1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    Барам мислење од вас ...
    Во последно време осеќам како да сме одалечени,како да не се осеќа како на почетокот а секогаш кога ќе го прашам дали е така вика не..Секогаш сме имале искрен однос и досега го немам фатено како лаже и му верувам,но сепак ќе каже само едно не е така....Помош?

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.816
    Допаѓања:
    80.664
    Колку време сте заедно? Во речиси секоја врска има таков период. На почеток толку многу емоции, комуникација, внимание, после некое време како да се губи тоа. Не смее да го снема, но се намалува. Не мора да значи дека е проблем, ако сеуште ти покажува и докажува дека му значиш.

3. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    Мислам дека е прерано да го снема тоа со оглед дека сме само 2 месеци заедно...Секогаш кога ќе го прашам го повторува истото-не се секирај нема друга,нема ништо ама многу незаинтересирано враќа на пораките,понекогаш и не враќа...

4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Почни и ти така, да видиш дали ќе има ефект и заинтересираност.
    Ако нема, не вреди да се трудиш само ти.

На Tamarkaa, Carolin. и buba4e89 им се допаѓа ова.
  5. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.769
    Допаѓања:
    23.766
    Од многу правење компромис си патиме ние жените во љубовта.
    IMG_20190615_154159.png

На mileystar, Adorabela, Animali и 17 други им се допаѓа ова.
  6. vesna98

vesna98 Активен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo, bi sakala da dobijam mislenje na slednava tema. Od pred 1 i pol zapoznav eden decko i izlegovme naj normalno na pijacka, posle toa na kafe i sme non stop vo komunijacija so pisuvanje na Viber. No koga i da mu spomnam da se vidime on ja isbegnuva taa tema ili posle tolku dogovaranje se gledane docna navecer t. e. pesacime no retko. Preku Viber ni se i na 2ta iskzani cuvstvata i bukvalno sekoja nok pisuvame dosta dolgo, sme zapoznaeni so site raboti i sme zborele i na seksualni temi, duri i sme planirale patuvanja i planovi za idnina. No problemot e sto on porai nekoja pricina odbegnuva sreba... Sto mislite na sto bi se dolzelo toa? Vi blagodaram odnapred i se nadevam deka razmisluvanjata vasi ke mi pomognat.

7. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Те крие.
    Ноќе гледање, одбегнува средба, само на Viber контакт, такво однесување не е нормално.
    Можеби и не сака да брза (претпоставувам мислиш 1 ипол месец), но разговарај со него нека биде искрен.

На cresa-jagoda, Animali, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    2.566
    А да му покажеш став малце да не бидеш волку загрижена за него? Изгуби се и ти на некое време остави простор да му недостигаш, па да видиш дали си му битна:) Можеби е само отворен типот и комуникативен, а да не се приврзува многу. Сепак не ти го викам ова за да изгубиш надеж во типот ама оваа незаинтересираност не ми делува на добро.

На cresa-jagoda, tessie, IM.TMKQ и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. Hellobeautiful

Hellobeautiful Форумски идол

Се зачлени на:
    28 мај 2012
    Пораки:
    3.385
    Допаѓања:
    21.036
    Бившиот со кој што се гледав 4 години секогаш ми кажуваше како додека бил со мене бил "свој" а со друштво глумел колку да се вклопи иако му сметало. Сега има нова девојка и неизбежно ми е да приметам дека го прави сето она што му сметаше дур беше со мене. Сите работи кои ги исмеваше сега ги прави. Навистина ми е чудно мене ова, иако нема поента да се замарам само се запрашувам со што човек сум била.

На ma4e1311 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Dashing:)

Dashing:) Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2017
    Пораки:
    1.832
    Допаѓања:
    2.566
    Погледите кон работите се менуваат можеби поради тоа:?: И мене нешто што ми изгледало забавно некогаш сега ми е досадно8)А, ти ако имаш цврст став и уште си на тоа дека тие работи не ти се допаѓаат, според мене нормално дека ќе ти биде чудно како некој се сменил.

На Hellobeautiful му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anitaane

Anitaane Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2018
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    8
    Што мислите , гледам дечко ми станал пријател со некоја на фб пред некој ден а он никогаш не ми ја спомнал (он секогаш адднува или прифаќа луѓе кои ги знае) дали да го прашам која е или да баталам.. а ме копка

12. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Види заеднички пријатели, може му е роднина, комшика, школска..

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.447
    Допаѓања:
    40.981
    Луѓето стануваат она за кое викале дека никогаш нема да станат.
    Sad but true.

14. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.417
    Допаѓања:
    22.023
    И што ти менува тоа тебе? Премногу размислуваш и се оптоваруваш со мисли. Сите се менуваат и делуваат поинаку кога стануваат бивши. :)

Гледај напред и прави што те исполнува позитивно.

На mileystar, Brinetka и candy.cane им се допаѓа ова.
  15. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Не треба да се замараш и прашуваш такви работи, нели бивши ти е. Нека си прави што сака.

Па и не е некој голем проблем ако му станала пријателка. Може му е познаничка некоја. Нема причина за галама според мене, ама ако те измачува прашај.

На Brinetka, IM.TMKQ и candy.cane им се допаѓа ова.
  16. Chiikk

Chiikk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    Luge mi treba pomos masko sum ne znaev kade da se obratam poslednive 2 nedeli devojkata imase kak ogrutka na dusata celo vreme bese uplasena eden del kako strav da ne me izgubi anksioznost mozebi ne znam kako dago recam vecerva praev muabet so nea mi kaza deka ima golem problem toa e deka ima negativni misli koga ke vidi masko se zagleduva ali ne go misli so losa namera taa e premnogu custvitelna i se obvinuva samata sebesi poradi toa vrskata e super imame komunikacija ja islusav mi kaza deka i mnogu so sme se mesale so luge poslednive mesec dena ili 2 mozebi vlijaelo kako da i fali toplina vo vrskata saka da pominuvame poveke vreme na samo me prasa dali e ova period i ke i pomini strasno se obvinuva se gusi poradi tie raboti ne mozi da spija tesko i paga mnogu pa sakav da ve prasam za sovet i vase mislenje ? Mi kaza deka ne gi znae tie primer maski ali ako pomini nekoj ce se zapuli i slicno i e tesko i realno i jas ne znam so da pravam placese na telefon deka i e tesko i ima macnini mislenje ?

17. Cvetche256

Cvetche256 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2018
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    36
    @Chiikk можеби е само период. Поминувајте повеќе време заедно, шетајте, излегувајте, гушни ја кога ќе почувствуваш дека повторно се чувствува така. Сите имаме такви моменти на слабост, се чувствуваме осамено помеѓу толпа, бараме сигурност кај некого. Овозможи и го тоа и ќе забележиш дека ќе станува се подобро и подобро. Доколку трае подолго време нека поразговара со некое стручно лице кое би и дало совет како истото да го преброди, сепак нема ништо лошо во тоа

18. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Тешко и е што се загледува во други машки?

На Kate Rina 93 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Chiikk

Chiikk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    mhm vo red fala

20. Chiikk

Chiikk Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    4
    da se oseka vinovna se kritikuva za to samata sebesi poradi tie raboti devojceto e predobro ali ete jas mislam deka i e period na slabost mislenje ?

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.