Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    Вака сега имам дечко подолго време проблемите ни започнаа пред 1-2 месеци и тоа за глупости се лути и кога се јави ми кажува навредливи зборови што тоа мене многу ме повреди и тогаш почнав и јас така да се изразувам и ми вели ке се јавам дома на твојте да кажам каква си јас му велам ок јави се само немој да се засрамиш после кога и они ке ти кажат некои работи за тебе и ми вели да му избришам бројот и веке да не му звонам велам ок. Тоа беше таа вечер јас не му звонев тој после на секој 15 мин звонеше јас не се јавував. Наредното утро се јавив и ми вели зошто само се расправаме за глупости демек јас ке се поправам нема веке да те навредувам и ред други работи и после пола саат зборење се смиривме (од различни градови сме). Е сега проблемот ми е што јас имам еден симпатија детето е супер и баш синока ми вели ти си културно девојче може и ме сакаш и симпатизираш ама јас несакам да те повредам и да оставиме на времето да покаже и јас останав ваква е сега кажете ми дали па продолжам да бидам блиска со него и понатаму да се надевам за симпатијата или да ги го гледам дечкото

2. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    мое мислење е да се одтргнеш од двата ...биди малку сама посвети си време за себе ,види што сакаш и што ти е убаво на тебе па онда тражи тип ..али да не биде ни еден од овие 2 зашо ни еден ни друг не те почитува

3. Addrianna

Addrianna Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    15
    значи денес раскинав со дечко ми.убедена сум дека нема да му вртам бидејки скоро секогаш кога ќе се скараме јас му вртам прва и тој се научи на тоа и ми вели дека и да раскинеме пак ќе го барам . ќе му докажам дека не е така . но наредната недела му е роденден. ако не ме побара до тогаш дали да му се јавам да му го честитам роденденот, да му пишам порака или ?? ве молам кажете ми што да правам :worried:

4. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177

Прво издржи ти оваа недела, а за другата кога ќе дојде време. :D
    Иначе, можеш бар една порака да пишеш, доста ќе му е.

5. girl-miri

girl-miri Форумски идол

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    7.698
    Допаѓања:
    19.879
    ако имаш проблеми со дечкото тогаш разговарај и средите се..ако не ви оди тогаш остави го и бидејки имаш симпатија можеш со него да бидеш..ама привн расчисти со еднава страна а потоа ке знаеш што ке биде со другата страна.

6. AnimalLover

AnimalLover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    280
    Допаѓања:
    204
    ве молам за совет девојки..имам нов дечко и сакаме да бидеме насамо некаде , да бидеме онака послободни, не за секс него онака за мување само може и малце фаќање хахах :) во парк глупо ми е има луѓе,па дали има некој кафич или нешо така кај што би биле сами ? вие каде одите со вашите дечковци/мувачи?

7. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Има толку многу места што може да се оде. На пример можете да одете некаде надвор од градот на некоја ливада или на некое позапустено место доколку не сакате никој да ве виде.

8. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Можете и во парк, зошто да не. Има клупи што се поодалечени, темница е, ништо не се гледа. Јас цело лето лани го поминав со дечко ми по паркови. :D

9. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Женски ајде еден совет
    бившиот на моја другарка веќе 3-4 дена ми се јавува, ми пише пораки, незнам од каде му е бројот кога го прашав ми рече дека тоа не е важно
    он сака да бидеме заедно а ја не сакам од причина што и е бивши на другарка ми а и не го сакам си сакам друг
    сакав да и ги покажам пораките но знаејќи ја каква е ќе ми рече дека сум му дала повод демек он е мирен дечко..
    Барам совет како да го откачам, не сакам да ми се јавува веќе 100 пати му го кажав тоа дека не сакам никаков контакт со него ама он е упорен
    и ме нервира мнооогу :@ :@

10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Па ако те нервира не му кревај кога ти се јавува, барем за тоа имаш решение, или кај мобилниот оператор направи забрана на дојдовни повици од неговиот број.
    Имаш многу опции како да се решиш од него, верувам дека и самата ги знаеш, ама некако си мислам дека тебе потсвесно ти одговара што тој трчка по тебе, можеби ти годи тоа, можеби се чувствуваш супериорно кога гледаш колку е опседнат со тебе и веројатно затоа не сакаш да и признаеш на другарка ти дека тој ти врти постојано. Ако си вистинска другарка, ќе и признаеш, а вака криејќи само даваш слика дека ти уживаш во тоа негово опседнување со тебе, а ако и работиш зад грб на другарка ти, многу лицимерно од твоја страна.
    Ти само му даваш повод да продолжи со неговите телефонски повици, и не е вистина дека не можеш да најдеш начин да го спречиш тоа. Ако навистина не ти се допаѓа, можеш брзо да го откачиш, ама само доколку искрено го сакаш тоа.

11. elizabethsuon

elizabethsuon Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2012
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    15
    И мене ми треба совет..Веќе цела година од ко завршив факултет и сум многу далеку од дечко ми со кој сум заедно 5 6 години..не оди така,кој на каде,комуницираш само на фб,се глеаш 1 пат у месец.А моите,кои се луди на тема контрола врз мене,не дават да одам кај него,да работам во тој град,во соседна држава каде што завршивме.А јас му ветив дека ке одам летото,ме чека уше од зимата,не ми дадоа тогаш,сеа пак лудници ко сакам да одам. Седи во станот кај шо си бевме кога студиравме заради мене,а му иде скап за сам. И сеа шо,да кладам крај на врска, или да дигнам дома бунт.. 20 и кусур години имаш и таква контрола уште од дома..ма дај. Секој ден од такт ме ваѓат. Толку сме дале и работеле за таа врска,и сеа патиштата да ни се разминат заради мојте ?! Разбирање нема од нивна страна..џабе им збориш убаво,џабе ке им објасниш.Не,ти дома ке седиш и крај,не ме занима ништо друго ! И ај сеа,шо да правам.. :doh:

12. Melany.Macedonia

Melany.Macedonia Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    67
    Девојко ако навистина го сакаш и планираш да го поминеш животот со него, оди по него никој нека не ти застанува на патот, ако твоите родители согледаат дека стварно го сакаш, кога-тогаш ќе те поддржат!

13. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Па имаш повеќе од 18 години, си завршила факултет не ми е јасно родителите толку да те контролираат на таа возраст? :^)
    Ако мислиш дека можеш да најдеш работа во тој град отиди. Инаку најубаво е да мислиш и на својата иднина, немој само поради дечко ти да живееш на место во кое не ти одогвара. Најубаво разговарајте, направете некој компромис. Не е работа само да идеш таму и да дремеш во стан...Инаку за родителите пробај да разговараш и со нив, сепак доволно си возрасна за сама да донесуваш одлуки. Пробај на смирен начин да им го објасниш тоа.

14. nicenicegirl

nicenicegirl Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    да одиш .ти сама ќе си го бираш патот. на тие години има мажени со деца што имаат, оди кај него никој не можи да те спречи, не се плаши од твојте родители објасни му дека ке одиш и дека ке се вратиш доколку не одат работите, и замини, не гледам никакви пречки освен тие шо се во теве, тоа шо ти е страв да направиш чекор, среќно.

На elizabethsuon му/ѝ се допаѓа ова.
  15. zuzbuz

zuzbuz Активен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    0
    тензија во главата имам... не е фер спрема личноста која ја сакам почнав да покажувам рамнодушност ...
    се напнувам со денови/часови постојано тоа прашање многу ми е тешко ..знам дека ја сакам , ама која е причината што ми се јавува таа рамнодушност и на моменти да го имам прашањето дали ја сакам или не...ама знам ја сакам многу ми е убаво со неа..Ама како да ја отргнам рамнодушноста?
    Совети ако може не сакам да напраам нешто што не треба...

16. mona22

mona22 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    684
    Допаѓања:
    1.858
    Девојки ми треба совет значи бев со симпатијата кој долго време го посакував се беше ок супер ни беше и мислам дека се налути затоа што тој проба да ме фаќа за гради и доле за градите ајде му дозволив ама за доле неее а потоа пак сакаше да фаќа и да имаме секс ама не му успеа значи седевме 1 саат и кога си тргнавме тој ме бакна само во образ и само чао ми рече потоа наредниот ден му пишувам на фб да не се лути нешто и ми вели не не таман си е и јас му велам значи си доби тоа што сакаше и сега чао и ми вели не се лутам таман си е само јас се изглупирав и сега најарно ке е да бидеме само другари и да не ги продлабочуваме работите и јас му велам ок. Ми треба совет што да правам дали да продолжам да го симпатизирам надевајки се дека еден ден пак ке бидам со него

17. cherry91

cherry91 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    33
    Јас само ке кажам дека е идиот, штом веднаш те откачил извини ме на изразот значи не те заслужува. Не му обрнувај внимание некое време и ке видиш што ке се случи, ако стварно му се свиѓаш сам ке се врати.

18. moonlight-girl.55

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177

Имаш над 18 години, ти веќе си го одбираш патот во кој правец сакаш да ти се одвива животот. Ако сакаш да бидеш со дечкото, оди! Сигурно можеш и таму, во странство да најдеш работа. Поразговарај убаво прво со твоите, ако им објасниш убаво, можеби ќе те разберат, ако не ... Не знам.
    Врска на далечина е лоша работа, многу врски се растураат ради тоа, а ако се сакате, башка и врска од 5-6 години за тоа да се растури ... Ти си знаеш, али јас би одела со бунтот дома.

Се налутил оти не си му дала да те фаќа кај стигне?!? Ма немој! Која будала!
    Ти си решаваш што ќе правиш и кога и со кој! И ич не си требала да го прашуваш дали е лут или не.
    Тој требал да се извини! Скапан.
    Јас би те советувала да си најдеш друга симпатија, а овој засекогаш да го баталиш.

19. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.148
    Девојки не знаев во која тема да го поставам прашањево па си реков ајде овде .Може ќе ви звучи глупо но мојот проблем е следен...Сите во последно време се опседнуваат со мојот изглед ,постојано сите ми велат колку си ослабела ,си се исушила ,лицето ти е пропаднато,бледа си ,па имаш модар тен (што и да им значи ова ) ,не држам никакви диети ,во последно време спортувам на фемина ,јас се чувствувам поправена но не многу ,и сега таа нивна опсесија ме загрижи и мене.Сега се срамам да излезам низ град затоа што прво се чувствувам малку поправена во нозе и задник ,кога и да погледнам во огледало си помислувам дека сите ме исмеваат поради тоа како изгледам и најтрагично незабележуваат дека не сакам да зборувам за мојот изглед .Прво со ова почнаа моите дома ,секој ден го слушам,а после и други луѓе од надвор прашањево ми е зошто вака сите се однесуваат кон мене ,нешто им е ним или мене ? :^)

20. Butterfly15

Butterfly15 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.147
    Допаѓања:
    2.620
    Прво преќини да ги слушаш другите. Ти си таква каква што си, и најдобра си. А на оние што премногу зборуваат кажи им дека само ти можеш да си коментираш за својот изглед и дека ти си се сакаш таква каква што си. Не се преоптеретувај со такви глупости. Ако ти мислиш дека така најдобро изгледаш не мрднувај со газот само заради нечии туѓи мислења.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.