Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. AnGel.fire

AnGel.fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    222
    Незам за тебе ама јас никогаш не би трчала по дечко па колку и да го сакам и колку и да боли. Никогаш!
    Мислам дека не треба да го бараш во никој случај. Едноставно игнорирај го. Ако стварно повторно сака нешто со тебе он ке ти се јави и он ке те бара.

2. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9
    Вака сега.. во нашето школо предава еден професор..млад и убав.. и сите девојчиња лудуваа по него .. али мене ми беше најобичен професор.. но сега летово кога започна тој почна многу да ми се допаѓа .. :$ .. со помош на партииве станавме се поблиски... се гледаме речиси секој ден.. само проблемов е тоа што незнам како да му се обраќам..дали кога сме во училиште да му викам професоре... а приватно само по име.. или како ? :) а примеќам дека кога ке му речам во јавност професоре малку како да се срами :?: решение?!

3. H.VAGA

H.VAGA Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    6.633
    за што бараш совет.за тоа како да му се обраќаш или за друго?ако е за тоа ќе му се обраќаш со професоре.нема што да ти е незгодно,сепак не ти доликува на годините да му се обраќаш по име како да ти е генерација или школски другар без разлика колку да е млад и згоден.

4. Stefaani

Stefaani Истакнат член

Се зачлени на:
    5 мај 2012
    Пораки:
    333
    Допаѓања:
    286
    имаш 15 години а тој? сигурно накај 30? и ти се допаѓа? па уште како да го викаш?
    те сфатив погрешно или? :?:

5. barbar4eto

barbar4eto Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки, ми треба вашата помош.
    Одиме скоро една година со дечко ми..се беше преубаво + тој учеше во друг град, значи имавме врска на далечина. Но, откако сега се сме заедно во ист град тој го смени однесувањето кон мене. Што и да речам не му е гајле, си прави тој по свое. И кога ке излезиме заедно нон стоп се слуша со другарите и се гледа со нив и бара секогаш некој со нас да дојди кога ке одиме во кафич, едноставно како досадно да му е со мене.Нон стоп вели дека ме сака..имаме зборувано на оваа тема ама пак е истото..Требаше да одиме заедно на одмор, излегоја некои проблеми, а тој не се ни потруде да ги реши туку си замина на одмор со други. Што мислите за ова?

6. brunete

brunete Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    39
    Најдобро ти е да збориш со дечко ти и отворено што те мачи да му кажеш и да видиш дали тој ќе се потруди да се смени..Нема ништо подобро од разговор во 4 очи :) Со среќа

На barbar4eto му/ѝ се допаѓа ова.
  7. barbar4eto

barbar4eto Активен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Имавме разговарано на оваа тема, и рековме ајде од почеток ке почниме ама пак е истото.. се си прави по свое..

8. Marbella

Marbella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2012
    Пораки:
    615
    Допаѓања:
    342
    Епа кажи му за последен пат да смени нешто, зошто не му иде на арно работата и дека ако те сака нема да те мава на игнор цело време и ако продолжи со ова, мавај го ти на игнор и ќе почне да трча по тебе ;)

9. tweety26

tweety26 Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    2.279
    Бидејќи веќе имате зборувано на темата,јасно е дека не е многу загреан за вашата врска.Колку и да му зборуваш тој сега воопшто нема да се интересира за тоа.И самата кажуваш дека бара и трета личност да е со вас кога излегувате и на одмор наместо со тебе отишол со други...мислам дека самата можеш да заклучиш нешто од ова.До него е проблемот како што гледам и искрено не мислам дека би се сменил,особено не во брзо време.него сега му е поинтересно кога е со другари,кога си се забавува на свој начин а тебе те става на некој втор план...таквата врска мислам дека прво тебе би те променила...едноставно за брзо време би сфатила дека не го сакаш тоа за себе,дека вредиш и заслужуваш некој кој би ти посветил доволно внимание.
    Никогаш немој премногу да жалиш што и да се случи,бидејќи можеби на друг начин би била многу посреќна.

10. little-girl

little-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    9

Паа добро јас имам 15 а тој има 23 год. :)

11. tuanche

tuanche Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    здр девојки јас сум нова на форумов и решив да ви пишам оти стварно сум многу разочарена и немам со кого да зборувам. Значи вака јас сум заедно со еден дечко скоро 1 месец и све беше убаво мислам се разбиравме многу добро .. тој е многу лубоморен и секогаш сака да знае кај сум со кого зошто бла бла и јас сум лубоморна ама не го кажувам многу тоа , и секогаш кога разговараме по телефон ме провоцира леле какви девојки гледам тука мене ми пречи тоа и му имам кажувано ми вели дека јас сум искрен не те лажам кога гледам убави девојки ти кажувам и пред 2 дена разговараме и му викам дека идам на свадба кај комшиката ми вика убави ли ти се комшикиве и јас му викам не поубави комшии имам се шалев тој ми викаше ти ме провоцираш мене ајде ке видиме ние иди кај комшиите ти .. после тоа го викам по телефон ладно ми зборува ми вика како казна 2 недели нема да се видиме .. вчера замина во одмор и ми вика кога ке се вратам со тебе треба да разговарам за некои работи ... Што мислите дека ке ми каже ке ме откачи ли многу лошо сум .. многу го сакам BTW тој ми е прв дечко ...

12. slavica999

slavica999 Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2009
    Пораки:
    4.327
    Допаѓања:
    5.341

Воопшто не чекај тој тебе да те откачи туку ТИ него откачи го. Знае дека ти е прв дечко па сега си игра со тебе. Искрен совет- бегај од љубоморен дечко штооо подалеку. Уште веднаш се лути на секоја ситница и зафрканција па незнам како би комуницирале и успеале понатаму кога во старт не сте на иста бранова должина.
    Раскини му. не е за тебе и не е вреден да го чекаш.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  13. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    11.806
    Најдолга прочитана реченица во мојот живот.
    Туку, дечково ти е типичен сељак (отвори во насмевка, има тема). Сака да доминира очигледно, да те понижи. Зошто се плашиш само не ми е јасно затоа што ти рекол дека муабет ќе правите? Стегни заби, покажи острина, кажи му каде греши. Иако, според напишаново ти не сметаш дека тој греши, туку прашуваш што би ти кажал, дали би те откачил.
    Јас да сум на твое место нема да чекам да си поигрува со мене и ќе го оставам. Всушност, кога ќе подразмислам нема ни да дозволам да имам нешто со таков вид човек.

14. tuanche

tuanche Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    девојки јас немам многу искуство за вакви работи .. тој постојано на тел ми викаше знаеш колку ме нервираше со тој збор дека имаш убави комшии значи ти гледаш други јас му викав да не прави така оти ме повредува ми викаше да бе да како не .. тебе ништо не ти значи што јас сум ти лут

15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Еве ти и од мене глас, раскини му. Искрен бил он со тебе, абе една чврга, ќе ти се прави алфа мажјак, ја можам да гледам други жени, а ти седи дома и пеглај ми и чисти ми. А...и да, не го сакаш.

На slavica999 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Ќе се согласам со другите феминки: остави го! И културата, и однесувањето и почитта спрема тебе му е нула. Освести се, имаш само 18 години, и се нервираш за некоја будала, додека таа истата си го прчи сега на некоја плажа! Поздрав

17. tuanche

tuanche Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    девојки фала ви многу стварно ми олесни малку оти мислев дека јас сум виновна за сето ова ... ви се обратив на вас оти немам на никој друг ... а што мислите што да му кажувам кога ке се сретнеме да го слушам прво него или јас да му кажувам вака не иде ..

18. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.568
    Допаѓања:
    201.775
    Нема ни да го чекаш, таман работа. Па уште и прашуваш кој да зборувал прв... остави го, батали го сосем, кој е тој да те контролира и да ти кажува што и како смееш да правиш. Сметај еве од денес дека веќе немаш дечко, напиши му СМС во кој му раскинуваш (толку и заслужува тој) и почни да уживаш во твојот живот, забавувај се, ќе си најдеш друг дечко. Јас така би постапила да сум на твое место.

На kravce му/ѝ се допаѓа ова.
  19. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.111
    Допаѓања:
    67.012
    Ич да не се ни замараш со типов, не ни вреди. Пиши му една порака ко што предложи Ана и продолжи си да си уживаш во летото. Пих, две недели казна, што си ти па он тебе да те казнува? Не дозволувај никој никогаш така да те понижува во животот. :)

На detelinkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. tuanche

tuanche Активен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    имате право ... но се нервирам сама себеси како можев да направам ваква грешка мислев дека стварно ме сака .. а знаете колку други со години ме молеа само на кафе да излегувам со нив а јас ко будала излегов со овој и ете што се случи јас стварно сакав ова врска да иде ...

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.