Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ма.нев

Ма.нев Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2019
    Пораки:
    780
    Допаѓања:
    1.225
    Се се може ако се сака.

Испаѓа дека го сака за секс.

Последна измена од модератор: 19 април 2019
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Некако многу те повреди тоа што женско сакало во секс да ужива :D

На candy.cane, Shmizla94, Animali и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не е само за секс, туку и за секс.

Замисли да го поминиш животот сексуално незадоволен :o

На Annora, candy.cane, Stark и 2 други им се допаѓа ова.
  4. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Dolgo vreme ne sum bila vo vrska, duri zaboraviv kakvo e custvoto koga nekoj tolku odgovara na karakter.Mozebi zvucam nikakvo no samo pisav kako realno se custvuvam. Nemozam da lazam.
    So tipot koj se gledam, da imam ispadnato nekolku pati. No se znaeme celi 3ipol meseci.
    Prasanjeto mi bese dali e prekratko vreme za mojava procenka. Nasiot dejt se sostoi od pravenje mnogu muabet I onaka zezanje, u nekoj kafic. Se custvuvam kako da nema hemija megu nas osven za muabet.
    Sepak sfativ izbrzuvam, ke se obidam da si dadam poveke vreme. A retko se gledame deka sme od drugi sosedni gradovi.

На candy.cane и WildMk им се допаѓа ова.
  5. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Добро никогаш не те гушка, да те бакне кога ќе се видете, пред да се разделите? Нежно да те гушне кога ќе те види?
    Не мора нонстоп ама некогаш да покаже милост, само по себе тоа треба да си дојде. Не може да очекуваш претерана блискост но некоја почетна поврзаност треба и двајцата да покажете.

На poenta, candy.cane, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. mila7

mila7 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2013
    Пораки:
    542
    Допаѓања:
    487
    Da onaka me gusne, I jas.. ama vo toj moment se osekam onaka. Go nema toa posebno custvo da ne kazam vozbuda, koe so sum go imala so nekogo. Da znam sporedbi ne e okej da se pravi. Ima karakter koj svarno mi godi, bas zatoa ke si dadam poveke vreme. No ako I posle dolgo vreme se osekam vaka I ako se gledame retko, ke prekinam.

На Dust, candy.cane и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  7. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Пак јас со моите проблеми,од сите страни осеќам притисок, вчера капак на се мајками која побитни и се луѓето што ќе кажат отколку јас како се осеќам,кога останав трудна и беше свесна дека ќе се мажам ме праша одоколу као дали сум имала подобри прилики пред тоа,и секојпат кога ќе дојде маж ми на гости она му збори за странство,не се поднесува веќе,за неа се највредни луѓето што живеат во странство,другите не вредат,дури и ме има прашувано дали сум имала подобри прилики,работат е што она сака да има дете во странство за да се фали и шета и да се фали по комшики,на таткоми дробот му изеде за тоа странство кога бевме деца,цело време притисок врши.
    А вчера толку ме навреди и изнервира што уште ми држи и поради бременоста сум поосетилва ама нема обзири она,вчера ми беше битен ден и успеа да ми го расипа,сретнавме едни роднини и после тоа ми вика ете си ужива жената со ќерката,си седи,ќерка и е во Германија,а ние седнати фамилијарно со мм,с не вредам и направив погрешен избор зашто не се омажив со некој што живее во странство за да и угодам да се фали она со тоа,значи ако ми е мајка ама толку лошо ми влијае што ми уништи и ден и се,дури несакав ни муабет да и правам од што ме изнервира и на гости не ми се ни оди,ништо,едвај се смирив и уште ме држи ќе пијам апче за смирување.
    Од друга страна пак огромен притисок на работа,лути се оти треба на породилно да останувам,мислеа нема никојпат да се мажам и сега тешко им иде,цели смени нервозни,лути,а сето тоа ми влијае.и плус сменив средина и тешко ми е,многу тежок период ,размислувам за лоши нешта,не се издржува од сите страни притисоци,се тресам а знам му штети на бебето,сакам да ме нема ама заради бебево издржувам.

8. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Како бе никој не чини?
    Домашните ти вршат притисок, на работа притисок, никој не ти ја прифаќа бременоста... Пишуваш ко да живееш во Африка и си неприфатена од општеството...

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  9. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Не кажав дека не ми ја прифаќаат,туку дека мајками и и криво што не се омажив за некој у странство што живее и цело време ми го турка под нос,на работа сигурно на газдата нема да му е мило што останува без работник нели

10. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.208
    Допаѓања:
    13.659
    За на работа ама ич да не ти чуе. Нормално дека не им е сеедно ама гледај си го здравјето утре ако се случи нешто он веднаш ќе си најде замена. Свиркај си и нема што да се замараш сигурно нема да го прашаш како да си го креаираш својот живот.

А на мајка ти и фали нешто. Како тоа сакала да се омажиш во странство? Ако е тоа толку лесно што не се омажила она така, туку се земале со татко ти од љубов.
    Срцето бира кој ќе го земеш, а не исполнува желби на мајки, тетки и стринки каде треба и со кој треба.
    Ако имаш слога и разбирање не странсво, месечината ќе отидеш.
    Битно е тебе да ти е убаво.

Абе сите мајки плачат за децава што им се настрана што не ги гледаат твојава обратно, не можам да разберам ...

На candy.cane, cresa-jagoda, neoglobin и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Она сака да се фали по комшики и да се докажува ама на сметка на нас без она да се потруди нешто,било што,а не размислува како и што ќе биде,за неа тој што живее во странство успеал во животот а баш и е гајле дали ме нервира во бременоста или не,битно кој што кажал.таква е никојпат не сум ни осетила мајчинска љубов,неманам ни дали ќе знам да дадам,ниту знаеше совет да ми даде,ништо,освен готвење и перење друго не сум осетила,не нудеше ништо како мајка а очекува многу.

12. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Па ако е таква шо те боли шо мисли таа?
    Јес да ти е мајка, но мајка не е само те родив и толку, мајка е љубов, разбирање, поддршка, тинтири минтири...
    Имам пишано и друг пат, татко ми еднаш не ми даде поддршка и го отпишав. Се снајдов сама и терам понатаму. Родител ако не те поддржи кога најмногу ти треба, ич не ти ни треба. Исто важи и за мајка ти. Ем знае што значи бременост, ем те нервира и ти врши протисок.
    Игнорирај ја и тргни се што побргу, пресели се кај дечко ти, барај чаре.
    Ако ти се прави уште муабет зошто мислам вака, пиши ми порака да не ја полниме темава.

На lovestoneddd, Dust, Annora и 2 други им се допаѓа ова.
  13. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.208
    Допаѓања:
    13.659
    Тогаш пут по ноге и нема што ни да се слушаш ни да се гледаш со неа.
    Ако некој ми ствара негативна енергија, ме вознемирува и прави да се чуствувам неубаво се одалечувам-па ако сака мајка нека ми е, исто е.
    Само службено со неа, ако и така ти смета стави точка. Ама да и кажеш да биде свесна за што се тргаш од неа.
    Па нека се фали по комшии како успеала ќерка си да ја одалечи од неа до степен на откажување.

На candy.cane и neoglobin им се допаѓа ова.
  14. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Кога ќе одам за велигден ќе и кажам што ми смета ако си продолжи така,ке одбегнувам колку можам оти само се нервирам а бебево се осеќа,кога бев дома само знаеше да прислушува муабети ниту совет ниту бутур.

На ocicka2014 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.208
    Допаѓања:
    13.659
    Стварно бебињата осеќаат.
    Од некоја причина бев изнервирана ама ептен и цел ден не го сетив бебето да мрдне дури се исплашив.
    Од кога легнав и се подсмирив малку пак почна да мрдка.
    И речи дека нема ништо.
    Сериозно направи муабет со неа, речи и ако е мајка да не ти ги прави тие муабети бидејќи едноставно те вознемируваат, а потоа цел ден имаш тегоби и болки во пределот на матката.
    Ако и после тоа продолжи, батали ја.

На candy.cane и neoglobin им се допаѓа ова.
  16. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    добро ти уште не се омажи? Па сега разбирам зошто мајка ти ти прави притисок - затоа што е во право. Чекате да се породиш или така да си живеете ко дечко и девојка? Не знам,се случува да се деси бременост па да се договори свадба ама вие што чекате не знам. Тоа "ќе биде" изгледа како кампањава на политичариве

17. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Се омажив,живеам кај маж ми,регистрација и се,зборам дека кога и да се сретнам со мајками ми прави притисок и нервоза.

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  18. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    7.014
    Допаѓања:
    14.500
    не те дочитав извини. Едно нешто е навистина иритантно. Сите мајки кои е во поодминати години се такви. И свекрвите и нашите мајки и ние ќе бидеме такви,избегнувај тогаш одење кај мајка ти. На работа дома доволно ти е,одмарај средувај куќа гледај си мажот чувај си здравје спремај се за доаѓање на бебето и доволно ти е. Не запаѓај во депресии не ти треба тоа

На neoglobin му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Kate Rina 93

Kate Rina 93 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2018
    Пораки:
    3.608
    Допаѓања:
    53.045
    @neoglobin Мајка ти претерува. Кога остана бремена ти вршеше притисок за да се земете. Сега кога веќе се омажи, сакала ќерката да се омажела во странство. Заклучок од сето ова е дека мајка ти секогаш ќе има некакви барања, секогаш ќе биде незадоволна.
    Јас прво би и кажала дека не сакам да ми зборува такви работи. Ако сака да шета во странство ,нека си се омажи таа со некој од таму. Ти веќе си имаш семејство.
    И ќе и кажеш ако продолжи да ти прави нервози дека воопшто нема да ја посетуваш.
    Не знам зашто го трпиш сето тоа..

На S.o.F.i, candy.cane, marchi-cool и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. neoglobin

neoglobin Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2019
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    31
    Добра идеја душо,на следно кажување ќе и кажам она нека си се омажи во странство ако сака толку и кога тогаш ќе престане(y)

На candy.cane и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.