Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nightingale

nightingale Истакнат член

Да. Ама блискоста се губи со тек на време особено кога не сте физички на исто место. Ти свој живот, таа свој. Ставовите и начинот на живот се менуваат и тешко е да се одржи таа блискост.
    Јас имам само две другарки кои се надвор со кои истото ниво на комуникација и истата блискост сум ја задржала, но тоа се само тие две. Со другите речиси и да не сме во контакт веќе, а кога ќе се вратат, времето им е доста кратко па мораат да прават приоритети, да се видат прво со своите и најблиските, што исто така разбирам.

Но на твое место не би се загрижувала многу. Порано и јас знаев да се грижам зошто не одвојувале време за мене или зошто сум изгубила некои пријатели, но со тек на време сфатив дека тоа е дел од животот. Денес имаш едни луѓе во животот, утре други, и тоа е сосема нормално :)

2. DevilGirl212

DevilGirl212 Популарен член

Незнам чудно ми е, јас сум тип шо сакам секој можен момент да комуницирам со него, и не ме ни привлеквит некој шо немат да ми обрнит толку внимание.

3. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

@Ana.brojka @piksooki @A_star
    Размислував дали да и пишам но не знам ни како би го започнала тој разговор. Се плашам да не ги влошам повеќе работите..
    Таа скоро никогаш не ми ни пишува на фб и инста, а многу често е уклучена и се чита во еден групен разговор. Еве вчера кучето ми го отруја, не одвои ни 5 секунди да пиши што се случило/како сум/дека и е жал. Ни толку. Камоли за едно кафе што треба да одвој пола саат од еден ден во годината, ако не повеќе. Не знам, ја губам довербата и во неа. Се повеќе ми заличува на старите другарки (кои веќе одамна ме имаат отпишано од другарка).
    @Leroy баш така е. Не знам и јас што се случува со луѓево. Доста време сама се обвинував дека јас грешавам нешто, но сфатив дека едноставно 99,9% такви се. Нема друго објаснување.
    @nightingale и јас сфаќам да сака прво со најблиските да се види, ја чекав, недела дена ни пиша ни се јави а тука била. А мислам дека на тој што му е битна некоја личност ќе си одржи блискост без разлика колку време поминува од видување до видување. Ама кога тој труд е едностран, не гледам среќна иднина.

Annora, Purplelilac, Leroy and 2 others like this.
  4. John Snow

John Snow Форумски идол

@Amellie13 Не треба да се разочаруваш, гледај на светлата страна. Поарно сама него со некој што ќе ти глуми лажен пријател.

5. nightingale

Да, се разбира. Никого не можеш со сила да го натераш. И да, секој што сака ќе најде време да те види. Според мене ти си го направила своето. Сега останува на неа. Ако таа не потегне иницијатива да се видите, јас да сум на твое место не би ја барала веќе. Како што велиш, еднострано би било.
    Најбитно е да не се оптеретуваш со тоа.
    А инаку луѓето се генерално backstabbing. Жално, ама сите сме на овој или оној начин по малку себични. Немој од никого ништо да очекуваш, а најмалку дека некој би се однесувал како што би се однесувала ти. Многу пати сум згрешила така :D
    Битно е да си здрава, жива и среќна.

6. A_star

A_star Истакнат член

@Amellie13 ама ич да не ти е гајле како ќе стојат работите, утре никој нема да ти каже фала ако си трпела или слично.
    Она е таа што се крие и на некој начин те одбегнува, она треба да се плаши, не ти.
    Кажи си го своето што имаш и толку.
    Сметам дека имаш право да знаеш зошто така се однесува.

7. Dentina

Dentina Форумски идол

@Amellie13 некогаш така се случува.други приоритети, оддалечување, можеби љубомора или лутина потисната, не верувам дека странството е виновно. И јас сум била на work&teavel ако била надвор ради тоа другарка ти и иако мижам да кажам ме промени, тие што ми биле блиски, пак ми беа блиски. Контакти не мора секој ден со другар/ка за да ти е близок. Остави на времето, не сфаќај лично. Иако е тешко, знам.
    @Ana.brojka не знам колку години имате со типот, но многу калкулираш. Ладно, топло, уатевер. Ако има интерес, има. Ако нема , ниедна игра не го буди. Биди си ти, без сценарија. Не е страшно ти да потврдиш состанок. Се разбира еден мора. Ако си го поканила ти, ти части и одбери време. Со среќа.

8. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Сѐ е до автономниот нервен систем, сѐ е до психата и сѐ е до моториката на некои мускулни групи кои за да бидат поактивни, потребна е активација на останатите мускули. Сакам да се обиде дечкото, за еден месец ќе има резултати, минимум 50% подобрување.

9. piksooki

piksooki Популарен член

Не се согласувам.Мислам дека гледаш од погрешен агол кон овој проблем:)

10. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Moже насабајле да има нормална ерекција, а при секс да не може да постигне. И тука е се во ред телесно, ама психички не е. И тука помагаат други работи, не вежби.

candy.cane and cresa-jagoda like this.
  11. Keanu_R.Wick

Нема машко што немал таков период во животот, баш исто како што напиша. Девојкава би ја советувал да има трпение и разбирање, ќе помине проблемот.

Shmizla94 likes this.
  12. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Дечки вака, не сакав да пишувам тука, но добро е да се слушнат различни мислења.
    Во врска сум 2+ години, од ист град сме, но веќе неколку месеци живее во друг град поради неговата работа.

Живее заедно со татко му, заедно одат и се враќаат, поради која причина НЕ ЗНАМ. Неколку пати сме разговарале за тоа кога ќе имам шанса јас да одам кај него (зошто кога има сопствен стан да не се гледаме повеќе од 2 саати неделно), немал место, а татко му морал да оди, најверојатно поради лоши односи дома.

Сега дознав дека планира и цела фамилија да ја земи со него. Малку ме повреди што цело време планирал а не ми кажал, и што тој размислува за иднина со фамилијата а не за иднина со мене.
    Да не се разбериме погрешно, брак не сакам и не можам сега, но кога си со некој во врска нормално планираш и тоа.

Тој е многу таинствен во врска со фамилијата, не кажува ништо за нив а и тооолку време не најде начин да ме запознае. Знам, наивна сум и глупава ама не сакав да го притискам јас.
    Нормално дека ќе ги почитува и контактира со нив, ама мора да ги зема со него и на толку години уште да живее со нив, а има шанса да се оддвои?

Не е човек кој би се зафркавал, во тоа сум сигурна дека не го троши ни моето ни неговото време за џабе. Многу е поврзан со нив и го сфаќам.
    Ама доста ми е, треба човек да е поамбициозен, кога секој гледа да си создаде сопствен живот, тој сеуште мисли на мама и тато.

Би расчистила поради ова, но детето е супер, освен фактот дека е претерано мамина маза, и фактот дека нивните односи дома ќе имаат лошо влијание на нашата иднина.

Прашањето ми е, дали јас имам грешно мислење или стварно ова е малку ненормална поврзаност?

Се изнапишав, се надевам дека ме разбравте, се извинувам, ама вие ми сте луѓе за сé. :):hug:

Keanu_R.Wick and cresa-jagoda like this.
  13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Проблемов не е љубовен ама имам проблем со другарка ми. Имено, гостинка ми е. Но многу претерува во некои работи. Највеќе е што не сака да помогне ич, не мие од тоа што ќе јаде, пие и само ги фрла работите. Јас собирам по неа, доаѓам од работа наоѓам садови неизмиени, станува наутро два дена по ред цимерот купува и готви и таа се на готовс има. Чиниш ова е хотел, најстрашно беше кога бевме излезени, келнерот флертуваше со неа и таа го дава мојот фб профил на што јас реагирав и испаднав крива,као у стил мн сум се лутела.
    Ај да не се карам ќутам, меѓутоа сметам дека треба да разговарам и не знам како да почнам.
    Само два пати има направено за јадење и тоа затоа што ја замолив јас, ама претерано ми е веќе.
    Мислам да ми влегува во соба и да си прави што сака највеќе ме нервира, згора на се се стиснала.

Keanu_R.Wick likes this.
  14. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Штом тој не може да се одвои од неговите, штом е толку мамина маза верувај дека понатаму ќе имате проблеми, ќе ви се мешаат многу.
    Дали си разговарала со него за вие двајца посебно сами да живеете? Да не си крои тој планови сите на купче да бидете во брак?

15. Keanu_R.Wick

Родител кога ќе вмеша прсти,....
    Само внимателно. Без брзање со потези, или сака заедно да живеете, или сака да им угоди (не знам зошто) на некое време, или нешто којзнае што...

Ugly Duckling likes this.
  16. Ugly Duckling

Не сме разговарале за никаков брак, рано е за тоа.
    Беше шок кога кажа дека планира да ги земи во друг град со него.
    Дали ќе се на купче или во друг стан некако не ми менува. Не гледам потреба некој кој има свој живот и дом да се пресели за 30 годишното "дете" да не живее само.
    Плус, кога имаат домашни проблеми, многу би влијаеле и на мене, на нас, друго е кога некој е далеку, а друго е да е постојано со тебе и да мора да ги трпиш нивните расправии. А растена сум во многу хармоничен дом, ова би ми било измачување.
    И јас ги сакам моите па ајде сега ако не, сите заедно да си живееме. |(
    Можеби утре ќе се скараме поради друга причина, но сепак размислувам за иднината пред време.

17. nightingale

Не можам да судам дали тие како семејство имаат одредена потреба да престојуваат со него (подобра работа, студии и слично).

После 2+ години би требало да можете да разговарате што понатаму и какви планови имате. Прашај го што е планот. Инаку ако они имаат фамилијарно стан, па ете и негов да е, не гледам некој проблем во тоа сите да живеат таму. И јас би си го прибрала најтесното семејство ако мораат да живеат тука, а немаат друго сместување.

Од друга страна, во моментот кога ќе планирате заеднички живот може да земете заеднички стан. Мој совет ти е да размислиш кои ти се опциите за тоа. Размислуваш ли за сопствен стан, штедиш ли за кредит, за учество? Од тој аспект вложувањето за заеднички стан би било заедничко. Не би било фер само да чекаш он да обезбеди стан.

Мене поголем red flag во ова ми е што после 2+ години врска не му ја знаеш семејната ситуација. И од напишаното, ми личи како да не е отворен во комуникацијата со тебе. За тоа повеќе би се загрижила. Сума сумарум, седни го и разговарајте, карти на маса, што се случува со семејството и зошто не ти ни спомнува за неговите идни планови.

18. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Ама не е проблемот конкретно во еректилна дисфункција сфаќаш?
    Дечкото не може ни да се опушти, не па ерекција да има. Треба проблемот што го мачи да се реши, од таму и тој ќе се опушти и ќе има ерекција.
    Вака џабе ќе вежба ако психички го мачи нешто.

19. Ugly Duckling

Проблем е што сака со нив, дали ќе имаме стан, два или десет, пак сака со нив.
    Си имаат сместување, си има и тој посебно, но не сака да е разделен од нив.
    Нормално дека не сакам тој да ми обезбеди, далеку од тоа. Но сметам дека треба да размислува за градење своја фамилија.

И да, не е отворен, и тоа е проблем, но до некаде за тоа имам и разбирање. Не секој можи да се отвори, можеби многу тешко си ја сфаќа ситуацијата.

20. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

@cresa-jagoda
    Делумно се сложувам со тебе,НО можеби и не е мамина маза,не знаеме како му е дома му,можеби во прашање е болест,па не можел да ги остави сами,можеби имаат некои семејни проблеми што не би сакал да ги сподели со никој бидејќи,сите сме по малку интровертни кога ни се работи за фамилија,а и дечко и е,денес и е утре можеби не,затоа не е отворен,и покрај тоа што се долго во врска и е логично за повеќето работи да разговараат.

@Ugly Duckling Сеуште ти е дечко,и сама викаш дека не сакаш брак од сега,а и тој никаде не рекол дека ќе живеете заедно(барем не прочитав во постов),не е оженет,не гледам проблем да живее со неговите :) А за неговите што/ако имале проблеми тоа не треба да влијае на вас,верувам дека и него не му е лесно,за жал,не можат сите да живеат во хармоничен дом,а сите го сакаат тоа..А доколку се решите да разговарате за брак тогаш ќе му кажеш дека сакаш да живеете сами,што е и нормално,и се надевам ќе најдете компромис

Thread Status:
Not open for further replies.