Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    Го знаеш добро какво е чувството да бидеш изневерувана и сепак го праеш тоа со друг дечко.
    Без разлика кој е виновен, за сето тоа, сите ти даваат совет да се тргнеш на страна.
    Не си троши залудно време. Биди со него, ама откако ќе ја раскине врската.
    Без разлика колку и да е добар кон тебе, можеби и сето тоа ќе се промени откако ќе бидете сексуално интимни, или пак се додека не преќине врска, не паѓај на негови зборови.
    Почитувај се себеси бе девојко, не дозволувај да бидеш некому попадна авантура, па последен да е на свет.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.425
    Допаѓања:
    22.074
    Ama i se zapnavte xd, ostajte ja i kje se vrati po godina dena na temava kako ja izigral tipot.

На cresa-jagoda, Brinetka, Annora и 2 други им се допаѓа ова.
  3. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    IMG_20180715_151641_186.jpg

На Annora и A_star им се допаѓа ова.
  4. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.776
    Допаѓања:
    4.605
    Зарем сакаш да бидеш со некој што незнае за почит кон личноста со која поминал толку време?Зарем мислиш дека со тебе ке биде поинаку,толку си наивна?Тоа ти е профил на неморален кукавица.Нема храброст да прекине со старата а сака да биде со друга,па без срам и работи зад грб.Во животот треба да се почитува правилото,не прави никому тоа што несакаш тебе да ти прават.

5. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.362
    Допаѓања:
    5.793
    Прво, размисли убаво, покрај оваа негова мана, дали има нешто друго што ти претставува проблем во врска со него. Дали има друга лоша навика, дали се повеќе, дали барем нешто врши од домашните обврски или се е на тебе. Ако одговорот е потврден, тогаш има проблем.
    Во однос на облекувањето, генерално со чесни исклучоци, машкиве знаат да ја утнат работата, па тоа не е ни чудно, ќе ги видиш лете едни шари бермуди, други маица, дупчиња не им сметаат, знаат да згрешат, ама па ќе ну сугерираш убаво, ќе му дадеш предлог и полека и самиот ќе се заинтересира. Од друга страна, некои луѓе се покежуал и не следат модни трендови, но додека се пристојни и чисти, тоа апсолутно не е никаков проблем.
    Второ, разглеадај ги неговите добри страни. Дали претежнува негативното расположение со него или има и добри нешта. Ако претежно те нервира, те фрустрира, верувај утре ако засноваш семјество со него, ќе биде полошо, посебно со мало дете по дома, кое создава допонителни нервози.
    И на крај, наинтимното, што чувствуваш за него.
    Одговорите на овие три прашања, ќе ти го дадат одговорот на најзначајното.

На newme му/ѝ се допаѓа ова.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    63.025
    Мене друго ме занима. Еве хипотетички (иако шанси нема тоа да се деси) се кара со неа и почнува врска со вас. Како ќе спиете мирно знаејќи дека вашето почнало кога тој бил со друга жена? Нели ќе ве јаде црв дека штом е во една врска неверен дека ќе биде и во вашето?

Или до толку сте наивни дека вие сте фатални и дека ради вас ќе се сменат и нема да бидат неверни? Риалити чек, секогаш ќе гледаат да го брцнат негде. Па ако наидат и на зелено светло од друга страна ехе. 2 пати нема да помислат. Ама ако, заљубувајте си се вие и надевајте се дека со вас поинакви ќе се, па после коа ќе ве заебат ќе си поплачете тука и така.

Ах бе жени, жени...

На candy.cane, cresa-jagoda, Anabelle.Amorette и 16 други им се допаѓа ова.
  7. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.425
    @ Super devojka za ova Win :D:D:D

8. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Не видов соодветна тема, па тука да се консултирам.
    Феминки, во токсична врска бев 5 години( т.е 3 од тие 5, бидејќи првите 2 беа супер).
    Според него, уште сме во врска, барем така се однесува, иако официјално раскинавме пред 2 години.
    Луѓе, јас немам мир од него. Блокиран ми е на сите места. Ѕвони и ги среќава моите. Кога ќе искочам, од немај каде ми се појавува, ме чести и слично. Опседнат е со мене. Пред неколку месеци се одлучив на друга метода, како да ме остави на мира. Мои другари го измлатија добро.
    Луѓе, тој знае секогаш со кој дечко сум била и кој е. Им се заканува и ги пресретнува. Доаѓа пред зграда седи пред врата плаче и бара сожалување.
    Ете сега и тука на форумов ми се појави. Аман. Таман 2 недели од него абер немаше.
    Што да правам ? Дали да пријавам во полиција и да барам ограничување негово во моја близина ?
    Дечкото е за да се лечи сериозно, биполарен серко е според мене.
    Сега скоро се селам од кај моите, ќе живеам сама. Нема да му треба долго за да се научи каде живеам и да ме замара и таму. Ме замара и на работа, ми имаше пратено за 8 март цветен аранжман огромен на бирото.
    Се осеќам небезбедно. Во чанта си носам пепер спреј, ама мене не би ме нападнало чудовиштево.
    Искуства ?

9. Luminary

Luminary Форумски идол

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    2.717
    Допаѓања:
    46.266
    Секако да го пријавиш, ќе раскажеш таму се убаво и ќе превземат мерки.
    Страшна работа еј, да не можеш живот да си живееш како што треба (facepalm)

На Belgin1, cresa-jagoda, smooch и 3 други им се допаѓа ова.
  10. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.624
    Допаѓања:
    107.069
    Да пријави го поинаку не можеш да го решиш проблемов.
    Ова е навистина сериозен проблем.

На Alisa22, cresa-jagoda, Kate Rina 93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Milan93

Milan93 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2018
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    1.103
    Во секој случај треба да пријави само што мерките што ги превземаат се мах. повикување на разговор во станица бидејќи тие додека нема физички напад не реагираат. Е сега колку тоа ќе го заплаши прашање е бидејќи според кажаното дечкото е тежок психо. Можеби треба да се консултира и со адвокат па со некоја тужба за вознемирување да му стават забрани па ако продолжи понатаму со истото и да го затворат за непочитување на судски одлуки. Во секој случај тежок период за девојката.

На cresa-jagoda и Milobebence им се допаѓа ова.
  12. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.225
    Најпаметно е да пријавиш во полиција, но не знам колку ќе ти помогнат. Ќе ти кажат ништо се нема случено, нема потреба да те штитиме. Ова го знам од други случаеви.

Некако јавно да го кажеш на ФБ, Твитер, и тн. би ти била исто така добра идеја.

Или да пријавиш на тие SOS броевите за насилство, психичко или физичко.

На cresa-jagoda и 1992g им се допаѓа ова.
  13. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Знам случаи каде било дадено забрана за приближување. Јас забрана ќе барам само за мојот дом, почетнички. Гадов ако се доближи, полиција веднаш ќе го собере.

14. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.225
    Џабе ти е. Ако не те повреди физички, не се замараат многу од полицијава наша. Далеку сме од Америка и таквите закони. Носи си го спрејот за очи со тебе, па ако те сретне и те допре испрскај го.

15. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    На план сум сега и куче да земам, доберман или шнауцер, со соодветна дресура за максимална заштита. Сама ќе живеам и некаква заштита потребна ми е.
    (Не земам заради него куче, ами дека сакам. Но, расава заштитничка ја избрав и делумно ради него, а и се плаши од кучиња големи).

16. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.225
    Исфрли го доберманот од листата. Подобро земи ротфајлер или питбул. Тоа штити со гаранција.

На cresa-jagoda, LiliBoz и 1992g им се допаѓа ова.
  17. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Со доберман ќе киснеш по лекари.
    Секое куче е чувар а колку ќе чува - колку ќе го издресираш.

18. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Не и ако го земеш од одговорен одгледувач :)

19. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Доберман како раса се проблематични здравствено. Оди на ветеринар за совет ако сакаш...

20. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.225
    На доберманот и догата кога ќе остарат им расте коска во главата и забораваат и може да го нападне и газдата.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.