Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Остај ги,игнорирај.
    Ти си го одбрала,ти одлучуваш дали тој е вистинскиот.
    Тие немаат право да ти се мешаат.

Tan4ence likes this.
  2. italiangirl11

italiangirl11 Активен член

iskreno bez navreda ama mnogu prosto ti razmisluvaat roditelite boze sacuvaj..kaj se kazuva taka? pa eve bidi so bred tip i neka te malteltira deckoto a tatko ti kje bides srekjen deka imas ubav decko? ...au skaraja da e od vakvi ja bi eksplodirala taka da mu naogjaat mani

Mantub, cresa-jagoda and Tan4ence like this.
  3. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Само игнор и не си троши нерви на нив. Ај ќе сфатам да е наркоман или пијаница или коцкар па да се бунат па да сфатам ама навреди и заклучоци на база на физички изглед ми е многу плитко и кретенски.

4. bicycle

bicycle Форумски идол

@Tan4ence јас имав сличен проблем но не со родителите туку со блиските роднини.
    Кај мене тој беше повисок и секогаш ме задеваа. Еднаш кога го видоа на слика толку многу се смееја што посакав на сите да им залепам по една воспитна но се воздржав.
    Реално, беше 1.90 висок а јас 163 и не ни претставуваше проблем.
    Ги игнорирав.

Не е нивно да ти кажуваат и наметнуваат работи.
    Штом си го ТИ одбрала значи убаво ти е со него и не ти е ништо друго битно.
    Нема што да се правдаш, објаснуваш и чувствуваш незгодно.

Тоа е твој избор и нека го почитуваат. Ако не, тоа не е твој проблем.

cresa-jagoda and Tan4ence like this.
  5. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Со бифшиот не сме веќе заедно 1 месец (т.е повеќе од месец одкако не сме у врска,тогаш само се видовме)и не знам која му е намерата на типот ама се пушта по мои другарки и тоа знае дека едната има врска од 2ипол години, а другата порано имаат демек искачано (знае дека нема шанси со неа и знае колку лоши муабети она има зборено за него,не му лајкнува слики и не му отвара сториња).Исти така знае дека ми пренесуваат се ова,а причината поради која раскинавме беше тој неќе врска,јас неќам лабаво гледање (знае дека ќе му се смирам ако е пак врска)и не ми е јасно зашто би водел инат.Од друга страна ако сака да ме одалечи на тој начин зашто би ми праќал уште слики во директ... Расчистивме на најдобар начин,бевме другари 5 годими пред тоа,ми има кажано дека му значам како личност пред се,и дека треба да останеме да се дружиме бидејќи живееме блиску и имаме исто друштво.Размислував долго и не знам како да постапам,дали и јас да праќам слики пошо сакам така да ме мисли,или да глумам дека сум over it(facepalm)

Last edited: Feb 8, 2020
  6. bicycle

bicycle Форумски идол

@Tamarkaa нема потреба од глума.
    Гледај навистина да преболиш.
    Манипулатор не ти е потребен, посебно па не човек кој сака лабава врска и се пушта нацтвои другарки.

candy.cane, Alisa22 and cresa-jagoda like this.
  7. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Јас таков човек го бришам од листа на познаници одма.

flawless_, SexiLy, Elf and 1 other person like this.
  8. Elf

Elf Популарен член

Јас мислам дека му е досадно затоа ти праќа слики во директ ,а и така си го полни егото. Јас мислам да не му праќаш ти слики да не му даваш на значење зашо и тоа му е финтата да види дали ќе паднеш на неговата игра да му возвратиш чим веќе се изјаснил дека сака лабаво , не те гледа сериозно не се залажувај па уште и по другарки да ми се пуштааа ќе го сотрам.... ццц идиоти на секој чекор страшно.
    Не му прај моабет иако е во твоето друштво овој не заслужува внимание!

9. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Знае дека си му сигурна шанса и кога му е досадно се занимава со тебе , типот не сака сериозна врска и тоа е тоа фејс ит ако сакаш сериозна врска барај си друг ,не сфаќам зошто и покрај се продолжуваш комуникација со него , почни да се цениш себе си и прекини да дозволуваш да те понижува.

10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Многу пати ти дадовме совет ама ти не не слушаш. Последен пат ќе ти пишам совет зашо некаде сме врснички ко шо видов и се нервирам шо си трошиш нерви у младоста на вакво нешто.
    Значи, нели го гледаш каков е. Што ќе ти е ваков? За што?
    Каков пријател, какви глупости, какво дружење бре?
    Еден блок и делит од социјални мрежи и од живо. И веќе да не си помислила опција да глумам дека сум го преболела, да му се смирам, ќе се смени, не е таков.
    Убаво се гледа шо карактер е. Ама ти од љубов не приметуваш. Т.е ова не е ни љубов.
    Фино лепо го бришеш и продужуваш од животот. Цени се малце повеќе себеси, не му дигај егово на овој. Ко што гледам не вреди ни секунда за него да се троши.
    Ама џабе и па да ти пишеме, џабе. Дур сама не решиш да е така, ништо не помага...

11. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Фала ви на советите,комуникацијата е бидејќи живееме на 5 минути и секој втор ден го гледам по автобуси и слично.Сеуште не можам (или неќам) да поверувам дека е таков бидејќи беше сосема дуг на почетокот.Сепак 9 месеци ми е тешко да ги заборавам за месец дена и со неговите зборови од типот ти си единствената што сум идел некад воопшто,секогаш ќе ми значиш нешто повеќе итн..Ама што се мора мора се,ќе ги читам секојпат советиве кога ке ми зафали и тоа е тоа :)

cresa-jagoda likes this.
  12. bicycle

bicycle Форумски идол

Секој е добар на зборови, да не речам прави како да се чувствуваш најбитна на светот.
    Но ниту илјадници такви зборови не вредат со оглед на неговите дела.
    Немој да се мачиш, не вреди.
    Имај малку селф респект кон тебе.
    Не е битно времето колку сте биле заедно, битно е она што го прави да се чувствуваш лошо.

Изграден карактер не можеш да промениш, тој е таков и таков ќе остане.

Твое е да го поминеш сето тоа, и верувај ми дека ќе успееш.

13. inception

inception Истакнат член

Мене вакви муабети ми се простачки. Никој не може да бира каков ќе се роди и е многу сељачко да исмеваш некој на основа на физички изглед. Сум имала дечковци понеубави од мене, па никогаш не сум се замарала кој што ќе каже. А имало кометари, не дека не. Не од моите, туку од друштвото. Ама секој пат игнорирав.

Ако дечкото е фер спрема тебе, те сака и најважно те почитува, ич не е важно што мислат.

14. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Легендата вели дека некогаш некоја ги послушала и применила советите што ги добила.

15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

И од други сум слушала кај го најде џуџлавиов:drunk:. Чиниш они ќе го е*ат:envy::rofl:
    И ајде некои икс особи ќе ги игнорираш. Ама дома да слушам дека не е за мене зашто бил низок и слаб ( спротивно од силен мислам) постојано ми паѓа срам да го донесам дома.
    Дури ми велат еднаш - многу нежни раце има, чиниш ќе му овенат ако се поздрави или сработи нешто.:?: А нема врска. Физички е баш способен и силен.:wasntme::D
    Не сакам во иднина ако останеме заедно да ми прават поголеми проблеми само.

Last edited: Feb 8, 2020
    cresa-jagoda and Alisa22 like this.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Е, се пресмеав!
    Ама стварно, џабе ко да даваме совети, се осеќам ко на ѕидот да му зборам понекогаш. По кратко се враќаат 80% со истото, се смиривме, не е веќе таков, после пак е таков, па што да правам...
    Или даваме 10 феминки совети и на крај “фала ви, ќе му дадам уште една шанса, ако не се смени, ќе ве послушам“. :tmi::tmi::tmi::D:D:D

17. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Јас сум решена да не давам друга шанса,сакав само и јас да играм топло-ладно ама така нема да почнам да губам чувства па се обратив тука пошто другарките мои се дружат со него и некако не ја кажуваат реалната ситуација како вие овде :)

Кавалер likes this.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Пробува да те направи љубоморна,не прави и ти така незрело е.

Dream-Girl likes this.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Ако сакаш да му вратиш ќе му вратиш со тоа што ќе го заборавиш, но без топло ладно, тоа е детски. А за другарките, размисли дали ти се вистински.

Натаму е твое.
    Со среќа.

20. Innaa589

Innaa589 Нов член

Здраво ми треба ваша помош бидејќи ми е претешко имав момче и бевме во врска 9 месеци постојано се слушавме често се гледавме но некако врската ни стана премногу токсична постојано ме контролираше со кого зборам не ми дозволуваше да се гледам со другарки неможев ни да учам од него се променив давав се од мене љубовта му беше возвратена од моја страна, раскинавме пред два дена. Причината е многу глупава зашто ме следеле машки на инста ги тргнав ме нарече ороспија ме опцу и ми кажа ќе ги искрши подароците што сум му ги купила многу ме навреди и не му кренав повеќе мислев дека е вистинска љубов а и не сакам поради него да попуштам на факултет.

TKelly likes this.
Thread Status:
Not open for further replies.