Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.124
    Добро и во мојот град ги има, ама не се селани, туку сељаци.

На Amellie13, ocicka2014, Annora и 2 други им се допаѓа ова.
  2. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.210
    Допаѓања:
    13.670
    Извини ние од село викаме бутни ме.
    И се вели турни ме, не турниме. Ама изгледа вас од град така ве учат.

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vectra20

vectra20 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2018
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    108
    Нас од град не научија да не ги изговараме србоманските реченици како бутни,доле,идеме,искачаме.....

4. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    Бута е македонски глагол, дел од стандардниот речник на нашиот јазик, о граѓанину. Исто не знам дали имаш слушнето за дијалекти кои го збогатуваат нашиот речник.
    Инаку да се надоврзам до темата, мене не ми е јасно каде се случуваат тие малтретирања во јавност и како е возможно никој во градот да не ја согледуваат неправдата која и ја нанесуваат тие особи на членката од погоре.

На 1209 и Animali им се допаѓа ова.
  5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    БУТА е ТУРКА...

На A_star му/ѝ се допаѓа ова.
  6. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    http://www.makedonski.info/search/бута#бута/несв

Еве ти што пишува во македонскиот речник и правопис. Кога два збора имаат исто значење тоа се вика синоним.

На Mia-K, ocicka2014, baba Rada и 2 други им се допаѓа ова.
  7. vectra20

vectra20 Активен член

Се зачлени на:
    8 декември 2018
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    108
    Како и да е...
    Да,сеуште има такви деликвенти од кој полицијата крена раце. Не е убаво да пишам име на ресторанот но секој викенд има расправи поради дофрлување на другите маси и малтретирање девојки кој си се собрале и си прават забава. Зошто таја да оди со друг и од инает на бившиот нејзин почнува да му праќа закани. На денешно време ништо да не те чуди.

На A_star му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Мене не ми се верува што читам, не знам како е можно..

На Alisa22, honey.11 и vectra20 им се допаѓа ова.
  9. Se za nea

Se za nea Активен член

Се зачлени на:
    3 март 2019
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Devojki sakam da ve prasham nesto kako sovet oti premnogu sum zbunet nez dali da prodolzam da se boram za nea ili da ja pushtam po tocno dali vredi moze nee mesto ama nov sum.

Se zapocna od edno golemo drugarstvo bevme drugari 3godini potoa jas nesvesno se zatreskav vo nea
    Potoa za edna proslava ednostavno se desi sto se desi jas i ona pocnavme da se gledame
    Odma toa premina vo seriozna vrska
    Sto odvaj cekav da se desi se si ideshe normalno se poznavavme nemavme potreba da se prepravame ama bash za nishto se beshe ok.
    Sexot na pocetokot lud i ne zaboraven ali se beshe ok dodeka ne dojdene do tocka kade ona si zavrshuva rab i togas morashe jas za brzo da zavrsham ili da prekineme jas si velam aj so toa mozam da se nosam ok nee problem.
    Potoa se sto ona ke napraveshe beshe ok a jas koga ke go napravev toa ne beshe ok za bilo shto
    Dodeka ne bevme vo vrska se pieshe shetashe skitashe bezmerka.
    A vo vrska se pocna da stanuva problem zosto tolku se troshi za izlevanje zoshto se troshi za setanje
    Velam ajde i toa neka bide.
    Problem stanaa i drugarite ajde i toa pomalku druzbi
    A dokolku od moja strana nemashe zabrana za nisto se trudev so se da i udovolam i da ja pravam srekjna i zadovolna nemavme problem so doverba
    Iako jas sum vo stranstvo nemavme nikoash problem so doverbata
    Ednostavno se pravev da i udovolam dali vikendi dali podaroci dali sopstveno zrtvuvanne za rab shto ne gi sakam samo ona da bide srekjna na nishto ne i zameruvav a dokloku ona na se znam deka ne trebash da i dopushtam ama i dopushtiv j.b.g
    Se odeshe dobro do 8 ili 9 meseci.
    Poto pocna da mi kazuva deka pocnalo da i smeta moeto preku merno vnimanie shto sum i go daval i iskazuvanje na ljubov i kako toa na nacinot sto sme ja zapocnale vrskata deka jas sum bil zaljuben vo nea i deka normalno sum ja sakal povekje od kolku mene taa i bla bla...
    Odevme na vikendi samo da ne i bide monoton sexot i stvarno kade i da bevme se beshe po ubavo i ok
    Koga ke se skaravme i smetashe zosto sum odel po nea i zosto baram objasnuvanje oti znaesh da se naluti i da si zamine so toa mi vikashe deka sum bil manijak
    Koga ke se skaravme znaeshe da se dera da kazuva sekakvi zborovi jas taduri i vo karanicite sum gi biral zborovite
    Na kraj p za nova godi koga ni bishe godishnina na krajot od nokjta koga dojde vreme za doma da se ide tipkata mi vikam sakam doma da si idam ne mozam da te gledam pijan kao da sum bil mortus a ustvari bev raspolozen i shto se zezav i jadev gomna i smetalo i rece sakam doma
    Mene mi pukna filmot vekje i ja oterav p.m
    Potoa ustata vecer mi padna zal i krivo pa idzvonev ne sakash da mi krene otidov do kaj nea do doma i tropnav na dzamot i ona izleze celata besna poludena od nervoza zoshto sum i tropnal na dzamot i stana tolku golema karanica shto se si iznakazavme
    Dali vredi da se boram ili ne
    A problemot kaj mene bil od nejzina strana kao mn sum piel troshel ama toa pienje e ednash vo tri meseci zoshto samo togash sum doma

10. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Se za nea Добар дел од текстот ми е дежа ву кога девојките пишаат како се однесувал нивниот партнер :D Пие, се журка до мила волја и во сексот гледа да си заврши тоа што си има, без грижа дали и партнерот е задоволен :D

Инаку мислам, по прочитантото мислам дека меѓу вас и нема некоја љубов, освен добар секс и не сте на иста бранова должина, барем не од нејзин аспект. Повеќе ми личи на токсична врска, во која ти си по малку опседнат со неа, баш она 'se za nea', се карате со надвикувања на секое мало несогласување, таа си е друг карактер, а и крај краева, не сте многу долго во врска, а повеќе се несогласувате, отколку да се согласувате, па и ако таа рекла дека ја гушиш, валјда така се чувствува и треба и двајцта да си продолжите по својот пат

На 1209, Hellobeautiful, KateKane и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.124
    @Se za nea

Од машка гледна точка, таа завршила со тебе. А и не знам дали воопшто те сакала вистински како ти што си ја сакал. Дури и било океј те "трпела" на некој начин, потоа и стана досадно. Не се зачудувај ако во скоро време има нов дечко, а ти сеуште си во болка. Чувствата се твои и потисни ги.

(слушај паталец, помалку гаталец)
    (исто морам да признаам поголема толеранција имаш од мене, според ова што те читав и пронаоѓајќи се :D)

На Se za nea му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Ema989

Ema989 Нов член

Се зачлени на:
    6 март 2019
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво дечки, ВЕ МОЛАМ за ваше мислење и совет. Имам врска од 3 години, супер се согласоувавме, имавме взаемна доверба се до еден момент што се случи ред неколку дена. Бев кај него дома, седевме гледавме филм и потоа тој заспа. Не знам што ѓавол ме натера да му го чепнам мобилниот (никогаш предходно тоа не сум го правела). Од тоа што го видов на неговиот моб буквално се замрзнав, видов дека пишувал со некој потпишан како ИГОР а всушност сликата беше од женска личност, Толку мн ме повреди тоа што не знаев што да направам, Секако му кажав дека сум го видела тоа и почна да ме убедува дека нема ништо со таа, дека му била девојка уште пред да се запознаеме ние и дека тоа било само муабет, се колнеше во се, ама јанзата ме изеде, Не знам што да правам, навечер неможам да спијам се препотувам и буквално 300 филма си направив.....ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШ :(

13. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @Ema989 Немој да кажеш дека си му поверувала и на тоа ќе остане? Прво бивша, второ уште си пишува со неа, и трето, бидејќи нели ништо не крие и е само муабет, ја потпишал со машко име.
    Каква помош искрено? Ние се знае што може да ти кажеме, но твое е дали сакаш да си во искрена врска или да не спиеш навечер :)

На Konfetka, sparklie, Alisa22 и 6 други им се допаѓа ова.
  14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.039
    Допаѓања:
    130.926
    Не е на арно.Те лаже.
    Ако му е бивша,ќе го избришел контактот од мобилниот.И немало да биде со машко име.
    Не се стресувај.Смирено натерај го да ти објасни зошто уште му е тој број во мобилниот.
    Не ќе да е за обичен муабет.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  15. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.423
    Допаѓања:
    8.590
    Те изневерува или има во план. Очигледно е. Се допишува со бивша, па уште под друго име. Откачи го одма, кое и објаснување да ти даде не е оправдано, што и да ти каже ке излаже колку сака нека се колне.

На Alisa22, Purplelilac, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  16. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Тасккини му на ко*илето,и подалеку од него.Бивша му е,па уште лаже,плус запишана како машкоо??Абе копук,преварант и лажго во едно,бегај со време од него.

На Alisa22, buba4e89, oblace1 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.124

Таа убава врска сте согласувале бидејќи си му верувала, а него така му одговарало. Јас мислам дека од тебе правел будала, па и како што велиш дека е бивша негова девојка и под друго име.... раскини му, ќе боли ама тоа е.

На buba4e89, nextredstyle, Brinetka и 2 други им се допаѓа ова.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    ^Се тоа убаво ако ја потпишеш бившата Игор на месинџер, ама многу е шубе ако Игор ти пише во 2часот навечер дека те сака.

На nextredstyle, Animali и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  19. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.124
    Помислив дека ја изневерува со друго машко. :D

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  20. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Feminki ,ve molam za sovet i mislenje vo vrska so decko mi . Vo posledno nervniot sisten mi e tolku iritiran so za mn raboti me nervira i vadi od takt. Obicno uste na pocetok bese takov so ko ke imavme problem ili ke go prasav dali ke mozi nareden pat da ne ostava valkani alista vo ormar ,ili pr pojke da mi pomaga niz doma ili drugi raboti ,toj reagirase so odbrana i objasnuvanje zosto toj ne go prael to ,a ne so prifakjanje i razbiranje.
    Ne sum tip na zensko so saka da izigrava domakinka tuku sakam proporcionalno da se podelat rabotite . Od pocetok na vrska gledav da go naviknam taka .ama toj e takov so ne e tolku pedanten. Ne go interesira so alista oblekol,dali se cisti ,dali imaat dupce ,dali cevlite valkani ...i ne go interesira ni moda ...a mene se to me iritira . Od koga zivejme zaedno sepak se slucvase retko da mu sosijam alista ,a za perenje jas gi sobirav od ormarot edno po edno ,za da mozam da gi podelam od cistite. I seto to mozi se gluposti,ama jas ne mozam i nejkam da izigravam majka . Bas denes se sluci da vidam dupce na negovata bluza i mu rekov oti ne ja sosi ...mi vika ete ke drzam( na nego oblecena) , sosija. mu vikam ne ti sam sosisi ja ,jas dovolno idev po tebe da te " sredvam ,cistam". I namesto da sfati i prifati mi se luti oti ne sum mu pomozila ,veli deka mi pobaral sitnica ...mu objasnav deka ne e sitnica i deka ne e prvpat .i deka premn se navikna taka ...i pocna da objasnuva da se pravda i da me praj demek jas losata nejkam da mu pomozam . Se iznervirav mn ,cesto osekam deka ne me sfaka i vo vakvi momenti mislam da raskinam ...
    Ve molam kazete mi iskreno dali pretervam ili toj treba pojke da me razbira i da ne praj filozofii okolu raboti so bi trebalo toj da si gi praj za samiot sebe ... se cuvstvuvam na rabot na ludilo,po nekolku godini ne sfakanje od negova strana i nerviranje . :(

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.