Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Rabbit 97

Rabbit 97 Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    203
    Допаѓања:
    499
    Eee ubo kazhano ...zakluchok nema prijateli na deneshnicava

На Компир Манџа му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ladygugche

Ladygugche Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Како би се чувствувале, и како би постапиле во ситуација, да имате пријателка (не знам дали да ја наречам така) која само искористува се и сешто од мене, значи сака да и помагам во тестовите, да и кажувам се во врска со учењето и сл. , а утре кога нема нешто за да искористи од мене , веднаш ме игнорира и се дружи со другите и се прави како јас да не постојам . Утре пак ќе и текне дека имаме нешто за учење и оп веднаш ќе ми се јави пак мене. После тоа пак ќе ме игнорира . и се така прави. Не знам дали е свесна дека не е во ред тоа што ми го прави, но како да постапам пошто не сум била до сега во ваква ситуација. А да разговарам со неа, ќе негира и ќе вика дека демек таа мене не ме игнорирала, ќе ме прави глупава. Пошто она е таква. Значи навистина не ми е убаво пошто до сега во се сум и помогнала, а она тоа не го цени и ми враќа со тоа што ме игнорира и се прави како да не постојам.

3. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.395
    Јас ти се чудам што сеуште и си другарка....

На minne992, emiliana, flawless_ и 3 други им се допаѓа ова.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.021
    Допаѓања:
    41.444

Не заслужува да ја нарекуваш пријателка уште помалку заслужува да биде во твоја близина.
    Следен пат не и помагај, не и дозволувај да те прави будала.
    Пред да помислиш да и помогнеш сети се што следува од нејзе.

Игнорирај ја исто како што таа те игнорира тебе.

На Summer16, buba4e89, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.094
    Смени ја улогата на добра пријателка со игнорантна улога. Дистанцирај се од неа и стави ја во позиција да го сфати значењето на зборот игнорирање наместо тебе да те етикетира со нејзините неподобни особини.

На smooch, Summer16, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  6. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.417
    Допаѓања:
    22.025
    Кога веќе ја научи пробај да ја дистанцираш некако, на пример дека си зафатена и не можиш да и завршиш нејзината домашна или да и помогнеш околу учењето. Прави се друго, само неа да не и помагаш, се додека не си најдиш други другарки. (сметам дека таа ти е најверна и можеби единствена )

А подобро решение од горе наведеново што го пишав е да прекиниш да се дружиш со неа...

Еве имаш две алтернативи, па избери која ти одговара најмногу.

На Ladygugche и bicycle им се допаѓа ова.
  7. Ladygugche

Ladygugche Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Не ми е единствена друграка, во друштво сме 6 другарки , и само она е таква и така се понаша спрема мене, голема работа јас имам и други другарки. Фала богу не ми е единствена. Проблем ми е тоа што самодовербата ми е на нула, не можам да застанам пред неа и да ја прашам зошто го прави тоа...

8. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    1.520
    Nema ni so da ja prasuvas, koj kako sotebe iti taka sonego. Dogogovoretese tvoeto drustvo za izlrguvanje a nea ako ne i se bendisva, recii samo ako ti cini arno ako ne zdravje. I da ne mu odis po kefot, takov prijatel ne e prijatel ako te gleda samo kolku da mu vrvvi vremeto. Takvite samo koskanje od prva.

На Ladygugche му/ѝ се допаѓа ова.
  9. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Ќе ја откачам и ич не и се замарам. Исто би требало и ти, без објаснувања.

На Ladygugche му/ѝ се допаѓа ова.
  10. MeowMeow

MeowMeow Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2019
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.687
    Имав таква колешка на факултет, исто како тебе се ставав во некоја подредена положба и лошо ми влијаеше на самодовербата и на мене. На крај врата неќев да и отворам. Пробај на дистанца да ја ставиш и да се вадиш со изговори секојпат кога ќе те побара. Или дури и да треба да и помогнеш за нешто направи го тоа половично и површно, да почне да сфаќа дека нема веќе да има корист од тебе.

На Ladygugche и emiliana им се допаѓа ова.
  11. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.374
    Допаѓања:
    9.352
    Ќерка ми имаше таква „другарка“ и навистина лошо и влијаеше на самодовербата. Јас го следев нивниот однос, ама не се мешав иако гледав дека е крајно токсичен. Кога се обидов да и укажам, таа уште повеќе се здружи со неа. Затоа ја оставив самата да си ги постави границите и да научи да си ги чува. Мора да се научиш да кажеш „до тука“ и „не“. Се додека дозволуваш да ти ги преоѓа границите, ќе имаш проблем со самодовербата. Почни малку залагај се за себе, наместо за неа.
    Ќерка ми проблемот сама го реши со тоа што еден ден и пукна филмот и одлучи да не ја дружи повеќе и тоа и кажа многу културно зошто така решила. Едноставно престана да се слуша со неа, престана да и помага, престана да ја вика да излезат. А довчерашната „другарка“ кога виде дека веќе нема кој да и помага за домашните и дека не може веќе да ја манипулира, почна да ја навредува по телефон, да и пишува толку одвратни пораки (ќерка ми ми ги покажа самата, зашто беше запрепастена од злобата) што тешко би поверувал човек дека дете може така да зборува. Од дете што ми доаѓало дома по цели денови, прејде во дете што кога ќе ме видеше на улица ја вртеше главата и ниту ме погледнуваше, ниту ме поздравуваше. Небаре јас нешто сум и згрешила, бери и го умот.. Ароганција до небо! Во неколку ситуации дури и нејзините родители со мене застануваа да се поздрават, а таа молчеше и се мрштеше и пред нив. И на нив им беше непријатно дури. Одкако престанаа да се дружат двете, видно и олесна на ќерка ми. Не само што стекна уште многу нови другарки, туку и стана посигурна во себе и своите одлуки.

На Mami3, candy.cane, Trxmx и 8 други им се допаѓа ова.
  12. Ladygugche

Ladygugche Активен член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    8
    Кај мене се продлабочи ситуацијава, и кажав се во лице, дека сакам да прекинеме да се дружиме , дека ме искористува, и се во лице к кажав. Е она е таква и се кажува дома на мајка и, и мајка и разговарала со мојата мајка утрово, што е проблемот меѓу нас две, зошто сме се карале. Едноставно не сакам со неа веќе да се дружам , она повеќе ја продлабочува ситуацијата. Аман веќе.

13. S.W.A.G

S.W.A.G Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    8.914
    Сигурна сум дека мајка ти ќе те подржи, објасни и ја ситуацијата само. Не сака никој да го гледа сопственото дете омаловажено и понижено. Време е да ја отстраниш таа токсична личност од сопствениот живот. Се надевам ќе бидеш опкружена само со луѓе коишто ќе те сметаат за блиска и ќе се со тебе цело време а не само кога имаат корист, што никогаш нема да сакаат да те повредат и ќе сакаат да бидеш среќна. :l::hug:

На cresa-jagoda и Ladygugche им се допаѓа ова.
  14. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.374
    Допаѓања:
    9.352
    Е да, кога се скараа и мајка и ме праша што се случува, зошто се скарани. Јас и одговорив дека знам дека се скарани но дека не и се мешам за другарките и дека сама си решава со кого се дружи. Таа се сложи дека сами треба да решат и толку беше. Само до ден денес се прашувам дали требаше тогаш да и кажам што се истрпе моето од нејзиното и дека последната капка беше тоа што нејзината ја удри мојата намерно, не мн силно ама онака од чиста мира, додека седеле една до друга и нешто гледале и при тоа ништо не и рекла, ниту се оправдала за постапката. Мојата тогаш одлучи да ми верува на се што ја предупредував и сфати дека тоа не е другарство и дека девојчето не и мисли добро. Си имаше некој очигледен проблем таа ..можеби требаше да кажам на нејзините за тоа, ама само сакав да ја тргнам што подалеку ќерка ми од неа и не сакав да се замарам со нив повеќе... а можеби и тие знаеа какво им е детето и дека има чудна љубомора некоја во неа. Затоа ти велам, објасни и на мајка ти дека не е без причина и ќе те поддржи.

На cresa-jagoda и Ladygugche им се допаѓа ова.
  15. Arian01

Arian01 Нов член

Се зачлени на:
    5 март 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Znaci vaka zdravo na site ...posle 6 god vrska raskinav i posle 3 meseci se sretnav so zena mazena so deca povozvrasna od mene 2 god sme zaedno sme imale karanja lutenja i taka natamu ona uvek se smiruela sega zadno karanje lutenje jas pocnav da ja molam da i pisuem javuem da i se pojavuem u zivo a ona celo vreme vika ostavi me na mir ne sakam da sme zaedno nekogas koga e iznervirana se ova zbori nekogas ke se vidime u zivo ke zborime ke imame sega vcera mi rece da ja ostaem da projde nekoja nedela a vo megu vreme ona sekogas e uklucena kaj mene na fb i instg isto taka i viberot go proveruva koga sum bil online ve molam za sovet izvinete

16. MiAmor

MiAmor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2013
    Пораки:
    658
    Допаѓања:
    2.570
    Колку год имаш ти,под 30 сигурно.
    Те молам не си го троши времето залудно,барај си девојка,што ке ти стане жена,твоја жена не туѓа. Што иднина имаш со оваа жена,си размислил,или само за е..ње ти е,ако е ова второво ок ,ама ако си се затрескал у неа,ако ја сакаш,престани да се гледаш со неа ете и таа ти вика да ја остаиш,не се надевај залудно дека ке се разведе,може и да се разведе ,ако дознае маж и шо праи,ама ти прво запрашај се дали сакаш таква жена,ем постара (добро ај немаат врска годините) ем и со деца??

На Dust, cresa-jagoda и buba4e89 им се допаѓа ова.
  17. Ljubovka8

Ljubovka8 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    31
    Devojki mi treba OGROMNA POMOS!!!!
    Jas sum hristijanka,toj e musliman.Zaedno sme 3 god.imavme karanici,raskinuvanja,no pak se smirivme.Pred nekoe vreme moite me doznaa od doma deka odam so nego i imavme semejni raspravii,negovite znaea za mene i nisto ne velea no moite ne.Mene me ubeduvaa da raskinam so nego i nego isto taka no nie pak si prodolzivme da se gledame tajno.Sega posledniov period mnogu se karame za raboti so sme si gi prostile i pominale no ete isto pa isto...ne sme od isti grad i retko se gledame.Mene vo nikoj slucaj ne mi ja odobruvaa vrskata so nego duri ne zboram ni so tatkomi doma zaradi site tie problemi ama nie se sakame premnoguuuu,a imavme i zakani od moite doma..neznaeme kako da postapime i dvajcata bidejki nesakame da se razdelime i sega ne pisuvame se blokirame i dvajcata kaj ke ni tekne,najgolemm problem ni e toa so ne ni ja odobruvaat vrskata si mislat kako vo filmovite ke bil nasiot zivot.Ve molamm pomosss

На Tamsy, Lence2020 и Kaliya им се допаѓа ова.
  18. AAKG

AAKG Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2019
    Пораки:
    1.285
    Допаѓања:
    1.520
    I nikogas nema nitu da vi ja odobrat vrskata mada ito ne e ni bitno koga se sakate ali polgolemi problemi ke imate ponatamu. Nekoj uspevaat da ali koga vejke neodi rabotata poarno kraj i sekoj po svoj pat. Koga sega se karate so ke ostani za ponatamu.
    Postarite bile i ke bidat protiv takvi vrski i so ova mozi da si naprajte pogolemi semejni problemi i od dvete strani. Ako sakas mir stavaj kraj i ostanete prijateli.

19. Follow

Follow Активен член

Се зачлени на:
    8 март 2020
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски,
    Најпрво среќен 8ми Март и секој ден се по силни, најсакани и најубави.
    Актуелно за денов и поврзано со него, што би направиле во случајов - дечкото со кој сум бремена денес и купува на бившата жена цвеќе за 8ми март што беа во ужасни односи и уште полош развод уште пред да се запознаеме, а мене ми вика дека не сум добила дека не сум била уште жена бидејќи уште не сум се породила.
    Нема врска цвеќето, поважно е што не можам да ја разберам намерата и ме интересира како би изреагирале вие?

20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.861
    Допаѓања:
    173.387
    Кажи му дека е глуп како амеба затоа што 8ми март не е ден на СОПРУГИТЕ и МАЈКИТЕ ...
    Кажи му дека има посебен ден на МАЈКИТЕ и посебен ден на ТАТКОВЦИТЕ... и нека се едуцира малку, нека не е од планина паднат

И притоа кажи му да си ебе матер...
    Како бре со вакви торковци завршувате на крај не ми е јасно :(

На Indiegurl, Stressed Out, buba4e89 и 14 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.