Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Незнам за што бараш решение,не те сфатив.Ако е за дечко ти,немој да си со него ако не го сакаш доволно,преиспитај си ги емоциите а колегата си реши и за двајцата,така да не ти ни остави простор да размислиш-постапката негова вели дека не му се допаѓаш повеќе,си ја сака девојката и дека завршува со тебе.Ова е мое мислење,не ме сфаќај погрешно а не те осудувам,немам право на тоа.

2. dusicka123

dusicka123 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    ok fala ti...Ali on mi kazuvase deka mu e dosadno so devojkata deka idele samo 4 mes..i deka ako ja sakal nemalo da ja prevari...:( stvarno neznam so da mislam :( se prasuvam dali treba da go izbrisam negoviot broj i da ne go baram veke..? i sto koga ke go vidam na rabota kako treba da pravam ? :(

3. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Значи вистина било ако едниот од партнерите страдал во претходна врска, дека кога-тогаш ќе се „освети“ за тоа...ама најчесто на друг партнер што несакајќи ќе го навее.
    Па си требала да научиш лекција од претходно.
    Ако си имала болна врска, не значи дека оваа не си можела да ја направиш среќна.
    Самата си си ја направила болна и оваа. И знам дека е лошо да те осудува човек, ама за твое добро е.
    Што се однесува до дотичниот, батали го дури не си се повредила повеќе.
    Не е за џабе речено она „Ако изневерил со тебе, ќе те изневери и тебе.“
    А гледаш што зборувал за неа и тоа во врска што е. Па замисли утре за тебе.
    Ќе биде „Нее бе, онака ја начекав лесно, па само се занимавав со неа од досада. Ништо не ми е.“
    Зашто си дозволувате така да си уништите врска за да бидете нечија туѓа втора шупелка по потреба?
    Во твојов случај поради депресија и болка од претходна врска...па што ти е сегашниов дечко крив за тоа, па нему да му го правиш тоа?
    Кажи му на дотичниот да ти се губи од животот и крај, избриши број и избегнувај го.
    Тој ќе употребува милиони слатки зборови и празни ветувања за да те навлече пак, ама немој.
    Имај цврст карактер, и за некое време ќе си благодарна сама на себе за тоа.

4. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    На работа однесувај се професионално, како никогаш ништо да не било. Разговарај со него само чисто службено, без никакви изливи на емоции, без никаква трага на заинтересираност.
    Машките кога сакаат да добијат нешто се многу слаткоречиви.Но ако тој е заинтересиран за тебе, не би се однесувал вака.Сака да седи на две столици.Ем не сака да си ја уништи врската, ем сака авантура и очигледно не те сфаќа сериозно.
    И никогаш повеќе не му врти.Дури и ако треба да му се јавиш за нешто во врска со работата.
    Неговата четиримесечна врска ништо не му значела, како не |( А што е со твојата од година ипол, ако добро ме служи паметот?
    Продолжи со животот како ништо да не било и гледај да не го изгубиш она што го имаш.
    Подобро врапче во рака, отколку гулаб на гранка.

5. dusicka123

dusicka123 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    mozebi seto toa go napraviv od inat..Segasniot moj decko se ponasa nekako loso kon mene i non stop se karame,premnogu e inat i samo breca i od okolu me mava za nekoj raboti.. ( kao mrzliva si,niso ne rabotis,ne ucis i bla bla.. ) i sekogas koa ke sedneme so drustvo zbori kako si minel so bivsite kako gi ebaal poso bil so 4-5 samo za edna vecer za sex..i mene me bolat site tie rab..i nekako mi stana dosadno i odbivno i za negov inat go napraviv toa a ne deka kolegata mi se svigja :(

6. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    На работа однесувај се кон него како кон колега,зборувај само за работата со него,имај одицијален тон и однос.А што се однесува до вртењето,нема што да му вртиш,да сакал да те побара можел тоа да го направо 100 пати,не мислиш така?Само да те прашам нешто-не падна во твои очи кога наместо него се јави девојка му(онаа која не ја сака)?

7. dusicka123

dusicka123 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    pa da beshe glupavo...ali mozebi se javila poso videla nepoznat broj i sakala da go proveri koj go bara....:worried: neznam stv neznam so da mislaM :(

8. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    А твојот дечко е друга прикаска,јас на твое место имало тогаш кога зборел да ја напуштам просторијата и да не ме види ни чуе никогаш повеќе.Зошто трпиш такво деградирање ?

9. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Добивам впечаток дека тебе ти е страв да бидеш сингл, па би трпела било каков до себе, само да е маж.
    Никогаш не би дозволила, некој на само да ме понижува така, а не пак во друштво. И која сатисфакција, ако си го изневерила? Сега си дупло разочарана, плус со грижа на совест.
    Јас да сум на твое место би ги откачила и двајцата и би се потрудила да најдам некого што ќе го заслужува моето внимание и љубов во буквална смисла на зборот.

10. dusicka123

dusicka123 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    SAMO SE PLASAM da ne bidam izigrana kako predhodnata vrska :( oti stvarno beshe bolno

11. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    Кога ќе се наоѓаш во ситуација да незнаеш што да мислиш,земи лист хартија и напиши си табела со две полиња-добри факти,лоши факти и напиши ги согласно колоната на која и припаѓаат и ќе си измериш на кантар.А мене лично ми делуваш како да имаш емоции за колегата според пишаново,ама не е моја работа.Искрено,најди си трет дечко кој ќе ти пружи убави моменти-секој од нас ги заслужува,па така и ти.

На FreakyGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Па ова и не ми се гледа баш некоја среќна околност да трпиш вакви понижувања. Подобро уште 5 пати ќе ја чувствувам болката додека не ја најдам вистинската среќа.
    Секое раскинување е болно.
    А не ли е болно постојаното карање, нели е болно деградирањето од негова страна, нели е болно да знаеш дека некому си му била издувен вентил...?
    Ти веќе ја чувствуваш болката, само во поинакво пакување и затоа уште не си свесна.

13. dusicka123

dusicka123 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    definitivno da....:( i iskreno koga go prevariv tie 2 dena pred da go prevaram custvuvav potreba od maz da bide do mene i samo da me gusne da mi rece se ke bide ok :((((

14. moonlight-girl.55

moonlight-girl.55 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    1.557
    Допаѓања:
    3.177
    Оф бре боже.
    Тој дечко ти е за стап. Како смее во твое присуство да зборува така?!? Со кој памет!?
    Ако си имала болна врска, оваа пак не ми ни изгледа на ништо поарно искрено.

А, оти прашуваше што да правиш оти овој колегата не ти кревал слушалка, кога тебе воопшто не ти се ни допаѓал, туку од инат само си се сплеткала со него? :^)

Крај краева, батали го колегава, не се плеткај повеќе со зафатени, најди си слободни ако сакаш на таков начин да враќаш. А овој дечко ти, преиспитај се колку вреди за да останеш со него.

15. dusicka123

dusicka123 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    posle celiot ovoj razgovor... definitivno ke mu raskinam na deckomi a ke go otkacam i kolegava...A inaku se nerviram zaso ne mi kreva slusalka poso nesakam da ispadnam igracka vo negovite oci a veke sum toa :( mn mi e tesko :( ne mislev deka taka ke ispadne so nego poso ima 28 godini a ima pamet kako za 15 uzas :(

16. Gea

Gea Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    1.056
    Допаѓања:
    11.605
    Главата горе. Секоја од нас барем еднаш во животот била нечија играчка. Добро е што си се освестила на време и прекини веднаш, за да не станеш очајна досада што виси некому на врат.
    Расправања и објаснувања што, зошто и како и прашања од типот:„Па нели ти ми рече...? Па зошто не ми се јави....? и сл. се излишни и немој да ги поставуваш.
    Биди силна, имаш подршка, секогаш кога ќе ти падне тешко, помисли на тоа дека не си сама и дека таму надвор, шета некој тип кој ќе те направи да ги избришеш од меморијата двајцава клапчовци.
    Тоа што се случило е минато, а сега работи на твојата иднина.

17. dusicka123

dusicka123 Активен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2012
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Еее дечки еве ме мене..Сакам да ви кажам сабајле се слушнав со колегата и ми кажа дека цела ноќ се карал со женската.. :worried: И ми рече ке се видими во среда ке разговараме и вика нема потреба ни ти ни јас да се лутиме...Ајде ке се видиме среда и ке збориме..и кога си одев тој стоеше со другите колеги и ми дигна рака кога ме виде дека си одам.. :worried: После тоа му пишав пораче и му се извинив што му направив проблеми и дека ке разговараме ко ке се видиме...и он м и пиша само важи.. а прееска сонував дека мојот дечко дознал дека го имам преварено и тоа типов ( колегава му кажал ) naјвероватно пошо ме гриже совеста и сега сонувам :(

18. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    ако сеуште инатот те држи према дечкоти тука сум. верувам и повеќе од колегата ке ти се свиѓам, верувај нема да имаш никакви незгодни ситуации пошто несум ти колега и така :)

На artemis и XMaN им се допаѓа ова.
  19. Ella.313

Ella.313 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    149
    ТИ ПОСАКУВАМ СРЕЌА БИДЕЈЌИ МНОГУ ЌЕ ТИ ТРЕБА.Се надевам се ќе испадне како што посакуваш,па пиши ни да знаеме што биднало,нормално,ако сакаш.Поздрав,секое добро.

20. draganaforever

draganaforever Истакнат член

Се зачлени на:
    25 септември 2011
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    6
    здраво феминки ми треба ваше мислење и совет.имав еден дечко раскинавме,од тогаш поминаа 2 години а јас уште го сакам.има девојка иде со неа една година му досагав едно време не сакаше да слушне.на 15 ти овој месец мене ми беше роденден и му се јавив ми направи убав муабет се договоривме да пиеме кафе ама со тоа што ке биде последно.од тогаш ми се јави 2 пати и сега чекам да се јави за да се договориме.последниот пат кога ми се јави ме праша дали е навистина последно кафе.имам сознанија дека многу се кара со девојката.се прашувам дали толку му дошло до тоа последно кафе а познавајки го можесе лепо фино да ми се изнадере и откачи.дали треба да се надевам на нешто?и ако не се јави дали треба јас да го барам?ми се јави 2 пати во еден ден нешто многу го заинтересирало тоа последно кафе....

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.