Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Keiner

Keiner Истакнат член

Откачи ја, кога ќе има потреба од тебе и кога ќе дојде за било што да те моли само игнорирај ја..прави и ти работи со кој ќе ја нервираш нека осети како е тоа на туѓа кожа ...

nextredstyle likes this.
  2. piksooki

piksooki Популарен член

Ти прави така затоа што може.Односно затоа што и дозволуваш.Спушти ја на земја.

Svetoslava, nextredstyle and A_star like this.
  3. Izie

Izie Нов член

Dali moze nekoja feminka da mi se obrati vo lp? Potreben mi e sovet,
    Blagodaram odnapred. :))

4. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

На време откачија,ваквите сакаат да бидат центар пажња,а ти највероватно си и препрека.
    Оваа има цело друштво да ви го растури да знаеш,затоа на време треба да ја откачите.

hellaa, Milobebence and Kjutche like this.
  5. hellaa

hellaa Нов член

уфф женски ми треба некаков совет..со дечко ми сме во врска 3 години и никогаш не сум имала проблем кига станувало збор за секс, арно ама во последниве месец дена не знам што ми е.. немам желба за секс апсолутно никаква, не уживам во него,не знам едноставно не ми е убаво воопшто без никаква желба,ко на сила..дали некоја од вас имала вакво искуство?

6. piksooki

piksooki Популарен член

Можеш да смениш нешто во сексот.Да направите нешто поинтересно и поразлично.Можеби ти станал монотон.

ЕденЧлен and hellaa like this.
  7. angelina1

angelina1 Истакнат член

Здраво,си пишував со еден дечко 1 месец,месец и половина,дека баш тоа време јас бев во странство,и имавме многу океј однос.Потоа се вратив,во меѓувреме се видовме,бевме на кафе,си поминавме супер,меѓутоа после тоа кафе се промени нагло,престана да пишува,дури еднаш се обиде да ме избегне во град,за да не се сретнеме.Помина месец,месец и половина,не бевме во никаков контакт,и една вечер ми пиша дека многу згрешил у врска со мене,и дали би сакала од ново да се обидеме.Јас го одбив,сега кога и да излезам ме гледа низ град,како да сака да има нешто со мене,и сега јас не знам дали правилно постапив што го одбив,што мислите вие?

hellaa likes this.
  8. hellaa

hellaa Нов член

не си постапила лошо според мене,и јас би постапила такa

angelina1 likes this.
  9. franca

franca Популарен член

Последниов период се чуствувам многу лошо, ми пречат луѓе т.е каде и да отидам се чуствувам дека не припаѓам таму , кога нешто и да кажам јас исто како да не вреди кажаното, ми се плаче кога сум со луѓе, не знам што ми се случува, дури и неколку другарки што ги имам го приметила тоа дека многу се повлеков во себе , не сум истата насмеана, весела, немам нешто многу другарки тие што ги имам се гледаме ретко , за дечко и да не зборам , никогаш нема ни да го најдам , немам желба за живот , сестра ми од како се омажи јас останав да живеам со моите , имам чувство дека сите се посреќни од мене и имаат некој , де чуствувам како сама на овој свет, исти случај е и со роднините , треба да идеме на роденден уште малце со самата помисла дека ќе има луѓе таму не ми се иде, не знам што ми се случува , не ми се живее повеќе

10. smooch

smooch Популарен член

Според мене личи на некоја блага анксиозност. Доколку си во состојба посети психолог, разговорот сметам дека ќе ти помогне.

piksooki and franca like this.
  11. Tulipa

Tulipa Нов член

Здраво. го читам форумов некое време па еве и јас да пишам за совет за мене
    Со мојот дечко сме заедно 9 месеци и убаво ни оди, тој е навистина добар со мене, но кога станува збор за односи таа тема како да му е малку тешка. Од пред три месеци веќе се зближивме малце повеќе но сепак не оди. Мислам ние разговараме околу тоа но ми признал дека му е тешко да се опушти пред девојка поради трауми од детство. (Растел со насилна мајка) Сум пробала ете некако да го опуштам при водење љубов, да бидам позаводлива, но тој како да се стега, не може ниту ерекција да постигне. Секако не сакам да го притискам, но сакам и да му помогнам. Инаку ме гушка, ме бакнува, до негде е опуштен, но само до одреден степен, пример ако пробам да иницирам секс, тој се исплашува и престанува.
    Имате ли совет девојки?

Simonss2 likes this.
  12. Kjara15

Kjara15 Истакнат член

Да не се крие нешто пострашно зад оваа тема? Дане бил сексуално злоставуван од страна на мајка му( мене само ова ми падна напамет, дај боже да сум грешка).

hellaa, Ladybug98, piksooki and 2 others like this.
  13. Tulipa

Tulipa Нов член

Ми нема кажано точно какво насилство трпел но мислам дека за жал и тоа го имало.

cresa-jagoda likes this.
  14. Cokolada222

Cokolada222 Активен член

Mi treba sovet i mislenje dokolku ima nekoj sto saka da porazgovara neka mi pise vo lp.

hellaa likes this.
  15. piksooki

piksooki Популарен член

Pisi mi

16. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Дали досега сте се чувствувале како нешто да фали во врската?Пробувам да сфатам во што е проблемот дали повеќе внимание и посветеност од негова страна,или пак премногу навлегување во ситници од моја...Сепак се чувствувам како да не сме како и секој друг пар (повеќе време поминува тој со другарите и јас со другарките иако се гледаме ние двајца често,некој дел од денот скоро и не разговараме кога ќе снема муабет и не се отупуваме со празно муабети и не знам дали повеќе ми смета одлолку што ми годи...)Не знам веќе што да мислам,но го размислувам ова долго време и едноставно не можам да сфатам што е тоа што недостасува,а не знам дали да почекам уште некој период бидејќи заедно сме 5 месеци и ова ни е најдолго до сега и на двјацата со оглед на тоа што имаме и двајцата 18 години

17. Dentina

Dentina Форумски идол

А го сакаш уопште? Не споредувај со други парови, оти сите ате различни индивидуи. Некои имаат врски на далечина па најмалку се гледаат. Побитно е што ви одговара на двата отколку количински гледање и дали имате нешто заедничко...

cresa-jagoda likes this.
  18. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Го сакам и знам дека тешко се снаоѓа во ваква улога бидејќи немал досега врски (не се гледал како зафатен),пробувам да го сфатам но за некои постапки и немам објаснување баш.Заеднички работи имаме,делиме истп друштво бевме познаници пред тоа долго,но ете сепак нешто не е како што треба баш

19. Stem3

Stem3 Нов член

Се те разбирам бидејќи истото се случуваше и кај мене. 2 години врска, а мајка ми секогаш истото, таа сакаше да одлучи каде ќе одам на факултет што ќе правам, но мораш да им се спротивставиш. Правилна одлука си донела. Макар и да заврши сето тоа неславно и да раскинете со дечкото барем ќе имаш една животна лекција повеќе. Секогаш и велам на мајка ми со начинот на кој пробуваш да ме заштитиш не ме оставаш да правам грешки, а ако не правам како ќе научам? Затоа само продолжи по својот пат и се најдобро ви посакувам и на тебе и на дечкото :)

Luminary likes this.
  20. Dentina

Dentina Форумски идол

Па реагирај за постапкитр кои те збунуваат. Не со напад или споредба, туку баш кажи му дека си збунета. Не е слабост тоа. И дај му прилика да се искаже, а друштво не запоставувајте. После и факс ќе почнете па нови прилагодби... Секако сте многу млади и имате пред себе уште искуства.

Thread Status:
Not open for further replies.