Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Fantasy33

Fantasy33 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2019
    Пораки:
    766
    Допаѓања:
    2.026
    Биди среќна што си се спасила. Добро си постапила, не вреди да се уништуваш заради него.

На Purplelilac, buba4e89, Bezimenka90 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444
    @Innaa589 не е вистинска љубов ако те нарекува ороспија уште помалку па да ти забранува да се дружиш со другарки и да излегуваш.
    Бегај од таков подалеку, ти направил услуга.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TheGoldenPeach

TheGoldenPeach Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2015
    Пораки:
    473
    Допаѓања:
    3.797
    Да не му ни креваш, така и сама ќе си помогнеш. Тешко ќе ти биде некој краток период и ќе ти помине, ќе се чувствуваш слободно. Бегај далеку од опсесивни луѓе, ко што кажа и сама таква токсична врска не ти треба. Излегувај дружи се со другари, другарки и нема ни да сетиш кога ќе го преболиш. Си се спасила на време.

На Purplelilac, Bezimenka90 и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  4. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.418
    Допаѓања:
    22.028
    Добро кај ги најдувате вакви. :/

Биди среќна и силна, ќе има моменти кога ќе бидиш преслаба т.е да потпадниш под искушение и да си речиш не е посесивен и љубоморен и дека се ќе биди во ред. Да може да биди во ред 3-5-10 дена, па и месец, ама повторно ќе се врати на истото...

Оддалечи се од него.

На bicycle му/ѝ се допаѓа ова.
  5. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    Здраво девојки..значи се смував со еден пред неколку дена и се беше супер (се знаеме 3 години) и потоа следниот ден ми рече дека ќе ме бара за излагање али не ме бараше али сепак ми пиша.. Она као шо праиш како си муабети и толку..океј помина следниот ден повторно исто..и тоа океј.
    Мене започна стварно да ми се свиѓа типот..али пошто сме колеги и работиме у ресторан и дојде следниот ден кога требаше да се видиме на работа.. Тој начисто ме игнорираше а секогаш од кога се знаам со него сме се шегувале, зачепкувале флертувавме долго време.. И не знам што му стана наеднаш ајде да сакаше само секс истата вечер кога се смувавме ќе го разберев..Али не тој беше толку фин и нежен се познаваше дека не му е само тоа у мисли. Наеднаш почна да ме игнорира, едвај некој збор ако зборниме и толку.
    Ми беше забавно со него секој ден а се се промени после таа ноќ се беше поинаку како друг човек.. Прифаќам се да не сум негов тип, или да не ме гледа на тој начин. Али зошто преку ноќ се промени се.
    Ми фали ако не друго барем пријателството со него. Не знам како да постапам, која тема да ја отворам.. ми фали муабетот со него. Се беше супер :/ Помогнете ми девојки како да се затвори пред мене и не знам што да правам. Како да се плаши да ме погледне..Ми фалат насмевките со него. Не мора ништо да биде меѓу нас, само сакам да бидеме како порано. Не знам како тој гледа на ситуацијава и на мене и многу ме копка тоа. Морам да му се приближам некако. Помагајте навистина не сакам да го изгубам..

6. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.743
    Батали го. Штом те игнорира тогаш нема што многу да правиш.

Ако те игнорира бидејќи е незаинтересиран, само однесувај се професионално, бидејќи сепак работите заедно.
    Ако те игнорира за да си игра топло-ладно, не ти треба таков несозреан што си игра детски игри.

Или евентуално можеш директно да му пишеш и да го прашаш што е проблемот.

На Mantub и LanaSGirl им се допаѓа ова.
  7. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2016
    Пораки:
    373
    Допаѓања:
    1.118
    Ти
    Можеби си во право. Фала ти :)

На Bezimenka90 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Типична токсична врска. Не ти треба таков, продолжи да го игнорираш доколку проба да те исконтактира.

Најверојатно не сака ништо посериозно, но после тоа што се случило тешко дека ќе биде исто како порано. Враќај со иста мера, не мораш да се скараш, но комуникација на минимум.

На LanaSGirl и Purplelilac им се допаѓа ова.
  9. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.505
    Дали има некој слободен за разговор и мислење во лп? :)

10. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2017
    Пораки:
    2.171
    Допаѓања:
    13.134
    Пиши ми :)

11. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.395
    Јас сум слободен, ама за разговор и мислење утре-задутре. Ќе одам сега да спијам. :lol:

12. StormyAngel_

StormyAngel_ Нов член

Се зачлени на:
    16 февруари 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Zdravo

Mi treba sovet i mislenje zatoa sto se naogam vo teska sostojba. Od kade da zapocnam?
    Stradam od anksioznost 2 godini zatoa sto e povrzano so nemil nastan koj se sluci vo period pred da ja imam sostojbata. Razocarana sum od zivotot, od lugeto okolu mene, 2 godini ne odat rabotite kako sto treba.
    Sekogas sum odbivana, nesfatena, isplasena, potceneta, ja izgubiv verbata vo gospod i nemam sreka vo ljubovta.
    Ve molam da me postedete od mislenje deka toj vistinskiot ke se pojavi ili da gi nasocam mislite kon nesto drugo bidejki se imam potrudeno bezbroj pati da go napravam istoto i sekogas dobivam negativni rezultati.
    Me boli toa sto nemam na kogo da kazam a lugeto me koristat dodeka imaat pozla od mene a podocna jas ne postojam za niv.
    Vcerasniot den probav so alkohol da zaboravam na nemilite nastani i na toa sto imav neprijatno cuvstvo koga se naogav megu luge.
    Ne sakam povekje da me boli i da bidam kako duh megu lugeto koga odlucuvam da se socijaliziram.

13. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Дали си разговарала со психолог? Мислам дека добро би било да поразговараш за да ти олесне, секако ќе добиеш и совети. Алкохолот не може да ти е долготраен "излез", кога тогаш мора да се соочиш со ситуацијата. Сите имаме по некој ваков период, некој може да го издржи некој не. Прави работи кои те исполнуваат, не гледај другите што мислат или како ќе се однесуваат, биди си приоритет, научи се и сама да бидеш среќна и покажи им дека не дозволуваш да те користат. Не можеш со негативни мисли од старт..

На Bezimenka90, Milobebence, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Премногу си дала на негативните ставови и мислења за животот да те совладаат.

Се е период во животот, се е минливо после дождот иде сонце.
    Мораш да почнеш да воведуваш позитивни мисли барем и една дневно и да си даваш надеж сама на себе, сите ние сме поминале низ ваков период па дури и мојот уште трае меѓутоа јас лично не дозволувам да ме собори.
    Пред се бидејќи си навлезена во оваа состојба и мислиш дека нема излез, најубаво е да отидеш на психолог и да побараш како за почеток негова помош.
    Алхохолот не е од помош и може и да ти ја влоши психичката состојба.

На piksooki му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Blue_Angel_13

Blue_Angel_13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    189
    Mi treba sovet, imam 22 godini, i imam vrska od 1 godina, se sluchi karanica, se iznervirav i mu udriv shamar na mojot dechko, i toj me udri, shto da pravam?
    Znam deka ne e dobro od moja strana i deka moze se da se reshi so zbor, ali go toj moment izbuvnav, i sega me plashi pomislata deka sum u vakva sostojba i deka toj digna raka nad mene, dali e najpemetno da zavrshi vrskata?
    Ve molam za sovet i mislenje.

16. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    27.374
    Чим почнале сте да се тепате најубаво да заврше. Ни ти не требало да го удреш, а ни па тој одма да ти врне покусо да не е.

На candy.cane, Bezimenka90, Purplelilac и 5 други им се допаѓа ова.
  17. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Не е во ред, ни од твоја ни од негова страна. Не го оправдувам но пишуваш "дигна рака на мене" а ти си го направила истото. Шамарот не е решение и треба малку контрола со такви испади, ти сама треба да одлучиш што е најдобро за тебе, во однос на тоа дали ова и претходно се случило и какви ви се начините за решавање на проблемите.

На candy.cane, cresa-jagoda и Blue_Angel_13 им се допаѓа ова.
  18. Blue_Angel_13

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    189
    Najmogu me plashi toa shto mi vika deka sum zasluzila, i deka ja sum kriva sho me udril, deka toa ne bilo zensko ponashanje ( shto i realno e tochno, ne e zenstveno), demek ako ne mi vratel kje sum imala kontrola nad nego, a sega sme bile na isto, saka da napravi da se osekjam krivo, i bara izvinuvanje od mene

19. Blue_Angel_13

Се зачлени на:
    21 јуни 2018
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    189
    Znam deka ne e reshenie, i kje napravam se shto mozam nikogash da ne se povtori toa, ne deka se pravdam, samo cel zivot gledam kako tatko mi ja maltretita majka mi, i sega e ova kako nekoj odbrambem mehanizam, moram da rabotam na sebe kako i da e. Fala ti

На flawless_ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.184
    Допаѓања:
    27.374
    A, какво е тоа "машко понашање". Да те треска ли од земја? (facepalm)
    Искрено, не ти треба некој што место со разговор со шамари сака да ја смире ситуацијата.
    Во оваа ситуација колку си ти крива толку е и тој независно кој е почнал со шамарите.

На Purplelilac, cresa-jagoda и Blue_Angel_13 им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.