е подобро ?
    Па љубовни романи отпосле, поклони, повици, пораки, демагогии од тип на се можело да се среди, никој немало да ме сака како он, ахааам сигурно.
    Мене да ми каже некој во очи дека не му се допаѓам и дека не се гледа себе со мене, ќе се тргнам на друг континент ако треба, а камо ли да досадувам.
    Почитувајте го туѓиот збор и не барајте скриени знаци.
    Да сака да е со тебе, и против целиот свет ќе иде и ќе биде со тебе.
    Вака ем ти кажува во лице, ем пак се бодете.

Move on.

На mira.mira, cresa-jagoda, Milobebence и 9 други им се допаѓа ова.
  5. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    9.397
    Буквално во иста ситуација сум моментално, дечкото толку ме напиња што веќе морав и во очи да му кажам престани да ми досаѓаш гледаш дека постојано те одбегнувам и немам никаква намера со тебе, и он пак упорен јас никогаш во животот нема да се откажам од тебе, ќе ме чекал до крајот на животот па макар и тогаш да сум се премислела, му реков ни тогаш нема да се премислам, ама џабе е нема разбирање. Кога ќе ме види ми се понаша како да ми е маж и во брак да сме 10 години. (facepalm)(facepalm)(facepalm)

На cresa-jagoda, Milobebence, DAngel и 6 други им се допаѓа ова.
  6. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Snowflake97 Игнорирај го, не му враќај ако ти досадува по пораки, не може тој да ти досадува повеќе отколку што ти можеш да го игнорираш :D

На mira.mira, cresa-jagoda, DAngel и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    63.055
    Вас барем ви кажуваат бе, нека вe ghost-не некој, нека ви направи филм да искачате и после нигде да го нема, да ви кажува све убаво и да ви дава комплименти па после да се повлече и уште неколку вакви чкљ ситуации ќе видите колку е јако :D Ќе ги барате ваквиве искрени :D

Настрана шала, озбилно сега, дечко ако ти кажала дека не и се допаѓаш, на глава да застанеш пак нема да и се допаѓаш. Осмомартовското цвеќе значи кога е добиено од that special someone, вака ништо нема да и значи.

Убаво ти рекоја ако сака некој да е со тебе во 3 по полноќ ќе искочи, а ако не сака и златен да си пак нема да те сака.

Ќе си најдеш нова.

На cresa-jagoda, Milobebence, 1209 и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    9.397
    Го блокирав веќе бидејќи стварно ги премина сите можни граници.
    Сега бидејќи нема каде ми шета пред зграда постојано како манијак некој ама и за тоа ќе го решам :yawn:

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.127
    Пријателе, сум бил поупорен и подосаден и од тебе, верувај.

Игнорирај ја т.е прифати го тоа што ти го рече и терај си.

10. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @KateKane Амин за кажаното т.е ghost-нувањето! Тоа е поболно :D А кажувањето директно е како тргање ханзапласт, брзо и безболно :D Тоа е одлика и на зрелост, а се друго е одлика на тинејџер. Требат да бидат благодарни ако им кажале директно, така мирна глава, знаеш што била причината, барем нема да се мислиш :D

На mira.mira, DAngel и KateKane им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.127

Без разлика лош пример му правите на момчето, а тој не ми делува како да е лош или нешто ја малтретирал, еве пишува дури и да и прател цвеќе...

12. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Stark Е што е лош пример? Велиме дека треба да биде свесен и да почитува она што девојката директно му го кажала и да го прифати тоа. Зар подобро ќе било да го влечела за нос и сега да го игнорира, па да се чуди зошто е тоа така?

На 1209, Harper, KateKane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    63.055
    Oф Боже. Ај вака просто математички. Има девојка ја свиѓаш, таа тебе не. Се случува секому.

Комбинација А) Те седнува и ти вика не ми е убаво со тебе, не сакам ништо, Најубаво е секој по сопствен пат.

Кобинација Б) Ти и пишуваш, неа никаде ја нема за жива глава, не седнала да ти каже дали нешто и смета, ти си ја чукаш главата цело време и си правиш rewind да не си погрешил нешто, има време да излезе со друштво а нема со тебе или уште побрутално оди со тебе некое време ради занимација и кога ќе си најде друга те откачува. Може и евентуално цело време да ти вика дека ќе излезете, кога ќе ја бараш на дента кучето да и е неарно, марсовци да напаѓаат, вујна и на вечера ја викнала итн итн. Или воопшто ни да не ти дигне.

Која комбинација е подобра според тебе?

На cresa-jagoda, Milobebence, Dream-Girl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.127

Момчево е океј и добро мислам вака според ова што пишува и што намера има. А девојката ако имала нестабилни чувства не е одлика на возрасен и храбар човек.

Како и да е, уште еднаш ќе повторам подобро нека го прифати тоа нејзиното и нека ја игнорира, ама се сомневам барем во наредниве 2 месеци.

15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.127

Како што го разбрав биле во врска. И која е таа девојка што не те бендисува и влегува во врска? :)

16. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.245
    Допаѓања:
    57.541
    @Driken како што ти кажаа повеќето и јас ќе ти кажам - остави ја нека оди. Барем директно и искрено ти кажала. Почитувај ја нејзината одлука. Зошто сакаш да си со некоја што отворено ти признава дека не сака ништо со тебе? Ако и досадуваш можеш да ја направиш да те замрази, а да те засака нема.

И мене еден ми има досадувано, не се имавме ни видено а се понашаше како во врска да сме. Ме распрашуваше кој се тие машки што ми ставале лајкови, па дека засекогаш ќе ме сакал нема да се откажел од мене, ме напнуваше да прифатам врска со него, се гледал со мене до крајот а животот а во живо два реда муабет немавме направено. Запре да ме замара кога стапив во врска со сегашниот и одма најде друга девојка (а најјако ми беше кога ми рече "Кажи дали ме сакаш оти си пишувам со една да знам што да правам." :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:)

Ќе најдеш друга. ;)

На mira.mira, Milobebence, Harper и 2 други им се допаѓа ова.
  17. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.592
    Допаѓања:
    63.055
    Од кај да ја знам, можеби си рекла дека ќе и се јават чувства со тек на време, а не и се јавуваат, не и е убаво. Можеби и се појавил некој за кој има чувства.

И никој тука не вели дека е лош дечкото, како што можеш да видиш ниедна не му рече ти не чиниш, туку сите му викаат да почне да си дејта други девојчиња. Не ни ги извртувај зборовите.

На sparklie, 1209, lovestoneddd и 5 други им се допаѓа ова.
  18. Driken

Driken Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2019
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Добро, а ш
    Добро, а што ако сум на тест
    Не сум ич лош, по што мислам дека и до тоа е малку што е сега,
    Можеби е проблемот и што не сум лош ич, барем и она кажа дека е добро тоа, некако како цело време да бев на тест, ме запозна со сите за тоа кратко време и наеднаш се смени мислењето, како да не е таа личност што ја знам, а можеби и пак да сум на тест дали ќе сум упорен

19. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Stark Ти велиш да прифати и продолжи понатаму и е добар совет, ние велиш велиме да прифати и продолжи и тоа е лош пример, епа како? :D
    Плус, комплетно апсурдно е да велиш дека девојката е незрела со тоа што ги променила чувствата. Сосема човечки е, емоциите не се со фабрички подесувања и зрело постапила што јасно му кажала.
    Воедно навистина нема потреба од извртувања на зборовите, кој рече дека е лош, не е тоа ни темата :D

На Milobebence, 1209, lovestoneddd и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    7.913
    @Stark Дечкото не ја малтретира, му кажала со убаво дека не сака и толку, нема што да се расправа тука повеќе.
    Ама ако почне да и пушта цвеќиња за 8-ми Март, може да прерасне во малтретирање психичко. Дечко, ако не сака, не навалувај. И стој на глава да правиш, нема да го смени мислењето, бар и ти не се мачи.

Знам од искуство, ме напнувале и сум напнувала еден дечко, сум правела се за да ме „засака“ ама залудно било :$. Само што се надеваш и се повредуваш себе си.

На mira.mira, lovestoneddd, Snowflake97 и 5 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.