Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    дали е неверство ако се смуваш со друго машко додека се муваш со друг тој период?

2. sweet25

sweet25 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    318
    Ако тој што се муваш сака да бидеш само со него , и му е важно , тогаш е неверство, да.

3. leilla

leilla Истакнат член

Се зачлени на:
    27 мај 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    146
    ако со тој првиот само се муваш, немате ништо повеќе од тоа, тогаш не е неверство :)

На verica94 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.221
    Допаѓања:
    56.903
    AnimeHQ понекогаш е подобро да се оттргнеш од луѓето што ти го расипуваат животот, макар биле и најблиските. Не велам да се караш и да дејствуваш во лутина, но едноставно ти прават премногу проблеми за да останеш блиска со нив. За парите... не знам што да кажам навистина, те заглавиле лошо. За што им бил потребен тој кредит, зошто да ја заглавуваат сопствената ќерка? Па и да ти земаат половина пари а да не ги дадат во банка. :worried: Не знам, не ми изгледа дека ќе продолжат да плаќаат во иднина... Од наредните месеци барај им ти половина пари па додавај и сама оди во банка, мислам дека тоа е единствениот начин да бидеш сигурна.
    За муабетите за мажачка, нека не те допираат, колку што разбрав живееш одвоено, па не мора да ги слушаш постојано. Таквиот тип на луѓе не се менува, колку и да се буниш и да им докажуваш. Нека си зборуваат, ти пеј си во себе и ич не мора да слушаш.

5. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    tnx

6. AnimeHQ

AnimeHQ Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    246
    Точни ми се годините на профилот.

100 пати сум ги седнувала да правеме муабет за нашата ситуација и секогаш завршувала со кавга. Баш секогаш. Сестра ми се омажи на 19 години
    па ајде и ја, што чекам, треба дома соба да им ослободам, брат ми ке се жени. :^) Не му стојам на пат, со среќа нека им е. Али јас, барем лично, неможам да се замислам во заедница со некого,уште на овие години. неможам да замислам да бидам одговорна за човечко суштество се додека не го надминам стравот во мене.Да, немам одбивност спрема нив, едноставно се плашам немој да ги повредам.
    Сите имаме различни мислења, ставови. Сум барала совети од нив, сум пробувала да доловам до нивното срце.. ама трт,ништо , освен една голема сопка.
    Муабетот за мажачка од пред извесно време почна да не допира до мене, него, ми беше зборот дека од тогаш почнавме со жестоките кавги, докажување, искажување, став, размислување. Неприфакање одлуки... и...

Знам јас дека имам мани, али тие само маните ги гледаат, доблестите не. Ужасно ме нервира кога треба постојано за едно нешто да се убедувам со саати, денови.. на крај без никаков резултат.

Сум размислувала и за тоа
    да го имам „семејството„ зад грб и за тоа дали да асе правам ко да не ги познавам, воопшто. И срцето и разумот тежнеат кон она второто, при секоја можност ме нервираат, психички се разнишав, здравјето си го заебав од нервози. Не барав од нив ништо, освен љубов.
    Не ја добив.
    Одамна го изгубија авторитетот како родител, пред мене. Ги слушам колку да ги испочитувам како повозрасни луѓе, од мене. Ништо повеке.
    Само не сум сигурна дека ке можам и понатаму ...

@кравче, во Вевеј сум сега. Денеска не работам, останав да видам да ги контактирам луѓето , односно жирантите. Да им ги вратам парите на луѓето. Не го користев јас кредитот, беше за нив, да се раздужат по луѓето, па потоа во Банка да враќаме секој месец рати, лека - полека, сите да помогнеме, да допринесеме.

7. Fashion.n.a.d.e.44

Fashion.n.a.d.e.44 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2011
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    31
    Cте имале врска од 2 години што е прилично доста за однос.A и од друга страна ти си 18 год. но велиш дека не си спремна за тоа.Mило ми е што имаш дечко што те разбира , па така што според мене размисли и кажи му .Aко треба почекај неколку денови,месеци, па кога ке бидеш спремна за тоа кажи му. Cепак според мене ти си доволно воздрасна за тоа ;)

8. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.653
    Допаѓања:
    22.340
    Ма колку и да боли, што порано сфатиш дека тие не те гледаат на начинот на кој ти ги гледаш нив, вечно ќе си имаш проблеми со самата себе. Гледај да си го повратиш душевниот мир кога тие веќе не го сакаат тоа. Извини вака шо сум директна, а твоите случајно да не ти љубоморат затоа што си се посветила на кариера и себеградење па на тоа поле си постигнала повеќе и од нив и од сестра ти...тоа да не им е маката? Затоа што (за жал) навистина постојат родители кои си ги делат децата и кога тоа помалку саканото успева во нешто, тие му љубоморат заради тоа што посаканото дете не успеало да го стигне. Психа...

Другпат, памет в глава и ако на пример некогаш пак ти речат (ако ти речат пред други, уште поубаво) ти затни им ја устата со тоа „Ваква сум, таква сум, времето ми одминува, ама парите ми ги сакате како што гледам. Немојте да мислите дека сум наивна...позајмете од сестра ми следен пат кога таа веќе е пред мене во се` за вас“.

9. Panki.Friik

Panki.Friik Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2011
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    12
    Луѓе ми треба ваша помош.Значи вака;
    Имам дечко и одиме веќе 7 месеци се е океј не ме има варано барем ја го немам фатено,еднаш му побараф пасворд на фб и он без проблем ми го даде иако имаше пораки со бивши и сл.Малку му бев лута што сеуште комуницира со ниф и им дава комплименти али другарките ми викаа ко демек шо има тоа везе и ти некад збориш за нешто со бивши..Пред една недела почна некако сумлјив да ми стамува и некако у разговор му реков ко демек може пасворд од кај тебе (зашо го смени после од коа ми го даде) да видам нешо и одма ке се изгасаам.Направи толку караници ко демек со ми бил он мене играчка и почнува да ми плаче на скајп.И ја онаква океј немораш и му казав дека немозам да продоложам со него затоа што мислам дека комуницира со друга типка ...дај те некој совет како да постапам дали да раскинам или ова е само филм со си го праам у глава :?

10. smiley22

smiley22 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    670
    Допаѓања:
    350
    Ете што може фб да направи!!Како и да е и да те изневерува и не сепак малце си крива.Бидејки машките несаакаат така женските да се однесуваат.Не требаше одма да му бараш пасворд,ти сакај да го знаеш но полека....А за изневерувањето може да те изневери бидејки не те сака или пак само како една авантура...А сега дали ке продолжите во врска само ти ке одлучиш,но пред тоа размисли дали е вистина ти како што викаш и дали го сакаш а он дали те сака! :)

11. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    ^
    Што е виновен фејсбукот?Што може да направи?Ако сам ти дозволиш тоа да игра улога во врската пиши пропало |(
    На крајот на краиштата пасвордот е лична ствар а јас се уште се чудам на оние кои си ги кажуваат пасвордите...Не сакам некој да ми чепка по приватноста бре :fubar: тоа си е моја приватност и готово.

Девојче,не можеш да му забраниш да комуницира со други.Ако сака да те изневери ке те изневери и без фејсбук.
    А и сама кажа дека и ти зборуваш со бивши така да на исто сте.
    Размисли убаво дали треба да креваш паника само заради тоа што не ти го дал пасвордот или не.Разбери го а и стави се на негово место дали ти би му дала фејсбук пасворд?Ама убаво размисли.
    Дали би сакала да ти чепка по разговорите со твоите пријатели или на пример бивши?Замисли како би му било и нему?
    Не го правдам ни него ни тебе ама волкава фрка мислам дека не е потребна.Барем јас така мислам.

12. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Е де полека малце, ко да не не интересира сите со кој си прави момакот наш муабет. :D

Јас секогаш кога ќе одам кај дечко ми, проверувам кај него пораки. Без разлика што знам дека само од другари ќе најдам, и тук-таму некоја колешка што бара прашања |(, јас пак си гледам. Не му знам пасворд, не ми ни треба, али си проверувам. Не дека тој не може да ги избрише, али сепак. :D

Штом дечко ти, така бурно реагирал, или не сака човекот да му копаш по приватност, или стварно има нешто што тој не сака ти да видиш. Во секој случај е сомнителен, и јас исто би си помислила. Али штом еднаш ти дал да видиш, сега може стварно постои нешто друго. :?:

Не вади одма сама заклучоци, смирено поразговарај со дечкото, оти не сака, дали има друга некоја итн ...

13. kate-the-great

kate-the-great Популарен член

Се зачлени на:
    26 октомври 2010
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    1.833
    • Ова не е баш љубовен проблем повеќе е како љубовен судија :rofl:

Дали сум јас во право или тој ?

Значи незнам дали сум изрод па вака се чувствувам ,не ми е пријатно пред други да ми вика нагалено
      пример - мила, сонце,душичке ово оно (посебно пред постари )
      Незнам такви работи се интимни за мене ,убаво ми е да ми вика така кога сме јас и тој сами а вака пред сите непријатно ми е ,незнам зошто.
      Мене не ми смета ако некои други си викаат така пред мене ,ми смета ако се лигават се фаќаат тоа значи нема шанси да го направам јас ,ни тој не сака. Ама ете мене ми сметаат и нагалените имиња незнам зошто.
      Тој се брани дека навикнат е така да ме вика и неможел да се стега пред други како глумење му доаѓало дека никогаш не ме вика Кате кога сме сами. И демек што имало да се преправа и да се стега за други ме сакал и требало да знаат сите,не се криел тој.
      И јас го сакам ама нема врска тоа со сакањето некои работи се приватност и тоа е, мене ми е непријатно .
      Просто ми е сељачко,некултурно и незнам какво друго... :?:

Некој во слична ситуација ?
      Вас непријатно ви е така?
      Претерувам?
      Тој претерува?
      Да настојувам кон искоренување на тоа ?
      Хелп :angel:

14. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.805
    Настојувај за искоренување.
    Лично и јас сум против тие јавни изливи на љубов. Дури и кога се работи за љубовните прекари. Додуша ние и на само не се лигавиме со мило, срце, злато... Никогаш не сум го сакала тоа. Не сме правеле муабет за тоа, ама и двајцата кога не сме сами си се викаме по име (јас некогаш дури и брат го викам, па ми се лути :$ ). Има време и место за милувања, љубења и нежности. А не значи дека ако се викаме по име и не се милуваме во јавност, се сакаме помалку од некој што тоа го прави.

На kate-the-great му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Refused

Refused Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    32
    Не знам во која категорија ова да го пишам па одлучив тука. Имам пишано во темата Депресија па сакам да знам дали од депресија може да се олади желбата за секс и да се прашувате дали го сакате всушност? Ова мн ме загрижува бидејки ми доаѓаат и такви мисли, се се решава кога сум со него, сфаќама дека не би можела без него. :( :worried:

16. tessi

tessi Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    544
    Допаѓања:
    518
    Тоа што ти се случува е резултат од депресијата.Секој од нас се нашол во таква фаза од животот и токму тогаш почнуваме да мислиме работи на кои никогаш не би ни помислиле.Дали барем знаеш од што те фатила депресија,имаше ли некои проблеми во последно време?Излегувај почесто со другарки,со дечкото,забавувај се,исполни си го времето и се ќе се среди :)

17. Refused

Refused Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    32
    Да знам од што ми е, бев па и се тргаше, ама откако дадов отказ уште толку сум депресивна, (инаку отказот го дадов бидејки тој беше така да речам иницијатор) а не излегувам бидејки имам само една другарка а и таа има свој живот, така да цел ден сум дома, тој е на работа па само навечер се видуваме а дома ми е хаос од проблеми, никој не работи, имаме наркоман...Сакам да се вратам пак на раб ама знам дека на него нема да му е мило, и така уште повеќе се мислам, страв ми е да не се смени нешто меѓу нас или да не ми раскине аххххххххххх ;( :worried: хаос ми е во главата ден година ми се чини.....

18. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    Тоа е нормално, секогаш кога сум изнервирана или во депресија немам желба и јас за односи ,а дали го сакам не сум се запрашала.Можеби си збунета од сето тоа што ти се случува и од депресијата ,па тоа е причината што се чувствуваш така кон него,бидејќи како што кажуваш се се решава кога си со него и знаеш дека не би можела без него.Се ќе биде ок,не се грижи.

19. profesional10

profesional10 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јануари 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Ми се допаѓа една девојка. Иста возраст како мене. Не е баш нешто да се знаеме, ама имаме здраво. Мислам дека и јас и се допаѓам, ама не сум сигурен 100%. Што да правам понатаму?

20. pinklady

pinklady Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2010
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    25
    Имам нов дечко па малку ми е ова чудно, цело време се бакнува со отворени очи, тоа му го пререков неколку пати и вика нема веке , нема веке, али пак продолжува.....многу се нервирам поради тоа и дури бакежите ни се многу кратки нема она лапанње подолго него само онака ..... :^) За време на сексот некако се гледаме дури и понекогаш правиме муабет за нешто ...............не сум навикната на ова и многу ми е чудно .... дали можеби е нормално на почеток на врска или таков можеби е човекот и треба да го прифатам така... или сепак се крие многу поголем проблем позади сето ова? Ми треба ваше мислење.. :)

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.