Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Брзо откако почнавме да излегуваме, он ми призна чувства и индиректно ме праша дали сакам да сме заедно. Ама не му одговорив одма, брзо ми беше малце. После некое време кога првпат се бакнавме му признав и јас. И така од тогаш си влеговме во врска:D.
    Ова за мене, за други не знам ни јас како да проценам.

2. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Врска е кога и ако одлучат и се договорат да бидат во врска, не секое бакнување и излегување е врска, тоа додека не одлучат е само така лабаво гледање. :rofl:

Animali, WildMk and badbunnyluv like this.
  3. Stark

Stark Форумски идол

Па веројатно ќе видиш колку е сериозна девојката и општо двајцата. Ако му е само за забава и авантура, гушкање, бакнување ( потајно, да не ги види некој ) тогаш би рекол полабава врска или пријателство со бенефиции.

Врска како врска ја сфаќам пресериозно она... веќе кога ќе претставам пред некому кога ќе ме видат со некоја девојка, односно ја претставам неа која е и што ми е.

WildMk likes this.
  4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

@WildMk мене ми се погоди партнер шо уште од прв бакнеж дефинирал дека сме у врска :D И мене ми беше чудно ептен, мислев ќе имаме некој период така ама со оглед на тоа што претходно 3.5 месеци 24/7 се допишувавме, имавме еден "пријателски" дејт и на втор дејт испадна што испадна и одма ме фати за рака и ми рече дали се согласувам денов да го рачунаме дека сме почнале врска. :D

Мислам дека сме редок случај, но ете од старт знаевме дека сакаме врска и дека според сите досегашни муабети ептен се согласуваме и си одговараме. Се зависи каков партнер на ќерка ти ќе и се погоди. :)

5. Leroy

Leroy Истакнат член

Kako se spravuvate so licnost koja cesto zaborava sto ste zboruvale ili za nekoj raboti koi vsusnost znaete deka ve slusnal ,vi odgovoril,no naredniot den vi postavuva pak isto prasanje kako da ne ste zboruvale voopsto za istoto. Dali e tipično za maskite ili ...? Kako da se spravam so ova . Često se iritiram ,se cuvstvuvam kako da zboruvam naprazno.

6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

1. Таков карактер е
    2. Не му е гајле што зборуваш ти и не мисли многу на тоа

Ниту едното, ниту другото можеш да го смениш.
    Или ќе го прифатиш или ќе бараш човек кој ќе го понуди тоа што го сакаш од партнер.

7. Brinetka

Brinetka Популарен член

Скоро па истиот проблем го имам, или ќе се навикнеш или не се труди ако мислиш дека не може да издржиш, не мора да значи дека не те сака или не те цени ама како што ти кажа членката над мене таков му е карактерот и не можеш да го смениш. Не вреди премногу да се замараш.

8. Leroy

Leroy Истакнат член

Denes napravi nesto porazlicno ,a toa e deka ne me ni sfati sto sakav da mu kazam . Mislev deka zaboravil,ama ne ,toj vsusnost voopsto ne sfatil. Treba da mu se objasnat site raboti i da mu se nacrtaat .
    Glup primer e, ama i zatoa se izrevoltirav . Trebase da mi zemat krv denes i toj go znaese toa. Ama jas vcera bev na rodenden i bez da razmisluvam za testot se napiv alkohol. I bas mu rekov : lele se napiv alkohol a trebase da odam utre na testiranje . I mi vika sabajleto : bese na testiranje ? Mu vikam ti kazav deka piev alkohol ,oti nikogas ne me razbiras sto sakam da kazam... I mi vika ej aj ne pocnuvaj sega ...ti ne rece deka nema da odis.. . So te znam mi vika mozi ke se premislis i ke odis .Mu vikam nema sto da se premisluvam ,ionaka alkoholot dava greski vo rezultatite . Poentata e da imam točni rezultati a ne gresni .Navistina ne znam dali tolku e tesko da se sfatese ova bez nekoe objasnuvanje ili crtanje deka utre nema da odam na testiranje . Zimi se ne znam kako mozi vakvi raboti da ne razbira .

Last edited: May 25, 2019
  9. Brinetka

Brinetka Популарен член

Скоро сите се такви, блазе си му на исклучоците, кај мене другарка ми пред една недела раскина со дечко и ради тоа шо он мислеше дека со "те сакам" се ќе реше, не знам колку време сте заедно ама неговото понашање и карактер тешко да се сменат, а ако сте и двајцата у период на пубертет ќе се менува постепено ама треба време

10. badbunnyluv

badbunnyluv Нов член

Моја блиска другарка имаше врска со таков дечко. Е сега момчето не се справуваше најдобро со македонскиот јазик, бидејќи не беше од тука, но имаа можност да комуницираат на англиски- и двајцата го знаат перфектно. На крајот излезе дека не бил јазикот барикада, ами самиот нивен однос, комуникацијата, енергијата која што ја поседуваат. Можеби едноставно не сте еден за друг. Не велам дека не можете да успеете, но со него ќе ви оди многу потешко, од колку со некој подобар слушател.

11. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Ова со крвта е претеризам од твоја страна.
    Безвезе е да заборавил дека воопшто треба да одиш, ама кој фактор е тој да памти лични твои работи ама сега да ти чита мисли дека ради алкохолот воопшто нема да одиш...шо знам. Бараш проблем кај што нема според мене.

12. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Добро де ова беше само банален пример, тоа што всушност сакаше да го долови е многу повеќе од примеров. Барем јас така сфатив.

Инаку јас мислам дека комуникацијата е клучна работа за успех на врската. Ако нема комуникација и разбирање од двете страни ништо не правите.

Многу е лошо кога цела врска се сведува само на "што правиш?" и "како си?" и ништо друго. Не верувам дека може да го смениш, т.е сигурна сум дека не можеш да го смениш. Или да се навикнеш да живееш со таквиот карактер или таквото менување на карактерот на дотичниот да биде само на краток временски период, а после пак истата песна. И кога тогаш ќе пукне, само прашање на време е.

Annora, Snowflake97, Alisa22 and 2 others like this.
  13. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Ние како "автоматски" да одредивме уште од првата средба. :D Пред тоа околу една недела се допишувавме.

Патем, тој на првата средба ми кажа дека му се допаѓам долго време, а и тогаш ни беше првиот бакнеж. Се разгори искра во двајцата. :inlove: Што знам, и двајцата од тој момент не сакавме да сме сингл повеќе. :D Тој пак ме праша на некоја од следните средби дали стварно сакам да сум со него да не се кријаме и му реков да. По 2 недели од првата средба се појавивме во јавност заедно, на кафе (бидејќи сме од помало место каде секој се знае со секого се "официјализиравме" и во јавност). Но ете датумот од првата средба си го сметаме како почеток на врската, и еве сме по 2 години уште среќни и заљубени. :inlove:

14. Leroy

Leroy Истакнат член

Pa drugi pati zaborava i vakvi vazni raboti ,ama za cudo ovaj pat ne . Ovaj pat iako ne zaboravi ,sepak ne sfati ... Ne znam oti velis da mi čital misli ,ne e malce očigledno što sakav da kazam?

15. Stark

Stark Форумски идол

Колку години си? Ако не си тинејџер, многу детско однесување.

16. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Па според мене не си му рекла "леле утре не одам на испитување, бидејќи се напив алкохол", туку "леле се напив алкохол, а утре треба да одам на испитување".
    Со ова не си кажала дирекно нешто туку одоколу, не е негово да сфати што си мислела.
    Дека те слуша што зборуваш доволно е што му текнало дека си на испитување и те прашал, некој може и тоа ќе го заборави :D
    Уживај и не барај проблем каде што нема (fingers)

cresa-jagoda and WildMk like this.
  17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Не, не е очигледно и нема шо тој да сфаќа шо сакаш ти да кажиш одоколу.
    Ова е разбирливо да ти е проблем едино ако имате по 16 години и ти е досадно и бараш повод да се караш.

cresa-jagoda and WildMk like this.
  18. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Сега се фативте за најбаналниот пример што го даде членката. Прашањето и беше баш на место. Како да се справиш со личност која воопшто не те слуша што зборуваш? Зборуваш, зборуваш, зборуваш ама на празно. Дали е тоа карактеристика на машките?

Не е тоа карактеристика типична за машките. Може да биде дел од карактерот на секого, машко или женско. Зависи од тебе колку можеш да се прилагодиш на истата и да го трпиш тоа.

Не дека треба да и ги чита мислите и да го предвидува секој иден нејзин чекор, ама не може бре да не ја слуша. Врувам дека примерот што го кажа е само банален, сигурна сум дека многу претходни ситуации довеле до излевање на чашата заради што членката сега бара совет по форумот. Некогаш меѓу редови пишува многу.

Annora, Blue.Sky, Leroy and 1 other person like this.
  19. Brinetka

Brinetka Популарен член

Имам еден проблем ако би се рекло така, со дечко ми сме година ипол заедно, се е океј, ама јас никогаш не можам да му кажам за било каков проблем што ми се случил, имам пробано на секаков начин да се искажам ама ниеднаш не сум добила фидбек каков шо мислам дека треба, особено за конкретни проблеми шо ми се дешаваат во фамилијата или со блиски другарки, иако мислам дека треба да знае и тоа ме мачи, ама не можам да се ослободам да разговарам и му го имам кажано тоа, и некако тој не превзема нишо и тоа тлее во мене и ми ствара негативно влијание.

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Можеби се плашиш од неочекуваниот фидбек. Види, пробај да му ја објасниш со пример, да му го видиш размислувањето, начинот, ставот па после да одлучиш да кажеш дека е за тебе.

Thread Status:
Not open for further replies.