1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.375
    Допаѓања:
    37.496
    Какво време дојде нормално е да е таква мајка ти.
    Не треба да претерува ама дете си и и ќе ја сфатиш најдобро кога ќе станеш и ти мајка.
    Не ја избегнувај, не и ги избегнувај прашањата и одговарај и. Не мора до детали ама преку искрен разговор дај и до знаење дека имаш нормално друштво, нормален дечко, нека е сигурна дека одиш на сигурни места за да има мир.
    И не се нервирај. Бидете најдобри другарки.

На oblace1, cresa-jagoda и Martka им се допаѓа ова.
  2. Sandzesss

Sandzesss Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2018
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    7
    Со дечко ми одам 2 год.На почетокот на врската се беше како што треба после некое време тој сакаше се да биде по негово ми забрани да излегувам да се облекувам како јас што сакам и ја се согласив бидејќи бев лудо вљубена во него потоа тој почна да гледа во други женски и постојано ме нервираше и на тоа не реков ништо.Постојно сакаше да бидеме заедно после година ипол почнавме заедно да спие 1 тој кај мене 1 јас кај него,но тој бидејќи имаше проблеми со неговите се пресели кај мене и веќе пола година е кај мене.Се скарав и со моите поради него,но во последно време постојано се караме и почна да ми вика да умрам и др навредливи зборови.И сега јас почнав да го одсакувам,но не можам да му раскинам бидејќи нема каде да оди и ќе и отворам тема на разговор на луѓето сите знаат дека спиеме заедно одиме секаде заедно,но тој нез да го цене тоа постојано си мисли само за него,на него се да му е погодено.Поради ова ја изгубив и желбата за однос па поради тоа и го одбивам и тоа е др причина за нашите кавги.Па ве молам да би дадете некој совет бидејќи не можам јас повеќе вака преку глава ми е од се.

3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Ти не си Црвен крст па да се мислиш каде тој ќе одел.
    Страшна работа, раскини му, нека си собере парталите и адиос.

На tamche995, oblace1, WildMk и 12 други им се допаѓа ова.
  4. smooch

smooch Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2011
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    4.095
    Гајле ти е кој што ќе мисли. Луѓето сешто зборуваат.
    Најбитно е ти да си среќна, а по напишаното се гледа дека во оваа врска ти не си. Зошто да трпиш и психички да се измачуваш за некој кој не го сакаш, а по неговите постапки се гледа дека тој не те цени.
    Стави се самата на првото место и направи го тоа што е најдобро за тебе.

На oblace1, WildMk, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.816
    Допаѓања:
    80.665
    Ќе си се врати дома. Не можеш да делиш стан и да губиш време со некој кој очигледно само те користи. Мене некој да ми покаже непочит, не ме гледа веќе. Какви тоа зборови ти упатува, уште тогаш требало да ставиш крај. Еден ден ќе ти биде жал што толку си го трпела а не требало. Најголема грешка ќе ти биде ако се погазуваш себеси од жал за него и од страв што ќе рекле луѓето.

На oblace1, WildMk, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  6. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.525
    Штом вече дошло до степен на форум да го раскажеш ова, знаеш ти што треба да направиш.

Не губи време на некој што не те почитува.

На WildMk, Animali, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Единствено правилно решение е да му раскинеш без око да ти трепне. Не ти треба таков што ниту те сака, ниту те почитува.
    Не си должна да го трпиш. И живеј си го животот како тебе ќе ти биде арно, а не според туѓи мислења. Ќе лаат неколку дена и ќе престанат, тебе за другите ич да не ти биде гајле. Мисли на својот живот, на твојата иднина. Не си го зацрнувај животот со такво ѓубре

На WildMk, candy.cane, Bube.96 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Bube.96

Bube.96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Mnogu glupavo se chustvuvam vo momentov i navistina mi treba sovet mislenje podrska nekoj zbor bilo sto... kako bi postapile da ste na moe mesto. Znaci vo vrska sme 7 godini od koj 2 veke vo brak i imame kerkicka koja ima godinka. Do sega sme bile skroz iskreni eden kon drug i duri najlosoto da e sme si kazuvale i zaednicki sme naogale resenie i super funkcionirame dosega sme nemale nekoi pogolemi nesoglasuvanja. I sega koga imame dete i prethodno ne sum pravela problem da izleze sam so drugari nitu on mene da izlezam sama so drugarki. Nitu pak vo momentov vrskata ni trpi (na intimen plan) poradi deteto.. Arno ama minatata nedela bese izlezen niz grad so drugari (denski) mene mi kaza deka drugarot ima rabota neso na lekar i ke mu praat drustvo. A ustvari denes slucajno doznav deka bile na masaza. Najverojatno erotska intimna kako i da se vika. Ne sum ni sigurna sto podrazbira toa i do kade odat tie devojki. Za nekoe chudo toj fakt ne me iznervira tuku me iznervira sto me izlaza za toa kade e. Ne sum luta i sama na sebe se chudam zosto ? prvo mi bese smesno si rekov ajde na shala bilo se zabavuvale kao zaboravi bolje da neznaev.Maska rabota. Ama sega koga ke razmislam ne mi e seedno. I se dvoumam dali da mu kazam deka znam i da baram objasnuvanje. Da bidam luta. Da si ja zemam kerkickatani da si zaminam na nekolku dena kaj moite vo znak na revolt(zosto znam nemoze bez nas ni nekolku saati a kamo li denovi). Da ne mu kazuvam deka znam da se ponasam normalno a da mu vratam na nekoj drug nacin sto slicno ke go naluti da ne mu e seedno ? Stvarno neznam sto e pametno vo momentov Davajte predlozi kako da mu se oddolzham da bideme 1:1 i da ne pomisli veke da povtori se poveke me vrega faktot koja e pricinata da dozvoli na nekoja druga da go pipka (A mislev deka periodov odlicno ni odi duri i poveke strast od pocetokot na vrskata ako mozam da kazam i dvaajcata pokazuvavme zatoa sto veke se poznavame na koj sto mu godi ) H E L L P !!!

На Didi22 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.655
    А да седнеш да разговарате?
    Не сте мали деца имате дете и малце по сериозно те молам.
    Прво не си сигурна дека биле таму, ова е рекла казала муабет сеќавам.
    И да било така нема да настапиш остро така само ќе го одалечиш и помали работи ќе крие од тебе утре.

На Billy Idol, Brinetka, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Bube.96

Bube.96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Toa i mi e dilemata dali voopsto da mu kazam deka znam ili ednostavno da prepisam na maska rabota i da zaboravam. Sakam da mu dadam do znaenje deka nesmee da mi krie nisto veke za da ne pomisli deka eve ova go skriv ne dozna ajde utre ke skrijam nesto pogolemo bezbolno e nema da doznae. Da sprecam da eskalira situacijata. Da ne prerasne vo navika. Inaku ne e rekla kazala muabeti. Sigurna sum deka bile tamu. Prvo najdov vo kolata skinata vizitka od maserkata uste utre denta ama ne pridadov vaznost. Posle nekolku dena pred mene barase broj vo listata na prethodno barani trebase da se javime na edno mesto vo barani povici go vidov brojot od kartickata baran na toj datum koa bea izlezeni (epten voocliv bese zatoa sto se isti brojki nemozev a da ne go zapamtam toj broj od kartickata). A denes devojkata na drugarot mi potvrdi so toa sto mi kaza deka im procitala viber razgovor na koj se dogovaraat da odat.

11. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Машка работа? Каков е овој сексизам па дури од жена. А што е женска работа да го чува дома детето и да готви додека мажулето и шета по еротски масажи?

На sparklie, smooch, WildMk и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.425
    @Bube.96 Седни и разговарај. Ти смета, кажи му отворено зошто има потреба да лаже?

На smooch, WildMk, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Bube.96

Bube.96 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    9
    Iskreno uste se chudam zosto ne sum luta. Da mi kazese najiskreno ke se iznasmeev i ke mu recev odi i raskazi mi kako e. Ama sega me vrega faktot deka me izlaza tolku prozirno. I se ponasa najnormalnoo ko nikad nisto da ne se desilo. A doma nema nekoa zapustena baba majka so ne misli na niso drugo osven na perenje cistenje kuvanje pa da mu zdosadilo od mene 23 god imam ne 80. Ako neso mu falelo mozel da kaze uvek dosta sme eksperimentirale i sme bile skroz iskreni otvoreni na taa tema . Ili barem jas taka sum mislela :wasntme::sweat:

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  14. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Зошто анализираш толку и ја бараш вината во себе?
    Врска/брак се градат врз основа на доверба, а тој те излажал.
    Кажи му што си слушнала па види која ќе е реакцијата. Ако те лажел, воопшто не е во ред тоа.

Баш се сомневам дека тој толку мирно би го прифатил фактот ти да беше на таква масажа.

На Belgin1, Billy Idol, smooch и 9 други им се допаѓа ова.
  15. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Апсолутна доверба во никој.
    Можеби и за други ствари те има лажено, додека се кажувал со другари дека е.

Прашај го кај бил, за да го чуеш одговорот, не му кажувај од одма дека знаеш.
    Ако вистина бил таму, кажи му дека и ти ќе одиш на еротска масажа, па ќе видиш дека нема да е толку либерте и ок со тоа, како што ќе бара од тебе да бидеш за него.

На smooch, Bube.96, WildMk и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Jordanco Smart

Jordanco Smart Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2018
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    421
    Не ми е едно јасно. До пред два дена со партнерката која се гледаме кратко време, се беше супер, се одеше како подмачкано. Преку ноќ, веднаш таа се менува (а знам дека ништо не и згрешив), а претходно ми најави некои убави работи што би ги правеле во иднина заедно. А сега не враќа на пораки, не се јавува - едноставно ме има ставено на игнор.

Дали причината би можел да биде стресот (почнува нова работа, која е тензична според неа, девојкава има шестогидшно дете а не е мажена - па истото прими вакцина против морбили) или едноставно сака да се тргне од мене ...

Се беше супер, ама наеднаш се се растура како кула од карти и чувствувам дека девојкава ми се лизга од раце ... и самата ми спомна „минувам низ стрес, пмс ме дрма периодов и за да ги решам проблемите се затворам. Се надевам дека се брзо ќе биде во ред“ ....

Некој совет? Да продолжам да ја барам или и јас да глумам „пичка америчка“?

17. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.655
    Барај ја и разговарај.
    Кажи и дека тука сакаш да бидеш за да ги преброди сите потешкотии заедно и да и бидеш подршка.

Ако било проблем вакцината ќе ти кажела не е нешто страшно и трагично па дa не ја сфатиш за тоа ако е.

Ако сакаш да ризикуваш и да ја изгубиш прави се "пичка америчка" :)

На cresa-jagoda, Jordanco Smart и candy.cane им се допаѓа ова.
  18. Jordanco Smart

Jordanco Smart Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2018
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    421
    Да, но проблемот е што таа не одговара на повици, не враќа на пораки. Девојката не е во брак, а има 25 години и шестгодишно дете. Страшно ме нервира нејзиното игнорирање - а до пред некое време ми велеше дека карактерно сум и одговарал и дека не и е дојдено до детски работи и зафрканции....

19. ocicka2014

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.207
    Допаѓања:
    13.655
    Прашај ја/пиши и да не имаш нешто згрешено или со нешто да не си ја повредил штом така. Дека не сакаш ова вака да заврши барем да разговарате.
    Имај на ум дека може е членка на форумов па може те прочитала, лесно може ако е членка да се пронајде во постовите твои :)

На buba4e89, cresa-jagoda и Jordanco Smart им се допаѓа ова.
  20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Јас мислам им некоја подлабока причина за која се уште не си свесен.
    Таа требаше да е искрена како прво, ако сака да гради врска со тебе, не може така да се крие без никако збор, но ако не сакаш да ја изгубиш и сакаш да слушнеш што има да каже, пробај уште еднаш.
    Секако, доколку сака да објасни зошто.

На buba4e89, cresa-jagoda и Jordanco Smart им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.