Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Mrs.Styels

Mrs.Styels Популарен член

Се запознав со едно девојче и се спријателивме многу периодов. Се дружиме некои 7-8 месеци, но последниов период многу сакам да се смувам со девојката. Таа е заинтересирана и за жени ама искрено јас лично не се декларирам себеси за хомосексуалец, можеби би, но повеќе би рекла дека ми е некоја фаза во животов кога ми е навистина досадно и сакам да пробам нешто ново. Од друга страна навистина ни е добар муабетот ама гледам и кај неа дека во последно време е малку поинаку однесувањето.
    Не сум заитересирана за приврзување, ако го направам ова би било од радозналост и според мене нема да трае зошто не сакам врски. Не знам како да постапам зошто ми е страв дека ќе ја изгубам како другарка, а навистина сакам да пробам.

2. piksooki

piksooki Популарен член

Мислам дека не треба да изгубиш пријател за кратка авантура.Но сепак ако толку многу го сакаш тоа зошто не започнеш разговор во кој искрено ќе ги искжеш своите чувства и ќе видиш како ќе реагира таа на сето тоа.Среќно:)

3. A_star

A_star Истакнат член

Ај сакам да слушнам мислење..

Се појави еден дечко, се допишуваме, на индиректен начин покажува дека е заинтересиран за мене,арно ама типов е невиден женскар, додуша на моменти е напален дечко што на моменти од такт ме вади ама во суштина е прекрасна личност бидејќи ми се најде многу во тежок период, ме засмеваше, правеше од обичен муабет и мало внимание кон мене да се заинтересирам и почна да ми се допаѓа, не можам да го извадам од мисли, ме привлекува и после негов муабет со моја другарка дека имам шанси да го скротам, значително се замислив дали навистина ќе му се допаднам кога би се запознале а покажува желба за тоа иако искрено јас сум исплашена да не биде ова уште едно од моите фијаска на неуспешни врски.. Да скратам, оваа личност е единствената која успеа на некој начин да ме натера да престанам да мислам на бившиот, браво за тоа ама не знам што да очекувам, од една страна многу посакувам да се запознаам со него, да видам што ќе донесе сето тоа, од друга страна што ако не успее? што ако не му се допаднам во живо, што ако работите не тргнат во посакуваната насока, што ако си остане женкар? Немам се уште некоја изградена доверба во него, тоа е тоа што ме попречува да направам некаков потег, знае дека ми се допаѓа, бев отворена. Пред некој ден бев во неговиот град, не му кажав бидејќи беше вратен од трета смена на работа па беше преморен и не сакав да му пречам, се налути, мрчеше и беше навреден бидејќи мислеше дека се кријам од него а вистината е дека навистина сакав да го видам ама... се уште немам некоја самодоверба овој пат јас да повлечам некој чекор, да направам нешто.
    Имаме разговарано за тоа, за нас, ми рече дека сака да го прифатам таков каков што е. Неколку пати се имавме спречкано за икс причини и не се смирува додека не се прелутам ама не сакам да летам се додека не се запознаам со него а мислам дека е предоцна, на седмо небо сум.

Не знам, дали да продолжам со онлајн флертот иако шансите се 50% - 50% или да прекинам, да се однесувам другарски, како на стартот.
    Другарка ми, таа што разговараше со него е убедена дека нешто ќе биде со нас, ама од премалата моја страна секогаш кога ќе се охрабрам, ќе се случи нешто за да ме врати назад.

И уште нешто, поим немам како да се однесувам денот кога ќе го запознаам, ако дојде до тоа, ќе ми биде срам од него, да го прегрнам, да му подадам рака, а камо ли нешто друго.

4. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Тој убаво си кажал дека е таков, каков што е, да го прифатиш, значи не се менувам, тој сум, ако ти одговара океј, ако не па океј. Не сме сепак тинејџерски филм или некоја романтична лимунадица па да преку ноќ го напушти женкарскиот живот поради една девојка.Поготово ако уште е во средношколски/факултетски денови, тешко. Не знам, моја проценка е дека тој калибар на момци тешко се менуваат, дури во брак некои не може да се смират, не па вака. Ќе му бидеш интересна може 2-3месеци, тебе ти е интересен дека брзо и ти си се разделила со некој, па и дека некој bad boy профил на чоек изиграва, па тебе ти е интересно да мислиш дека баш поради тебе ќе се промени. Затоа не брзај веднаш со љубов и на седмо небо, можеби само ти е човек у кој бараш утеха, таков период дека ти е.
    Ми делуваш дека не ти е баш за забава, така да на крај ти би била повредена.
    А, доколку одлучиш да се видиш, па со тек на време ќе се опуштиш, нормално е да имаш срам на почетокот, тоа го снемува после некое време...не е страшно.

Не знам, ова сепак е мое мислење, јас бегам од вакви женкари, премногу е добро за да биде вистина дека туку така ќе се променат. Но, сепак ова е само мое гледиште на нештата, можеби и не е најправилно и не е така, но и да му дадеш шанса, те молам не избрзувај да се изпозаљубиш веднаш, остави некое време, нека се докаже, покаже, па види што како е. :)
    Среќно, што и да одлучиш.

Sofi.ja, Moon.Girl, Animali and 7 others like this.
  5. newme

newme Истакнат член

Dali vi se slucilo da imate intuicija od pocetokot na vrskata ,deka nesto ne e ok i na kraj iako ne ste ja poslusale cuvstvoto deka nesto ne e kako so treba prodolzuva ? So licnosta se cuvstvuvate sigurno ,bezbedno,sakano ,no postojano e toj nemir vo dusata ,koj vi veli da ja prekinite vrskata... Sum probala nekolku pati da raskinime opredelen period,no cuvstvuvav deka ne mozam bez nego, deka nemam poenta vo zivotot ..i sekoja razdelba e kako da mi se "kini" srceto. Decko mi isto cuvstvuva i zaradi to celo vreme se vrtime vo krug na nekoj nacin. Dali nekoj imal vakvo iskustvo? Zosto se slucva da ne mozime eden bez drug a voedno znajme deka ne e se ok za da mislime na brak ,deca? Kako da raskinime? Ve molam za pomos ,navistina e najtezok cekor so treba da go naprajme ,a i dvata sme sami vo ova ,odnosno nemame poddrska od bliski licnosti zaradi to so se odlucivme deka e podobro ostanatite da ne se mesaat vo ova.

Brinetka likes this.
  6. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

А што е тоа што те поттикнува така да мислиш? Сте имале ли некој проблеми претходно, да не е некоја "забранета љубов" ? Мора да има причина за тој немир, не може туку така да го чувствувате тоа.
    Најдобар совет ти е да седнеш и да размислиш здраво за целата ситуација. Каква ви е комуникацијата, односот и додека не сте заедно? Напрај си листа на позитивни и негативни страни, и ако повеќе се негативните чувството на безбедност не е доволно за да останеш со некој човек.

cresa-jagoda likes this.
  7. newme

newme Истакнат член

Taa intuicija i nemir go imav od prviot den . Od nadvor gledano bese se ok . Imavme nesoglasja za mestoto na ziveenje i nekoj drugi sitni karanici. Na sekoja karanica mene mi bese kako da mi se krsi srceto i cuvatvata se oladvaja postepeno . Sega konecno se sredija problemite ,i ne se karame ,ama cuvstvata ne se isti. Sepak me boli mnogu da pomislam deka nema pojke da go vidam. Se odlucvame za razdelbba zaradi toj moj vnatresen nemir i " oladenite" cuvstva. Ne mozam da opisam so cuvstvuvam i nitu na neprijatel ne go posakuvam istoto. Mozno e da sum zavisna od to da bidam vo vrska so nego? Nesto slicno kako zavisnost od droga,alkohol? Pozitivni karalterostiki ima mn pojke od negativni . Jas sum tta so se somneva vo ljubovta kon nego ,a od druga strana ne mozam ni bez nego.

WildMk likes this.
  8. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Нема да се смени ,никогаш никој не се мења посебно не такви женкароши,ама ете барем бил искрен си кажал да си знаеш на што си.Мој совет не си го губи времето освен ако сакаш некоја кратка авантура.

9. Tea678

Tea678 Популарен член

Дали се чуствувате помалце вредни или дека не сте убави ако некое машко ве откачи??? Во последно време почнав да се запрашувам во што е проб , таман ќе запознаам некој одма мора да се случи нешто :|

10. candy.cane

candy.cane Популарен член

Погрешно размислуваш. Не секој откачува заради тоа што мисли дека не вреди дриугиот. Едноставно, луѓето си бараат одреден тип на партнер. Ти може да си се нај, од физички изглед до карактер, ама да ти фали нешто што другиот го бара.

Shmizla94, WildMk, Animali and 4 others like this.
  11. franca

franca Популарен член

Здраво! Другарка пред три дена ми кажа за една страна баддо може уште некој ја знае, меѓутоа кога ја направив профил не знаев што е и некако не бев сигурна што све има таму , стаив лажна слика(ок знам не е во ред од моја страна ) но, почнав да зборам со еден дечко и ми рече за камера и ми рече знам дека скоро сите се фејк тука бла бла му викам мислиш и за мене така? Ми вика искрено да , зборевме и по тел убав е он уклучи камера ми се свиѓа ама сега како да му кажам за сликиве дека лажев (facepalm) две имав ставено не се ни гледаше баш ама пак ,плус он е свесен дека мисли дека сум фејк и пак ми ѕвони ми пишува :?: како да се извлечам од глупоста што сама си ја направив (facepalm)

MarianaBT likes this.
  12. DenaM

DenaM Истакнат член

прво внимавај секакви ги има. остај ти тоа сладок е, нит го знаеш нит познаваш, али ако ти се свиѓа речи му сакаш слика од мене или кафе или и двете, на шала нешто така сврти и види што ке каже.

franca likes this.
  13. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Ништо страшно, јас би му уклучила камера без да му кажам претходно дека сум ставила фејк слика па би ја видела неговата реакција. Ако ти пререче нешто кажи му дека добро претчувство имал претходно:D.
    Сепак биди внимателна по тие сајтови и не дозволувај премногу блискост.

franca and Snowflake97 like this.
  14. DenaM

DenaM Истакнат член

нормална работа, егото ти работи, суетата ти е повредена, ништо страшно дотерај се, повезбај и немаш гајле.
    и ти кога откачуваш како им е на нив, си се запрашала, не ти е гајле никому ништо така? значи неможе само ти да откачуваш, и ти и он.
    нормално е кај сите истото се случува. додека не си дојде тој што треба.

tamche995, Snowflake97 and Tea678 like this.
  15. franca

franca Популарен член

Глупаво ми е така , сигурно после не би ни сакал да ме види ако му направам така , не знам што убедливо да кажам ,да во право сте да не верува човек ама овој на доста фин ми изгледа

16. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Едноставно кажи му дека не си сакала да ставаш твоја слика за да не налеташ на некои познаници и не сакаш да знаат дека имаш профил токму на тој сајт. Не верувам да комплицира до толку околу тоа, ако сака ќе те разбере. Додуша немој да ја тупиш толку за некој кој го знаеш само преку пишување, ништо не губиш и ако лошо изреагира(иако нема потреба), ќе најдеш уште многу такви фини за запознавање.
    Незнаеш што се крие во човек, луѓето секојдневно глумат пред пријатели, колеги, фамилија, а не пак на социјалните мрежи. На никој не му верувај 100%.

franca likes this.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Вистината.
    Ништо друго не му кажувај, освен вистината.
    Ако те разбере, супер... ако не те разбере, и тоа е супер.

Sofi.ja, Animali and franca like this.
  18. DenaM

DenaM Истакнат член

ми треба совет
    еден дечко се заебава со мене
    што да правам?

19. Brinetka

Brinetka Популарен член

Како се заебава?
    Заебавај се и ти со него.

WildMk, Billy Idol, crimson and 3 others like this.
  20. DenaM

DenaM Истакнат член

неможам и несакам.

Thread Status:
Not open for further replies.