Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593

Полека душо, они се во шок, нивното девојче ќе стане мајка а они ќе бидат баба и дедо...не секој родител така разумно и радосно ја прифаќа ново настанатата ситуација.
    Полека душо и нека ти е со среќа...честитки за тебе будуча мамица:f:(highfive):hug:

На Adorabela и neoglobin им се допаѓа ова.
  2. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Синоќа пред да излезам со дечко ми мајками пак ми кажа да сме разговарале за што побрзо да се решила ситуацијата,и пред малку си ја чистев собата и ми влезе да ме праша што бидело(а пред тоа виде дека ми се јави дечкоми) ми вика не само преку телефон да ти звони,викам синоќа бевме излезени не е само преку телефон и ме гледа накриво и ме праша разговаравте ли(по незнам кој пат) и велам претерувате веќе и ја избркав од соба и сега не излегувам од соба,плачам,се нервирам,ми стана мака што ја избркав ама неможам па веќе.

3. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Да,девојчето што ќе остануваше стара мома,за малку,хахах,што беа па за тоа загрижени,не се погодува аман.
    Инаку фала ти многу:hug:

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  4. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Одма почнавме со лоши родители така?! А што ако дечкото не им оставил впечаток за одговорна личност?! Не треба да се грижат за своето дете? Извинете ама за мене ова не се лоши родители туку ограничени. Што е сосема различно. Но мораме да ги разбереме, тие живееле во едно сосема поинакво време.
    Совет до девојчето, не се грижи и кажи им на твоите да не се грижат. Ти си возрасна жена, работноспособна, паметна и одговорна. Кажи им дека тие се најдобри родители и дека знаеш и да останеш сама тие ќе бидат со тебе. Па ќе видиш како ќе почнат поинаку да зборат со тебе. А што бидне со дечко ти ќе оставам на иднината. Ако е паметен ќе си се земете, ако не е, не ти ни треба таков. Битно е да им покажеш на родителите дека ти го сакаш бебчето и си спремна на се. Не треба да покажуваш понизност во стилот леле останав трудна и сега што. Така давате впечаток како да не сте сакале или планирале бременост. Имаш 29 години и се што ти се случува е нормално. А дали имаш или немаш маж до себе е сеедно.

И уште нешто глупо е за се кривицата да ја ставате на родителите. Има 29 години и ако не се среќни за нејзиниот избраник нивно право. Па нели сакавте Американски начин на живот? Е па еве ви.
    Сум се запишала на форумот денес ...time to chill ...

Последна измена: 31 март 2019
    На baba Rada и neoglobin им се допаѓа ова.
  5. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Дечкоми им има оставено добар впечаток ми го кажаа тоа дека им се допаѓа,значи сигруни ќе се земеме и нема да ме остави сама со бебето,имавме проблем во блиска фамилија каде братучетка беше оставена и не ја зедоа и тоа влијаеше на цела фамилија и сега и на матеницата дуваат,сакаат за еден ден се да се реши,инаку да беа таков тип на родители и да можев да разговарам на таков начин ќе беше лесно,се грижат разбирам,ама премногу ме притискаат а и двајцата им кажавме сека ќе сме заедно.и плус и мајками била трудна кога се зеле и живееле и заедно и пред да се земат и сега ми се прават ограничени а ниту јас ниту дечкоми немам преспивано еден кај друг и сум мног поограничена од нив во се.

6. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Е па ете ти го одговорот. Гледаш имаш супер родители кои премногу се грижат за тебе. Што треба да направиш РАДУВАЈ СЕЕ.
    Ако се како моите 9месеци ќе се грижат како што. Затоа ти радувај се и за нив. Нив неможеш да ги смениш, едноставно таков им е калапот. Ајде направи си едно смуди и изнеси го стомачето на сонце (додека сеуште го има сонцето).:sun::sun::sun:

На baba Rada и neoglobin им се допаѓа ова.
  7. FVP

FVP Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2018
    Пораки:
    358
    Допаѓања:
    1.201
    Ау, знам како ти е и моите се донекаде така. Со исклучок на тоа што јас не бев бремена пред брак, ама пак претеруваа во многу работи. Ова нема да престане додека не се верите, па после тоа венчате, па бебето се роди, па животот помине. Секогаш ќе се грижат тие, бидејќи тоа не поради тоа што ти си направила нешто, туку нивната психа. Во нивната глава е. Јака ти душа. Те севетувам да им велиш дека ќе биде и на ум ни на душа да не си ги ставаш тие нивни коментари. Лесно кажано тешко направено, знам, ама тоа е. Некои луѓе патат од нивната свест.

На neoglobin му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    Не биле лоши, ама биле ограничени. Ограниченоста како може да влијае врз детето и општо во семејството?
    Ова е примерот како. Значи не е до дечкото дека им оставил лош впечаток, тие и двајцата се возрасни и финансиски независни. Ова повеќе ми личи терање младите да побрзаат за да не ги оговараат комшиките Трајанка и Петранка :wasntme:
    Наместо да се погрижат дали е се во ред, дали била на лекар девојката, дали и е потребно нешто, па да си седнат цивилизирани и возрасно да си поразговараат семејствата како ќе направат фина прослава за убавиот повод, тие повеќе ми изгледаат загрижени што ќе речат другите, да не ги оговараат и затоа ствараат непотребни притисоци и негативизам утре и свадба и венчавка и се во 24 часа да биде, пред да порасне стомачето :drunk:
    Епа извинете, мене тоа не ми личи на добри родители што се грижат за своите деца :?: Ама не е до нив, до менталитетот е, скоро сите се вакви.

На candy.cane, Blue.Sky, Shmizla94 и 16 други им се допаѓа ова.
  9. JanaMrava

JanaMrava Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    141
    Скоро месец ипол сум во врска без обврска а сакам некој друг. Па сватив дека оваа "врска" ми претставува на некој начин измачување. Некој нека ми даде совет како правилно да постапам.

10. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    едноставно раскини ја врската без обврска

На cresa-jagoda, Alisa22, Martka и 2 други им се допаѓа ова.
  11. JanaMrava

JanaMrava Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2018
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    141
    Кои зборови би биле најпогодни бифејќи несакам на некој начин да нарушам и контакт нека остане на едно здраво

12. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Ќе му кажеш дека сакаш некое време да си сама и дека не си среќна во врската,дека не е до него,до тебе е и така.

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  13. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.024
    Допаѓања:
    130.851
    Раскини ја врската.Кажи му на дечкото дека не ти одговара врската,дека не го сакаш.
    Не е добро ни за тебе,ни за него да го лажеш.
    Вистината боли,ама секогаш е подобро решение од лагата.
    Возрасна жена си.Мислењата на твоите родители не се битни.
    Поради бебето што го чекаш,не смееш да се нервираш.
    Исфрли ги сите негативни мисли.
    Ти знаеш што е најдобро за тебе и држи се до тоа.

На neoglobin му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.395
    На 29 години и работоспособна и вработена, многу им се потчинуваш на родителите. Размисли што кажува тоа за тебе и како сакаш да продолжиш. Имај лесна бременост!

На candy.cane, Billy Idol, Snowflake97 и 6 други им се допаѓа ова.
  15. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Нешто вакво ми требаше да прочитам,фала ти на мислењето:hug:

На candy.cane, Animali и nextredstyle им се допаѓа ова.
  16. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    63.029
    И гледај си го здравјето на детето, стресот не е убав ни за тебе ни за бебенцето. Што и да биде, што и да ти приредуваат наредните месеци ќе си речеш дека не вреди и ќе пробуваш да се оттргнеш од се.

Ако имаш поддршка од дечкото и ако сте сериозни за да си оформите заеднички живот имаш голема поддршка и човек кој е до тебе и те држи за рака. Тоа значи премногу.

А твоите нека подразмислат малце со понашањето дали ќе бидат баба и дедо во права смисла на зборот или внучето нема да си го видат ако ти пукне филм.

@neoglobin

На Billy Idol, Nausicaa, Amellie13 и 5 други им се допаѓа ова.
  17. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Секако дека есме сериозни,неколку години сме во врска,се сакаме многу,а инаку толку ме изнервираа што дури и почнав да размислувам на тој начин дека ни мене ниту него нема да не видат,тие неколку вечери не сум можела да спијам од тахикардии од нервоза.

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.024
    Допаѓања:
    130.851
    Ти размислувај позитивно,гледај да си изградиш среќен живот со дечко ти и бебето(да даде Господ живо и здраво да се роди).
    Само вие тројца сте важни. :)

На Annora, Brinetka и neoglobin им се допаѓа ова.
  19. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Веќе не се поднесува,неможам веќе,кога и да ме начека сама мајками ме притиска да го притискам на дечкоми,цела се тресам,он ако не дојдел таткоми ќе одел кај нив,а рече ќе дојде,ме направија да се осеќам како најголемата ороспија и како да сум направила некој криминал,се тресам,вечер после работа несакам ни да си дојдм дома веројатно во некој хотел ќе одам,од сабајле накриво ме гледаат и во стомак,луѓе голем притисок неможам веќе и на полоши работи помислувам,сакам да ме нема,не се издржува

20. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.721
    Допаѓања:
    40.101
    А зошто не одиш кај дечко ти?
    Извини ама и он е за ќотек. Знае каква ти е ситуацијата дома и ништо не превзема. Ебати мажот

На Brinetka, cresa-jagoda, Amellie13 и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.