Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Sweery1298

Sweery1298 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    Ziveeme vo takvo vreme koga veke neznaes dali ima barem malce vistinska ljubov, zasto na se se gleda od korist. No ima isklucoci sekako.
    Eve, se gledam so eden tip mesec dena, I navistina nz na sto sme. A ubavo mi e so nego, ubavo se ponasa. I mislam deka sum malku zatreskana.
    Nz veke da gi procenuvam lugevo. Negovoto drustvo znae za mene, no ne dosol onoj moment koga bi rekol ova e devojka mi, ili nz primer da ispadneme nekade javno. Kolku period vreme se dava da tera vaka,, skrisno,,?

2. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.111
    Се е на кантар.

На "Zoki" му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Па разговарај со него ,толку е едноставно.

На WildMk, Someonespecial, Purplelilac и 2 други им се допаѓа ова.
  4. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Нема одговор на твоето прашање,освен од дечкото одговорот.
    Како што ти рече членката:
    Разговарај со него(highfive)

На WildMk, cresa-jagoda, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. Sweery1298

Sweery1298 Активен член

Се зачлени на:
    22 јули 2019
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    48
    Da sekako ke treba da razgovarame, no ne e malku mesec? Da pocekam use malku da go zapoznam mislam

6. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    За да излезете во јавност ти предложиму,ако одбие прашај го која е причината итн...
    Ете прв твој чекор.
    И муабет за да го добиеш одговорот.
    Според мене не е рано.
    Како мислиш ти така е најдобро.

На senza.parole му/ѝ се допаѓа ова.
  7. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Чим тебе ти смета тоа, значи не е рано.
    Парови по неколку месеци тајно и неофицијално може да се гледаат и пак да им е рано за муабет, затоа што така сакаат. Ама ти сакаш нешто повеќе и нормално е да го побараш тоа.

На WildMk, Harper, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.395
    Допаѓања:
    21.920
    lasthope памтам едно време се жалеше како ја малтретирале во школо кога била помала. Не сум сигурен дали само и го кажувале каде и е местото или само измислува овде и манипулира или пополнува време од досада.

На lasthope му/ѝ се допаѓа ова.
  9. "Zoki"

"Zoki" Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2016
    Пораки:
    1.032
    Допаѓања:
    9.127
    Пази другарче да не ја налутиш,ќе ти го пушти другарот.:rofl:

На carangigia му/ѝ се допаѓа ова.
  10. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    А некој 4 години да ти вика да се самоубиеш, да те удира и да ти се сили нема ли да сакаш да му вратиш?
    Да се прави силен и на крај да го земе дечкото на твојата другарка?
    Мене ми беше за инат, ова беше нивен план јас само им кажав дека истата личност и мене ми е непријател, ама им кажав да не и пишуваат, па се двоумеа демек ќе се изнервирала, не знам што...
    Инаку оваа личност сеуште збори како јас сум била мирна, можела кога сака да ме тормози, а за другарка ми збори дека треба да се убие бидејќи не знае дечко да задржи, и едни други навреди што срам ми е принтскрин да постирам..

11. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Па баш за тоа зборам, истата девојка што ме малтретираше во средно сега оди со бившиот на другарка ми, т.е и го зема
    И сеуште збори за нас, мене тоа ми е криво, некој да ти кажува дали памтиш кога те тормозев и во 2 наутро да те замара на фб нема ли да му пишеш?

12. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    А си слушнала за блок и отерување у пм на личноста или не?
    Или мора крими драма да создадете, зашто инаку не е интересно?

Пола од тука сме биле жртви на булинг во средно, па еве пак ни е нејасно како некој кој исто така бил жртва на булинг може да го смета за разумно нешто заканувањето со обезглавување.
    Наместо баш поради минатите искуства да знаеш дека булингот е крајно мизерен, исто како и личностите кои го спроведуваат, ти самата стануваш како оние кои те малтретирале и уште очекуваш некој да ти каже браво.
    Самото тоа што си решила да прашуваш тука за тоа, укажува на фактот дека сакаш да биде и спроведено, без разлика што велиш дека си ја разубедувала бандата.

На Harper, Lianna Anna, Someonespecial и 4 други им се допаѓа ова.
  13. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Те разбирам, не е само за блок туку што става песни статуси и глупости сврзано со нас и јавно не коментира и исмева, поентата беше да и пишеме нешто што ќе се засрами и ќе и дадеме до знаење дека нема како да не гази

14. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.232
    Допаѓања:
    57.312
    Ама зошто уште се замараш со такви личности од минатото? Остави ги нека си зборуваат, само тоа и го можат. Никогаш нема да имаш мир доколку постојано се навраќаш што ти правеле порано. Вака, многу од нас сме доживеале булинг, и мене ми имаат речено дека не заслужувам да живеам, но такви личности едноставно се отпишуваат од животот. Сфаќам колку траги остава тој булинг, знам како е, но тоа искуство треба да те направи позрела и попаметна личност. Ова вие што го правите со цимерката е тинејџерска драма и навистина не е потребно.
    Земање дечко? Нема такво нешто. Никој не можи да и го земи дечкото додека тој сам не одлучи да замини. Во него е кривицата, а не во новата девојка.

Ајде малку посериозно и не правете драми и глупости. Земете учете.

На Harper, Shmizla94, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Луѓето и нивните постапки се битни онолку колку што ние им даваме значење.
    Ставете ја на игнор и самата ќе сфати колку е небитна.

На Someonespecial и Amellie13 им се допаѓа ова.
  16. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.171
    Допаѓања:
    175.454
    Помирна ќе ти е главата ТЕБЕ ако ја игнорираш. Нека збора шо сака. Ако пробваш да ѝ вратиш, да се одмаздиш и да прајш тин драма, ти нема да бидиш ништо поразлична од твојата ... ахем ... непријателка. Неа не ја сакаш поради одредени причини, воглавно пошто е лоша личност, дали и ти сакаш да бидиш како неа? Запрашај се. @lasthope

На Someonespecial и candy.cane им се допаѓа ова.
  17. lasthope

lasthope Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2018
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    366
    Не сакам, туку на другарка ми и е криво што и го зема дечкото и искрено ја сфаќам, а инаку другарот кога и пиша на коментар почна да го навредува на етничка база т.е она почна прва, и затоа тој се навреди..инаку не сакам да бидам таква, но тогаш зошто сите жртви на булинг и на феминава имаат барано совети како да се одмаздат или што да направат?

18. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.171
    Допаѓања:
    175.454
    1) Не му го зема дечкото. Дечкото ја изневери другарка ти. Никој не е ничија сопственост и копиЉо си напрајл сам избор.

2) Другарот кој бил навреден на етничка база можи да докажи дека не е како луѓето кои дотичната ги навреди туку дека е поразличен. Нека не ѝ ја докажи поентата која таа ја направи со вреѓањето. Пошто вреѓање на етничка база е провокација, нека е попаметен другаров него да легни на провокацијата.

3) Ако сите жртви на булинг бараат одмазда, не значи дека е нормално, океј и здраво. Не биди мнозинството, не биди девојката која ја неќиш. Пошто моментот кога ќе почниш да ги правиш, а ќе ги направиш, работите кои ги пиша тука - ти си иста како неа и ништо поразлична. Можиш само да се тешиш дека девојката која вршела булинг е полоша, ама и ти ќе го прајш сосем истото. И како човек кој поминал низ булинг треба да знајш дека мора да има друг начин, а не да нанесваш иста, макар и полоша болка на некој друг.

На Harper, Lianna Anna, Ugly Duckling и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Darkside

Darkside Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2019
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    233
    Пред да започнам, ќе напишам дека мене ми е многу чудно што го пишувам ова. Машко сум, не знаев кај да пишам а чувствувам потреба некој да ме ислуша. Другарите знам дека нема да ме разберат за ова, а толку блиски другарКи немам. Се започна пред 3 месеци кога заминавме во Германија на работа со моите другари. Бевме таму 3 месеци, се вратив пред повеќе од 1 месец но секој ден ми е полош откако сум тука. До сега сум бил во врски и сум имал нешто само со женски (тоа ме привлекувало и ме привлекува), освен еден бакнеж со другар како дел од игра. Летово ми се случи нешто многу чудно што сеуште трае, се зближив со еден од другарите толку многу што сега не можам да замислам да живеам без него. Многу пати додека бевме таму покажа дека се грижи за мене, бевме навистина блиски. Не можам да опишам што чуствувам затоа што истовремено колку што го сакам човекот, толку не сакам да го изгубам како другар. Искрено, не сакам ништо сексуално со него, но се имам заљубено во него како човек. Истовремено излегувам со девојче што навистина ми се свиѓа, но не се грижам толку за неа колку што се грижам за него и колку што повеќе би се израдувал ако ми пише он отколку она. Со неа можам да гледам иднина (врска или излегувања), но се него не, само затоа што сме ист пол (и двајцата сме стрејт) и не знам што би правеле, но само знам дека сакам да биде блиску до мене. Од кога сме вратени овде се е поразлично, веќе не живееме заедно, но сеуште е човек на којшто можам да му кажам се. Проблемот е во тоа што не можам да му кажам и не знам како да му кажам затоа што што ни јас не знам што чуствувам (ова е првпат да се заљубам во човек од ист пол). Само знам дека само не сакам да го изгубам како другар а можеби и сакам да ги немам тие чувства што моментално ги имам.

На WildMk, Purplelilac, Someonespecial и 3 други им се допаѓа ова.
  20. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.171
    Допаѓања:
    175.454
    Ој љубов. :hug:

Одлично е да гледаш иднина со девојчево ама прво мора да расчистиш на шо си со другарот. Некогаш, макар и да немаш сексуални чувства кон некој, можно е да развиеш романтични. Ама, ако ваквите работи ти ја матат работата после бакнежот кој беше на игра, ќе да се разбуди дел во тебе кој не знаеше дека го имаш. :wasntme: 8-| Сфаќам зошто не гледаш иднина, зошто си збунет и се плашиш ама не е страшно. Навистина. Прво види вака, ти си со девојче во врска, види со неа. Не само дали гледаш иднина со неа, туку дали ја сакаш. Ако да - одлично. Ако не - те молам не ѝ го троши времето. Не боли ништо повеќе од тоа да си со некој и да знајш дека не те сака или пак да го дознајш тоа по извесен период.

Те советувам безразлика што сте двата машки, другаров можи и не развил чувства и се ова не го доживува како тебе, ама ти биди искрен пред себе макар и да не сакаш да кажиш на другаров ради тоа што не сакаш да го изгубиш како пријател.

Пред каква и одлука да правиш: да видиш другаров како се чувстува, твојот однос и чувства со девојчево, кои ти се стравови и такви работи, седни и размисли. Размисли шо сакаш од животот, од себе.

Се најдобро!

На WildMk, Amellie13, Purplelilac и 10 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.