Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. A_star

A_star Истакнат член

Го знаеш добро какво е чувството да бидеш изневерувана и сепак го праеш тоа со друг дечко.
    Без разлика кој е виновен, за сето тоа, сите ти даваат совет да се тргнеш на страна.
    Не си троши залудно време. Биди со него, ама откако ќе ја раскине врската.
    Без разлика колку и да е добар кон тебе, можеби и сето тоа ќе се промени откако ќе бидете сексуално интимни, или пак се додека не преќине врска, не паѓај на негови зборови.
    Почитувај се себеси бе девојко, не дозволувај да бидеш некому попадна авантура, па последен да е на свет.

cresa-jagoda likes this.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Ama i se zapnavte xd, ostajte ja i kje se vrati po godina dena na temava kako ja izigral tipot.

3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

IMG_20180715_151641_186.jpg

Annora and A_star like this.
  4. bebaa

bebaa Популарен член

Зарем сакаш да бидеш со некој што незнае за почит кон личноста со која поминал толку време?Зарем мислиш дека со тебе ке биде поинаку,толку си наивна?Тоа ти е профил на неморален кукавица.Нема храброст да прекине со старата а сака да биде со друга,па без срам и работи зад грб.Во животот треба да се почитува правилото,не прави никому тоа што несакаш тебе да ти прават.

5. BlackNight

BlackNight Популарен член

Прво, размисли убаво, покрај оваа негова мана, дали има нешто друго што ти претставува проблем во врска со него. Дали има друга лоша навика, дали се повеќе, дали барем нешто врши од домашните обврски или се е на тебе. Ако одговорот е потврден, тогаш има проблем.
    Во однос на облекувањето, генерално со чесни исклучоци, машкиве знаат да ја утнат работата, па тоа не е ни чудно, ќе ги видиш лете едни шари бермуди, други маица, дупчиња не им сметаат, знаат да згрешат, ама па ќе ну сугерираш убаво, ќе му дадеш предлог и полека и самиот ќе се заинтересира. Од друга страна, некои луѓе се покежуал и не следат модни трендови, но додека се пристојни и чисти, тоа апсолутно не е никаков проблем.
    Второ, разглеадај ги неговите добри страни. Дали претежнува негативното расположение со него или има и добри нешта. Ако претежно те нервира, те фрустрира, верувај утре ако засноваш семјество со него, ќе биде полошо, посебно со мало дете по дома, кое создава допонителни нервози.
    И на крај, наинтимното, што чувствуваш за него.
    Одговорите на овие три прашања, ќе ти го дадат одговорот на најзначајното.

newme likes this.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Мене друго ме занима. Еве хипотетички (иако шанси нема тоа да се деси) се кара со неа и почнува врска со вас. Како ќе спиете мирно знаејќи дека вашето почнало кога тој бил со друга жена? Нели ќе ве јаде црв дека штом е во една врска неверен дека ќе биде и во вашето?

Или до толку сте наивни дека вие сте фатални и дека ради вас ќе се сменат и нема да бидат неверни? Риалити чек, секогаш ќе гледаат да го брцнат негде. Па ако наидат и на зелено светло од друга страна ехе. 2 пати нема да помислат. Ама ако, заљубувајте си се вие и надевајте се дека со вас поинакви ќе се, па после коа ќе ве заебат ќе си поплачете тука и така.

Ах бе жени, жени...

7. Youknow

Youknow Популарен член

@ Super devojka za ova Win :D:D:D

8. 1992g

1992g Популарен член

Не видов соодветна тема, па тука да се консултирам.
    Феминки, во токсична врска бев 5 години( т.е 3 од тие 5, бидејќи првите 2 беа супер).
    Според него, уште сме во врска, барем така се однесува, иако официјално раскинавме пред 2 години.
    Луѓе, јас немам мир од него. Блокиран ми е на сите места. Ѕвони и ги среќава моите. Кога ќе искочам, од немај каде ми се појавува, ме чести и слично. Опседнат е со мене. Пред неколку месеци се одлучив на друга метода, како да ме остави на мира. Мои другари го измлатија добро.
    Луѓе, тој знае секогаш со кој дечко сум била и кој е. Им се заканува и ги пресретнува. Доаѓа пред зграда седи пред врата плаче и бара сожалување.
    Ете сега и тука на форумов ми се појави. Аман. Таман 2 недели од него абер немаше.
    Што да правам ? Дали да пријавам во полиција и да барам ограничување негово во моја близина ?
    Дечкото е за да се лечи сериозно, биполарен серко е според мене.
    Сега скоро се селам од кај моите, ќе живеам сама. Нема да му треба долго за да се научи каде живеам и да ме замара и таму. Ме замара и на работа, ми имаше пратено за 8 март цветен аранжман огромен на бирото.
    Се осеќам небезбедно. Во чанта си носам пепер спреј, ама мене не би ме нападнало чудовиштево.
    Искуства ?

9. Luminary

Luminary Форумски идол

Секако да го пријавиш, ќе раскажеш таму се убаво и ќе превземат мерки.
    Страшна работа еј, да не можеш живот да си живееш како што треба (facepalm)

Belgin1, cresa-jagoda, smooch and 3 others like this.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Да пријави го поинаку не можеш да го решиш проблемов.
    Ова е навистина сериозен проблем.

11. Milan93

Milan93 Истакнат член

Во секој случај треба да пријави само што мерките што ги превземаат се мах. повикување на разговор во станица бидејќи тие додека нема физички напад не реагираат. Е сега колку тоа ќе го заплаши прашање е бидејќи според кажаното дечкото е тежок психо. Можеби треба да се консултира и со адвокат па со некоја тужба за вознемирување да му стават забрани па ако продолжи понатаму со истото и да го затворат за непочитување на судски одлуки. Во секој случај тежок период за девојката.

cresa-jagoda and Milobebence like this.
  12. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Најпаметно е да пријавиш во полиција, но не знам колку ќе ти помогнат. Ќе ти кажат ништо се нема случено, нема потреба да те штитиме. Ова го знам од други случаеви.

Некако јавно да го кажеш на ФБ, Твитер, и тн. би ти била исто така добра идеја.

Или да пријавиш на тие SOS броевите за насилство, психичко или физичко.

cresa-jagoda and 1992g like this.
  13. 1992g

1992g Популарен член

Знам случаи каде било дадено забрана за приближување. Јас забрана ќе барам само за мојот дом, почетнички. Гадов ако се доближи, полиција веднаш ќе го собере.

14. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Џабе ти е. Ако не те повреди физички, не се замараат многу од полицијава наша. Далеку сме од Америка и таквите закони. Носи си го спрејот за очи со тебе, па ако те сретне и те допре испрскај го.

15. 1992g

1992g Популарен член

На план сум сега и куче да земам, доберман или шнауцер, со соодветна дресура за максимална заштита. Сама ќе живеам и некаква заштита потребна ми е.
    (Не земам заради него куче, ами дека сакам. Но, расава заштитничка ја избрав и делумно ради него, а и се плаши од кучиња големи).

16. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Исфрли го доберманот од листата. Подобро земи ротфајлер или питбул. Тоа штити со гаранција.

cresa-jagoda, LiliBoz and 1992g like this.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Со доберман ќе киснеш по лекари.
    Секое куче е чувар а колку ќе чува - колку ќе го издресираш.

18. 1992g

1992g Популарен член

Не и ако го земеш од одговорен одгледувач :)

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Доберман како раса се проблематични здравствено. Оди на ветеринар за совет ако сакаш...

20. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

На доберманот и догата кога ќе остарат им расте коска во главата и забораваат и може да го нападне и газдата.

Thread Status:
Not open for further replies.