Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    одкако дозна дека си бремена и се реште дека ќе стапите во брак остана на тоа "ќе биде" или почнавте со закажување на датум на венчавка или свадба? Оти лесно е да одиш и да чекаш да се земете а уствар нема абер од закажување барем во матично.

2. Cleonika

Cleonika Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    465

Без да те осудам од старт, само ќе ти кажам дека те разбирам, и дека во секое попрогресивно општество со поотворени размислувања, и неподложно на влијанија од околина и притисоци од родители и се останато во близина, таква врска, па макар и 400 години да траела, може да се раскине. Држави се рушеле, а не врска. Бракови со деца и со многу поголеми заеднички постигнувања завршувале, а не врска !

И да, не може се во животот меко и течно да се случува, па и сите хемии и љубови да се случуваат во совршени околности..тој слободен, ја слободна, љубов, и бум.
    Нормално и природно е некад да се деси и ситуација кај што едниот е сеуште во др врска или однос или тн. Се случува.
    Но, едно големо НО за тоа каде и како живееме и сме воспитани.. А тоа НО, е одговорот што еве и погоре ти го дале. Врски долги, кај нас тука . почнати од мали деца, Ветени ко во Малечката невеста, и носени по дома и по свадби, да, тешко се раскинуваат. Особено ако девојката му е добар материјал за Жена и невеста ( како што љубат нашите момци да нарекуваат женски) тогаш не, нема да раскине Најверојатно. Значи не 100 посто, но во најголем дел од случаите, НЕМА.

Затоа што дури и да му е крш врската..дури и да е оладен, дури и да ја надраснал, и да се сосема разидени со идеи и размислувања, како и што се повеќето луѓе во период на дваести години кога нагло растеме и менуваме мозок, поради причините што горе ти ги пишав, во повеќето случаеви, едноставно нема да раскине. Ќе се помири, и ќе си живее и гради цел живот со неговата комфор зона, затоа што ете, така се научени сите околу него, затоа што и тој е така научен, а се друго, што неговиот вистински но потиснат дух и енергија го бара, а тоа е љубов, и поврзување длабоко, ќе си го рани на страна вака, со женски, и никад, ама никад нема да има храброст да направи чекор голем.

И пак, да не генерализирам, секоја чест на храбрите исклучоци што разбираат за што зборувам, но во повеќето случаи, нема да е тој храбриот принц, што ќе се избори со се, за љубов, за она што го сака и сам.

Верувај, невозможната љубов само ќе те влече тебе се подлабоко, и ќе се навлекуваш се повеќе и со самото тоа што знаеш колку е недостижно, а колку ти си спремна и слободна, а тој не е, и ќе страдаш и патиш. Знам дека не чини, но така е.

На Milobebence, Amellie13, CrazyGirl15 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Да да и тој ќе те послуша.
    Втора опција ќе си, ако од старт дозволиш така ќе си тера тој.
    Најлоша варијанта е да се заљубиш, тогаш ќе се свестиш дека наивно не треба да веруваш, особено не на таков човек кој си игра со туѓи чувства и не знае да почитува девојка.

На Amellie13, buba4e89, DAngel и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Колку си наивна.
    Ај да разјасниме. Зошто не раскинал досега ако врската му е толку лоша како што ја опишува? Што чекал цели 7 години?
    Ти само теши се дека и 20 годишни врски раскинуваат.
    Зошто мислиш дека на тој начин ќе го добиеш? Што всушност сакаш да добиеш? Човек кој очигледно нема никакви морални вредности, ниту почит кон женскиот пол. Зошто мислиш дека ако некогаш му станеш девојка нема да те изневерува и тебе?

Да сакаше и ти да се забавуваш, ќе те сфатев. Ќе излезевте, ќе си поминевте убаво и тоа е тоа. Ама да очекуваш дека ќе се заљуби во тебе и ќе раскини 7 годишна врска, треба навистина да си мноогу наивна! Не функционираат работите така за жал. Ех колку ги има како тебе што со години се втора виолина и чекаат тој да раскини а тоа никогаш не се случува. И што мислиш кој ќе биде повреден на крај?
    Ама сами си го барате, еве ти си доказ за тоа.

На PaLaVa, Youknow, Amellie13 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. SARICKA.

SARICKA. Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Vremeto ke pokaze sto i kako se rabotite....

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Така и си мислев.
    Немаш одговори, а очигледно е дека веќе си решена да бидеш со него, немаше потреба да бараш мислења.

На PaLaVa, candy.cane, Brinetka и 12 други им се допаѓа ова.
  7. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    Од такви девојки што се мешаат во туѓи врски ние поштените си патиме.

На candy.cane, buba4e89, Shmizla94 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Не, сонце.
    Си патите од вашите дечковци.
    Тие посегнуваат по други, дома на врата не му доаѓа никоја.

На SexiLy, PaLaVa, candy.cane и 19 други им се допаѓа ова.
  9. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    За неверство се потребни двајца.
    Зошто не се дистанцира од него таа кога знае дека тој има девојка?
    Сака да биде втора виолина? Резерва?
    Жртва тука е неговата девојка која и покрај лошата врска е изневерувана.
    Ама ајде ќе си го браниме женскиот пол јее мажите за се' се криви.
    Нека биде со него откако ќе раскине, не додека е во врска.
    Го знаеш тоа, не го прави она што не сакаш тебе да ти го прават.
    Барем еден од нив двајцата да биде разумен.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Никој не рече дека нејзиното е правилно. Не е во ред од морален аспект и емпатија кон другата девојка да се мешаш во друга врска.

Единствен виновник е дечкото, тоа е вистината.

На candy.cane и Annora им се допаѓа ова.
  11. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Точно, двајца се потребни.
    А зошто тој не стои настрана од потенцијални прилики, кога тој е тој што е во врска, и најчесто зафатените се иницијатори на вакви излети на страна, а другата страна прифаќа или одбива.
    Веројатно не се ценат доволно, па дозволуваат да бидат нечиј втор избор или се наивни да чекаат да бидат први, иако тоа ептен ретко се случува во таквите случаи.
    По одговорот што и го дадов на членката можеш да заклучиш дека не сум на нејзина страна.
    Не оправдувам неверство во никој случај, од двете страни.

Мажите се први кривци и треба да ја сносат целата одговорност. Не ги бранете жити све, или барем не им ја намалувајте кривицата со тоа што велите дека поради туѓо прифаќање за соучество во актот, доаѓа до неверство.
    Никој никого не може да натера на нешто со сила, дури и најчесто по нивна иницијатива доаѓа до истото.

На PaLaVa, candy.cane, Konfetka и 6 други им се допаѓа ова.
  12. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Точно, двајца се потребни. Ама ако девојката не е во врска таа не изневерува, мажот е тој што не можел да си го држи во гаќи. Не дека ја оправдувам, ама таа не може да се обвинува за неговото неверство затоа што таа не изневерила. Кој варал - тој е крив.
    Зошто тој не ја одбил кога знае дека има девојка? Или тој не е свесен дека е во врска, заборавил кутриот.

На PaLaVa, candy.cane, Konfetka и 7 други им се допаѓа ова.
  13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.458
    Допаѓања:
    41.023
    Одамна е познато дека овде луѓето не идат да бараат совет туку потврда на тоа што наумиле. И кога нема да ја добијат, наместо да прифатат и сменат нешто, они се лутат. Тоа е, ни со инка не се става.

На sj *O*, kim.k, PaLaVa и 14 други им се допаѓа ова.
  14. SARICKA.

SARICKA. Активен член

Се зачлени на:
    3 февруари 2019
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Izvinete ama ne sum imala sex odnosi do sega so nego. taka da ne mora odma da audirate na toa... I jas ne sum sakala da bide vaka rabotava ama zivotot ne sekogas ni go sprema toa sto nie go sakame,Me izneveruvale i mene dodeka bil so mene i toa vo 4godisna vrska.. na nekoj mu bese zal za mene? epa od koga ke izlezete od takva vrska i vie ke si go smenite vasiot stav so ljubovta i kon partnerite. A vo zivotot moras da se soocis so raboti sto ne se ubavii i da mines prepreki za da dojdes so ona vistinskoto sto go sakas, jas ne rekov deka ke se zenam so nego gotovo. ama koga gledam deka mi obrnuva vnimanie i e dobar kon mene zaso da ne probam?? A ako toj ja saka tolku nea i mu e epten ubavo da paga u nesves, nema da trca po druga.... moze ke ja ostavii koga ke uvidii deka so drugata( ne mora so mene) mu e podobro, deka go ima ona so nea sto so drugata i vo tie 7g ne go pocuvstvuval.. NE SUDETE NIKOGAS,EDEN DEN I VIE KE SE NAJDETE VO ISTA SITUACIJA PA KE SE SOGLASUVATE SO MENE..NEVER SAY NEVER...

15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    @SARICKA. абе гајле ни е нам на крај краева што ќе правиш. За твое арно ти збореа, оти утре ќе се зацепаш и ќе трескаш глава кога тој нема да ја остави другата, а ти ќе си само дупка за празнење. Ама ако си решила, терај. Не знам зошто дојде овде да се правиш дека бараш совет? Што се надеваше, дека ќе те потапкаме по рамо и ќе ти кажеме "напред девојко, ќари го принцот, ќе си живеете среќно до крајот на животот"?
    А имаш шанса нормална врска со некој нормален да си најдеш, ама не, не е интересно така. Само после немој да се вратиш и да кукаш што не иде :?:

На PaLaVa, cresa-jagoda, La.RagazzaMisteriosa и 6 други им се допаѓа ова.
  16. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Ќе имаш кога тој ќе изрази желба. Нема излети он надвор од врската за да се занимава со кафиња и муабет, да не се правиме сега дека не знаеме зашто бара друга. Да разбие монотонија во сексуалниот дел од врската.
    Баш таквото искуство треба да те отргне од оваа авантура, пошто you've been there знаеш како е за изневерената, ама ти си знаеш.
    Ова е класика. Секогаш овој муабет си го земате за оправдување да се осеќате боље, а е смешно.
    Да не му е убаво со неа, не би бил со неа 7 години. Демек некој го присилил. Како ви го вадат паметот до толку се чудам, а е многу е просто кога размислуваш со ладна глава.. Со неа е за сериозно, wife material, а ќе си дупи на страна да му е интересно. Знам милион вакви случаи.

Како и да е, не те осудувам, туку ти го кажувам моето мислење засновано на секојдневни ситуации, кои ја прават големата слика, а тоа е погоре опишаната.
    Твој живот, твоја одлука.

На candy.cane, cresa-jagoda, KateKane и 6 други им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.112
    Не би се согласила со тебе,ни сега ни еден ден.
    Ако сакаш да бидеш втора виолина биди.
    Тоа што се во долга врска си бараат забава на страна и таа врска од 7 години ќе премине во брак,а ти ќе си останеш со прстот во уста. Ќе ја секса и неа и тебе ама после тебе ќе си легне кај неа.
    Среќно.

На candy.cane, cresa-jagoda, Annora и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.458
    Допаѓања:
    41.023
    Јас сум имал повеќе врски до сега и сум бил повреден и изневерен. До сега никогаш не сум изневерил иако да сум сакал, сум можел. После неверството одма раскинав и си продолжив со живот.
    И наместо да се лутам на цел женски род и да си го загубам моралниот компас поради повредената суета, јас си ги задржав моите вредности и никад не сум бил со зафатена девојка иако сум имал прилики. А, нели, ќе речат како машко полесно ти е да се впуштиш во секс авантура.
    Пред некое време запознав една девојка и четувавме често и долго, по неколку саати, знаело и цели ноќи. Општи теми и маките си ги делевме. Знам дека има сериозна врска од 5-6 години. Секогаш кога темата ќе отидеше на некоја по скокотлива тема се повлекував и ми стануваше непријатно. И отворено зборев со неа за тоа.
    Дознав дека дечко и не знае дека пишува со мене. Ми рече: "Нема потреба да знае, не правам ништо лошо." Од тогаш намалив комуникација иако ми се допаѓаше разговорот со неа.
    Уште ова ќе ти спомнам. Со дечко и не стојам најдобро уште одамна, и не ми е омилен лик. Ако размислував како тебе, ќе најдев 1000 причини за да уживам со неа. Но...
    Не сакам да го правам она некому што не сакам да ми го прават мене.
    Денес се сеуште заедно. Она, со моја помош си реши некои дилеми. Верувам дека од нивната врска може да се роди и нешто повеќе во блиска иднина. И, среќен сум поради тоа.

На candy.cane, cresa-jagoda, smooch и 10 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.112
    ^Што е најтрагично нејзе ќе и се врати ко бумеранг.
    А и вели "со мене е добар,фин" на почеток сите се бајчиња. После ќе видиш какви говеда стануваат.

На cresa-jagoda, KateKane, Brinetka и 4 други им се допаѓа ова.
  20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.196
    А може има уште 5 ко тебе и на сите ви праи филмови и на крај ќе си ја земе оваа 7годишната пошо за да трпиш 7 години неверства и скарај се-смири се треба да ти е убаво и да го сакаш тој некој.
    Така да, живеј си во фантазијата и свиркај си.

На KateKane, Amellie13, andrejko82 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.