Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    најверојатно и ќе одам

2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    @neoglobin, честитки прво за бременоста :)

Родителите ти се далеку од супер, ниту пак ги оцрнуваш, ич не обрнувај внимание на ради-реда постови од нереални постари персони. Ниту се загрижени, ниту дечкото им дал причина да не го сакаат, туку мотивите за однесувањево им се чиста малограѓанштина (со должно извинување). Ги тревожела помислата да останеш „стара мома“, а сега пак на цели 29 години најуредно прва и посакувана бременост им пречи оти невина нема да влезеш во брак... страшно. На типично балканско семејство ете никогаш не му се погодува, и не се отрпнува на тоа без разлика на возраста.

И јас би рекла дека најдобро ќе биде да се преселиш кај дечко ти, не си должна да го трпиш ова, здравјето твое и на бебето се најважни сега и не ти требаат стресови. Чувај се :hug:

На candy.cane, Snowflake97, СуперДевојка и 7 други им се допаѓа ова.
  3. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    И јас незнам што да мислам никако не им се погодува,изгледа требало после сексот другиот ден да им кажам дека можно е да останам трудна,а слушам муабети кога биле млади и неженети двајцата спиеле заедно по куќите на роднините и свашта а сега ми се прават конзервативни,гајле им е за мене и бебето битно луѓето што ќе кажат.

4. Mariii :)

Mariii :) Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    87
    Му кажав и јас мои впечатоци, не му кажав дали сака да ме бакне, по природа сум срамежлива и незнам ете сеуште ништо ми нема пишано :( а баш ми се допадна..

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.427
    Допаѓања:
    22.106

Samo za baknezot tazis ili?

Ako ne e samo baknezot, ne se sekiraj kje se najdi nekoj drug so go interesira nesto povekje od lapanje.

6. Mariii :)

Mariii :) Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2019
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    87
    Па тажам заради тоа што се мислам дали до толку не беше заинтересиран за мене или дека јас многу мирна му се видов и срамежлива па затоа го снема

7. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Нереални постари персони????
    На мене знам дека алудираш, неможеш да се одвикнеш од таа твоја грозна навика.
    Родителите и биле неарни, нели, а она дали е арна ма. сигурна ли си ти од сево ова прочитано..(ќе почнам да верувам дака сами некои нови ликови се пријавуваат и глумат лудило за да такви гуски како тебе го полнат форумов)..имаат ќар од тебе, нека се вртат страници од бош моабети.

Која лепенка од девојче си, божеееееееее(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)(facepalm)

8. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    јас шетам а ти виси овде на форумов и троши ја твојата младост пишувајќи глупости:P

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.395
    Зш се тревожиѓ бабе, ево и јас постара од бус пишувам дур бркам нотари и долументи, а надвор пука пролече:D
    И ние смеминале нивното, тие нашето не. Паффф,звучам ко бабетина. :muscle:
    Родители има крејзи и гадни и то е факт, и мука ми е ко ке чујам секој родител знае и сака најдобро за своето дете. Како па да не, whishfull thinking и розе очила. Ама на 29 тато мама е глупо да се трескаш шо мислеле.

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Пиши му ти де...
    Еднаш... Да видиш дали трза и како реагира..
    Не мора кузнај шо: Кај си? Како си? Што има ново?
    Мангал-муабет

На Animali и Mariii :) им се допаѓа ова.
  11. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.427
    Допаѓања:
    22.106

Mozi da ne mu se dopagja takov tip na devojka, no ako tolku te maci pisi mu, nema da se izroni biserot.

На Mariii :) и WildMk им се допаѓа ова.
  12. SARICKA.

SARICKA. Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Zdravo Feminki, sakam da mi pomognete so vasite mislenja i soveti. Se dopisuvav so eden decko i izlegov so nego, go znaev od porano i znaev deka ima devojka, no vo skoro vreme ne sum gi gledala zaedno a i slusnav muabeti deka raskinuvale postojano. sinoke se vidovme, i pri toa go prasav dali uste ima devojka i toj kaza deka seuste odi. idele 7 godini. ama postojano raskinuvle. i pri toa sinoke me zema od pred kafic kade sto ima premnogu narod i sekoj mozese da go vidi....
    Znaci premnog ubavo si pominavme, razgovravme za temi koi sto i dvajcata gi sakame, imavme stv postojano nasmevka, me nasmevnuvase a i jas nego, bidejki go gledav kako se odnesuva, postojano me gledase. Postojano pisuvame,si go znaeme sekoj cekor ednostavno..
    jas iskreno bi za so nego nesto da pocnam.. ama problemot e sto toj ima devojka....ama gledam deka se zamara i deka pisuva.. so ogled na toa sto ne sme od ist grad demek ajde sme se videle i go nema do naredno moe idenje toj mi pisuva i otkako sum doma..pa nekako mn mi se sviga toa.
    Ne znam sto da pravam, obicno takvite dolgi vrski ne zavrsuvaat so sreken kraj....ama kojznae
    Jas moze da se gledam so nego i po nekoe vreme da mu napomenam deka treba da si rascisti so nea ako veke se gledame i se zblizime... stv ne znam sto da napravam i kako da se odnesuvam

13. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Штом е 7 години со неа нема да ја остави.
    Остај што ти вика дека раскинуваат често.
    Да сакаше до сега ќе раскинеше.

А и да ја почитува неа а исто и тебе не би почнувал нешто ново пред да го расчисти старото.
    Не ти кажува доволно сето ова за него?
    Има девојка а излегува со друга, ја понижува и лаже.
    Нека раскине со неа, па нека те бара тебе.
    Ама чисто сомневам дека така ќе направи.

На candy.cane, christinnn, MarigoldA и 15 други им се допаѓа ова.
  14. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Ти си го прашала дали уште има девојка и тој ти рекол дека има и не ти дојде да му речеш да расчисти со неа па да излегувате и да се заминеш од кафичот кај што имало премногу народ?
    Ти си мислиш имало народ можеле да го видат и дека тоа што не се криел со тебе дека е од поштовање кон тебе? Не е од тоа туку од потреба да се направи ептен јак дечко, има девојка и уште една друга шета тебе.
    Најдобро да му кажеш да расчисти со неа ако сака нешто со тебе така ти е најдобро да се однесуваш.

На candy.cane, KateKane, DAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.136
    Епа ако има девојка што сака од тебе ? Најдобро е да го прашаш што планира понатаму со тебе. Па потоа да одлучиш што ќе правиш. Се надевам нема да дозволиш да ве мота и двете.

На candy.cane, Martka и WildMk им се допаѓа ова.
  16. cherry dream

cherry dream Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2019
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo feminki, mi treba sovet i mislenje vo vrska so edna tema,dali ke moze da mi pisete vo poraka
    Fala vi <3

17. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Стварно не можам да ве разберам некои девојки. Ем знаете дека е во врска и дека има девојка, ем се пикате каде што не ви е местото.
    Каква сака нека им е врската, макар и најлоша да им е, немаш право ти да се мешаш. Ако не му чини долгогодишната врска со таа девојка, нека стави прво крај на таа врска, па после нека бара друга девојка.
    Тој ем не сака да и раскине на таа девојка, ем сака да разбива монотонија со друга девојка, а на неговата девојка и набива рогови.
    Тој тебе те гледа само за забава, да сакал нешто сериозно со тебе, ќе раскинел прво со нејзе, а не вака паралелно, да седи на две столчиња.
    Имајте бе малку гордост девојки, не дозволувајте да бидете нечија играчка, како можете да си дозволите да бидете нечија втора девојка.
    И не верувам дека тој ќе ја остави неговата девојка со која е толку долго.

На candy.cane, fificaaa, Youknow и 17 други им се допаѓа ова.
  18. SARICKA.

SARICKA. Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Pisav i vo samiot tekst deka ne znaev deka ima. mislev deka se raskianti... a ne znaci deka ako pocnam so nego nesto toj odma treba da rasticti.. rabotite ne se menuvaat tuku taka , ajde edno viduvanje i raskinuvanje. nekogas moras da rizikuvas mn za da dobies sto sakas makar i da e tesko. a 7 god kako broj izgleda golem. ama so postoajno raskinuvanje ne e vrska toa.. i 10 godinii imalo vrski pa raskinuvale... toj so mene se odnesuva epten dobro, jas sekko ke go razgovaram so nego da si rascisti so nea dokolku saka neso so mene, ali sega ne e toj moment za da mu spomnam

19. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Млада, наивна, затрескана и од друг град.
    Совршен материјал за секс на страна од врската, за него.

Кај ги наоѓате бе вакви фраеришта, се чудам.
    Ќе те мота со изговори дека многу му се допаѓаш ама не може тек така да прекине 7 годишна врска, и тоа ќе трае и трае, а ти ќе леташ на облаци и ќе го чекаш тој ден, додека си добива секс од тебе.

Нема да ја остави, памти ми го зборот.
    Среќно или што год..

На candy.cane, Youknow, Brinetka и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.225
    Нема чувства кон тебе. Ти си му за забава. За раскинување ао неа тешко, по 7 години врска.
    Ќе те искористи, најверојатно за секс и тоа е тоа.

На Youknow, buba4e89, Alisa22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.