Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Amelia

Amelia Популарен член

Да, но мислам дека е во право, јас бев многу стегната во зборењето како да внимавав што зборував да не погрешам нешто

2. Stark

Stark Форумски идол

Што знам јас повеќе би се трудел да ја насмеам и опуштам отколку да и залепам во лице, кога ја гледам дека се срами.

3. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Колку што донекаде е твоја вина што си била стегната и ќутлива, толку е и вина на соговорникот, значи не успеал да те размуабети, опушти со некои теми кои би те заинтересирале.
    Значи од старт немате во живо добра комуникација и он одма тоа го препишал како твоја грешка и ти го плеснал во лице. Тоа не е баш искреност туку некултура и делува егоцентричен, неговото да го истресе и да ти наметне вина тебе.
    Јас лично не би сакала со ваков 2состанок зошто и така неопуштена уште тој однапред ми направил притисок демек ако не зборам нема 3состанок.
    Ама ако си решена за 2 состанок, терај некој поопуштени летни теми, одмор, за музика, филмови...

4. Amelia

Amelia Популарен член

Инаку дојде тогаш до таа лоша ситуација и двајцата да молчеме и сакам на 2 состанок да не дојде до тоа навистина е незгодна ситуација

cresa-jagoda and RosettaStone like this.
  5. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Можеби и подобро е да немате втор дејт, ја на прв дејт со еден имав вака лоша ситуација, појше ќутевме, темите беа тапа, се фалеше нешо колку коли имал татко му, пари блабла, се покајав 2 пат шо излегов и ме изнамоли да излеземе на 2 дејт, беше и последен тој за нас. Додека ако имаш клик и муабет уште од 1 дејт, пази ја сум многу срамежлива личност, со дечко ми прв дејт ни траеше 4часа и тоа во кафуле и уста не затворив од муабетење, времето неприметно ми летна, беше стрпелив полека нахнадно да се опуштам и за се, значи ептен имавме клик од прв дејт. А не овој, одма се покажал каков е. Не мислам дека заслужува толку да се потресуваш за него, иако сега не ти личи така. @Amelia

6. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Сигурно имаш информации за неговиот живот, тоа што досега ти го кажувал. Прашувај нови работи, се што те интересира. Зборувај за општи теми, твои искуства, настани. Сам ќе тече разговорот понатака.
    Не е во ред што така ти плеснал во лице дека не му се допаѓа твојот карактер (доста незрело), но ако ти сакаш да пробаш уште еднаш, одете на втор состанок, па види како ќе се однесува и тој.
    Втор состанок ќе ви е, малку се знаете. Еден куп теми има за зборување: одмори, книги, филмови, случки од детството, работа, факултет, друштво, излегувања, омилени јадења, слободно време итн.
    Кога ќе отвориш еден разговор, само по себе ќе се отворат и други прашања и теми.

Најважно биди своја и опушти се, не е ништо страшно. :)

7. Elsaa

Elsaa Истакнат член

Овој вториот е некако многу нападен. Уште сега поксжува љубомора, ме прашува за некои други момчиња кои ми лајкнуваат и слично. А штом вака се однесува пред да бидеме во врска како би се однесувал и потоа?

8. piksooki

piksooki Популарен член

Знаеш што?Ти не губиш ништо и да си страмежлива кој е па тој веднаш да ти го фраска тоа во лице.Таквите луѓе утре ќе ти ја фраскаат секоја мини грешка и мој совет е да не му даваш уште една шанса.Но ако сепак решиш и ако толку сакаш да се опуштиш можеш да разговараш теми за неговиот и твојот живот.Пр некои интересни ситуации кои ви се десиле и слично...
    Јас велам да го откачиш и не само затоа што е љубоморен туку затоа што потсвесно сакаш да го откачиш.Можеш да бидеш малку и сингл немора да бидеш со некој ако не го сакаш.

9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се гледа дека не го сакаш, повлекувам тоа шо реков дека треба со него да си. Не ти треба ниеден, изгледа ти треба период да си сама малку, не се форсирај. И да почнеш врска ти ќе му најдеш одма неколку работи шо не ти се свиѓаат и за брзо ќе пукне врската, се гледа дека не ти е по ќејф. Откачи и спаси се и себе и него на време. :)

BlackMistery, Elsaa and cresa-jagoda like this.
  10. babaDara

babaDara Популарен член

А во кој дел имаш недостаток на самодоверба?!
    Се си напишал ама во кој дел не. За да пишеме конкретни одговори.

11. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Според ова не е за тебе. :)

12. Elsaa

Elsaa Истакнат член

Сепак на вториов ќе му кажам дека не можам да бидам со него едноставно дека не сме еден за друг а со првиот ќе продолжам, колку издржиме толку, бидејќи не можам и на него да му ги кажам истите зборови како и на другиот.
    Доколку треба да прекинеме тоа нека ми го каже тој сепак не можам така лесно да се откажам од него, премногу го сакам. :)

13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Ај вака да те прашам сега, тој првиот што го сакаш, знае ли тој дека ти го сакаш? Како се гледате? Дали како другари само или не сте во врска ама се мувате? Имате ли односи?
    И какви изговори наоѓа за да не се видите? На колку време се гледате и кога последен пат се имате видено?

Peperutce1115, +++ and buba4e89 like this.
  14. MarianaBT

MarianaBT Истакнат член

----
    ako ti e vistinska prijatelka ke go spodelis ova mislenje so nea isto taka... ako e prava drugarka/prijatelka ke te svati i ke se dogovorite ... ako nemate razbiranje medjusebno ... toa po mene ne e vistinsko prijatelstvo..

15. Elsaa

Elsaa Истакнат член

Да знае дека го сакам но не ми верува. Гледањето не е другарски повеќе е т.е се муваме, а за односи сеуште сме немале но ми има понудено.Последен пат се видовме пред еден месец, а изговорите се дека му испаднал некој проблем а веќе сме договорени за место и време..

16. piksooki

piksooki Популарен член

Тешко е да но зарем ти не заслужуваш да бидеш среќна?Види не ме сваќај погрешно мене не ми е гајле ни за тебе ни за твојот живот можеш да правиш што сакаш.Но мој совет е барем малку да се преиспитш за својата среќа.И да не се ставаш во кафезот на несреќната љубов за некој лигуш.

17. Elsaa

Elsaa Истакнат член

Далеку од тоа дека не заслужувам.Но како да се обидам без него? Како да престанам да мислам на него? Еднаш два пати пробав, ги избришав и фотографиите но ништо.

18. John Snow

John Snow Форумски идол

Како бе вака ги бираш ко лубеници на пазар? Ај не со првиот, ај со вториот па упс ај обратно. Договори се сама со себе прво што сакаш.

19. piksooki

piksooki Популарен член

Престани да имаш надеж дека нешто ќе се смени затоа што нема.Кога ќе го избришеш избриши го до крај а не само сликите а потоа да одиш на места каде што оди тој или да му го гледаш профилот.Тешко е да но неможеш цел живот да се влечкаш и никако да не се отргнеш од него.Земи посвети се на себе си.Направи си некој предизвик на пр овој месец да исчиташ 5 книги,или да трчаш секое утро цел месец.Започни повеќе да излегуваш и да се забавуваш.
    large.jpg

20. Elsaa

Elsaa Истакнат член

Епа тоа е проблемот, шо не можан да се одлучам за кого. Првиот го сакам премногу затоа не можам да му кажам дека сакам да прекинеме додека вториот не го сакам доволно за да започнам врска со него..

Thread Status:
Not open for further replies.