Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Не сфаќам, во што е проблемот? Што треба да каже?

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Претпоставувам сака да каже дека не ја одвива конверзацијата, дава кратки одговори и не е заинтересиран за понатамошен разговор.

На eminik му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Го сфатив тоа :lol: само препрашав бидејќи реално што одговор би дала на овие прашања? Не е проблем, барем според мене. Некои сакаат да го раскажат денот, некои кажуваат кратко и јасно :?:

На eminik му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ajla11

Ajla11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    49
    Здраво девојки ми треба искрен совет
    Со дечко ми сме скоро 3 години заедно и планираме летово да одиме нешто погоре од врска да стапиме во брак
    Вчера го прашав за неговите бивши иако јас знам ми има зборувано решив да го притиснам и да го набедам дека сум дознала дека ме изневерил
    Негираше секако и на крајот денес ми рече,, душо планираме да одиме чекор погоре сакам да бидам искрен пред тебе пред година и пол јас излегов со една девојка на пола саат јас и ти бевме скарани 3/4 дема не ми дозволи совеста да се прегрнам или бакнав и си заминав “
    Преска и пишав на девојката од кај дечко ми секако дека мене ме имаше блокирано а тој ја немаше за пр и и се испонашав таа незнаеше дека сум јас па прашав што правеле кажа дека немале ништо правено
    Ме уби плачот и нервозата моментално не сум Мк неможам да се помирам дека излегол со друга и си продолжил со мене да си оди ко ништо да не било
    Што да направам дали да прекинам или?
    Извинете за долгиот пост ве молам искрен совет !

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Со самото тоа,што со друга флертувал,па згора на се и искочил да се види со друга е изневеревуање на некој начин.Брак не е шала,во брак се влага со стабилна личност,одлучна,иживеана,со почит и ГОЛЕМО разбирање.А тоа дека ништо не направиле дечкото и таа,може да нагаѓаме до бесконечност,и да имале нормално дека нема да признаат.

На Mr. Right, *Amethyst*, candy.cane и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Ajla11

Ajla11 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    49
    Во право си ти благодарам ❤️

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Crvche

Crvche Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    78
    А како сте биле скарани тогаш? Ја прекинавте врската или нормални расправии кои настануваат?

8. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    Зошто те интересираат неговите бивши?
    И како тоа планирате брак, а ти без докази, си решила да го набедиш од чиста мира дека те изневерил?

На Ambitious, piksooki, Mr. Right и 12 други им се допаѓа ова.
  9. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    А што ќе смениш ако дознаеш што се случувало порано? Не си правете проблеми кога ги нема. Единствено нешто што доби е тоа што само ќе те копка дали направил нешто или не, а според тоа што го напиша ми изгледаш на некој кој и понатаму ќе го препрашува се додека не го добие одговор кој го очекува. Немој. Тоа поминало, ако си толку несигурна не прави планови за иднина, без меѓусебна доверба и мешање на минато ништо не правите.

На buba4e89, *Amethyst*, Ajla11 и 5 други им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.815
    Допаѓања:
    80.656
    Што потреба има да прашуваш за неговите бивши? Прашања од тој тип знаат да доведат до сомнежи, преувеличување, мисли кои всушност немаат врска со реалноста и само ќе ти го нарушат мирот. Тоа се само девојки од неговото минато, било и поминало. Од двајцата имаш одговор дека немало неверство, немало ништо меѓу нив. Искрен совет од мене е да ја затвориш таа тема и да гледаш напред а не назад.

На Ajla11, IM.TMKQ, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    Zdravo na site mi treba sovet vo vrska so situacijata: Nakratko so decko sto go poznavam 3-4godini se gledame od vreme na vreme no nisto seriozno bideki ne e takov tip jas ne ni zapocnav seriozno nisto, go nemam videno sega 3 4 meseci i slucajno vo mojot zivot se pojavi drug covek sto saka da imame nesto po seriozno, navistina kako sto treba e vo se. Jas nemam seuste doneseno odluka za dali da sme vo vrska i slucajno mi se javi vo meguvreme prviot (bivsiot), i mu raskazav za situacijata i izreagira cudno "ajde zemi uste utre mazi se", a jas ne mislev na brak, za da se dojdi do toa treba da mu dadam sansa na covekot i poslem toa mi veli dobro sakas da se mazis spremna si ako si spremna da dojdam da te zemam uste utre ajde kazvaj? Jas ostanav vo sok, neznaev vo koj kontekst go kaza ova.. i utre ke se slusnime i ni zavrsi razgovorot.. Zosto ova go kaza ne mi e jasno koga do sega ne ni dal sansa da bidime vo vrska,samo od glupost na glupost odese, me zbuni navistina..ne znam sto da pravam

12. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    И сама кажа - ништо сериозно. Не си должна да му се правдаш уште помалку да му кажуваш ти што планираш со твојот живот. Тој да сакал нешто сериозно немало да чека да се појави друг, те чува како резерва. Ако ти е убаво со другиот дечко, продолжи да се гледаш и ќе одлучиш што сакаш понатаму.

На Beautiful_girl.., Annora, candy.cane и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.815
    Допаѓања:
    80.656
    Го немало 3, 4 месеци и сега одеднаш се појавува и спомнува уште утре ,,да те земе?" :^) Јас не би му обрнала внимание. Ако ти одговара за врска овој другиот, океј, ако не, батали и двајцата.

На piksooki, flawless_, Annora и 6 други им се допаѓа ова.
  14. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356
    Страв му е дека ќе си го изгуби fuck buddy-то :D

На piksooki, Trxmx, honey.11 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. Crvche

Crvche Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    78
    Јас би била со некој што е сериозен. А овој не ми личи на таков штом си игра топло ладно, па пробува да те задржи само кога ќе види дека те губи. Што и да одлучиш не брзај. Бракот е сериозна работа, а бившите со причина се бивши.

На poppie, cresa-jagoda, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.210
    Допаѓања:
    4.419
    Fala na site za sovetite,go znaev toa kakov e i zatoa ne ni pocnav nesto poseriozno.. problemot e sega sleden, moite ne go prifakat vtoriot decko sto mene mi e mnogu pogoden navistina, od pricina sto e razveden. Ne znam kako da im dokazam ama jas so prviot definitivno nema da sum srekna,a oni si mislat obratno deka so vtoriot ke sum trgala "maka" zaradi negovoto minato.. Jas sakam da zapocnam nesto po seriozno, no sepak mi e malku nezgodno poradi roditelite..

17. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Колку години имате ти и дечкото?
    Едит: Доколку тебе не ти смета неговото минато и сметаш дека ти е погоден тогаш продолжи, запознај го подобро нема што да ти биде незгодно. Не треба ни тебе ниту нив да ви претставува проблем тоа што е разведен, освен ако тоа било поради некоја пострашна причина на пример насилство.

Последна измена: 6 април 2020
    На Youknow, cresa-jagoda и candy.cane им се допаѓа ова.
  18. Crvche

Crvche Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2018
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    78
    Ти би требало да гледаш ти да бидеш среќна, затоа што за себе си бираш дечко а не за родителите.

На 1209, Youknow, candy.cane и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Немаш ништо да им докажуваш ни зошто да ти е незгодно. Ако не им се свиѓа нивни проблем. Терај си ко што мислиш дека е најдобро за тебе, не за родителите.

На 1209, poppie, Youknow и 4 други им се допаѓа ова.
  20. doubleg

doubleg Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    285
    Допаѓања:
    4.406
    Па ете, ништо не било.

Одлуката за стапување во брак треба сама да ја донесеш. Никаков совет од страна нема да ти помогне. Ти ќе треба да живееш со него и ти најдобро знаеш каков е.
    Пробај да го погледнеш "од страна", со други очи и запрашај се дали е тој "тој". Дали можеш да му веруваш? Наврати се наназад во тие години што сте заедно и присети се каков бил со тебе во разни ситуации. Дали ти влевал доверба? Дали имаш повеќе пријатни или непријатни спомени?

Инаку, муабетите што сте ги правеле, а секако и твојата одлука да и пишеш на дотичната делуваат малку незрело, да не ме сфатиш погрешно. Нема потреба да го распрашував за бивши, уште помалку да стапуваш во контакт со нив. Јас би ја заборавил таа работа и би носел одлука исто како тој муабет да не се случил.
    Но, трезвено и со ладна глава. Без нагли одлуки.

На Radoznala_mama, *Amethyst*, Ajla11 и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.