1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Lullaby##

Lullaby## Нов член

Се зачлени на:
    8 мај 2019
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    5
    Мене не ми е проблем и ако никогаш немам секс. Сосем океј ми е тоа. Само не сакам никого да заглавувам во таква врска, а самата сакам да бидам во таква врска.
    Потомство не планирам.

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Би сакала да слушнам повеќе мислења и совети во врска со ова ,дм ме тера да се земеме му реков имаме 23 години нема потреба толку да брзаме ( не дека не сакам да сум со него ама не сакам да се мажам на 23 години ) и постојано ми ствара притисок пробав да му објаснам и не сфаќа ми вика не ме сакаш ,нели планираш иднина до мене .. Како да му објаснам дека не сакам да се мажам на 23 години ?

На cresa-jagoda, buba4e89, Kiki_Riki123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Убаво објасни му Алиске дека не сакаш и дека ти е рано, ако е разумен момак ќе разбере а не да патетише не ме сакаш,не сакаш иднина со мене бла бла:puke: Гарант се плаши да не го оставиш и да побрза да те прелаже:rofl: Шала на страна, брак е сериозна работа и треба да бидат спремни двете страни а не да влезат у брак на сила и под принуда.

На Nausicaa, cresa-jagoda, Kiki_Riki123 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.425
    @Alisa22 Немој воопшто да му паѓаш на финти, као ете да докажеш дека го сакаш и да потклекнуваш под притисокот.

За заедничка иднина не е потребен брак, туку партнерите да се на иста бранова должина.

Едноставно објасни му дека ако продолжи со притисокот, ни заедничка сегашност нема да имате.

Бракот не е исполнување на желбите на едниот.

На DAngel, Amellie13, Nausicaa и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2019
    Пораки:
    1.093
    Допаѓања:
    4.201
    Секое машко би го помислило тоа, мои блиски имаа таква ситуација и после 2години брак уште е муабетот: "Ти не сакаше да се омажиш за мене, само за забава сум ти бил", "Се омажив со тебе не по своја волја".
    Донекаде и мене ми е логично, годините и не се баш некоја пречка. Мој предлог е ако неможете да се договорите да одложите брак за понатаму, нека ти даде прстен само(promise ring) па понатаму регистрации, свадби..

6. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.425
    Прстен и диплома од свекрвата :drunk:

На smooch, cresa-jagoda, buba4e89 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Ова беше претерано љубоморниот момак за кој ни бараше совет ?
    Ако да, немој.
    Сака да те врзе поради своите несигурности, ништо друго.
    Во брак се влегува без двоумење и прашалници, што во случајот твој, од твоја страна не е така. Слушај си го разумот и интуицијата.
    Имате уште за џвакање како пар, и како индивидуи. Објасни дека не си спремна, и дека тој еден потпис не е гаранција за сакање и сигурност, не потпаѓај под манипулации завиткани во форма на демек огромно сакање.

На Stark, Amellie13, sparklie и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Раскини со него. Тој нека си најде девојка која сака да се омажи со него, а ти продолжи со животот.

9. 1992g

1992g Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2014
    Пораки:
    999
    Допаѓања:
    9.626
    Исти случај бев, на 22 години кога бев, запнал да се земеме.
    Два пати имаше обид за запросување, го фатив и на двата обида да не го постави прашањето.

Е, истиот тој сега пред 2 недели в полиција го пријавив зошто веќе 2 години не сме заедно а ме замара опсесивно.

На Animali, A_star, Nausicaa и 8 други им се допаѓа ова.
  10. Soprugot

Soprugot Активен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2019
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    124
    Не мора да му објаснуваш, не мора да му раскинува, едноставно одалечи се од него ќе олади малку и можеби ќе сфати дека може да те изгуби, ако не сфати тогаш тој не е за тебе

На Animali и WildMk им се допаѓа ова.
  11. Kiki_Riki123

Kiki_Riki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2019
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    46
    Според паметот на мажулево твое само тие што се у брак се сакаат?
    Смешен е и патетичен. Имај свое ЈАС и не дозволувај да ти го врти паметот како сака. А неговиот памет многу недораснат ми делува според муабетов. Ако некој не почитува мои одлуки и мислења зошто би ги почитувал во иднина? Мораш да го седнеш и цврсто да разговараш со него, инаку само ќе продилжи да те форсира до бескрај.
    Не дозволувај друг да ти го крои животот без твоја желба и одлука, сепак е сериозна работа стапување во брак.
    Ако му се брза толку на дечкото чао и пријатно.
    Со среќа мила.

На Animali и Lifelive им се допаѓа ова.
  12. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    27.375
    Девојчето си кажа дека го сака,како така:одма оставај го?
    @Alisa22 убаво објасни му и кажи му го своето мислење.Сите кои дадовме совет се сложуваме во едно,а тоа е:ако не сакаш да се мажиш,не се мажи.Во оваа ситуација гледај си ги своите емоции (иако малку себично звучи).Ако ти ствара секојдневно притисоци,некогаш ќе ти скисне и ќе пресечеш.НО,ако има разбирање и те чека можеби еден ден со радост ќе се омажиш со него.
    Поентата ми е,преиспитај си ги емоциите во врска со него и кажи му ја работата од своја гледна точка.

На Animali, Blue.Sky, Alisa22 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    А му имаш кажано за ова? :?:

На WildMk и Purplelilac им се допаѓа ова.
  14. Kikiccc

Kikiccc Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2017
    Пораки:
    1.181
    Допаѓања:
    1.053
    Според од ова не би требало тој да ти каже да се земеме онда ти прави изненадување без да знаеш и ти тој ден му одговараш пред сите.
    Второ немат врска со годините туку иако знаеш како одат работите кога ќе си во брак тогаш ако си спремна во ред, ако не почекај уште една година две, тој ако се брза тој едвај да те земи затоа што те сака и чека деца да си имате од љубов на млади години но ти не си спремна и тој ако те присилува тогаш остави го бидејќи за брак немат тука присилување, ако те сака ќе те чека ако не чао пријатно. Ти посакувам многу среќа и се најубаво ^_^

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    Јас мислам дека малку се претерува со тоа остави го. Буквално на секој напишан проблем тука, советот е остави го. Дали вие така би постапиле или се тегните со години, трудејќи се да ја зачувате врската?

Јас сум многу против вакви притисоци како со членката погоре, ама тоа не значи дека не може да се најде решение.
    @Alisa22 воопшто не ми се допаѓа тоа "ме тера". Ако не си спремна нема што да те тера. Ќе му кажеш дека не планираш за брзо да стапиш во брак и дека нема да прифатиш ако реши да те запроси, па негово е што ќе прави понатаму. Не мораш и да му објаснуваш колку го сакаш, бидејќи тој досега требаше да го знае тоа. Кажи му дека те оддалечува од него со константниот притисок, а дека дефинитивно нема на таков начин да те премисли, бидејќи бракот е сериозна работа.
    На ваши години треба да уживате, да се дружите, да патувате. Ако се сакате ништо не ве спречува да си бидете заедно, бракот не е гаранција.

На Juicy, Animali, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.420
    Допаѓања:
    22.047

Dosta so filozofii i prikluci se na realnosta zatoa sto i jas kako tebw slicno filozofirav i razmisluvav.

17. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Фала ви на сите за советите ,денеска ќе се видам со него и ќе зборувам .Се надевам нема да е залудно ,главата ме боли од самата помисла . Вчера ми кажа дека негов колега ја запросил девојката му во Париз и сега има магична идеја да одиме во Париз на една недела.

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Прошетај го Париз, речи му не, ама задржи си го прстенот. Најискрено од мене :)

19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    @Alisa22, aко немаш довршено факултет, или стабилна работа, или пак немате свое место или средства за истото - тоа е секогаш добар и реален аргумент дека не е време за брак.
    А и да не е до овие работи, мора да пресечеш и да сфати дека љубов нема само во брак, и дека треба да си подготвена и желна исто како и тој.
    Што се случи со проблемот за кој пишуваше порано, олабави ли дечкото со љубомората и ти даде ли повеќе слобода?

@Lullaby##, како што ти кажаа другиве - штом дечкото сака секс, а се сакате и почитувате инаку - вреди да пробаш да се опуштиш со помош на стручно лице, и за самата себеси и за врската.
    А дури и ако не успее врскава, денес постојат и луѓе кои си се прифаќаат себеси како асексуални, а уште повеќе такви што не планираат потомство, и не е до толку невозможно да се најдат. Не очајувај :hug:

Btw, јас не видов тука, а и општо не сум приметила толку совети директно да се откачи партнер во сериозна врска. :?: За тазе запознавања каде нешто одма сериозно не штима, друг е муабетот.
    Туку се советуваат девојките да ги почитуваат своите желби и подготвеност, тоа е сѐ. :)

На Animali, Lullaby##, Amellie13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Тогаш ти немаш проблем, само најди некој ист како тебе и имајте врска без секс.

На Lullaby## му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.