Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

За да и дадеш подарок не треба повод. Поштовај го тоа што ти рекла, дека не и значи роденденот. Подарокот дај и го кога било без да нагласуваш дека и е за роденденот. На пример, утре. И готово.
    Поголем подарок од тоа да се испочитува нечиј став, желба, мислење (во случајов, да не се дава значење на роденденот) нема!

2. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Стварно ова, вие ко што имате проблеми ние па уште толку ви се качуваме на глава.
    А иначе нас се' ни е рамно, од овде па до Кина.

Ако сакаш за тебе ќе смислиме и една временска машина па ќе те вратиме таму кај што ќе си бидеш таман со овие размислувања. Еве и другаров од погоре сигурно ќе дојде со тебе.

А и вие имате пмс? :?:

Оф, души напатени..

lovestoneddd and Alisa22 like this.
  3. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Почнав да зборам со еден дечко не е лош убав е има фино понашање, ама ме кочи тоа што му е братучед на братучед ми(facepalm) не ми е сеедно некако глупаво ми е, би биле ли вие во ваква врска? Често збориме и ми пишува ми се свиѓа ама ете...често ме вика да излеземе , сум била со него на кафе сто пати и сосема е ок

4. СуперДевојка

Ако не сте роднински поврзани вие, што те кочи?

WildMk likes this.
  5. Lullaby##

Lullaby## Нов член

Со дечко ми сме во врска две години и врската ни е убава, освен што немаме односи, бидејќи јас едноставно како никогаш да немам желба. Тој ме привлекува, ме пали, но самиот секс ми е одбивен, општо како чин, не дека е до дечко ми проблемот. Јас лично би сакала да имаме врска без секс, затоа што сексот само ни носи расправии, но тој не сака исто. Вели дека без секс, половична би била оваа врска. Но, од друга страна ни јас ни тој не сакаме да се разделиме, сепак се сакаме многу и двајцата. Тој вели дека би го жртвувал тоа за мене, но не сум сигурна колку би терале вака. Тешко би ми било ако раскинеме, а од друга страна не сакам да го терам да е во несреќна врска.
    Вие што мислите? Дали е подобро да раскинам?

Tekkyi likes this.
  6. Stark

Stark Форумски идол

С

Остави го и ослободи го.

Last edited: May 8, 2019
  7. Purplelilac

Прво @Stark вакви коментари подобро зачувај си ги за тебе лично, затоа што не помагаш а и така малце гаднички се за читање со ваков тон.

@Lullaby##

Зошто сексот ти е одбивен како чин? Не те прашувам да ни ја кажеш тука јавно причината, туку ме интересира дали знаеш од каде потекнува проблемот?
    Друго, дали караниците со дечко ти се поради тоа што немате секс или поради други причини?
    Воедно треба да се обиде да ти помогне да го надминеш проблемот доколку сака да останете во врска.

Alex.T, Blue.Sky, Amellie13 and 9 others like this.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Па на прилепски така се вика за овие, и нема што да се дава совет. За една врска да успее да функционира, треба да е добар сексуалниот живот и емоционалниот односно умствениот.

babysoul likes this.
  9. Purplelilac

Воопшто не ме интересира дали е на прилепски или на кинески, коментарот ти е без осет и воопшто не е од помош.

Исто така ако нема што да се дава совет тогаш не мора ни да се пријавуваш на темава. Не те повика девојчето тебе да и одговориш. Затоа chill малце.

T.e.d.d.y, Amellie13, Annora and 7 others like this.
  10. Stark

Stark Форумски идол

Мене еве ме заинтригира и го редактирав постот и го избришав првото.

11. Purplelilac

Не е затоа што те заинтригира туку за да си го прикриеш осудувањето.
    Ај сеа врати го назад за да си стоиш на зборот барем.

12. Lullaby##

Lullaby## Нов член

Не знам ни самата. Некако не можам да се опуштам, по природа сум личност што за глупости се нервира и потресува. Плус што и кога сме имале (а се случило само неколку пати), после тоа сум се јадела дека ќе останам бремена иако знам дека нема зашто со кондом биле.
    Кога не е во прашање сексот, врската ни е убава. Но дојде ли таа тема или тој ако проба да иницира, а јас одбијам, знаеме да се скараме.

13. Stark

Stark Форумски идол

Нема да ми наредуваш, само ако сакаш можеш да ме цитираш сега и да кажеш што кажав претходно и сеуште си стојам на тоа, ама ајде ете кратко и јасно и кажав да го остави.

14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Ова можеш за твојата врска да збориш, не и за други.

15. Purplelilac

Можеби стравот од забременување ти предизвикува анксиозно чувство, па поради тоа не можеш да се опуштиш. Можеби па има и некоја друга подлабока причина од оваа, не сакам да погодувам и да ти ја рушам приватноста. Но ќе ти предложам разговор со стручно лице, затоа што веројатно проблемот ти е потсвесно нешто за кое не можеш сама да го одгатнеш.
    Но дали сте се обиделе со дечко ти да разговарате на оваа тема без да те форсира на нешто?

Не ти наредувам, а и немам намера такви гадни ствари да цитирам. Само не ме прави будала дека го избриша напишаното затоа што си бил заинтригиран од приказната. ;)

Alex.T, buba4e89, WildMk and 2 others like this.
  16. Lullaby##

Lullaby## Нов член

Тој знае дека не сум личност што обожава секс и до негде помирен е со тоа. Пробувал да ме опушти на разни начини и не одело, или при пенетрација само сум чувствувала болка и некој страв. Дури му предложив да раскинеме, но неговиот одговор беше дека иако сака да имаме, сепак многу ме сакал за да раскинеме само поради таа причина и се надева дека барем со тек на време ќе се реши проблемов.
    Не му е сеедно, но не би му било сеедно и ако прекинеме.

WildMk, Purplelilac and Animali like this.
  17. Stark

Stark Форумски идол

не ми го едитирај постот односно само сексуалноста, многу добро знаеш за што зборував, или за лајкови ти беше?

Или уствари ај кажи според тебе што треба за една врска да успее, а да не е физичка привлечност сексуалност, и умствена т.е емоционална?

18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Јас разбрав што сакаш да кажеш, ама конкретно те цитирав за делот за сексуалниот живот.
    А дали е битен секс во една врска, тоа е индивидуално.
    Не ми е јасно што толку трагично го сфаќате немањето секс во врска. Па и во онаа другата тема, врска без секс. Како за луѓе од Бардовци да читам мислења.
    Прво и прво треба љубов, доверба, почит.
    А секс, као што реков, ако одлучат партнерите. Ништо поразлични не се таквите врски.
    Во случајот на @Lullaby## проблемот е што таа не сака, тој сака, но членката кажа дека и тој би прифатил. Е сега ако има проблем кој ја кочи, а сака да го реши, треба и двајцата да учествуваат, то ест, тој да ѝ помогне да го надмине проблемот, ако таа сака, да прифати евентуално таква врска или ако веќе не оди да раскинат. Ама не и да избрза со одлуката како што кажа ти, демек одма да го остави.
    Едит - или како што кажа @Purplelilac и психолог не е лошо да посети. Ако веќе е психолошки проблемот.

Last edited: May 9, 2019
    Lullaby## and cresa-jagoda like this.
  19. Purplelilac

Ме интересираше дали тој те форсира на секс или покажува разбирање, затоа што ако беше првово ќе ти речев воопшто да не се обидуваш да ја зачуваш врската. Но бидејќи очигледно му значиш а заеднички не можете да најдете решение на проблемот, единствено што јас можам да те советувам е гореспоменатиот разговор со психолог.
    Ќе ти помогне не само за решавање на проблемот туку и за подобро да се разбереш себеси.
    Во меѓувреме не форсирај се себеси ако не сакаш да имате секс, но следи го она што ќе те советува психологот (ако решиш да посетиш). :)

Јас само ваков совет можам да ти дадам, а можеби ќе се приклучи уште некоја феминка со совет.
    Се надевам дека барем малку помогнав и дека ќе се среди проблемот. Се најдобро ти посакувам :f:

П.С. Игнор на заинтригираниов и нека не те повредува :hug:

Amellie13, smooch, WildMk and 5 others like this.
  20. СуперДевојка

@Lullaby## јас сум женско, но не би била во врска со партнер како тебе.
    Според мене, сексот е доста битен во врската, а понатаму и во бракот.
    Ти, пред се, мораш да си го решиш тој проблем и од каде потекнува зашто не можеш така да тераш цел живот. Можеби дечко ти те толерира на тоа поле, но честите караници утре задутре може да доведат до раскинување. Не верувам дека лесно ќе најдеш и друг кој ќе прифати врска без секс.
    А и ако планираш потомство по природен пат, исто сексот е значаен фактор.
    Се е до психата, се надевам ќе најдеш решение.

Brinetka and Tekkyi like this.
Thread Status:
Not open for further replies.