Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Sweetlove_0312

Sweetlove_0312 Популарен член

изгледа ја згрешив темата. да не требаше во темата сингл да пишувам ?

2. John Snow

John Snow Форумски идол

Не ја згреши туку како ние да знаеме дали тој некој ти се свиѓа или не, што ти пишува и сл.

3. puffla

puffla Истакнат член

опушти се

4. flawless_

flawless_ Истакнат член

Во која смисла?
    Пишувај си најнормално доколку ти одговараат муабетите со него.

elenaeli22 likes this.
  5. Kloi7

Kloi7 Нов член

Некој искусен да ми пише во дм итно ми е.

6. Lolita7

Lolita7 Истакнат член

Хааај девојки,мене ме интересираат некои одговори на моите прашања бидејќи се борам да расчистам големи дилеми.Имам 20 години и ме мачат следните проблемчиња:
    1.Дали е во ред да имате долго годишна врска,во која е нормално партнерот да сака да оди на летен одмор со другарите?
    2.Еднаш сум излажана од негова страна ,т.е. скриено е од мене дека седел на Водно со друштво и 2 анонимус девојки(потенцијални девојки на 2ца негови другари ми е кажано).Се ми е кажано откако дознав сама.Верував 100% претходно,простив лага после долги караници.Таа лага ми ја наруши сигурноста.Мојот однос е најнормален,меѓутоа сеуште веќе после 1 месец се тресам на сама помисла дека нешто е од мене скриено.Како да го надминам проблемот?
    3.Дали за одржување на една долга,прилично стабилна љубовна врска почната во средношколските години,неопходно е да бидам толерантна и да чекам другата страна да и го изживее тинејџерското?Дали вреди?(секако без изневерувања и слично).

7. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Раскинувај таму. Не вреде да се нервираш за некој во кој немаш доверба.
    Пиши ми и ЛП ако треба совет.

Alisa22 likes this.
  8. flawless_

flawless_ Истакнат член

1. Не сум имала ваков случај, не знам како би се чувствувала. Нормално би сакала со мене, па после нека оди и со нив, но се зависи и од возраста на дечкото и неговото опкружување, мислам дека тоа е пресудно.
    2. Не постои начин да се врати на старо, дури и да постои е многу тешко. Секогаш ќе бидеш со прашања дали или кога ќе те излаже пак. И јас сум била излажана, и за ситници и за посериозни работи, простив тогаш и стварно не мислев на тие работи секој ден но секогаш ќе испаднеше нова ситуација и ми се враќаа сите филмови и лаги. И затоа веќе не дозволив да бидам во врска каде се плашам дали ме лаже или изневерува.
    3. Не си должна да трпиш никого, не е коректно само еден да се бори а другиот да трпи затоа што тој првиот требало да го изживее тинејџерското. Па и ти заслужуваш да си го изживееш животот како што сакаш а не да се расправаш со некој што се однесува детски. Размисли како тој би постапил да беше обратна ситуацијата и сама одлучи дали вреди или не.

9. Anitaane

Anitaane Активен член

Не знам дали е до мене или не но дечко ми станува се попасивен. Откако сме во изолација ми пишува ама толку ладно и ко од што мора да се каже да не биде без ич. Ич нема ентузијазам. Се чувствувам многу грдо. Вчера му викам дека ми фали да го гушкам и ми враќа сега не може, во изолација сме:| еј не заебаваш не знаев, му викам знам дека не можеме ама ти пишав дека ми фали не сме се виделе, и он пак абе знам ама сеа не може и бев као добро може и ти да покажеш со нешто дека ти фалам... и за др работи е таков нешто ќе се нашалам и он е ко одма буквално го сфаќа и ќе каже како што е, а не да се нашали назад. Многу е пасивен станат не знам што да правам ме нервира.

candy.cane likes this.
  10. John Snow

John Snow Форумски идол

Состојбава различно влијае на сите, не му замерувај. Ќе заврши ова па после ќе видиш како ќе се однесува, ако е уште пасивен има некоја причина. Ќе седнеш и ќе збориш тогаш со него

Alisa22, candy.cane, Konfetka and 2 others like this.
  11. flawless_

flawless_ Истакнат член

Сите сме нервозни и напнати. Барем не ти се истура тебе, но е реалист и сигурно не му е до шала со ситуацијата. И мене ми фали но не се напнуваме цело време со пишување и слушање, многу ретко, бараме занимација низ дома за да не полудиме.

12. once

once Истакнат член

Со дечкото сме заедно 4 месеци се е супер покажува љубов ме запозна со неговите со роднини пријатели, многу добро се однесуваше бевме среќни заедно.
    На почетокот го фатив како пишува на една од апликациите за запознавање имаше договорено дејт отиде но не успеа бидејќи таа личност не постоеше јас му пишував од тој профил.
    Се скаравме, негираше знаел дека е лажен профил еден куп кажа и се смиривме.
    По месец ипол направил скришно фејсбук кога дознав пак му раскинав со денови ме молеше плачеш пропуштив и пак се смиривме. Пред две дена случајно му најдов стар телефон има што да видам си пишува со секакви на друга апликација за запознавање. Се налутив но ништо не му кажав не му се јавувам не сакам да го видам.
    Го засакав но не ми требат такви личности во животот.
    Советот ве молам што да правам да му кажам ли како да го откачам?

13. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Таква личност не заслужува ни објаснување зошто му раскинуваш.
    Макар што кажи му се во лице па нека прави што сака и повеќе нека не ти се појавува пред тебе.
    Колку што читам многу си попуштала, немој да ја направиш истата грешка и сега.

Не само обидите за изневерувања, во вашата врска нема доверба, има забрани а тоа веќе се огромени показатели за прекин на истата.

Last edited: Mar 31, 2020
    Mishela, Sejfullai, Alisa22 and 12 others like this.
  14. Ladybug 2

Ladybug 2 Нов член

Zdravo devojki, mi treba sovet!!!
    Vaka, ziveam so decko mi nadvor od mk zaedno sme skoro 2 godini od koi 1 ziveeme zaedno. Cesto ima nekoj ispadi so me navreduvaat, tesko e da go podneses. Nema sliki na soc. mrezi bez nego, drugari ne postojat, razgovor so drugarka ne postoi a toj da ne procita. Mene i voopshto ne mi se dopagja ovoj zivot mu go imam toa kazano ama sekogas odgovorot e pa odi si ako sakas mene mi treba ovaa rabota tuka bla bla.. Mnogu razlicno sme vospitani i razlicni karakteri izgleda sum izbrzala uste na pocetokot.. A ne i deka e se taka crno znae da bide i "covek" Neznam shto da pravam...

15. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Аа погрешно сфатив. Не те разбрав првично Всушност стави си лозинка на тел, смени навики. Па види дали има исход.

16. st2007

st2007 Истакнат член

Па оди си. Ако уште сега ти вика да си одиш, плус ти не си задоволна од таквиот живот, зошто да губите време? Дека ќе се смени не верувам, затоа подобро уште сега оди си, додека не дошол брак,па деца... Само полошо мислам дека ќе биде.

17. Ladybug 2

Ladybug 2 Нов член

[QUOTE
    Испробано со лозинка и одма лутење демек заради пишување со машко е тоа

18. elenaeli22

elenaeli22 Истакнат член

Можи и одлуката да била пребрза. Ти немаш ни приватност, како можи да ти чита разговори со другарка или да немаш слика без него. Ти си возрасна личност и нема некој да ти го команда животот. И да си заминеш не е ништо страшно, отколку да го трпиш тоа секој ден.

19. Ladybug 2

Ladybug 2 Нов член

Често размислувам за истото што би било тогаш и затоа навреме да најдам решение

20. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Негово е местото каде живеете?

Thread Status:
Not open for further replies.