Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Бидејки самиот ми нагласи дека се такви

2. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Девојче, откачи го. Очигледно си доста наивна, и не дозволувај да бидеш повредена. Нема за што да се караш. Одј..и го и крај. Без кавги.

На honey.11 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    Girls во голема дилема сум..Со дечко ми сме веќе 6 месеци заедно (и на двајцата нешто првпат озбилно и долго) а јас сеуште се сомневам во неговата љубов.На почетокот беше лабаво така и се договоривме само се гледавме,тој кажа дека не му биле годините да се приврзува,заљубува а и не можел и тоа беше океј од моја страна и јас не сакав да почнувам нешто со него.После 2иот месец врската стануваше поозбилна почнавме да искачаме во јавност итн но кога и да ја спомнев темата љубов тој кажуваше дека не е заљубен иако во принцип се функционираше како што треба.Еве веќе 6ти месец сега наводно се вљубил (така вика он) но јас не ја осеќам таа љубов доволно,како нешто да недостасува..Пробувам да разговарам а тој се лути на темава.Не знам како да проценам,неќам да бидам со некој само да си трошам залудно време

4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.417
    Допаѓања:
    22.023

Zosto na olku seriozni temi se zamarate na vakvi temi? I sama vikas taze i voedno prva vrska vi e.. uzivajte pa kako teci vremeto ce si kazi.

5. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    233
    Ми треба мислење :/
    Извинете ако е подолго, намерно повеќе информации пишав за да ја опишам повеќе ситуацијата, ако пишев кратко немаше да е доволно.

(само да напоменам прво дека не живеам во Мк туку во северна Европа, со цел да имате предвид менталитет и се тоа, дека не се работи за дечко од наши краишта)

Искочив со еден дечко пред некој ден со кој што се запознав на фб. Чатувавме ама не премногу, туку таман колку додека да искочиме. Пред дејтот ми пишуваше скоро секој ден по некое пораче, и слика некоја ќе пратеше, и јас му враќав исто како он, и еднаш или два пати слика/видео и толку. Искочивме, ми се допадна, а и јас нему, и самиот кажа, зборевме за се и сешто, и за претходни дејтови, се смеевме, се беше супер. За мене најдобар дејт до сега. Ми рече пиши кога ќе стигнеш дома и му пишав 'стигнав'. Он ми врати 'И јас исто. Многу убаво си поминав вечерва!' Јас му вратив 'Мило ми е што си помина убаво :)' Он пиша 'Се надевам и ти си исто' и јас вратив на тоа 'И јас'
    Толку, ладно студено хх. Генерално он не е многу по пораките, и доста ладно и кратко пишува па така и јас.
    Си викам ај стварно он цело време пишуваше и ме викна на пијачка и се а ја тука ладна, дури малце незаинтересирана си викам ќе испаднам.
    И наредниот ден вечерта му пратив линк од една смешка небитно, и под тоа пишав 'Иначе многу убаво си поминав вчера :)' И он врати 'И јас! И после уште нешто таму не е битно, поправивме кратко муабет и на крај јас оставив на seen.
    И од тогаш ништо! Вчера цел ден ништо и еве и денес.
    Прашање. Дали не сум му се допаднала чим не ми пишува веќе како пред дејтот?
    Или јас станувам needy и се си е како што треба и нема многу време поминато и да му дадам време на човекот?
    Можда ме чека јас да го викнам да се видиме? Ама па мојата логика е дека е машко и башка му дадов дознаење дека убаво сум си поминала, па викам ќе ме викне пак. Или пак е незаинтересиран. Не знам стварно што да правам.. :/
    Мислење?

6. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    @Tamarkaa, сепак шест месеци не се малку. Не е чудно што така се осеќаш штом врската ви почнала со муабети (од негова страна) дека не ви биле годините за приврзување и дека он не бил заљубен. Веројатно не се осеќаш сигурно во неговите чувства. Можеби не ти обрнува доволно внимание, можеби ги става другите пред тебе/ пред вас.
    Разговарај со него, кажи му што ти мачи. Ако вистина е сега заљубен како што вели, ќе сака да расчистите и најдете решение. А ако продолжува да се лути и одбива да те сослуша, па има и други риби во морето.

7. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Чудно, живееш во држава со понапреден менталитет од тука, а не си ништо поразлична од девојките во Македонија (некои од нив).

Прво, дечкото не ми личи ко ладно да ти враќал.
    Второ, seen е детска работа и не треба да го тестираш. Друго е да ти зборел безвезе па ај.
    Трето, не значи дека затоа што е машко треба на дејт да те викне, не па втор пат тој.

Размисли си убаво, со среќа.

На Keiner, sj *O*, Shmizla94 и 3 други им се допаѓа ова.
  8. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2019
    Пораки:
    853
    Допаѓања:
    9.993
    @Ana.brojka или не е доволно заинтересиран или му се случува деновиве нешто важно па немал време да ти пише. Не избрзувај, почекај ќе видиш на што сте, па и да го поканиш да излезете не е лошо,ако е он машко и си му дала до знаење дека убаво си поминала со него.

9. Leroy

Leroy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    94

Stom prv ti pisal deka mu se dopagas sigurno e taka . Masko koe ne mu se dopagas ne bi go napisal toa . Mozebi saka da vidi kako ke reagiras i kolku si zagreana za nego . Ostavi go nedela dena i vidi dali ke te pobara ,ako ne ,pisi mu ti . ;) srekno.

10. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.937
    Девојко ако сакаш да го викнеш на дејт викни го.Сигурно и тој сака да види заинтересиранос од твоја страна а не понашање како на мало дете.Пиши му.

11. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Мене некој да ме остави недела дена а да не ми пише (во случај јас да сум дала се од мене а тој не), па нема шанси некогаш прв чекор да правам.

За добра врска, почетокот значи многу. И потребно е двајцата да се потрудат.

На buba4e89, Annora и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  12. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.394
    Па покани го ти на втор дејт.

13. Leroy

Leroy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    94
    Pa ne procitav deka nesto posebno se potrudil ...toa e samo dejt kako i so site drugi ,vo ovoj slucaj razlikata e sto mu se dopaga .
    A i zensko i masko ne e isto . Maskite ne se otkazuvaat taka lesno koga nekoja gi privlekuva .

14. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    233
    Да ви направам update
    Зборев и со другарка, и она ми рече апсолутно дека можам да го поканам, он ме поканил претходно, а ако нешто сега изводи или откаже или нз што, топката е кај него и он треба да предложи наредно, ако не предложи, тогаш го имам одговорот, Пошто и машките тука сакаат да бидат викани не само они да праат се.
    И му пишав, рече понеделник најбрзо е слободен, а и мене ми одговара тогаш така да се договоривме за понеделник.

Чудното ми е што пред да се видиме,ми пишуваше секој ден кратки пораки од типот, како денов, ми пракаше слики од рандом ствари и некогаш и селфиња и тоа ми се допаѓаше.. јас исто му пратив еднаш видео кратко од мене, и му викам, готова сум за неделава? И се зезаше вика па дека не се имаме уште запознаено па сакам да гледам слики :) и така, имаше некоја мала динамика. А после средбата еве ништо нема, се договоривме само за понеделник и толку.
    Исто пример дали е нормално да нема никаков контакт до понеделник или убаво е да има по некое пораче што како сме правеле у денот? Општо како си, што правиш. Или нормално е и да нема никаков контакт до вториот дејт?
    Не ми е јасно стварно дали изгуби интерес (што не ми се чинеше така) или што е работава

15. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    233
    @candy.cane @piksooki

Во право сте. Јас од страв да не сум needy па затоа размислував така.

Да ви направам update
    Зборев и со другарка, и она ми рече апсолутно дека можам да го поканам, он ме поканил претходно, а ако нешто сега изводи или откаже или нз што, топката е кај него и он треба да предложи наредно, ако не предложи, тогаш го имам одговорот, Пошто и машките тука сакаат да бидат викани не само они да праат се.
    И му пишав, рече понеделник најбрзо е слободен, а и мене ми одговара тогаш така да се договоривме за понеделник.

Чудното ми е што пред да се видиме,ми пишуваше секој ден кратки пораки од типот, како денов, ми пракаше слики од рандом ствари и некогаш и селфиња и тоа ми се допаѓаше.. јас исто му пратив еднаш видео кратко од мене, и му викам, готова сум за неделава? И се зезаше вика па дека не се имаме уште запознаено па сакам да гледам слики :) и така, имаше некоја мала динамика. А после средбата еве ништо нема, се договоривме само за понеделник и толку.
    Исто пример дали е нормално да нема никаков контакт до понеделник или убаво е да има по некое пораче што како сме правеле у денот? Општо како си, што правиш. Или нормално е и да нема никаков контакт до вториот дејт?
    Не ми е јасно стварно дали изгуби интерес (што не ми се чинеше така) или што е работава

На piksooki и candy.cane им се допаѓа ова.
  16. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Секој ден и пишувал, ја викнал на дејт, се потрудил дејтот да е забавен, и кажал да го извести кога ќе е дома, и кажал дека убаво си поминал,ја прашал таа како си поминала...
    Да не треба одма да и каже да се во врска и дека ја сака???

Не е нормално да немате контакт до понеделник.
    Како се одвиваше муабетот кога се договоривте за втор дејт?

17. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2012
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    233
    @candy.cane точно, стварно беше како што треба во тој поглед, беше забавен, пред дејтот ми пишуваше скоро секој пат прв он, што правиш како си, ова она.. многу повеќе од мене.
    Епа јас му пишав
    -И кога ќе одиме во Х (едно место кај што ми спомна дека он сакал многу да оди)
    -Уфф не знам за тоа место многу е скапо. Х пари за пиво е немогуче! (и порано ми спомна дека било скапо)
    -Епа тогаш мора да е добро пивото. Или можеме да делиме едно хаха
    - Може. Најрано што можам е понеделник.
    - Може и за мене понеделник

(отприлика вака)
    Сеа да продолжам јас муабет? Пошто некако ладен е... не знам стварно како да се однесувам значи.
    Само пазам да не испаднам залетана, знам тоа многу одбива

18. candy.cane

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    @Ana.brojka
    На последното што го пиша ти ништо не врати?

19. Leroy

Leroy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    94
    Za mene trud ne e sigurno da se bide zabaven ,zatoa sto toa e prirodno . I se dopaga taa, zatoa bil zabaven ,zatoa i imale temi na razgovor ...da se potrudis znaci primer da ja odnesis na mesto koe ne e tipicno za prv sostanok ,nekoe specialno mesto ( i ne ,ne mislam na skapi raboti ).

Od iskustvo znam sto znaci da se potrudi eden decko,a sto da se bide zabaven i da si pomine ubavo .Ova ti sto go nabroja skoro na site dejtovi sum go doziveala .:)

На Ana.brojka му/ѝ се допаѓа ова.
  20. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.937
    Јаоо ајде живејте малку аман

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата: