Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. badvibesforever

badvibesforever Истакнат член

s
    da takvi poraki bea hahah fala mnogu te sakam

piksooki likes this.
  2. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Па ти сите ги сакаш, срцушка си.

bebaa, lovestoneddd, Trxmx and 9 others like this.
  3. MonikaM113

MonikaM113 Истакнат член

Ми треба совет ве молам може ли некоја да ми пише лп?

TeonaZ likes this.
  4. JanaMrava

JanaMrava Истакнат член

Без да знам личноста со која со гледав и мислам дека секогаш ќе ја сакам всушност ја варал својата девојка со мене. Толку лошо се чувствувам и за неа и за мене и поради тоа барам мислење на кој начин да му вратам за да би се чувствувал баш дека на*бал и дури и другарите кои до сга го воздигнуваа за тоа шо матка женски му укажат дека сга испаднал крајно глуп. П.с немаме некоја сјајна комуникација и мисли дека ќе трчкам пп него, но исто така незнае и дека открив за неговата превара во која учествував и јас.

Last edited: Jan 8, 2020
  5. candy.cane

candy.cane Популарен член

Кажи и на девојка му дека ја варал со тебе. Ако сакаш да го укопаш во земја, напрај го тоа пред него.
    Иако јас би те советувала да му прекинеш и да не се навраќаш на таа врска.

6. Stark

Stark Форумски идол

Абре аман како успевал вака? :D

bicycle likes this.
  7. bicycle

bicycle Форумски идол

Би сакала повторно да прашам за совет, се надевам дека нема да бидам малку здодевна што ја тупам ол д тајм. :D

Откако излегов од врската во која бев малтретирана од партнерот не мислев дека ќе дојдам до овој степен да се смарам со ситници при што се посветив на работење, читање книги, шетање, запознавање многу нови луѓе и патувања, бев и на психолог затоа што тешко го надминав малтретирањето.
    И од никаде, еден ден ми пиша еден тип, баш по мој вкус на изглед, а односот му беше уште подобар и веднаш паднав на неговиот карактер затоа што пред се' се работеше за доста интелигентна и паметна личност иако е крејзи парти анимал и се пали на јак тип на женски. Не ми беше пречка, сепак краток период бевме во контакт, која сум јас да му бранам да излегува и да се забавува?
    Се зближивме летото, имавме кул комуникација, но јас имав блокада што ја носев со себе, не сакав ново рл познаство затоа што не знаев дали ќе му се допаднам таква каква што сум. Еден ден решена да му се отворам, го почекав да се врати од работа па подоцна да комуницираме, се испостави дека му пишав во лош момент, се скаравме, тој доби напад на љубомора и ме блокна.
    Поминаа неколку месеци, не се обидував да допрам до него бидејќи беше доста лут на мене, а искрено немал причина за тоа, еден ден приметив дека ме одблокнал, се израдував и му пишав порака, сакав да одам на ризик па што биде, нека биде. Тоа беше пред неполн месец, да кажам.
    Ми се отвори, ми призна дека сум му се допаѓала и дека уште му се допаѓам. Реално, знам дека не му е до секс, бидејќи може да има појака девојка од мене, а имал дип конверзејшн околу мене со моја другарка дека сакал да се смири, доста му бил тој живот на фраер, лутање до рано наутро и пијанчење.
    Мене ми годеше неговото внимание, и се уште ми годи, нему му се допаѓа што сум срамежлива девојка, скромна и приземјена ама како гром од ведро небо ми спласна интересот за него.
    Кога и да ми пиша некоја будалштина која порано ми ги буделе чувствата и ме смееле, сега тоа се промени од корен. Се случува да не знам што да му вратам, да не знам што да му пишам, да барам изговори да не зборувам со него, да се кријам и се изненадив затоа што тоа не бев јас, како да бев некоја друга личност.
    Не сакам да го извисам, да го откачам, затоа што реално, многу ми се најде, ама кога не иде, не иде.
    Сака да се видиме, тоа го одбегнувам затоа што не знам што да очекувам од него, не сакам да се разочарам иако никогаш немам големи очекувања. И да го видам, ќе се усрамам, ќе се изглупирам, и ќе почнам да зборувам некои неповрзани теми.
    Реално, не сум за врска, ниту со него ниту со друг for now. Ама не сакам да ме сфати погрешно, сепак не сакам да го загубам како пријател, бидејќи ми значи, интересна личност е.
    И се обратив на мајка ми, затоа што знам дека ќе ме ислуша и ми рече да не избрзам, не го познавам добро, ама јас си стојам на своето.. и да започнам нешто со него, нема да трае долго, некој ќе биде повреден, а од друга страна па... еднаш се живее.

8. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Не потпаѓај на вакви фори, ај паметна си. :)

Околу тоа дека сакаш да го задржиш како другар, што знам.. Слепа улица, пошто не е обострано.
    Кажи му како се чувствуваш и биди реална со себе.

9. bicycle

bicycle Форумски идол

Баш знам, и ми беше чудно за тие зборови затоа не се избрзав, не прифатив средба, ама побогу што бара од мене, не можам да сфатам. Пред некој ден го прашав зошто сака нешто со мене, кога може да има подобра да има, ми рече знам, и пак почна со неговите лигавења и сменив тема.
    И да го прашам, знам дека нема да добијам одговор затоа што е таинствен тип на човек. Ќе врти, ќе сука, и пак нема да дознаам.
    Следниот разговор ќе настојувам да му кажам се, само не можам да го барам сега јас, решив да ги изгасам социјалните мрежи за да ја смирам ситуацијата и да размислам што да направам.
    Премногу ми дојде, не очекував да се врати.

И не знам која е причината зошто брзо губам интерес за некого.(facepalm)

10. JanaMrava

JanaMrava Истакнат член

Проблем е што незнам која е женската иако тоа прво ми паднало на памет. За тоа негов другар ксжал на моја другарка но за која се работи и нема кажано

11. JanaMrava

JanaMrava Истакнат член

Една во еден друга во друг град и ете......

12. Stark

Stark Форумски идол

Aaa yo e daleku polesno otkolku vo eden ist grad..

13. Brinetka

Brinetka Популарен член

Јас сум премногу блиска со двајца другари на дечко ми, и исто сум зборлива и нема ништо шо да те чуди, освен ако твојот дечко нема задни намери шо чисто сумљам, не му се замарај

14. Mart3

Mart3 Истакнат член

Mi treba sovet i mislenje... Se smuvavme prv pat i potoa uste nekolku pati se gledavme i togas se bese vo red, ali potoa go nemase ne mi pisuvase nisto posleden pat jas koga mu pisav prvo ne bese online a potoa samo seen mi stavi i seuste go nema ne znam sto da prevzemam dali da mu pisam ili ne... vase mislenje?

15. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Те оставил на сеен,мислам дека е доволно јасно ,не сака повеќе ништо со тебе, мислам дека нема потреба повторно да му пишуваш и да го молиш.

16. Mart3

Mart3 Истакнат член

A koga ke se sretneme sekogas e nasmean zboruvame se zezame i se... i toa me zbunuva

17. Zimone

Zimone Истакнат член

Тој незнае шо сака ... се надевам нема да му се понудиш да му бидиш на лагер... нареден пат само едно здраво му е повеќе и од доволно.

18. Youknow

Youknow Популарен член

Zdravo, ima nekoj da mi pise vo lp?

makedon81 likes this.
  19. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Se nadevam deka ke dobijam sovet ....Snosti sednuvame na kafe so mojot decko na viber mu stasuva poraka od nekoj drug ja proverivam kaj mene t.e br go proveruvam br e od bivsata(porano mu zvonese i sakav da go imam) i go prasuvam koj e mi veli za na rab go prasuvav ne e od ovde. Na moe insistriranje kaza deka go barala deka se dop razgovorot pocnuva so ti dobar si ? Nieden raz vaka ne pocnuva
    Luge vo shto da veruvam neshto od vnatre mi kazuva deka tie se gledaat, razgovorot e izbrisan povicite izbrisani ....nemam um...sakav kraj da stavam placi moli (facepalm)(facepalm)

20. INEEDLOVE

INEEDLOVE Истакнат член

Ако си видела дека бројот е нејзин нема што да чекаш го оставаш и продолжуваш напред! Биди храбра!

Thread Status:
Not open for further replies.