Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. greenday

greenday Истакнат член

Јас сметам дека тој е свесен дека е глупаво што ни еднаш не ме има покането.. пример му направив колачи и му ги однесов пред зграда и реакцијата му беше: каде да ги однесам сега овие кај да ги ставам (како да ги крие од некој). И се качи ги однесе не знам каде и никому ништо .. јас не го правам сето тоа со намера за да ме покани дома, ама тој кога сака да дојде кај мене сам ми вели стави кафр доаѓам или ми се јади ајде ќе дојдам кај тебе нешто да јадиме и сл...

2. Stark

Stark Форумски идол

Ај вака

Пошто гледам те иритира нештото, зошто мислиш дека на форум некој многу повеќе би ти помогнал, отколку ти него директно не го прашаш и да видиш како ќе реагира и што ќе одговори?

3. greenday

greenday Истакнат член

Па, не сакам да му правам притисок. Плус глупаво прашање е зошто не ме викаш кај тебе дома на кафе.. нели???

4. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

@greenday Мислам дека малку форсираш. Олабави се малку, три месеци не е долг временски период. Со текот на времето и сама ќе видиш дали си била грешка или стварно имаш причина за да се сомневаш. Времето нека ти покаже.

5. Stark

Stark Форумски идол

Епа тогаш олабави и уживај во тоа што е засега, па ќе си дојди се на свое место.

greenday likes this.
  6. Animali

Animali Популарен член

@greenday Научи се да кажуваш не.

Какво е тоа, стави го ручекот, јас идам :^) Ти си студент.

Штом ни во кафуле не сака, туку кај тебе и тоа повеќе за пиење и јадење, тој не се брза т.е не го толку интересираат твоите другарки и семејство, колку што има да понуди ресторанот.

Ако е во незавидна положба, треба отворено да ти каже, бидејќи вака испаѓа само безобразен.

Nausicaa, smooch, WildMk and 9 others like this.
  7. greenday

greenday Истакнат член

Ете да речиме дека не е за пиење и јадење, некогаш тој ќе купи и слично, мене ми е чудо како не смета дека ,,брзаме" кога доаѓа кај мене, а кога не може кај мене да седиме, дремиме на улица..плус има 29 години..не е дете па да седиме на клупи и на скали. Сите другарки имаат дечковци и сите одат кај нив дома и ми се исмеваат дека во 3 месеци цело време тој доаѓа кај нас а јад ни еднаш кај него. Плус си има своја соба, не очекувам со татко му во дневна да ме седне вести да гледаме....

8. Animali

Animali Популарен член

@greenday На суптилен начин, прекини ги седењата кај тебе, ете речи не можело, цимерките учат итн.
    Па ќе ги видиш резултатите.

Нема ни нему долго време да му се седи по улици.

Nausicaa, smooch, WildMk and 6 others like this.
  9. boo3

boo3 Популарен член

@greenday можеби дечкото има лоша финансиска состојба, па му е срам да зборува отворено за тоа. Три месеци и не се некој период за да би ти се доверил околу тоа. Другата причина која ми паѓа на памет е дека има друга па избегнува јавни места како кафиќи, ресторани, дискотеки... Дали е ова единствениот проблем? Дали пример те има запознато со некој негов другар?

Iva9612, sparklie, Nausicaa and 9 others like this.
  10. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

@greenday ок, не сака да те носи дома му, а ти си го викнала дома ти и дошол. Ама тој не сака, ете од некоја причина доволна за него не сака. И прифати го тоа. Сигурно тој не ти ставил нож под грло за ти да го викнеш дома ти?! Така да, олабави, кога ќе смета дека е време ќе те викне.
    Немој да делуваш ко некоја која брза да се мажи во Скопје за да не живее под кирија.

11. greenday

greenday Истакнат член

Да.. ме има со повеќето. А и отворен е во однос со тоа си кажуваме такви работи имам немам и слично. Еднаш неделно одиме во некој ноќен клуб и тоа е се.. плус јас не сакам да ме части во никој случај.. а и тоа кога би имал лоша финансиска состојба (што не е така) не значи дека заради тоа не ме вика дома.. барем така сметам..
    Да и јас мислам дека тоа е најпаметно.. само се плашам да не се оддалечиме така... :(

boo3 and Animali like this.
  12. greenday

greenday Истакнат член

Далеку од тоа... знае тој дека мене не ми е тоа целта.. не сакам да се мажам за да не живеам под кирија.. не чекам ништо од него доволно добро сум ситуирана... само чувствувам како нешто да крие од меене и ми е глупаво..

13. Animali

Animali Популарен член

@greenday А инаку работи нешто?

14. greenday

greenday Истакнат член

Да,да.. работии..

15. boo3

boo3 Популарен член

@greenday јас би прашала на културен и ненападен начин, одоколу. Пример некогаш ако дојде до ситуација да седете надвор, прашај го зошто не би отишле кај него. Доколку ти даде изговор, продолжи со разговорот и објасни му како тоа те прави збунета. Истото што ни го кажа нам, кажи му го и нему. Дека немаш намера ништо да избрзуваш, само ти е нејасно зошто од твоја страна да е океј идењето дома, а од негова не.

Nausicaa, smooch, Purplelilac and 6 others like this.
  16. greenday

greenday Истакнат член

Да ама се плашам да не го навредам. Цела недела бев сама во станот тој 7 дена спиеше кај мене дома си отиде само два пати да си земе алишта. Преблиски сме ама ете јас се плашам да го прашам да не го повредам и тоа е.. плус се плашам од одговорот ..

17. Animali

Animali Популарен член

@greenday Штом сте преблиски и штом господинот можел 7 дена со тебе кревет да дели, не би требало еден искрен муабет да го навреди.

18. boo3

boo3 Популарен член

Порано или подоцна ќе го дознаеш одговорот, само што подоцна ќе те боли повеќе ако е неочекуван. Возрасни луѓе сте, нема зошто да се навреди ако пристапиш фино. Не е во ред да избегнува одговори, кога веќе се зближувате. Не велам дека треба да ти даде не знам какво објаснување. Доволно е да наведе причина.

19. greenday

greenday Истакнат член

Апсолутно.. барам само причина.. доволно ми е тоа... нема да се налутам ќе го разберам.. го сакам и го почитувам.. имам разбирање

cresa-jagoda, Animali and boo3 like this.
  20. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Можеби ќе ти звучи смешно, ама прво ова ми дојде на памет ради ситуации на еден екс другар. Типот никако не ги носеше девојките дома кај него, од прост разлог што.. не му беше средено по дома, стара куќа, истрошена,немаше негова соба, старински намештај етц етц. Се срамеше од тоа кај живее а девојките исто имаа реакција како тебе, се чудеа кај е проблемот.
    Не велам дека и кај вас е исто, ти знаеш подобро сигурно ама ете прво ми дојде на памет.

Iva9612, Dr.Zzz, sparklie and 15 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.