Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Leroy

Leroy Истакнат член

Jas isto mislam da ne mu pisuvas do ponedelnik. Pocekaj i vidi dali navistina ke stoi na dogovorenoto . Taka ke sfatis dali e zainteresiran .
    A za potoa,ako moram da biram megu dvete sekako prvoto go odbiram ...megutoa smetam deka pred se treba da si prirodna . Prvo,zatoa sto ne gi sakam igrite . Vtoro ,zatoa sto ako mu se dopagas takva kakva sto si togas e super ,a ako ne loso e da glumis nesto sto ne si.
    E sega vistina e deka obicno koga odbivame masko ,toj kako da se zagreva za nas poradi toa . Ima nekoja privlecnost vo seto toa. A obicno koga ni se dopaga,toj toa go sfaka i e pomalku zagrean ...

Ana.brojka and cresa-jagoda like this.
  2. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Да ама има еден момент. Ние всушност се договоривме за ден и место, но не и за саат. Што значи некој мора да пише да додоговори. Е сега кој..

Точно. Ќе бидам природна ко што сум си, нема да глумам, ќе му дадам до знаење дека ми се допаѓа ама не премногу, така што се со баланс некој

3. DevilGirl212

DevilGirl212 Популарен член

Моментално комуницирате?

4. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Не. Ова од завчера што се договоривме.

5. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

По мене, што и не мора да е точно, мислам дека интересот опаднал. Не верувам дека се игри во прашање, поготово не вакви, после интензивно допишување. Мене ми се има случено да ми е супер забавно четувањето со една особа со денови пред видувањето, а после видувањето едноставно испари тоа нешто од мене и немав уопште интерес да разменам збор, на гурање, ептен од култура. Што се смени и зошто не знам ама така бидна.
    Секако ова не значи дека и у вашиот случај е идентично. Излезете по втор пат ако пак е иста приказна, не бива.

6. DevilGirl212

DevilGirl212 Популарен член

И од завчера ништо се немате допишувано?

7. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

@lovestoneddd се надевам не си во право во случајов :/
    Немало интензивно пишување никогаш, туку кратка размена на неколку пораки. Пораките тука генерално а верувам и у светот се гледаат како средство кое те носи до наредната средба. Некој повеќе пишува, некој помалце, некој со повеќе емоџиња некој ич. Тешко е да се каже.. затоа не сакам пребрзо да заклучувам дека нема интерес, кога веќе се согласил на втор состанок.
    Ми одеше да пишам утре нешто, и ако е пак ладен, да речам нешто у стил, Добро гледам не си баш ентузијастички настроен кон муабетов или нешто у тој стил да коментирам ама па имаме втор дејт закажано што сакам уште? Ипак имало само еден дејт, рано е некако да се жалам нели?
    Ама не знам..не знам дали да ќутам или да пишам..

@DevilGirl212 вчера вечерта се пишавме кратко, ја бев искочена и му пратив слика и он ми врати одма дека е релаксиран нешто и после ме праша кај си, му пратив слика кај сум и рече супер и толку

8. MarioCasas

MarioCasas Истакнат член

Ah kolku takticki igrate. Prepustete se na ljubov luge :)

9. piksooki

piksooki Популарен член

Хммм ова е навистина чудно.Почекај на втор дејт но мој совет е да немаш мн надеж затоа што мислам дека ако ти не кажеш за втор дејт тој нема.Но ти не кажувај секако неможе со сила.

Billy Idol and Ana.brojka like this.
  10. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Чудно е малку што нема порачиња али ќе дознаам по втората средба. До тогаш ќе бидам chill.
    Јас на тоа вака гледам. Имаме втор состанок договорено? Имаме. Ја ако почнам со бунење од тип зашто си ладен или не ми пишуваш, уште од сега, е малце смешно и опсесивно, може едноставно е зафатен (не дека го бранам) али не се битни пораките и многу е тешко некој да откриеш што мисли преку пораки, пошто сите сме различни. Битни се средбите. Така што здравје, да искочиме утре, и ќе дознаам се у живо, ако треба и ќе го прашам од околу (не буквално Зашто не ми пишуваше викендов? или Ти се свиѓам ли? не така, туку нешто у тој стил ама во смеа.) Дури и да е подиректно прашање, мислам дека е најбитно како ќе го кажеш, да делува самоуверено и да е со смеа, а не со страв и понизност.
    У секој случај, ако се работи за незаинтересираност во што искрено се надевам дека не е тоа, ќе дознаам што е работата.

11. A_star

A_star Истакнат член

@Ana.brojka Јас сериозно не би му пишала додека тој не ми пиша.
    Денес има фора цел ден да ти пиша и да се договорите за дејтот, но доколку тој спомне, не ти.
    Мислам дека доволно си направила, не се погазувај повеќе.
    Не знам што ќе го чини да разговарате, да биде малку подолг во пораки или сл. и да биде отворен и искрен.
    Доколку се случи вториот дејт act natural.
    Ти се допаѓа и сето тоа ама дај малку биди ладна, не му покажувај од старт колку си заинтересирана, сега на него е ред.

12. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Дали ви се случило некоја ваша пријателка да си дојди од странство и како да не е таа веќе? Во смисла, ви изгледа многу сменета, како да се држи на дистанца?
    Тоа ми се случи со единствената другарка која мислев дека ми остана. Не беше ни толку долго во странство, преку лето само за студентска работа.

Вчера бевме со дм излезени во еден град, и сосема случајно таму ја сретнавме неа со дечко и (кои бтв заедно беа на работа). После краток разговор договоривме кафе за истиот ден, но претходно и ние и тие имавме кратка работа да завршиме. Кога завршивме јас и дм седнавме во еден кафич и ја барав другаркава на телефон, но ми рече дека имале и други работи (за кои не спомна порано) и ќе испаднело многу да не ги чекаме и да сме се виделе друг пат некогаш кога ќе дојдела во *местото каде живеам*. Дм дури рече "мене овие двајцава и претходно ми изгледаа како да не се за на кафе ама не сакаа директно да одбијат, полесно е преку телефон".

Сакам да спомнам дека уште пред недела дена си дојде од странство, не ми се ни јави а била дојдена тука каде што живеам. Дека Скопје е на факс и домот и е во сосема трет град, овде иди ретко, но изгледа и кога иди веќе не ме бара (дечко и е од истово место каде живеам, така даа..).

Збунета сум, не знам што да мислам. Воопшто не беше ваква. Ниту и имам нешто згрешено. Што да правам понатаму? Се изморив од backstabbing од т.н. пријатели.

13. Ana.brojka

Ana.brojka Истакнат член

Jaс би те советувала да направиш искрен отворен муабет со неа, како тука што пиша.
    Блиска другарка ти е, не е било кој, и треба да направите искрено муабет, можеби има некој проблем.
    Не оставај да има недоразбирања без потреба, можда се работи за некоја работа за која ти замерила, едноставно треба да се разговара. Според мене е ова најдоброто решение.

14. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Кардио вежби, сѐ ќе решат.

15. piksooki

piksooki Популарен член

Се согласувам.Разговарај и види на што си.Можеби се случило нешто.Ти ќе бидеш поголем човек со тоа што ќе сакаш да разговараш а не како неа да молчиш.

16. A_star

A_star Истакнат член

Да, многу пати ми се случувало тоа.
    Често договаравме кафе, седенка, со другарки со кои се дружев од мала.
    Со една па посебно, ај да си дојдам од Германија, ај да си дојдам од Скопје, ај вака ај онака, на крајот се вери, без да ми каже туку дознав од другите, кафето остана неиспиено.
    Контакт прекинав со неа.
    Исто и со друга, секогаш бараше изговори а дремеше на нет.
    Се повлеков, ниту и пишам на едната ниту на другата, и да, се работеше за мн блиски другарки.
    Се уморив.
    Јас би те советувала да ја прашаш која е причината за тоа однесување, дека чувствуваш промена и слично.
    Дури и би ја тестирала, би и кажала дека ќе одам во нејзин град, чисто да видам како ќе реагира и што ќе ми каже.

17. piksooki

piksooki Популарен член

Објасни зошто кардио вежби би помогнале во овој случај жити се кога е очигледно дека се работи за нешто подлабоко?

18. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Еднаш нека се обиде, вакви вежби помогнале на многумина.

19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Вежби би помогнале можеби кога се работи за физички проблем.
    А проблемот на дечкото на членката е психички.

cresa-jagoda and piksooki like this.
  20. Leroy

Leroy Истакнат член

Ne se grizi ,nema vrska toa sto bila vo stranstvo . Lugeto stanaa takvi 99% ( ni sama ne znam od koja pricina ) . I toa deka se dogovaraat pa otkazuvaat i nemaat hrabrost vo lice da ti kazat isto e tipicno za denesnicata .
    Nekoj neka me prosvetli i mene zosto lugeto ne sakaat prijatelstva?
    Kako i da e ,ne e do tebe ,nesto niv im se slucuva vo glavite.

RosettaStone and Amellie13 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.