Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. greenday

greenday Истакнат член

Можно е и тоа.. не ми испраќа слики од дома.. никогашшш..

cresa-jagoda and lovestoneddd like this.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

И мене на вакво нешто ми дојде у глава. :D Ама сепак треба отворено да го прашаш чим веќе толку сте блиски...

Iva9612, nevermet18, Alita and 7 others like this.
  3. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Сигурно.. штом велиш другото е се океј измеѓу вас.
    Само отворено муабет и ќе знаеш за сигурно.

cresa-jagoda and oblace1 like this.
  4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

И јас ова истото сакав да и го пишам на членката.
    Зашто и јас никого не викам дома, баш поради ова... Точно знам какво е чувството, ама затоа и не одам дома кај другарки/колешки, за да не морам да ги викам дома. Зашто ако почнеш на некој да му се пикаш дома, нормално и тој другиот ќе сака да дојде кај тебе.
    Кога ќе имам дечко, се додека со свои пари не го реновирам домот, не би го викнала.
    А за да му се отвориш на некого и да му ја кажеш оваа причина и не е баш така лесно, треба подолго да ја познаваш личноста, да имаш доверба и да немаш срам пред таа личност да си ја отвориш душата и да си кажеш што те мачи и низ што поминуваш и како живееш.

5. Annora

Annora Популарен член

И јас истото го помислив, дека веројатно не му е многу средено дома, а како што гледам и многу други членки од тука, па може тоа е причината што не те вика кај него. Можеби се срами, мисли дека нема да ти се допадне и дека тоа ќе те оддалечи.
    Зошто дозволуваш цимерките да ти прават притисок? Во неколку наврати спомна дека постојано те прашуваат зошто не те вика а со тоа се јавува сомнеж кај тебе беспотребно. Не сакам да ги наречам завидливи ама тоа прво ми доаѓа на памет, кога гледам дека сакаат да ти направат проблеми онаму каде што ги нема.
    Немој да брзаш. се ќе си дојде на свое место.

6. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Зашто денес никој никого не сака да го види среќен. Зашто никој не си го гледа животот свој туку на другиот. Не гледаат проблемите во нивните врски, а секоја врска има проблеми, туку ај на девојчето ќе го буцкаме. Според мене, затоа. Не ретко и мене ми се дешавало од другарки вака да ме боцкаат за нешто. И малку недоверба или сомнеж да имаш и уште некој да дотури масло и ете ја караницата.
    А најчесто тие таквите боцкачи имаат проблеми 3 пати поголеми ама ги туркаат под тепих.
    Затоа не треба никого слушање. Само партнерот може да придонесе за решавање на проблемот.

7. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

@greenday јас само сакам да ти кажам секогаш да имаш мала доза сомнеж. Не да правиш проблеми и караници но да не веруваш слепо на никого.

Тргнувам по себе, првите 3 месеци се розови ама после 6 месеци може се наопаку да се сврти.
    Јас ти посакувам се најдобро, да ви успее врската, но ова ти го кажувам за да не се разочараш премногу ако дојде до некоја непосакувана ситуација во иднина.
    Реално, за 3 месеци не можеш никој добро да го запознаеш.

Затоа уживај во врската, полека нека се одбиваат работите, не мисли на секоја ситница и без големи очекувања.
    Ако сака да е со тебе се ќе пребродите.
    И најважно не ги слушај другарките, да сум јас на твое место после такви муабети ништо нема да им кажувам што се случува меѓу нас двајца. Не треба да си го пикаат носот секаде. Објективен совет од вистинска другарка е добредојден ама да ти солат памет е тоа не.

Се најдобро. :)

8. WildMk

WildMk Форумски идол

Е ај гази се себе си, од страв да не го повредиш.
    Не го учи се' да биде по негово, дури и кога не ти се допаѓа нешто.

Прво, ти треба да не се плашиш да бидиш искрена; второ, ако те си му битна, и тој искрено ќе ти одговори што му е проблемот.

Не е работата дали се 3 месеци, 3 или 30 години.
    Преќутвање на нешто што те мачи, не е во ред.

На крајот на краиштата.. и да раскинете, поарно сега, отколку после години преќутвање и терање по негово.

candy.cane, Alisa22, oblace1 and 12 others like this.
  9. irrelevant

irrelevant Популарен член

@greenday Причините може да се милиони, а после 3 месеци врска, не е фатално и вредно за да биде проблем.

Може му е рано за да те викне, може си е тип што сериозно го сфаќа тоа со одење дома, јас на пример иако сама живеев никогаш дечко не викнав дома ни по месеци гледање се дур не си осетив за еден да го поканам, а ме напнувале ептен ај ќе ти направам ручек, кафе свари едно, филмче да гледаме, макарони ќе јадеме, пица ќе си нарачаме ќе си седиме... И тоа со напнувањето и притисоци некој да те однесе дома и да мислиш дека не се познава верувај се познава и ствара негативен ефект врз некого и лесно може да те процени погрешно ко јас за тие што сакаа дома да ми идат што мислев дека се дебили иако друга ситуација сме пошто јас сум женско, ама во секој случај никој не сака така сигурно ни тој, поарно нека дојде се спонтано, ако не никому ништо, гледај ти ок да биде со тебе да те почитува и да те слуша, ако не оди врската и на месечина да те покани џабе.

cresa-jagoda, greenday and Billy Idol like this.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Ако му е 'рано' за кај него, оти не му е 'рано' за кај нејзе?

11. irrelevant

Од кај да знам, може ладно му е за на скали да седи а нема пари за по кафичи?

12. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Истото сега ќе го додадев.

Ако нешто ја мачи па и најмала ситница, мора да разговара.
    Искреноста и отвореноста кон партнерот се најважни.

13. WildMk

WildMk Форумски идол

Епа нека не се гледаат ич, а не само кај нејзе...

14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Јас сама си кажувам: рано е да доаѓам дома ти.
    Секогаш сум се наоѓала во ситуација тие да ме канат. Јас не сум поканила и немало проблем.

Можеби и тој не сака ама доволно се возрасни искрено да разговара. Особено што неколку пати го има прашано а нема одговор.
    Тоа што не сака да оди таа кај него после 3 месеци, за мене е во ред ама еве кај девојката буди сомнеж и заслужува објаснување.
    Особено бидејќи тој оди кај неа.
    Таа не живее со родители можеби и затоа оди ама 7 дена да спие кај неа и да оди дома само за алишта, мене ми изгледа дека дома има некој проблем и не сака да е таму.

Не знам можеби грешам ама тој веќе е толку слободен кај неа, таа заслужува барем објаснување.

Едит: проблем е што никаде на друго место не одат. Ако нема пари барем можат да шетаат кога е убаво времето а не да седат само пред зграда.

15. irrelevant

Па ни јас ни ти не го знаеме него освен по нејзино кажување за да одлучиме и каков било совет да и дадеме. Таа може е заљубена и си носи розеви наочари а типот само сака да ја искористи и си бара просторче некое и ние и советуваме глупости што можат некое лабилно дете да доведат до погрешни работи, а може и да е некоја срцка со како што кажаа стара куќа и ја обожава ама срам му е да ја викне дома, се може да е, а јас и ти не знаеме ништо.
    А, ете не дочитав дека седел 7 дена кај неа. Мислев на кафе само оди.

16. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

А што има врска дали е кај нејзе или кај него? Не се сите луѓе исти карактери и не сите луѓе исто размислуваат. Сериозноста на еден човек не се дефинира врз основа на одењето и идењето дома. Има и други ситници што ја комплетираат сликата. Она си знае најдобро како и што е. Сигурно за тие три месеци има изградено некаква слика во која насока им се движи врската. Може едноставно на човекот му треба повеќе време за да ја запознае со неговиот живот. Може стварно има добра причина за тоа. Глупо е да нагаѓаме преку тастатура.

Девојко, ние не можеме да ја знаеме причината зошто се однесува така. Разговарај отворено, дали сега или по некој период на тебе е да одлучиш. Објаснувањето го заслужуваш и треба да го добиеш, само не форсирај.

17. WildMk

WildMk Форумски идол

Да ми речи: Имам проблеми, или сиромашен сум, или не знам шо - ќе го разберам, само кај мене ќе седиме.

Ама ти го прашваш зошто е така, а тој молчи или менува тема, епа ќе се загрижам... И тоа многу.

Пошто стабилна врска не се гради со премолчувања и тајни.

Alisa22, Kate Rina 93, Annath and 7 others like this.
  18. Annora

Annora Популарен член

Да, реално поголем проблем е тоа што не одат никаде, а не тоа што не ја викнал кај него дома. Колку што разбрав дечкото си работи, што значи сигурно има доволно финансии за да си дозволи кафе. На таа возраст и мене ми е чудно да седиш пред зграда.

Како и да е, овде ние можеме само да нагаѓаме и да и направиме уште поголем проблем да почни да се сомнева во се. Затоа најдобро е да разговара кога веќе толку ја мачи тоа.
    @greenday Штом сте толку блиски за да помине недела дена кај тебе со спиење, треба да си во можност да разговараш со него без да се навреди.

19. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Ама чекајте луѓе таа никаде не кажа дека директно го прашала. Цело време индиректно му укажува дека сака да отиде кај него.
    Се согласувам со тоа што го напиша, ама се во свое време. Може стварно 3 месеци да се за него кратко време за да се отвори пред неа. Затоа велам таа си знае најдобро.

Purplelilac and greenday like this.
  20. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Ако 3 месеци му се доволни да спие кај неа една недела и да си нарачува јадење пиење да му спрема дека иде, доволни треба да му се и да биде искрен и да каже зошто не ја викне ни на едно кафе.

Thread Status:
Not open for further replies.