Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    Ne baram nikakvi soveti ,tuku licni iskustva od raskinuvanje. Dali partnerot so koj ste imale dolgogodisna vrska brzo go prifatil faktot deka vrskata poveke ne funkcionira kako so treba i se resil da go prifati edinstvenoto mozno resenie koe i dvata go znaete posle mnogu obidi,a toa e sekoj da si odi po svojot pat?
    Imam situacija koga so tesko srce se resiv da raskinam ,poradi razlicni zelbi za idninata,nedorazbiranja, vo posledno i mnogubrojni konflikti i golem bes koj go cuvstvuvam poradi mnogubrojnite sansi koi gi davav za da uspee vrskata a sepak ne gledam nikakvi promeni.
    No problemot e so toj ne go prifaka toa,postojano mi svoni ,mi pisi poraki deka mnogu mu nedostigam, deka saka da me slusni . Ova sme go pominale mnogu pati . Sum se predomislila , i posle eden den kaenje od negova strana ,problemite se istite pa duri i polosi so tek na vreme. Se resiv deka ovaj pat ne popustam so ogled na toa so ne pronaogam nacin da funkcionirame kako sto treba . Ne znam kako da go odtrgam od misli ,kako da ja namalam bolkata ,kako da mu objasnam deka dzabe sme pak zaedno koga ne se resavaat problemite . Znam deka ne treba da baram odobruvanje od nego za raskinuvanje ama mi treba mir vo dusata ,cuvstvuvam vina i krivo mi e so se resavam jas na vakov cekor .
    Dali i na drugi vi se slucilo vakvo bolno raskinvanje koga vie ste raskinale na partnerot? Kako vasiot partner ,i posle kolku vreme se pomiril so raskinvanjeto ?dali go prifatil mirno ili so posesivni ispadi? Mnogu mi smeta so postojano mi svoni posle sekoj obid za raskinuvanje . Inace ne e agresiven ni ljubomoren ,ne znam oti taka reagira.

На Strong25didi и WildMk им се допаѓа ова.
  2. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.423
    Допаѓања:
    22.056
    Игнорирај го и ќе се откажи, според мене најдолго за шест месеци.

3. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Раскинав поради тоа што се осеќав под притисок постојано. Беше опсесивен, повеќе од тоа колку што би било во ред. Знаете колку е лошо кога некој не ве остава да дишите. Бевме заедно 8 месеци, но уште од самиот почеток се расправавме. На почетокот правеше работи кои што му имав неколку пати кажано дека ми сметаат, но после неколку прекинувања конечно сфати како треба да се однесува со девојка. Прекинувавме, се смирувавме може да се каже секој месец од нашата врска. На почетокот јас бев таа што трчаше по него, но во последните месеци он беше тој што се залагаше за врската, а јас немав желба да продолжам со него поради тоа што ме притискаше, цело време ми збореше како он ова напраил, он тоа го направил, јас ништо не сум направила. Не знам дали можам да кажам дека неговото било љубов или опсесија. Се мислам дека тоа он што го правеше, беше поради тоа што јас не му обрнував внимание. Друга негативна страна е тоа што беше агресивен, има покажано многу пати пред мене. Кога бев добра со него он се понашаше како говедо. Можеби и заради тоа мене ми се скршил филмот бидејќи како што кажав на почетокот бев најдобрата што некогаш сум била со било кое машко пред него. Дозволив да ми влезе под кожа, но он си играше. Друго нешто што исто така ме нервираше, беше неговиот нарцизам. Нема нешто повеќе што ме нервира од нарциз. Беше поголема жена од мене. Ме иритираше до краен левел.
    Многу пати пробував да направам муабет со него, да му кажам што ми смета кај него, да ме олабави малце, но не фунционираше.
    Бараше премногу внимание, целиот негов живот се вртеше околу мене и околу тоа дали јас него ќе му се јавам или ќе му пишам.
    Сексуалниот живот ни беше катастрофален исто така. Сметам дека сексот е главен двигател на една healthy врска, но кај нас не беше така. Не сакам да навлагам многу во тоа затоа што ќе биде премногу долго напишаното.
    Најмногу криво ми е поради тоа што он секогаш ми беше најголема поддршка и секогаш беше тука за мене. Се враќав секогаш со него по прекинувањата токму поради ова. Од страв дека никогаш нема да најдам некој што толкава поддршка ќе ми биде и ќе ме сака така како што он мисли дека ме сака, тотално себично од моја страна. Не викам дека он е крив и дека јас сум цвеќе за мирисање, или пак обратно. Двајца ја сочинуваат една врска, и двајцата се криви за текот на настаните.
    Се осеќам тажно дека го оставам скршен. Но мислам дека тајмингот ни е погрешен, или можеби воопшто не сме биле никогаш еден за друг.
    Дајте ми совет како да ја поминам оваа грижа на совест и како полесно да се соочам со фактот дека вака е подобро. :(

На Tekkyi и WildMk им се допаѓа ова.
  4. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    @newme @martiiinna Мој совет е по раскинувањето да немате грижа на совест и да не ги сожалувате дечковците не вреди, само губено време е. Кај тебе @newme среќна околност ти пишав е што не е агресивен како што е случајот со другата членка.

На ЕденЧлен, newme и martiiinna им се допаѓа ова.
  5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    @newme @martiiinna
    И на двете времето ќе ви помогне.
    Со тек на време и вие и партнерите ќе се преболите меѓусебно или ќе се појави некој друг/а кој/а ќе ви помогне во преболувањето и вам и на дечкото.
    Само треба игнорирање на повици и пораки и непопуштање.

На newme, martiiinna и Alisa22 им се допаѓа ова.
  6. Stefan20

Stefan20 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Какви се не одговори се изначитав.Искрено,многу дебилен е Балканскиов менталитет,одма предрасуди,осудувања и одговори кои секогаш за нас си се точни.Дали сте добиле одговор од двете страни за да осудувате или одма она феминистича наметливост дека секогаш девојките се во право и така мора да биде?

@newme На агресивен немора да му се даде шанса,но тој што не е и тоа како треба.Доколку му дадеш,разговарај со него,што Ве мачи,како ќе Ви функционирала врската,како сакате да функционира,рационализирајте буквално се.Малце тешко е за промена,но вреди да се проба.Дај шанса,луѓе од крв и месо сме,не сме совршени и никогаш нема да бидеме(како што мислат феминисткиве дека само совршен треба да бидеш).Разговарај и за тоа дека те мачи кога ти пишува и се јавува цело време.Осуди го ако не се промени,е тогаш блокни го итн.Не одма откажување,како другиве префригани лепотици што прават и на крај солат памет на поштените.

На AngIv му/ѝ се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Па убаво си пишува дека разговарале, а нема промени.
    Шансата била дадена... повеќе пати.

Мене ме интересира, зошто некои мажи не знаат да прифатат 'не' - како одговор?

На Purplelilac, Nausicaa, Animali и 3 други им се допаѓа ова.
  8. Stefan20

Stefan20 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Разговарале?Треба да добиеме одговор од членката,не од нешто наштракано.Дај факти и логички одговори,дали сте разговарале со него и за што се разговарале,отворени сте биле?Јас не би ја напаѓал ни нејзе,ни него бидејќи незнам што разговарале.Можеби немаат на добар начин за решавање на нивниот проблем пристапено.Затоа треба шанса да се даде.Не е да се бега од проблемите,ние сме возрасни лица и треба да си ги решиме сами,но понекогаш меѓусебно проблемите.

За ‘не‘ како одговор тоа незнам,за мене лично,јас си го прифатив тој одговор.

9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Иди со тој што ти е ТЕБЕ УБАВО, поред кој си среќна и знае да те цени и почитува.
    Љубовта не знае за религии и финансии.Тргни тоа на страна.
    Парите денес ги има утре ги нема.

На Animali, Martka и diskreten32 им се допаѓа ова.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Прочитај и' го постот пак.
    И пак.

На Purplelilac му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Stefan20

Stefan20 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Вели,со тешко срце?Пак се кае,зашто ја отргнувате од обидот да не му даде уште една шанса?
    да поразговараат најотворено,да му објасни се‘.Нека го праша зашто е таков,ако е маж нека и одговори и ако увиди дека не се еден за друг нека раскине тој.Тек тогаш,доколку непревзема ништо тој,нека иде според вашите тактики за преболување.

12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Нека разговараат пак.. нека го праша..
    Немам ништо против..
    Ама скептик сум...

На Stefan20 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Stefan20

Stefan20 Активен член

Се зачлени на:
    23 април 2019
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    4
    Ако сакаме да и се помогне не треба да се изнесуваат сомнежи од наша страна ;)

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Стварно?
    А како треба?
    Да не и' кажуваме што мислиме, ами само надеж да и' даваме, за нешто во што ни сами не веруваме?

На Purplelilac, Nausicaa, x.Daisy.x и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    Ovaj moj problem se odolgovlecuva veke mnogu vreme.. Ednostavno go znaete ona "nit te ljubim nit te drugom dajem"..? So nego se znaeme veke 2ipol godini se slucija eden kup raboti vo toj period(mislam na kup negovi gluposti) pa od januar mesec mi rece za da sme bile zaedno ke mi gi znael site sifri na soc.mrezi.. Neznam kako,no sekogas uspeva da bide po negovo zosto go sakam ednostavno ne gledam pricina:/ .. Problemot e sto uste misli deka e rano, ama vo ova vreme se osejkam kako zivotno vo kafez, ne me ostava da mrdnam,nitu pisuvam so nekoj osven so nego, za da izlezam ne idi vo obzir.. Sekogas me bara posle sekoe izleguvanje i slicno, imam custvo deka me saka, ama ova ne lici na zivot, so nego nemozam da razgovaram ili po negovo ili nikako. Sto bi mi predlozile dali da prodolzam da go toleriram se ova vo sprotivno e spremen na se ako go ostavam nema da me ostava na mira sekogas koga sme zaedno saka da se slikame mi e strav i od tie sliki kade ke zavrsat. Pred nekoj den mi pisuval nekoj kolku si ubava, sakas da se zapoznaeme i gledam od kaj mene vrateno nejkam ne mi dosadvaj i mu rekov nego zosto pisuvas vo moe ime.. Koga se naluti edvaj go smiriv :worried: Jas stvarno neznam so da pram od edna strana go sakam od druga...

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Бегај!
    Колку нозе те држат.

На Stressed Out, Purplelilac, Brinetka и 7 други им се допаѓа ова.
  17. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    Ama tolku vreme sum izdrzala se nadevam deka ke se promeni..

18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    аха.. ќе се промени..
    Ако 'толку време' се издржувала, уште многу повеќе ќе издржуваш..

Не си го фрлај животот.

На Purplelilac, Brinetka, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
  19. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Па по негово е затоа што знае дека го сакаш, дека ти е слаба точка и го користи тоа.
    Мисли се дека ќе се промени...

На WildMk и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  20. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Убаво ти викаат и другите феминки, бегај од него, остави го. Не вреди да ти пропадне животот со него. Таа негова љубомора и желба за контрола не е нормална, ако сега не е, еден ден ќе стане и насилен, па ќе си ја чукаш тогаш главата, животот ќе ти се уништи уште повеќе. Спаси се на време, предолго си го трпела, доста е веќе. Ако по раскинувањето те вознемирува, ти се заканува, ќе им кажеш и на твоите родители и ќе го пријавиш во полиција. Не му се плаши.

На Purplelilac, Brinetka, Nausicaa и 6 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.