Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Јас знам колку боли да си оставен на син и без збор да се каже нешто, а па за една реченица ништо не е. И тоа ко многу да ти е. Толку те ценел и почитувал ко особа која од многу мажи го избрала него. Сега ова со сторињата намерно гледа за да те нервира. Остај нека гледа дека не патиш и немаш намера да му се вратиш.
    Со еден збор игнорирај го.

2. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Може се чувствува ептен близок со другарот, па има зелено светло да е по опуштен со муабети. Како реагира другарот на тоа?
    Он се понаша така само кога сте заедно или се дешава да се слушнат, пишуваат? Ти кога и да сте заедно приклучи им се во зафрканцијата или било каков муабет, зборувај и ти и не им дозволувај да бидеш само публика.. Дај му на знаење и потсети го дека и ѕи си таму, не само он и другарката. Извини може грешам, ама сигурно го привлекува нешто кај неа.. јас да сум во таква ситуација нема да издржам долго, а да не му преречам за ситуацијава.

candy.cane likes this.
  3. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зависи од тоа дали кога се заедно ја игнорира или со неа односот е ист +заебанциите со девојката на другарот.
    Дечко ми со моја другарка кога сме заедно повеќе се замуабетува отколку со мене. Ама не знам за девојка на другар дали би се осеќала исто..

4. Ladybug98

Ladybug98 Популарен член

Имало и случаеви кога дечкото со нејзина другарка останува на крајот. Така да, овде нема правило :D Нека проба насамо да прокоментира нешто за неа, па да слушне одговор дали ќе и се восхитува или ако каже нешто лошо за неа, дали ќе има одбранбен став.

candy.cane likes this.
  5. candy.cane

Да, ама тоа не се другарки. Поинаку е, не зезај. :D
    Плус, чим е пред нив така, може само му е интересна како човек, тоа не е ништо лошо. Е ако комуницираат и без партнерите во околина...

6. waterland

waterland Активен член

@Ladybug98 @candy.cane фала ви за советот. Кога сме излезени ме нервира тоа што дечко ми одма е порасположен, повише се зафркава (често со девојчево) и се тоа. Не е дека не ми обрнува внимание, но кон мене не го прави на таков начин, туку на помирен и помил. Но помалце зборува со мене тоа е факт. И штом се одвоиме од нив е поразличен со мене, не е толку живнат и е поќутлив..

7. martiiinna

martiiinna Популарен член

Јас вака се однесував пред многу години кога бев во врска, многу повеќе ми годеше кога ќе искочевме со другарот на бишиот. Не поради тоа што ми се свиѓаше, туку поради тоа што знаеше како да ме насмее и зрачеше со позитива. А и воедно, од време на време ми стануваше дечкото со кого бев во врска досаден.
    Не знам дали вака е и во твојата ситуација/од негова страна, меѓутоа најубаво е да бидеш отворена со него во врска со ова и да му кажеш искрено како се чувствуваш. Според неговиот одговор мислам дека би можела да разбереш за што станува збор.

candy.cane likes this.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Ми треба совет за конкретна ситуација за која не можам да пишувам јавно, ако може некој да ме контактира во дм, благодарам. :)

9. anonimna.999

anonimna.999 Истакнат член

Здраво девојки, можда ова што ќе го кажам ќе звучи глупо или на некој чудно што така размислувам но сепак сакам да слушнам мислења..
    Епа вака, со дечкоми моментално живееме заедно во странство и денес бев слободна јас (иначе одам на работа само навечер) и он се имал договорено баш вечерта да оди да игра фудбал.. ајде нмв за тоа не се лутам ама одкако се врати од работа можда помина еден саат и седеше со роднина што заедно ќе одат на фудбал и добро ајде викам ќе го чекам да се врати бар да јадеме заедно и што да видам они пак заедно.. и така јас си го поминав мојот слободен ден.. и дури пред да си легнеме ме праша дали сум лута и јас му кажав да и не ме ни праша зошто сигурно си знае.. Незнам како да постапам за да ме сфати сериозно па можда вие ќе ми дадете некој совет.. :|

10. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ми треба совет,некој да ми пише?

Кавалер and TeonaZ like this.
  11. anonimna.999

Неможам да ти пишам, пишими ти

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Пиши.Немаш опција за лп

13. candy.cane

Поентата не е само да ср налутиш. Туку да разговараш. Не е ситница ова, стварно е нефер од негова страна.
    Јас би ти препорачала да запознаеш други луѓе, сигурно ќе ти здосади некогаш само со него да ги поминуваш деновите. Ти тррбаат пријатели, макар и само за кафе.

anonimna.999 likes this.
  14. HipHop Girl ♥♥

HipHop Girl ♥♥ Истакнат член

Ако ова ти се случува често,пробај да го решиш проблемот со разговор. Разговарај за тоа дека треба да поминувате повеќе време заедно, да шетате и слично. Но, ако не е често нема потреба од паника, барем јас така мислам.

anonimna.999 likes this.
  15. anonimna.999

Разговарав ама не многу, ми кажа зар вујкоми неможе да дојде на гости.. јас му реков секако дека може само цел ден ја сум сама..

16. anonimna.999

Па не е многу често ама се случува неколку пати, мислам дека ќе ми каже дека тоа се дешава еднаш во неделатадругите денови сме заедно.. а баш тој ден кога сум слободна незнае да откаже..

17. HipHop Girl ♥♥

Океј во ред е да се види со вујко му, но не и да те запоставува тебе.

anonimna.999 and candy.cane like this.
  18. HipHop Girl ♥♥

Имам еден со кого излегуваме долго време, се беше океј се додека во септември тој не започна да се учи со мојата најдобра другарка. Беа многу блиски, повеќе беше таа блиска со него отколку јас. И дознав дека тие двајцата заедно ме оговарале, овој и показувал пораките на другарками и се и пренесувале. Дури и еден период таа ми пишувала од неговиот телефон, а јас не знаев.Убедена сум дека има нешто меѓу нив. Веќе ми дојде преку глава па ги откачив и двајцата. Најмногу си го доби другарками на која што толку и верував, а таа ме зафркна. Не зборувам ни со двајцата, а не ни планирам повеќе да комуницирам. Не знам дали е ова правилна одлука, ми треба ваше мислење.

19. AAKG

AAKG Популарен член

Ова ми звучи како да имате по 16години.
    Таја не ти ни била другарка така да откачиги и двата,не ти требат пациенти,ќе си најдеш салам дечко,друштво пријатели...И никогаш не се довервај на никој.

20. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Правилно е. Си спречила и нешто полошо да ти направат, односно да те вара со неа.

Thread Status:
Not open for further replies.