Форумџика на годината

Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Бришење разговори, криење број, па од работа било и не кажување дека бившата го бара мене само на едно нешто ми алудира, а тоа е дека тајно со неа си се гледа...
    Не би сакала партнер вакво нешто да ми крие прво и прво, второ па и шо има да го прашува она дали е добар нели. :)
    Не ти треба ваков...

2. poenta

poenta Форумски идол

Имаш доволна причина да ставиш крај.
    Не дозволувај да те манипулира и свесно да бидеш дел од триаголник.

Rabbit 97 and cresa-jagoda like this.
  3. Mollami

Mollami Истакнат член

Идам со дечко ми две години по ред..уште од првиот ден го сакав како луда, бев многу затрескана во него, сѐ беше онака баш идеално, но после неколку месеци имавме многу караници(се случија многу работи кои тргнаа наопаку), ме изневеруваше и го варав и не ми е криво за тоа..раскинувавме повеќе пати и пак се смирувавме..но целата ситуација е сега што уште сме заедно а мене ми е сѐедно што би се случило меѓу нас..најлошото во последната недела е тоа што јас одбегнувам да ме гњави, да имаме односи буквално се ми смета..и неможам да се напалам, мислам на друг дечко..му кажав последниот пат кога раскинавме дека не го сакам веќе ама овој ко од инат да е со мене..и смачено ми е да глумам дека се е ок...
    кажете ми што да правам..некој совет било што..нееможам да трпам веќе "врска" без никакви чувства..

ако има ваква тема избришете ја слободно или префрлете го оваа во претходната тема..позз

beauty&beast and Brinetka like this.
  4. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Одлучно раскини му hahaahhaa

Mollami likes this.
  5. bicycle

bicycle Форумски идол

Апдејт : Прекинав секаков контакт, дечкото отиде на блок откако му кажав се, не го прифати тоа најдобро и беше дрзок.

candy.cane likes this.
  6. Brinetka

Brinetka Популарен член

Ако имаш сила и храброст прекини ј врската, и јас сум била у иста ситуација, ама без изневерувања и др неубави работи и верувај тоа не оди џабе се мачите

Mollami and Кавалер like this.
  7. Tea678

Tea678 Популарен член

Дајте идеа што да кажам на роднини кои постојано ми викаат да им порачувам нешто од ebay aliexpress и сл. наводно јас имам картичка и можам да порачувам, ајде еднаш два пати ама скоро секој трет ден, како да ги откачам на културен начин, не ми е тешко сум им порачувала 300 пати ама не планирам цела плата да ја ставам на али или ебау па после 3 месеци некој да ми дава пари дали и тогаш бидејќи нели ако не стигне ти ги враќаат парите на картичка, се мислев едно време да им кажам дека таа картичка е бесплатна за да порачуваат ама не сакам да ме сфатат погрешно

8. candy.cane

candy.cane Популарен член

Ќе кажеш дека немаш пари моментално и нека ти дадат одма кога ќе нарачаш или ако ти е заморно, кажи дека ти е блокирана. Иако јас првово би го направила, за блиски.

9. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Кажи им дека немаш пари на картичката и ако сакаат нека ти дадат да ставите на сметка и да им порачаш.
    Еднаш до два пати и ќе се откажат.

10. RosettaStone

RosettaStone Истакнат член

Објасни им се како да добијат таква картичка, оди кај нив седни објасни им како се нарачува, можеби не знаат. Е и после ова ако пак бараат услуга примени советот на @Billy Idol .Знаеш луѓето кога ќе те научат дека си бескрајно добродушен тие уште побескрајно стануваат огромни искористувачи на нечија добрина, па макар и роднини биле тие луѓе. Во се со мерка треба, умереност пред се.

Tea678 likes this.
  11. Juicy

Juicy Популарен член

И јас имав ваков проблем порано, после некое време им кажував дека немам пари на картичката прво да ми дадат да ставам после ќе им нарачам.

Tea678 likes this.
  12. Mollami

Mollami Истакнат член

uff go znam toa..ama toj kako pijavica nejke da raskine..

beauty&beast likes this.
  13. gazoza

gazoza Истакнат член

ај сеа вака профилот го отворив чисто за да заштитам приватност
    со дечко ми идеме година дена пред 3 месеци почнав да осеќам дека не ме сака више дека не ми кажува више те сакам и јас тоа му го кажав очи у очи изгледа го допре вистината или не почна да ме фаќа за глава и да ме стиска и да ми вика престани почнав да плачам не можел да ме гледа таква ме гушкаше ме бакна јас тоа го изигнорирав и продолжив понатака како ништо да не било но сега повторно го иам истото чувство пошто се има десено да не се видиме ради тоа што надвор било ладно врнело дожд не се стоело едно друго се има десено да се караме за најмала ситница и од тука да почне да ми кажува како јас сум била не созреана сум немала осет сум немала карактер скрената сум била ваква сум била таква премногу често почна да ми спомнува да не ме терал ѓаволот да ме истепа ќе не сум можела да стојам на нозе еве најтазе кавга од вчера му викам не ми е добро ме боли(му објаснувам што) и ми вика мене очи ми се затвараат она си седи буквално со тие зборови тоа ми рече сабајлево отворив тема за вчера што се деси зашто така направил сум била скрената ако нешто ме болело се идело на лекар и јас му викам можеше да ме прашаш малце ли те боли многу ли џабе он си почна да си збори да се расправа каква сум била вчера исто моите ми земаа цел ден телефонот му објаснив што како се деси он додека ме немаше пишал колку да видам дека се загрижил праша зашто ме нема кога конечно се укл после некое време ме прашува се бањаше и ја викам да ама со плачење и ми вика значи цела када си ја наполнила некад стврно али стварно знае да ми докаже дека ме сака дека му значам дека сум му битна ама некад ств го претерува и најбитно од се после секоја караница јас сум виновна за се се случило да ме споредува со други ми имаат кажано другарки остави го он нема да најде друга поубава од тебе се има десено да ни снема теми он никако да не реагира се има десено да се понашам ладно одма тука јас сум лошата одма јас сум скрената немало потреба така да се понашам немало потреба да се осеќам дека не ме сака ме тргна од сите другарки сите другарки што ги иам ги иам за онака како си што правиш немало денес другарки сите биле лоши он ме тргнал од многу лоши патишта абе турска серија и што е најбитно од се многу пати ми има кажано ќе ти раскинам ќе ти има кажано ако направиш тоа тешко ќе е у смисла ќе се караме ако не направиш тешко ќе е засекогаш ќе сум останала ваква скрената разгалена детинеста незнам више ја што понатаму барам совет од вас доколку го има секако секој совет е добредојден без критики и такви чуда

14. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Те молам тргни се од типов. Почнал веќе да си дава за право да те повредува и покрај тоа што отворено си кажала дека те боли, па уште и се заканува дека ќе те претепа.

Човек што те сака не може да рече дека си скрената, детинеста.

Ниедна одовде нема да ти рече да останеш покрај ваков. Тргни се додека не те повредил пак.

Martka, hermosa, Nausicaa and 13 others like this.
  15. gazoza

gazoza Истакнат член

знам се знам ама го сакам после се јас него го сакам нема да можам да го заборавам никогаш

16. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Не си виновна што имаш чувства за некого, ама не сфаќаш ли дека токму со тоа те манипулира?
    Знае дека го сакаш и знае дека и да те здроби од ќотек ти тука ќе си оти, нели, го сакаш, не сакаш да го оставиш.

Најдобар изговор е тоа, ме сака, нема да избега, можам што сакам да ѝ правам.

Не дозволувај твоите емоции да ги сврти против тебе и животот да ти го уништи.

Не е единствен маж на светов и заслужуваш внимание и љубов од некој што нема да прифати и влакно од главата да ти падне.

Не постои љубов ако почне вербално да те навредува, за кревање рака и да не зборувам.

hermosa, Nausicaa, Sejfullai and 7 others like this.
  17. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Можеш.
    Само ти треба време.
    Излегувај со другарки, посвети се на други активности, уживај во времето сама со себе, после некое време кога ќе си спремна излези си пак на дејт со некого и ќе видиш како ќе го заборавиш.
    Луѓе се разведуваат, па си продолжуваат со живот.
    Или па ако не трпи да те повредува само зошто имаш емоции за него и оправдувај му ги постапкиве.
    Во врска треба да си среќна, времето поминато со партнерот да те прави како да си во рај да се чувствуваш, а не да те расплакува и да ти го прави животот пекол.
    Ќе те тепал уште бе... Свашта.
    И ти без ваков човек не си можела? Би требало да славиш што си видела каков е и си се спасила со време. :)

18. CoverGirl10

CoverGirl10 Популарен член

Остави го дечково додека е време, а таа љубов пренасочи ја кон себе. Почни да се цениш, да работиш на себе и ќе најдеш човек кој навистина те засужува.

19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Треба да се тргнеш од таков штом ти се заканува.

hermosa, cresa-jagoda, Annora and 2 others like this.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

И јас мислев дека не можам без некои личности, ама еве ме, супер ми е без нив. Ќе ти помине и тебе.

Martka, cresa-jagoda, Zumbula and 4 others like this.
Thread Status:
Not open for further replies.