Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Blue_Angel_13

Blue_Angel_13 Истакнат член

Abe povekje e od griza na sovest raskinuvanjeto, kako da mi e sram od toa sho go napraviv, inaku se zakaravme i toj beshe premnogu grub so mene me tegneshe i me stegashe i zatoa mu udriv shamar.
    Ti mislish deka pravilna odluka e da se ostane eo nego?

2. unlimited123

unlimited123 Активен член

Make love not war.:) Не може тука некој да ти каже што е нај паметно за тебе, освен ти самата. Може само мислења да добиеш. Според мене за здрава врска е потребно големо разбирање меѓу партнерите. Не знам што те навело на шлаканица, претпоставувам обична караница, што не е во ред да заврши со шлаканици, како и никоја друга сериозна причина. Ако меѓу вас има љубов и тоа било од гнев или слично обидете се да го заборавите и надминете, ако не оди, престанете. сепак си 22 години, понатаму ќе имаш многу посериозни случувања, шо не ќе се решаваат со шамар туку со разбирање. :)

flawless_ and Blue_Angel_13 like this.
  3. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Како да го преболиш?

Сети се дека не се покајал за тоа што те удрил и ти рекол дека си заслужила.
    Точно е дека си го удрила, но човек со зрело размислување нема да врати со физички шамар туку ќе врати со „шамар“ од тип на ставање крај на врската.

Еве да речеме да останете заедно и после ова.
    Дали мислиш дека ќе имате здрава комуникација и уште повеќе дали мислиш дека никогаш нема да ви се повтори насилство во врската?
    Еднаш е доволно за да и наредниот пат во афект повторно изреагираш на истиот начин.
    Гнев и лутина ќе има секогаш и кај двајцата.

Да не зборуваме пак ако еден ден имате деца.
    Ќе живеат со истата слика со која си растела и ти.
    Запрашај се дали би сакала да му приредиш такво детство и на друго човечко суштество.
    Во твоја ситуација, јас не би сакала.

Blue_Angel_13 likes this.
  4. Blue_Angel_13

Blue_Angel_13 Истакнат член

Mnogu dobro kazano

5. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

@Blue_Angel_13 a mozhe da ja kazhes prichinava za shamarot...shto te nalutilo tolku mnogu??

Stark likes this.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Имате расправии во врската, тежок период, несогласувања, љубомора?

И ако може да опишеш приказната како дојде до шамарот?

Rabbit 97 likes this.
  7. Annora

Annora Популарен член

После ова што го сподели, дефинитивно не е правилна одлука да останеш со него. Воопшто не е во ред тоа што си го удрила, ама велиш типот те тегнел и стегал. Тоа не е насилно однесување? Така почнува се. После шамарот не се ни покајал, ти кажал дека заслужуваш. Колку и да е тешко, мислам дека е јасно како ден што треба да направиш.

8. Mantub

Mantub Форумски идол

И што совет ти треба? Не треба ни на крај памет да ти текне да му се смириш. Нема што да се дискутира овде, јасна ес ситуацијава

9. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Всушност- самоодбрана?
    Па и мене некој физички да ме напаѓа, ќе се бранам.
    Леле бе аман. Девојче, ти не си ништо крива! Друга нема шамар да мава, туку веднаш меѓу нозе ќе нишани.

Место да пишуваш дека дечко ти станал физички насилен и тоа да те плаши, ти се туфкаш што си го удрила. Па нормално дека ќе го удриш, нема да оставиш да те малтретира. Не ми е галје за што била кавгата, ништо на светов не му дава право да стави раце на тебе.

Зарем не гледаш колку неговото однесување не е во ред и загрижувачко?

Нема зошто ти да осеќаш грижа на совест што си се бранела, и да се плашиш да не ти се повтори истото. Ако во иднина има слична дешавка со некој друг дечко, ич да не му се мислиш- брани се! Само не шамар, туку меѓу нозе и - бегај на сигурно!

А со сегашното бате- корпа! Под итно! Место да се свести ЗОШТО добил шамар, тој уште ти вратил, навреден кутриот што си се бранела. Ц ц ц, какви говеда шетаат меѓу нас.

Раскини му, ок? Ама не поради шамарот, туку поради болдираното погоре.

WildMk, emiliana, Dust and 7 others like this.
  10. Mantub

Mantub Форумски идол

Да беше толкаво машко ќе ја смиреше ситуацијата? Никој нема тебе обврска да те смирува. За твојата нервоза ти си сама одговорна, никој друг.

candy.cane likes this.
  11. Mantub

Mantub Форумски идол

Најстрашно е што не кажуваат вакви детали уште одма. Ко да е нешто не толку битно..

12. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Како би се чувствувале на мое место, секоја година кај другарка на роденден кога идам се ок седиме збориме, но на крај секад ги вика само нејзините другарки за во диско, мене никогаш не ми рекла сакаш ли и ти да дојдеш? Оваа недела сум на роденден кај неа и веќе не знам што да мислам како дасум ја некоја грда или не знам што..вишок

13. minne992

minne992 Форумски идол

ич не и одам на роденден кај неа!
    не ми треба таква другарка

14. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Tie shto si gi vika za vo disko so niv da si go slavi rodendenot ....zosto da te deli tebe ...ni i odam ni i go cestitam

15. flawless_

flawless_ Истакнат член

Јас лично не се замарам, ќе одам доколку мене ми се оди, а не да и направам чест. Ако ти се чувствуваш лошо или отфрлено нема потреба воопшто да се појавиш.

Irenaiki and bicycle like this.
  16. Elf

Elf Популарен член

Мене не ми е јасно? Сите сте од исто друштво?
    И како тоа ги вика нејзините другарки, а ти не си нејзина другарка ,зар не сте блиски?

Океј нападнав со прашања.
    Е сеа ако сакаш да одиш ако ја сметаш за блиска ете сте си се нашле, сте си помогнале зашто да не отидеш можеш, ама ако толку те копка тоа зашо не те вика можеш да ја прашаш или да изјавиш и ти дека сакаш да одиш..може баш она не те вика зашо може има мислење дека не сакаш диско може има некое недоразбирање во тој поглед па затоа така постапува...можеме да погодуваме и претпоставуваме најубаво ако отидеш да си ја прашаш нема ништо лошо во тоа. Тргни ја на страна и прашај ако нејќеш пред сите. :)

Irenaiki and cresa-jagoda like this.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Не оди на роденденот.

Irenaiki, bicycle and Alisa22 like this.
  18. Kjutche

Kjutche Истакнат член

Така и се случи, цело друштво ни го расипа. Еве сега сите ја откачаме и класната секој ден ни зборува да сме се дружеле и со неа пошто не било убаво да ја избегнуваме.. А кога таа мене ме игнорираше, дали ме праша некој мене какво ми е кога ми го правеше тоа? Не! Тогаш не и враќав , велев ќе дојде ден кога се ќе и се врати и тоа дупло, е сега нека си трпи...

19. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Некој погоре пиша дека е најдобро отворено да ја прашаш што е причината што не те поканува, и јас мислам дека тоа е најдобор. Прашај ја, па ќе знаеш понатака што да правиш.
    Инаку, моја претпоставка е дека другите другарки (како што велиш - нејзините) најверојатно не сакаат да одат во диско со тебе и и' прават притисок..можно е таа да е растргната помеѓу нив и тебе и сака да удоволи на сите.

Irenaiki and Rabbit 97 like this.
  20. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

И мене на времето ме користеа ама од кога почнав да не се замарам, почнаа и тие со мене да не се замарат и да ме користат за секакви ситуации.

Јас имам само еден другар во животов и тоа од 12 годишен ми е другар. Другово е само пролазно.

Ако ти е за мала утеха ова. :hug:

Почни да не се замараш многу, живеј си го животот како што треба, а дечко сам ќе дојде. :sun:

Nightwish11 and Rabbit 97 like this.
Thread Status:
Not open for further replies.