Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. taznata :(

taznata :( Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Многу пати пробав да му раскинам ама тој не прифаќаше и се закануваше дека ќе му кажел на моите дека сум живеела кај него две години и ред други работи, многу пати се имаме карано навредувано, дури и сме се тепале некогаш и тоа направи да оладам кон него уште повеќе и да не го поднесувам..

2. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Те читав за проблемов. Зошто ги лажеше твоите?
    Мислиш дека вреди да остануваш со него само за тие да не дознаат дека си живеела кај него?
    И зошто си живеела толку долго со таков човек?
    Пробај да се осамостоиш а не да зависиш од луѓе што те малтретираат.

На Annora и Snowflake97 им се допаѓа ова.
  3. taznata :(

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Да ми паднало и тоа на памет, при крај сум со студирање кај и да е летото ќе дипломирам, ама по можност сакам сама да живеам без цимерки, сум размислувала да се вработам Скопје да одам и да живеам сама таму ама незнам колку би можела сама да се изржувам..

4. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Дели со цимерки и ќе успееш. Не ти треба цел стан за тебе кога не можеш да си го дозволиш.

5. taznata :(

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Да пробувам да се осамостојам затоа и тука пишав за совет и мислење, да го дозавршам факултетот, здравје боже до летото ќе дипломирам, па незнам ќе одам во друг град на пример во Скопје да се вработам и да живеам сама се надевам дека ќе се снајдам иако се плашам дали ќе можам..

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.036
    Допаѓања:
    130.916
    Не е добро да живееш со тип од кој си се оладила.Не е добро ни за тебе,ни за него.
    Пробај да мислиш позитивно.
    По дипломирањето интензивно барај работа,сигурно некаде ќе ти се посреќи.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  7. taznata :(

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Само незнам дали сега во април само еден месец ќе седам таму во тој другиот град дали во стан да седам да побарам или кај дечкото, му кажував и него дека си сакам во стан да си седам ама не ме остава цело време вика кај него зошто да сум плаќала и слично. А и да седам во стан сигурно пак ќе се гледаме со него, по скоро цел ден па исто ќе биди...

8. taznata :(

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Само не сакам во никој случај да барам работа во мојот роден град и таму да живеам оти се знае ако останам тука да работам ќе треба и со моите да живеам, затоа најдобро си викав во Скопје да одам да работам нешто ама се плашам дека таму немам никој и дали ќе се снајдам целосно сама..

9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.036
    Допаѓања:
    130.916
    Ако сакаш да му раскинеш,биди цврста во искажувањето на тој став.
    Знам луѓе кои без ништо дошле во Скопје и постигнале успех.Верувај во твоите способности.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  10. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Ако не одлучиш сама, без негово влијание тогаш не му ни прекинувај и остани си со него доживотно

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Brinetka

Brinetka Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2018
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    8.066
    Значи пробај најди си работа по струката што си ја имаш, евентуално нешо друго ако не бива најди си цимерки сигурно имаш некои познанички пријателки што живеат во скопје, и објасни му на дечкото што и како е бидејќи срамота е и греота тоа шо живееш кај него како од корист, штом он почнал да се понаша заникаден требало да раскиниш, и не си мала имаш 23-4 како шо видов доволно си возрасна за вакви непромислени работи, најди си работа, стан, цимерки и стабилизирај се

На candy.cane и nextredstyle им се допаѓа ова.
  12. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.887
    Допаѓања:
    59.510
    Мислиш Скопје е Лас Вегас?
    Мислиш можеш одма да најдеш работа која ќе ти дозволи да живееш под кирија сама без цимерки? Сериозно??
    Зошто тој еден месец кога ќе треба да одиш поради образованието не отидеш под кирија? Зошто да се гледаш со тој пак по цел ден и тоа? Нели не го сакаш? Нели се тепате?
    Абе дај ако ви е досадно смислете нешто подобро, не ми вреѓајте интелигенција. Едно со друго не ти се согласува ниту пак имаш еден став кој се држиш до него. Т.е имаш, сонот да живееш во Скопје.
    Ај добра ноќ, ова е веќе претерано.

На cresa-jagoda, cavalli, RoseRain и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.437
    Две години не ти даваат пари за кирија, па со што мислат дека плаќаш? Од авон не се плаќа стан.
    Очигледно се работи за несовесни родители, уште понесовесно дете, а најголема е веројатноста дека се работи за ТРОЛ.

На SelenaGomez, cresa-jagoda, Alisa22 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. taznata :(

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Не мислам дека Скопје е Лас Вегас и тоа е целата работа поради која што се плашам да живеам сама таму да се осамостојам без никој во смисла дали ќе ми стигаат пари за живот таму и за крија..А сега тој еден месец можам да живеам под ќирија и не ми е проблем секако тоа, ама тој посекако ќе доаѓа таму каде што ќе седам под ќирија и исто ќе ми се фати, пак ќе сме ни ваму ни таму... Јас кажав дека мене не ми е сон да живеам во Скопје туку било каде, сама и да сум со мирна глава оти дома во мојот град кај моите родители неможам веќе да доседам.. а ако сметаш дека ова го пишувам дека ми е досадно се лажеш и тогаш воопшто немораш да ме цитираш и да ми одговараш на форумот.. Очигледно тебе ти е досадно.

15. taznata :(

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Се плаќа кирија од авон по 4000-5000 земам скоро секој месец, затоа што сум менаџер не сум само претставник.

16. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Добро а зошто не прекинеш со дечкото? Започни од таму. Седни ги и твоите и кажи им што се случувало. Дојди во Скопје, најди цимерки и работа и осамостои се.

17. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Ама со 4000 не се издржува цел месец..

На cresa-jagoda, Animali, Brinetka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. taznata :(

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Значи моите родители неможат воопшто да ме разберат ниту пак ислушаат затоа и не сакам повеќе да живеам со нив сакам да се осамостојам,постојано се караат, викаат и цел живот било така, да така да неможам ништо да очекувам од нив за жал..

19. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.887
    Допаѓања:
    59.510
    Се издржува, има и за храна има и за сметки дури и за кафиња. Не сте знаеле?(facepalm)

На cresa-jagoda и candy.cane им се допаѓа ова.
  20. taznata :(

Се зачлени на:
    28 мај 2016
    Пораки:
    147
    Допаѓања:
    82
    Се издржува ама многу тешко и мизерно ми давале и тие исто по 1000-2000 денари повеќе пати, не се без воопшто да ми даваат ама знаеа дека тие пари ми се за помош за јадење, живот..

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.