Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Па не е толку љубоморен како порано ама пак не можам да речам дека не е љубоморен. Таман прекинавме да се караме заради љубомора па сега ова почна. Јас не сакам да раскинам затоа што го сакам и се трудам да ги решиме проблемите . Но последниов период откако цело време почна да зборува за брак дури можам да кажам дека на некој начин го одбегнувам и кога ќе видам дека ми звони сум ко ох год сега пак ќе почне за брак да зборува и ќе почнам да му објаснувам зошто не сакам да се мажам на 23 години и он ќе се налути и почнува да ми вика ако не ме сакаш кажи ми ,што ќе ти смени ако се земеме сега нели иднина планираш со мене .

На Animali, Роберт 7 и Someonespecial им се допаѓа ова.
  2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    А можеш и да се омажиш, а да немаш деца сега туку во иднина.
    Ти одлучуваш.

3. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169
    Зошто да се мажи кога не сака? Да му ја исполни желбата само?

На cresa-jagoda, Animali, Peperutce1115 и 7 други им се допаѓа ова.
  4. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    И дадов предлог. Не и реков "Оди мажи се."
    Тоа од никого не го прочитав овде.
    Познавам многу парови вака што се.

5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Па можда и не го сака доволно за овој чекор. Ок е ова ако стварно ти е убаво и стварно планираш заедничка иднина.
    Таа ај што не сака брак туку има и проблеми со љубомора.
    Според мене, ќе пукне врската кај и да е.

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Па и тоа го мислев дека не го сака доволно. Затоа и дадов предлог да видам одговор.
    Меѓутоа погоре прочитав дека она планирала иднина со него.
    И сега него го чуди и нормално се сомнева во љубовта.

7. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Го сакам но не значи дека ако го сакам морам во брак , едноставно не се чувствувам подготвена за брак ,сметам дека сум премногу млада за брак и дека тоа е преголем чекор за мене . Сметам дека се уште треба да создревам и да се градам како личност пред да се одлучам за таков чекор,за мене брак не е мала работа.

На cresa-jagoda, Animali, Blue.Sky и 9 други им се допаѓа ова.
  8. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.361
    Допаѓања:
    6.851
    ^ Можеби не го сака доволно за таков чекор, а можеби и го сака, што не значи дека треба да стапи во брак на 23 години само затоа што го сака. Премлади се, животот е пред нив. Немојте да ми кажете дека е исто да си во брак и да не си. Разлика има во се. Прво од финансиски аспект, наместо да трошат пари на патувања, треба да одржуваат домаќинство. Колку и да се сакаат нема потреба од брзање, можат едноставно да уживаат во врската.

@Alisa22 Како што ќе ти смени? Животот ќе ти се смени, се!
    Искрено со вакво размислување само покажува дека не е доволно зрел за да стапи во брак. Се надевам за брзо ќе го решите проблемот.
    Патем студирате, работите?

За членката од погоре немам ни коментар.

На Animali, lovestoneddd и Alisa22 им се допаѓа ова.
  9. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Девојката рече дека не е подготвена за брак, не спомна деца. И самиот брак е сериозна работа, не е пробен период за да се прејде во семејство со деца... :drunk:

На cresa-jagoda, Animali, Peperutce1115 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    Во темава гледам какви мажи има и како се изразуваат и се чудам дали сум толку среќна што не сум нашла ваков "јак типац" или па тие нормалните не седат на форумов и не си ги лечат комплексиве у темава. :| |( И да, не сите врски се исти, може за вашата да си зборите, а не во туѓите да се мешате и да берете туѓо гајле, као некој бил у таква врска и дека вие не би биле со таква особа. |(

@Lullaby## Не е ништо лошо твоето. Нејќев да коментирам у темава затоа што и јас сум скоро 11мес у врска, сме немале секс и ако ти пишев дека тоа нас двајца ни одговара и не ни е проблем, ќе почнеа со досетките од тип сигурно оди со други, каква врска е таа и не знам што си губи време со тебе и дека живеам у фантазии ама после ова ќе пишам еве. Со заеднички договор е океј. Ние двајца сме сложни, не знам дали сме асексуални ама да ти кажам супер ни е врската вака и немаме баш никаков проблем. Доколку другата страна не беше согласна немаше да е океј ама вака чим и двајцата сме океј на тоа прашање, врската ни функционира добро. Немаш никаков проблем според мене ти, но можеш да посетиш психолог ако сакаш, да видиш подлабоко во психата и да го надминете со тек на време и ова. :) Кај мене причините се други, врска на далечина, уште сум малолетна, не сум спремна итн. :)

@Alisa22 бракот не треба да е под присила, треба двајцата да сте сигурни во истото и да го сакаш и ти тоа без да се двоумиш. Разговарајте убаво, сепак стварно сте млади. :)

На Moon.Girl, T.e.d.d.y, cresa-jagoda и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Он работи и студира а јас само студирам не работам. За две години би требало да завршам со студиите (барем се надевам дека ќе успеам ) . А ова што го напиша навистина многу реално и убаво кажано.

На Annora му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Kiki_Riki123

Kiki_Riki123 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2019
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    46
    @Alisa22 Ко што тргнал со желбава за брак да не му текне и да те затрудни "случајно". :^)
    Мој совет внимавај си што правиш и стегни го малку со озбилен муабет.
    Со среќа и сподели што произлегло од муабетот денес.

На cresa-jagoda, Animali, ЕденЧлен и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    Реалноста е дека мора да имаш односи во врска? Тие што немаат, да ги обесиме.
    Ти имај си, ама не кажувај за другите дали треба или не да имаат.

На cresa-jagoda и Dream-Girl им се допаѓа ова.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.419
    Допаѓања:
    22.030

Ti ce mi kazis mene, ko pijavici se fakjate a doticniot ili dot8cmata ako saka ce peifqti ili ne mislwnjeto, ne te citirqv tebw ko so pamtam.

15. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.419
    Допаѓања:
    22.030
    @Alisa22 posto ne si spremna za brak spusti se na negovoto nivo i razgovaraj na negov nacin ako ne ja prifayi i pocituva tvojata odluka.

На Alisa22 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Hehe aj prvo nauci se da piSuWas pA pOsLe iDi da dewis soveti hehe :hai:

На joy1, cresa-jagoda, RoseRain и 9 други им се допаѓа ова.
  17. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Ретко коментирам во темава,али твојов пост ме натера да дадам мој совет.

Никој неможе ништо со сила да те натера тоа е факт,годините секако дека не ти се за зимање,имаш пред тебе цел живот(да си здрава и жива),можеби ти го сакаш премногу,и ке го сакаш,но тоа незначи ако не сакаш да се земеш на 23 год со него,дека не го сакаш,тоа е негово уценување,ако не се земеме не ме сакаш,тоа се глупости и децки муабети.

Објасни му дека иднина посакуваш со него(ако стварно посакуваш,незнам),и дека баш во годините нанапред ке градите иднина,и годините за брак сами по себе ке дојдат.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Еве ке ти кажам за мене,имам доволно години за брак (скоро 10 повеќе од твоите :) ),и девојками има доволно години за брак (завршен факултет,работа),живееме заедно,работиме,се познаваме доволно,во врска сме 3 год,од кој 7-8 месеци сами живееме (се познаваме подолго време),но ете едноставно не ни е приоритет брак,морам брак и готово,не,гледаме да уживаме секој ден заедно,да градиме заеднички живот,да создадеме свое,а за брак најлесно е,ке отидеме ке се земеме и крај,и што потоа?сепак пред брак има доста работи за кој треба да ги знаете,прво треба да живеете заедно,одредено време,да видите како би функционирале,сепак врска,и живеење во врска се нешто сосема различно.И за да сте во брак,треба финансии доста,стабилни работни места,стабилно место на живеење,и ред други ситници да не ги редам.

Сепак гледај да го решиш проблемов со убав и човечки муабет,а ако нема чаре од тоа,немој да ризикуваш само за да не го загубиш да се земеш,немој такви фатални грешки,за да не дојде до еден ден да се каеш за цел живот,размислувај убаво,и опширно.А он ако те сака КЕ ТЕ РАЗБЕРЕ И НЕМА ДА ТЕ НАПНУВА.

На cresa-jagoda, smooch, your-girl.-.friend и 9 други им се допаѓа ова.
  18. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.419
    Допаѓања:
    22.030

Ко че почните на навреди надвор од темата, веќе не си ни интересна за цитирање и општо што ме малтретираш не знам. :D

19. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Шо знам може зошто сме на форум, па одговорот не го сфаќам ко малтретирање. :D
    Ne sakam da CiTam na waTinica, zaShto oCobol e :D

На cresa-jagoda, RoseRain, buba4e89 и 5 други им се допаѓа ова.
  20. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.425
    Епа колку и да би го сакала, ако ме притиска секој ден и не го почитува мојот став, искрено одма ќе се оладам и воскреснам.

Колку само совршено кажа @ЕденЧлен. Да се омажиш е најлесното. Еден потпис.

Ама чекај малку, ти студент, тој студент, тој брат на Пепелашка да не е, па се занесува со бајки.

Да бе, докажи ми оти ме сакаш инаку ќе те кажам на мама.

Сега се лути како теле, ќе му исполниш, утре во брак ќе зине за друга желба и до кога така?

Како некој секташ, фрли се од мостот да ми докажеш.

Што па он не докаже дека ја сака и да престане да ја тромози девојката.

На joy1, cresa-jagoda, ЕденЧлен и 3 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.