Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.225
    Ако е лоша ситуацијата, подобро да се делат совети за раскинување. Него јас алудирав на тоа дека еден вика не раскинувај, друг раскинувај....и оди до бескрај. А тоа што таа треба да направи во една ваква ситуација како што е она, е да раскине.

Најпаметно и најбезболно би било тоа.

На RosettaStone, IM.TMKQ и nextredstyle им се допаѓа ова.
  2. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Можеби требаше да и речеме да почека додека шлаканицата не биде брутално претепување, додека подвикнувањето не прерасне во урлање, додека заканите не биднат преточени од збор во дело.

Обична препрека било... |(

На Alisa22, candy.cane, IM.TMKQ и 6 други им се допаѓа ова.
  3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Ако мислите дека лесно може да се учи во куќа каде нонстоп има караници, се лажете. И тоа многу се лажете.
    А девојкава е типичен пример на многу студентки кои “бегаат” од дома, фаќаат дечковци и се преселуваат кај нив. Е кога веќе ќе нема корист, тогаш не и одговара карактерно. Немиј молимте.
    Немам совет за ваквите.

На cresa-jagoda, Alisa22, candy.cane и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.117
    Opsto mislev na temava, a inaku na devojkqta i oisav so e najdobro pri pisuvanje na posto, prv bev so jq citirase.

5. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    Јас од прочитаното никаде не забележав дека е преплашена од партнерот, па останува кај него, туку убаво си напиша во првичниот пост, и таа е свесна дека сака уште малку да искористи смештај.

Но ете, и да речеме дека се плаши, се знае кој е советот, оддалечување и пријавување, ако е до толку ситуацијата. А не, ма поседи си уште малку. И до кога така? :^)
    Ако не бива ни дома, значи аплицирање за работа, живеење со цимерки, барање чаре, уште од сега, ама ако навистина сака да си го среди животот.
    Никој не вели дека ова е лесна и магична работа, ама ракавите мора да се засукаат :)
    Така мислам дека би било најдобро за неа, едноставно мора од некаде да се почне :)

На Alisa22, darlingdragon, Billy Idol и 8 други им се допаѓа ова.
  6. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.036
    Допаѓања:
    130.909
    Fresh start е лек за неа,ама треба да се одлучи.

На candy.cane, Biny, RoseRain и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Кратко и јасно. A fresh start би значело, да се посвети на себе, да дипломира и најде работа. Да заработува, за да може сама да се издржува, а да не очекува од некој друг.

На cresa-jagoda, candy.cane, WildMk и 5 други им се допаѓа ова.
  8. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Ај не ме моли:tmi:
    Во градот кај што живее нема библиотека, нема читална м?
    Јас имам совет и сум го пишала и други и дадоа совети што можеби мене не ми се допаѓаат од типот ако тој те тепа па заслужува да го искористиш па не ги молам да не ја советуваат така.
    Таа побарала совет нека прочита си размисли и како и одговара така нека направи.

На cresa-jagoda, Animali, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. babygirlxxx

babygirlxxx Нов член

Се зачлени на:
    28 март 2019
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво, ми треба совет и мислење на една тема. Има еден дечко што ми се свиѓа со години, уште од основно одд ми беше симпатичен ( а оттогаш поминаа некаде 11 год :)) ама мислев дека немам никакви шанси со него па го гледав оддалеку. После тоа, некаде средно кога бев бидејќи почесто излегував в диско па и почесто се среќававме и ме загледуваше така подлабоко ама не се осмели ништо да направи, ниту пак јас и остана на тоа, а слушнав и дека имал девојка тој период. Е сега пред две години конечно ми се оствари желбата односно испадна да излезам со него. Бев среќна и исполнета, но многу се плашев да не го изгубам, па бев внимателна со однесувањето. Секој чекор, секој збор го мерев буквално. Но, тој не е од типот на машки што после тоа ќе преземе иницијатива и ќе ги преземе работите во свои раце туку се чекање на мене, се јас прва да направам (не знам дали ова е до карактерот негов или до интересот кон мене). Значи последно време, благодарение на мојата иницијатива се зближивме, настојував почесто да се гледаме, па му пишував, му одев на работно место се со цел да дојдам во контакт и да се зближиме повеќе. Инаку, работеше како келнер и често одев таму и секојпат кога и да појдев ме гледање, очигледно беше дека има симпатии ама сепак јас бев таа што прва приоѓаше и многу се трудев да се зближам но од негова страна немаше некои промени, секогаш исто се однесуваше, немаше никаков напредок. Со тек на време некако ме умори сета оваа пожртвуваност но сепак бидејќи мн го сакам продолжив да се трудам, се што правам е само за него, едноставно ништо не гледам освен него, како заслепена буквално, само тој ме прави среќна, дури не давам шанса на други машки бидејќи имав надеж.
    Со тек на време некако ме умори сета оваа пожртвуваност но сепак бидејќи мн го сакам продолжив да се трудам, се што правам е само за него, едноставно ништо не гледам освен него, како заслепена буквално, само тој ме прави среќна, дури не давам шанса на други машки бидејќи имав надеж. Инаку, во текот на годината дали 3-4 пати имаме излезено, бевме блиски но немаше односи.
    Но, деновиве работите се сменија, дојдовме во контакт и кажа дека ќе оди надвор од државава по работа. Многу ми падна тешко, не можам да го прифатам фактот дека ќе си оди, дека нема да го гледам, доволно ми беше и тоа малку што го гледав, ме исполнуваше, едноставно светот ми се вртеше околу него а сега го губам, се чувствувам изгубено, празно, депримирано и се прашувам како ќе продолжам без него.
    Не знаев веќе што да правам па пред некој ден решивме со другарките да го викнеме на кафе, да го прашаме во врска со планот и некако да се зближам сакав. Излеговме и после тоа јас и тој насамо заминавме на друго место и зборувавме, ми рече дека сакал да биде слободен, да ужива, не сакал да биде врзан, не сакал сериозна врска. Инаку, секое излегување ме прашуваше дали сум невина ама јас не му кажував па овојпат повторно ме праша и му кажав дека не сум, ме пофали за тоа, па зборувавме нешто околу тоа и ме праша дали сум сакала да имам со него, не сакал така без да ме праша бидејќи сепак првпат ќе ми биде и да не ми биде лошо искуство. И јас секако му одговорив дека сакам и рече ќе ме барал деновиве.
    Сега сум во голема дилема, од една страна свесна сум дека ќе ми биде тешко уште повеќе бидејќи секако ќе оди а од друга страна пак јас за него се чував сето ова време, со него сакам и сега си викам 'ќе си оди и може никогаш нема да се оствари тоа. ;(;(;(;(;(;(;(А и свесен е дека го сакам (ми има спомнато неколку пати) иако намерно негирам да не испаднам ептен очајна барем пред него. Искрено не знам дали ова моево е опсесија или љубов ама како и да е на крај пак јас сум повредена и не знам дали така лесно ќе можам да го заборавам.
    Ве молам пишете што мислите во врска со целава ситуација.

Последна измена: 29 март 2019
  10. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.429
    Допаѓања:
    22.117
    @babygirlxxx

Платонска љубов.

Тој ти рекол сака да биди слободен и да ужива, а сепак ти рекол за секс. Од негова страна: него не му е гајле за неговите чувства, повеќе му е за секс, па и прашува дали си невина ( сака неотворено паштетче :D ). И да бидам искрен големи се шансите само да биди за сексот и толку.

Твоја страна: Сакаш да го убедиш и освоиш, ама се повеќе ќе бидиш повредена. Ако ти е само за секс, појди, ама не очекувај ништо повеќе.

На cresa-jagoda, RosettaStone, Kate Rina 93 и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    @babygirlxxx Те исполнувал и те правел среќна? Е како бе девојче? :^) Најсериозно објасни ми како :|
    Не превземал иницијатива, бидејќи очигледно не бил заинтересиран, а ти толку упорна па не сфаќаш, дури висиш на неговото работно место :bandit:
    Сигурно и го измислил она со одењето во странство за да те избегне, но ти дупло упорна, па видел не видел, решил да те искористи, а ти тука уште размислуваш дали да бидеш со него (facepalm)
    Вие двајца еден квалитетен разговор не сте имале, ама важно дали си била невина ви било топ тема, а очигледно и единствена.
    Сфаќам дека си заслепена, затрескана си во дечкото, ама па до толку ли бе?
    Па и ќе те барал деновиве, муабет како кола да купува од тебе, ја видел, ама во Четврток ќе дојде уште еднаш да ја види и ќе ти каже дали ќе ја купи ^_^

I want my 5 minutes back :drunk:

На Yowannty, cresa-jagoda, RosettaStone и 18 други им се допаѓа ова.
  12. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.036
    Допаѓања:
    130.909
    @babygirlxxx Наивна си.Не фантазирај.
    Се согласувам со членовите кои ти одговорија пред мене.Апла сака да те искористи.

На darlingdragon, cresa-jagoda, RosettaStone и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.225
    Да му дадеш и после да го снема од твојот живот засекогаш?
    Ова некако ми изгледа како искористување од негова страна.
    Не би те советувал да правиш било што со него. Те гледа како секс субјект и сака да те искористи само за тоа. Тој нема чувства кон тебе, но на овој начин само ти ќе си ги повредиш своите чувства.

Има многу риби во морето, ќе се заљубиш пак во друг. Не мора да правиш толкав голем подвиг кога ќе го снема од твојот живот.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  14. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Како да го имаш сега за дечко, па како ќе продолжиш?
    Не можеш да изгубиш нешто што немаш.

Глупак. Такво нешто не треба ни дечко да те прашува а камоли онака рандом прашање да биде низ муабет.

Свесен е, знае дека може да те изманипулира за секс и тоа е тоа.
    Од друга страна бар е искрен што ти рекол дека нејќе врска и обврски, јасно ти дал до знаење дека сака само секс со тебе.

Ако сакаш секс, иди.
    За тебе ќе значи све на светот, за него ќе биде пролазно нешто. Пак ти ќе бидеш повредена, уште за 'поблизок ' ќе го осеќаш после чинот.

Не се понижувај до толку, освести се.

На cresa-jagoda, Tan4ence, Someonespecial и 9 други им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    @babygirlxxx знаеш дека си стокер, така?
    На работа му одиш?
    Имаш среќа што си ти женско, а тој машко, иначе тужби ќе фрчеа.

И не е љубов тоа, дефинитивно е опсесија.
    Нормално дека нема никој друг да ти се допаѓа, ко не им даваш шанса ни да ги опулиш тие околу тебе.

Немој да те лажел умот да имаш секс со него!
    Ич не му е гајле за тебе.. Ако му беше, немаше да ви биде ваков односот.

Време ти е за на психолог... И не го кажувам ова како навреда, туку како совет, од мајка - на ќерка.

На candy.cane, Biny, Tan4ence и 16 други им се допаѓа ова.
  16. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    @babygirlxxx Не биди будалче, совземи се и продолжи напред.
    Ти понудил секс, но не и врска бидејќи знае дека те има на тацна па ќе те бара кога сам ќе посака.
    И да бидете во врска, тој решен е да замине надвор од држават апо работа, не знаеш што ќе прави таму и со кого и дали ќе бидете заедно кога ќе се врати.
    Дај му шанса на некој што нема да му биде важно дали си невина или не, туку на некој што ќе му бидат на прво место емоциите.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Потчинета, искористена и очајна. Вака ќе изгледаш во негови очи. Чисто сумљам дека ќе се потруди да доживееш и оргазам.. Нема да има уживање за тебе во тој механички чин, ќе биде многу поразлично од твоите фантазии и ќе се каеш, а него веќе ќе го нема во твојот живот. Колку години имаш?

На candy.cane, nextredstyle, Snowflake97 и 2 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Најмалку 22 има... по моја пресметка :)

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Не биди толку сигурна, имам познаничка со 27, истиов памет го има.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Не се осудив да речам дека е постара... искрено... ама можно е :)

На Nigredo Odor му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.