Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.008
    Допаѓања:
    130.700
    Остај ги,игнорирај.
    Ти си го одбрала,ти одлучуваш дали тој е вистинскиот.
    Тие немаат право да ти се мешаат.

На Tan4ence му/ѝ се допаѓа ова.
  2. italiangirl11

italiangirl11 Активен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2019
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    98
    iskreno bez navreda ama mnogu prosto ti razmisluvaat roditelite boze sacuvaj..kaj se kazuva taka? pa eve bidi so bred tip i neka te malteltira deckoto a tatko ti kje bides srekjen deka imas ubav decko? ...au skaraja da e od vakvi ja bi eksplodirala taka da mu naogjaat mani

На Mantub, cresa-jagoda и Tan4ence им се допаѓа ова.
  3. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Само игнор и не си троши нерви на нив. Ај ќе сфатам да е наркоман или пијаница или коцкар па да се бунат па да сфатам ама навреди и заклучоци на база на физички изглед ми е многу плитко и кретенски.

На Nausicaa, cresa-jagoda, lovestoneddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @Tan4ence јас имав сличен проблем но не со родителите туку со блиските роднини.
    Кај мене тој беше повисок и секогаш ме задеваа. Еднаш кога го видоа на слика толку многу се смееја што посакав на сите да им залепам по една воспитна но се воздржав.
    Реално, беше 1.90 висок а јас 163 и не ни претставуваше проблем.
    Ги игнорирав.

Не е нивно да ти кажуваат и наметнуваат работи.
    Штом си го ТИ одбрала значи убаво ти е со него и не ти е ништо друго битно.
    Нема што да се правдаш, објаснуваш и чувствуваш незгодно.

Тоа е твој избор и нека го почитуваат. Ако не, тоа не е твој проблем.

На cresa-jagoda и Tan4ence им се допаѓа ова.
  5. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    Со бифшиот не сме веќе заедно 1 месец (т.е повеќе од месец одкако не сме у врска,тогаш само се видовме)и не знам која му е намерата на типот ама се пушта по мои другарки и тоа знае дека едната има врска од 2ипол години, а другата порано имаат демек искачано (знае дека нема шанси со неа и знае колку лоши муабети она има зборено за него,не му лајкнува слики и не му отвара сториња).Исти така знае дека ми пренесуваат се ова,а причината поради која раскинавме беше тој неќе врска,јас неќам лабаво гледање (знае дека ќе му се смирам ако е пак врска)и не ми е јасно зашто би водел инат.Од друга страна ако сака да ме одалечи на тој начин зашто би ми праќал уште слики во директ... Расчистивме на најдобар начин,бевме другари 5 годими пред тоа,ми има кажано дека му значам како личност пред се,и дека треба да останеме да се дружиме бидејќи живееме блиску и имаме исто друштво.Размислував долго и не знам како да постапам,дали и јас да праќам слики пошо сакам така да ме мисли,или да глумам дека сум over it(facepalm)

Последна измена: 8 февруари 2020
  6. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @Tamarkaa нема потреба од глума.
    Гледај навистина да преболиш.
    Манипулатор не ти е потребен, посебно па не човек кој сака лабава врска и се пушта нацтвои другарки.

На candy.cane, Alisa22 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  7. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.395
    Јас таков човек го бришам од листа на познаници одма.

На flawless_, SexiLy, Elf и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Јас мислам дека му е досадно затоа ти праќа слики во директ ,а и така си го полни егото. Јас мислам да не му праќаш ти слики да не му даваш на значење зашо и тоа му е финтата да види дали ќе паднеш на неговата игра да му возвратиш чим веќе се изјаснил дека сака лабаво , не те гледа сериозно не се залажувај па уште и по другарки да ми се пуштааа ќе го сотрам.... ццц идиоти на секој чекор страшно.
    Не му прај моабет иако е во твоето друштво овој не заслужува внимание!

На cresa-jagoda, Alisa22 и italiangirl11 им се допаѓа ова.
  9. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Знае дека си му сигурна шанса и кога му е досадно се занимава со тебе , типот не сака сериозна врска и тоа е тоа фејс ит ако сакаш сериозна врска барај си друг ,не сфаќам зошто и покрај се продолжуваш комуникација со него , почни да се цениш себе си и прекини да дозволуваш да те понижува.

На Bezimenka90, cresa-jagoda, bicycle и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    Многу пати ти дадовме совет ама ти не не слушаш. Последен пат ќе ти пишам совет зашо некаде сме врснички ко шо видов и се нервирам шо си трошиш нерви у младоста на вакво нешто.
    Значи, нели го гледаш каков е. Што ќе ти е ваков? За што?
    Каков пријател, какви глупости, какво дружење бре?
    Еден блок и делит од социјални мрежи и од живо. И веќе да не си помислила опција да глумам дека сум го преболела, да му се смирам, ќе се смени, не е таков.
    Убаво се гледа шо карактер е. Ама ти од љубов не приметуваш. Т.е ова не е ни љубов.
    Фино лепо го бришеш и продужуваш од животот. Цени се малце повеќе себеси, не му дигај егово на овој. Ко што гледам не вреди ни секунда за него да се троши.
    Ама џабе и па да ти пишеме, џабе. Дур сама не решиш да е така, ништо не помага...

На Bezimenka90, MrenaRiba, Moon.Girl и 6 други им се допаѓа ова.
  11. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    Фала ви на советите,комуникацијата е бидејќи живееме на 5 минути и секој втор ден го гледам по автобуси и слично.Сеуште не можам (или неќам) да поверувам дека е таков бидејќи беше сосема дуг на почетокот.Сепак 9 месеци ми е тешко да ги заборавам за месец дена и со неговите зборови од типот ти си единствената што сум идел некад воопшто,секогаш ќе ми значиш нешто повеќе итн..Ама што се мора мора се,ќе ги читам секојпат советиве кога ке ми зафали и тоа е тоа :)

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Секој е добар на зборови, да не речам прави како да се чувствуваш најбитна на светот.
    Но ниту илјадници такви зборови не вредат со оглед на неговите дела.
    Немој да се мачиш, не вреди.
    Имај малку селф респект кон тебе.
    Не е битно времето колку сте биле заедно, битно е она што го прави да се чувствуваш лошо.

Изграден карактер не можеш да промениш, тој е таков и таков ќе остане.

Твое е да го поминеш сето тоа, и верувај ми дека ќе успееш.

На Alisa22, Dream-Girl, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. inception

inception Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2020
    Пораки:
    279
    Допаѓања:
    816
    Мене вакви муабети ми се простачки. Никој не може да бира каков ќе се роди и е многу сељачко да исмеваш некој на основа на физички изглед. Сум имала дечковци понеубави од мене, па никогаш не сум се замарала кој што ќе каже. А имало кометари, не дека не. Не од моите, туку од друштвото. Ама секој пат игнорирав.

Ако дечкото е фер спрема тебе, те сака и најважно те почитува, ич не е важно што мислат.

На cresa-jagoda, Tan4ence, bicycle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.449
    Допаѓања:
    40.984
    Легендата вели дека некогаш некоја ги послушала и применила советите што ги добила.

На candy.cane, GirlRose, christinnn и 11 други им се допаѓа ова.
  15. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.333
    И од други сум слушала кај го најде џуџлавиов:drunk:. Чиниш они ќе го е*ат:envy::rofl:
    И ајде некои икс особи ќе ги игнорираш. Ама дома да слушам дека не е за мене зашто бил низок и слаб ( спротивно од силен мислам) постојано ми паѓа срам да го донесам дома.
    Дури ми велат еднаш - многу нежни раце има, чиниш ќе му овенат ако се поздрави или сработи нешто.:?: А нема врска. Физички е баш способен и силен.:wasntme::D
    Не сакам во иднина ако останеме заедно да ми прават поголеми проблеми само.

Последна измена: 8 февруари 2020
    На cresa-jagoda и Alisa22 им се допаѓа ова.
  16. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.399
    :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl: Е, се пресмеав!
    Ама стварно, џабе ко да даваме совети, се осеќам ко на ѕидот да му зборам понекогаш. По кратко се враќаат 80% со истото, се смиривме, не е веќе таков, после пак е таков, па што да правам...
    Или даваме 10 феминки совети и на крај “фала ви, ќе му дадам уште една шанса, ако не се смени, ќе ве послушам“. :tmi::tmi::tmi::D:D:D

На theowndemon, cresa-jagoda, Moon.Girl и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Tamarkaa

Tamarkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2015
    Пораки:
    188
    Допаѓања:
    141
    Јас сум решена да не давам друга шанса,сакав само и јас да играм топло-ладно ама така нема да почнам да губам чувства па се обратив тука пошто другарките мои се дружат со него и некако не ја кажуваат реалната ситуација како вие овде :)

На Кавалер му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Пробува да те направи љубоморна,не прави и ти така незрело е.

На Dream-Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  19. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    Ако сакаш да му вратиш ќе му вратиш со тоа што ќе го заборавиш, но без топло ладно, тоа е детски. А за другарките, размисли дали ти се вистински.

Натаму е твое.
    Со среќа.

На Purplelilac, cresa-jagoda, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Innaa589

Innaa589 Нов член

Се зачлени на:
    10 февруари 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво ми треба ваша помош бидејќи ми е претешко имав момче и бевме во врска 9 месеци постојано се слушавме често се гледавме но некако врската ни стана премногу токсична постојано ме контролираше со кого зборам не ми дозволуваше да се гледам со другарки неможев ни да учам од него се променив давав се од мене љубовта му беше возвратена од моја страна, раскинавме пред два дена. Причината е многу глупава зашто ме следеле машки на инста ги тргнав ме нарече ороспија ме опцу и ми кажа ќе ги искрши подароците што сум му ги купила многу ме навреди и не му кренав повеќе мислев дека е вистинска љубов а и не сакам поради него да попуштам на факултет.

На TKelly му/ѝ се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.