Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Elsaa

Elsaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    23

Еден ден и сама ќе сфатам, но нема да биде тоа тоа.

2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Штом до сега не се променило ништо, односно штом до сега не сте во врска, а знае дека го сакаш, тогаш верувај дека нема намера ни во иднина тој да биде во врска со тебе. Тој тебе те гледа само за забава. А штом ти понудил секс, а ти си го одбила, затоа сега полека губи интерес и за забава со тебе, односно за мување, па си наоѓа изговори.
    Џабе го сакаш, тој тебе не те сака. Да те сакаше, ќе бевте во врска и ќе наоѓаше начин што повеќе да се гледате, без разлика на сè.
    Затоа отргни се од него, знам дека го сакаш и премногу ти е тешко, ама прекини секаква комуникација со него. Не е тој за тебе.

Не мора по секоја цена да бидеш со некого. Не ги форсирај работите.
    Биди сама сè додека не најдеш некого кој што и ти ќе го сакаш, но и тој ќе те сака.

На Sofi.ja, Summer16, honey.11 и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Elsaa

Elsaa Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2017
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    23
    Ви благодарам на сите за советите..
    И да ви кажам сношти првин на второто момче му кажав дека сакаме да прекинеме, а подоцна со двоумење му кажав и на првото..Многу беше тешко и сеуште ми е, но тоа е..Живот иде даље. :nod:

На Shmizla94, buba4e89, Dream-Girl и 3 други им се допаѓа ова.
  4. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.937
    Супер,секогаш треба да ја гледаш својата среќа.Браво:):)

На Shmizla94, Elsaa, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    Не знам како да се откачам од еден боленннн човек , почнавме да се допишуваме се беше ок ,кога му реков дека не сакам ништо повеќе од пријатели, ме замара , бидејќи сум на претплата згрешил една бројка и ја нашол мајка ми на Вибер и праќа пораки среќа видов ги избришав болесник, не сакам да ми направи некој проб ама човеков не престанува му реков ќе го пријавам и се по ред ми вика ајде , не знам веќе ми е срам од мајка ми што и пишува глупаво ми е , како да го натерам да престане не знам

6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Блокирај го.

На Tea678 и Annora им се допаѓа ова.
  7. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    Џабе и игнор и блок ќе го снема една две недели и пак ќе се појави да пише или да ѕвони

8. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Е како ќе пише или ќе ѕвони ако го блокираш? :^)

На buba4e89, Annora и Tea678 им се допаѓа ова.
  9. Tea678

Tea678 Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2018
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    5.307
    Имам опција на тел да блок ама пак покажува дека ѕвонел а на него како зафатено му покажува , исто и кога праќа пораки не знам како му се троши кредит ајде за мене ама со цел памет на мајка ми ...

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Ти си му го дала бројот на мајка ти иначе он од кај би знаел и да згрешил?

11. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Нека му се јави мајка ти или татко ти. Една добра лекција па ќе види дали ќе се јави уште еднаш.

12. gosakamohridd

gosakamohridd Активен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2018
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    5
    Здраво дечки, се гледав со еден дечко и си пишував околу 8-9 месеци. Го засакав премногу, таков е баш како што сакам. Не дека ни одеше секогаш многу добро али океј беше.. иначе со многу бивши и јебач буквално хахах... Мене ми беше прв (му дадов) и планиравме и врска понатаму, ама се промени се. Имавме лоша расправија буквално драма и прекинавме.. после 2 недели тој стави слика со бившата што идеа 5 години.. цел живот се оff-on, не очекував и она стави слики со него а не идат шо е најинтересно.. он ме блокира инста .. и не знам сега што.. го сскам назад навикната сум на него.. Давајте совети ова не е можно шо се деси.. што мислите дека ке биде понатаму?
    Ве сакам❤️

13. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    Тој си добил што си сакал од тебе, а и ти си сакала очигледно и си била заслепена од помислата дека така ќе почнете врска. И да сте немале расправија тој ќе нашол начин да ти раскине како што се случило. Враќање назад на овој дечко за да имаш врска со него нема да се случи и сама го опиша дека е сколн кон off-on врски. А тоа дека си навикната на него види вака за секоја навика има и одвикнување. Ќе си најдеш некој кој ќе те сака искрено каква што си за врска а не само за односи како овој.

На Sofi.ja и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  14. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.637
    А што ќе ти е назад по ова што ти го направи? Би прифатила се' само за да си со него? Само ќе си го уништитш животот и изгубиш времето. Утре може ќе ти се врати, а задутре пак да се смири со неа или евентуално да замине со сосема трета. Секогаш ќе бидеш златна резерва?

На Darlingzz, marija305 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Нема потреба од нова тема за ова.

Во врска со прашањето: подолжи напред, не треба да си дозволиш да си ничија играчка.

16. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.937
    Очигледно е дека никогаш не те сакал.Продолжиси со животот ако сакаш да бидеш среќна.

17. beauty.princess

beauty.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2015
    Пораки:
    287
    Допаѓања:
    176
    Здраво на сите. Во контакт сум со човек од 38 години, а јас сум 22. Никогаш не сме се виделе, бидејки не живеам во Македонија, но за неколку дена би требало. Во контакт сме скоро 2 месеци и почетокот беше неверојатен значи со максимално посветено внимание. Но после 3 недели некако се се смени, неговиот лош однос спрема мене. Не сака да споделува ништо со мене, ајде не мора и онака не се знаеме но проблемот е со тоа што и да го прашам тој не ми дава конкретни одговори, или се двосмислени или нема одговор. На неколку пати баш ме има така нападнато брз причина за општи теми и после нема извини вината ја префрла на мене како јас сум крива што сакам да го нервирам. Инаку тој ми пишува на неколку пати ми рече дека сака да ме слушне да разговараме. Вчера му пишав дека неговиот однос не ми се допаѓа и уште толку повеќе побесне како јас пак го напаѓам како се исмејувам а нема врска. Ми рече сакаш да дојдам му реков дојди и ми рече сакам да дојдам и сигурен сум во тоа и после му се јавив дрско се однесуваше пак и му реков да не ти сметам ми рече не зошто се ставаш во овој кош бла бла и ќуте цело време на тел викам јас не планирам да молчам цела вечер ајде лека ноќ ајде добра ноќ и на тебе и му пишувам после нема да ти се јавам повеќе и онака не ти е мило и нема одговор а ја видел пораката. Пред неколку недели му реков дека ако сака авантура подобро да не се залажува дека не сум таква девојка, ми рече дека сака девојка што сака со неа врска нормална. Мислите ли дека има причина за да ме избегнува. Зошто пишува и сака да се видиме ако би било така?!

18. cresa-jagoda

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Како прво голема разлика во години. А како второ односот негов ич не чини. Заклучок: Не е за тебе, батали го дур е време.

На Brinetka, Annora, Alisa22 и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Martka

Martka Популарен член

Се зачлени на:
    8 април 2017
    Пораки:
    1.871
    Допаѓања:
    4.855
    Мила,ти одлучи си што и како ќе правиш,а јас ќе ти споделам искуство за моја роднина.Девојката околу 18 години,а дечково 35 години,имаа врска и она повеќе чувствуваше како заштита и одговорност(може татко да и биде),но во младоста не се осеќаше разликата.И идеа некое време и се земаа,па потоа дечиња,но годинките со го направија своето и на дечково не му се шета(нели нашетан)а на девојкава и се шета(душа и плаче),или ајде барем малку да шетнат,ама неееее,домаќинка да била,домата да сија и така цело време,не и даваше да шета,не и даваше да работи(имаа финансии и све),на одмор немаат отидено.Годините минуваа,децата пораснаа,а она од дома не е мрдната,домакинка е уште.Е сега кога она наполни 40,а он 57 душа сака да се мази и пази па најдобар период за односи,но он не може,разликите меѓу нив беа огромни.И така сега си живеат,но каков живот....Како што се вели све во свое време и сум за разлика меѓу партнерите + - 5 години,но не знае човек во кого ќе се вљуби....Секое добро

На tamche995, Alisa22, beauty.princess и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    За период од 2 месеци комуникација со некој е рано за да знаеш што би било понатаму, но доволно за да процениш дали нешто те поврзува со личноста за да продолжиш. Во твојата ситуација, немаш причина да размислуваш и да се измачуваш со тип што има лош однос кон тебе, па згора и многу повозрасен, но без елементарни манири на однесување.
    Прекини го контактот.

На Annora, beauty.princess и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.