Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Да. Но, тоа беше поодамна. 20-21 година сме имале тогаш мислам.
    Испадна дека лажам, дека девојката била братучедка негова од Австралија (ја натерал братчедка си да и пише).
    Се соочив тогаш со него и од тогаш ќутам. Не се случува пречесто, или пак се крие многу вешто, не знам.

2. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Не кажувај ондак..
    Очигледно другарка ти е слаб карактер и подложна на манипулации од негова страна. Неговата вистина секогаш ќе има предност пред твојата, за неа.
    Пушти ги..

На Stressed Out, Nausicaa, Animali и 4 други им се допаѓа ова.
  3. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Верувај дека не ја сака штом ја изневерува.
    Јас не би премолчела, би и кажала, па ако треба и со доказ ќе и докажам, ама нема да дозволам да си го уништи животот со таков нечовек. Јас би имала грижа на совест ако премолчам нешто што сум го видела со свои очи.

На joy1, Purplelilac, Blue.Sky и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    И јас имав сличен случај .. Таа ми беше другарка многу добра и стварно многу ја сакав а дечко и нејзин само го познавав и го видов во парк како се бакнува и гушка со друга девојка ,прво не ми се веруваше се доближува повеќе да се осигурам дека е он и на крај кога и кажав се на другарка ми она цела во солзи ќе му раскинува и кога се вратив дома ме чекаше реферат како јас сум била злобна и љубоморна и дека он неа ја сакал а јас сум измислувала и од тогаш до сега немаме зборувано.

На Nausicaa, carangigia, 1992g и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Тоа е моралната дилема у вакви ситуации, дали да ја спасиш од токсична врска или да голташ кнедли и да го одржиш другарството..

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    И мене ме чекаше...

7. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Ќути си, ти еднаш си кажала и крива си била, па нека живее во заблуда.
    Ќе испаднете ти и мајка ти злобни трачарки кои сакаат да им наштетат, а тој пак ќе измисли изговор да испадне невин.
    Така да, прај се на три ипол и шо сакаат нека прават.

На 1992g му/ѝ се допаѓа ова.
  8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Проблемот тука лежи во тоа што "се за дечкото, не за другарката."

9. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Точно така.
    Се слушнавме сега (оти пак неќе да ризикува да пишува за тоа). Изговорот беше, ја откачал само, и дал до знаење дека ќе се жени и тоа било последно видување бидејќи таа не го оставала на мира и го прогонувала. Пфф, патетики

10. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Ништо батали ги и двајцата, чим е таква не вреди ни да збориш нешто.

На Animali и Alisa22 им се допаѓа ова.
  11. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.236
    Допаѓања:
    57.453
    @1992g јас не би можела да премолчам ако се работи за блиска личност. Не можам да бидам со помислата дека таа живее во лага, а јас знам се и не и кажувам. Каква другарка сум? На крај може да испадни: "Ти се си знаела но не си ми кажала а ми се правиш другарка".
    Нека се лути прво, но на крај сепак ќе дознае. Ако треба и со доказ ќе се обидам, таа мора да знае.

На Purplelilac, Blue.Sky, 1992g и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    Јас би кажала, јас на место на нејзината другарка би сакала да знам.
    Ми се допадна идеата за да и каже мајка ти па дури и татко ти, ако ти лажеш тие нема да лажат.
    Барем ќе ми биде мирна душата, понатака сама нека одлучи.
    Не е во ред да се молчи секогаш.
    Утре другарката ќе дели живот со него, што правиме ако продолжи тој со истите работи?

На 1992g и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  13. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Не би кажала.
    Сите обиди да 'решам' туѓи проблеми, од глава ми се имаат удрено.

А ако ги кажам сите што знам дека се швалерисуваат... или многу разводи ќе има, или многу ќотек ќе јадам.

На Belgin1, Kate Rina 93, Alisa22 и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.392
    Бев во истата ситуација.
    Другар и најдобра другарка се фатија.Тој апла швалерџија, и пред да се фатат и реков.Лапај се ама немој во врска.
    Бидна се фатија, оваа се затреска како теле во него.Овој ја вараше со која стигне.Јас дознав и и кажав на другарка ми.Оваа отишла и го прашала и другаров и рекол: не и верувај сака да ни расипе ја тебе те сакам.
    После почна цела генерација низ Скопјево да ја збори другарка ми како мутава, ми доаѓаа и ми викаа : Абе * нормална е што иде уште со оној што ја вара со сите или
    Мене едно глупо ми паѓаше.
    А она ги знаеше повеќето девојчиња со кои ја имаше варано овој.И ова траеше скоро година дена и на крај се искараа и раскинаа и оваа сфати колку е саат и си ја маваше главата од ѕид.Ја само и реков : јас кога ти зборев ти мене не ме слушаше на него му веруваше сеа мавај ја главата колку сакаш.
    Еве сеа пак идат, овој пак ја вара оваа пак му верува.Ама овој пат си ќутам и не се замарам.Кога свесно праи глупача од себе ја не можам нервите и времето да ги трошам на тоа.
    Што е најтрагично знае она се, само ете се праи дека не знае колку да биде со него да не се искараат..А он ништо и нема признаено до ден денес.Ниедно неверство.
    Пред мене збори се, не му е гајле и да и пренесам кога после тоа он ќе и каже два збора и ќе ја смафта пак.
    А иначе добра ти е фората.
    Можеш да ја викнеш една вечер на спиење ама не и кажувај зашто.И нека не му кажува дека е кај тебе туку што знам негде во село ова она подалеку од него.
    Или пак наместете му ваша другарка што он не ја знае да искочи со него.
    Кажете и што се случува и нека искочат.
    Така со другар направивме.Негова добра другарка одеше со еден постар мноогу долго.Овој цело време ја вараше со која стигне.
    И се договоривме јас и он да искочиме насамо и девојчево да дојде.
    Може е кретенски што го наместив ама девојчето е префино за да биде со таков абдал.
    Го фати на ,,дело” не дека праевме нешто ама и рече дека е со другар во Кисела Вода.
    Го отера у три лепе и стави крај

На buba4e89, Nausicaa, Brinetka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.589
    @1992g таква другарка ќе изгубиш вака или онака.
    Ако и кажеш, ќе ти рече дека и завидуваш и си љубоморна и сакаш да и расипеш. Ако не и кажеш, ќе се омажи за него, евентуално за некоја година секако ќе дознае оти ништо никогаш не останало скриено, пак ќе бидеш крива оти си знаела и не си и кажала. Таков тип на луѓе секогаш вина бара во некој друг.

Јас би кажала па што сака нека праи со таа информација и ако сака не мора ич да ми збори веќе. Ова доколку се работи за добра и блиска другарка, за познаници не ми е гајле, нивна работа. И јас би сакала да ми се каже, па на мене секако ќе биде што и да одлучам да праам понатака.

Конкретно во твојот случај, јас мислам дека другарка ти веќе знае, ама си ќути оти најверојатно си има свои причини.

На Belgin1, Purplelilac, kim.k и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. newme

newme Истакнат член

Се зачлени на:
    20 септември 2012
    Пораки:
    138
    Допаѓања:
    103
    @1992g Jas mislam da i kazis. Probaj da snimis ili slikas za da imas dokaz . I tvoite neka potvrdat .
    Iskreno dokolku pak te okrivi tebe za ljubomora ,togas ne vredi ni da imas takva drugarka . A za nego pa i da ne zboruvam deka ne e vreden ni da go pozdravis . Kazi i za posleden pat ,so ogled so e verena i so cel da ne si go upropasti zivotot . Vakvite raboti ednas idat na videlina ,ako ne sega ,togas koga ke ziveat zaedno i ke sfati koj bil vo pravo .

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Имав сеанса со мојот психолог, па пола од времето го одвоив за оваа проблематика.
    После се што и објаснив до детал (што тука не можам да изнесам баш се), таа се согласува дека треба да си ќутам.
    Како што вели, тајните го диктираат движењето на свеста во Светот. И да дојде ред да си спознае другарка ти дека тој ја вара, ти си само рамо за плачење во тој момент, и тогаш ќе си ќутиш и ќе тешиш, како што сега подржуваш и се радуваш за нив.

На Brinetka и WildMk им се допаѓа ова.
  18. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Кога бев ептен млада порано и правев глупости што сега ми се смешни и се срамам, запознав еден дечко, се гледавме некое време, кафиња мафиња, бакнежи и поминаа месеци, јас се заљубив, среќна, во врска што тек почнува супер и седевме на кафе и дојде еден човек таков збунет цел се поздравува со овој и му вика кое е девојчево и овој вика а прва братучетка ми е на вујко ми и замина човеков и ми вика абе на една бивша татко, опсесивен е уште се надева дека ќе се смириме, јас добро си стоев со него бла бла не сакам да го повредам, глупости на квадрат. И заминав со црвче, ме јадеше цело време и бев во право откако стигнав дома ми стигна порака на фб од некое девојче со навреди и клетви, демек курво една повеќе да не го бараш дечково тој со мене е во врска 3 години џабе се трудиш да ни расипеш. И ништо не и вратив, разгледав кај неа на профил слики со него, со нејзините, со неговите, значи озбилна врска и гледам слика од денес, од нив двајца сега откако заминал од на кафе со мене. И се повлеков, знам ми се јави после 4 саати од ова демек спиев до сега се успав бла бла, јас демек верувам и од тогаш на игнор, ама тој ваљда си нашол друга и пак забегувал, ама женската негова нели мене ме научи и сега јас вечен осомничен..

Еден ден ми ѕвони некој на врата и гледам едно ситно ниско девојче, после ми светна ја познав од сликите на фб, женската на овој. И јас па уште повели влези кафе пиевме и ме замоли демек еднаш да го фатела на дело дека само лажел и да може да му раскине и да се оправда кај роднините, да не испадне таа крива. И јас таква откачена мала и викам ајде и план дури смислив да го викнам и му пишав многу ми недостигаш сакам да правиме муабет да се видиме да продолжиме и секундарно ми враќа кај тебе сум за 8 мин.

Дојде дечково, се стаписа кога влезе, рече само ненормална работа и замина. И оваа демек фала фала никогаш повеќе со него, 3 години глупа сум била, ти да не беше уште рогови ќе ми набиваше, дури број си разменивме, другарки ќе станувавме...

Секој божји ден после тоа ми ѕвонеше и ми пишуваше пораки. Сабајле во 5, вечер касно во 2. 24/7. Еден ден се успав станав во 4 попладне и гледам 22 пораки од неа. Пак се смири со него курво, сега заедно сте после се што ни направи, да умрете сега кај што сте, ако не враќај сега ама ќе ти врати господ курво, курво. И игнор, бришење број и чао повеќе ни помагам ни се плеткам со недопознати луѓе, сега кога запознавам некој ФБИ не ми се рамни во истражувањата што ги правам. Со се корени и пра пра роднини.
    Во туѓи проблеми не се мешам велам ваше си е тоа и си терам. И совет мој е да си гледате свој живот, а проблемите нека си ги решат тие што си ги предизвикале.

На Мими М, Kate Rina 93, A_star и 4 други им се допаѓа ова.
  19. Мисија

Мисија Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2016
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    31
    Не знам дали прашањево е за овде, бидејќи не е љубовен проблем, па ако треба нека се премести во соодветната тема. Со една пријателка се дружиме 2 год. Нејзи и се ближи роденденот. Во врска со тоа ми има кажано дека родендените ништо не и значат. Јас сакам да и се јавам тој ден и да и честитам, а кога ќе се видиме после роденденот да и дадам подарок. Подарокот го купив со голема желба да ја изненадам и е поврзан со нејзината професија. Не очекувам да ме покани или да ме почасти. Не ми е битно тоа, ете само сакам да има нешто за спомен од мене. Да напоменам дека за ланскиот роденден ми кажа откако помина датумот и тогаш дознав за нејзиното размислување.
    Како да постапам?
    Совет?

20. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.425
    @Мисија Не комплицирај, дај го подарокот.

На smooch, buba4e89, Juicy и 4 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.