Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. flawless_

flawless_ Истакнат член

Јас ако добро сфатив не се работи за лајкови што ги даваме секојдневно на познати и непознати и затоа така се чувствува. Ај се заследиле, ама зошто и дали на некој што ќе го заследите му лајкнувате слики од пред неколку месеци? :rofl:
    @Pea доколку ти смета разговарај без испади, кажи му како се чувствуваш. Би требало да разбере.

2. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Ноуп.
    Истото ќе го пишев и за женско да се работи.
    И ја го правам истото ;)

3. John Snow

John Snow Форумски идол

Јас не ни знам на кого ставила лајкови, не ми ни паднало на памет да контролирам што и кого лајка. Тие методи ги праат у тазе врски. После некое време ваквите работи стануваат небитни кога ќе се стекне доверба.

poppie, flawless_ and LadyC like this.
  4. Maro87

Maro87 Популарен член

Па може тоа машко, ќе лајкнува на 100 девојки, не мора да значи дека сите му се свиѓаат од прва или втора. Може си лајкнува, не велам дека кај некоја нема да покаже симптатија, ама се знае ако започне така, тера со таа на пишување, па средба доколку и девојката прифати нормално. На останатите да продолже да лајкнува.

5. lovestoneddd

Јас не велам да изиграваат детективи, ни најмалце.
    Ама ако случајно воочиш таква ситуација, да не се правиш слеп и да и погледнеш на реалноста у очи. А реалноста на денешницата се социјалните мрежи и однесувањето на нив. А однесувањето од горе, е јасно. :)

Konfetka, Alisa22, x.Daisy.x and 4 others like this.
  6. John Snow

John Snow Форумски идол

Тоа е јасно, нема потреба од лајкови на бивши или рандом особи. Само да не се претвори у параноја

7. lovestoneddd

Значи пробува па кај која упали упали :)

Alisa22 and Elf like this.
  8. Maro87

Maro87 Популарен член

Па тоа се однесува на слободните дечки, во овој случај тој не е слободен туку е со нејзе. Ако Е веќе со неа, нема потреба да се ствара тензија околу лајкови. Ако си имаат разбирање и разговор е сосема друго. Не мора да значи дека го интересираат. Слободен дечко или девојка, може да го прават каде упали-упали.

9. Elf

Elf Популарен член

Не важи само за слободни тоа :rofl:
    Колку ми пишале во врска со девојки шо биле и женети на мене и другарки ..
    Така да не го прават тоа само слободните за жал..

10. Mantub

Mantub Форумски идол

Не знам шо зборите уште. За вакви работи се разговара дирек со партнер. Ние со утре ќе нагаѓаме.

11. lovestoneddd

Имам полн инбокс, 90 % од пораките се од зафатени момци со хепили евер афтер профилни слики со девојките им, честопати и женети.
    И то не само јас. Скоро сите.
    Они имаат повише самопоуздање од слободниве изгледа :D

12. Maro87

Maro87 Популарен член

Кај мене па не е така, дали сум мош по строга или дека ги терам у пм. Не на порака, туку таква сум, немам влакна на јазик па се тргаат :?:. Ми се пуштаат еден куп ама кој ги вртеее...Мене доволно ми е тој шо ме интересира да сум барем не мора секој ден поради зафатеност да си пишувам и слично, ама да бидам во контакт. Барем да ме известува каде е, некогаш да сликне или видео, од него некоја ХОТ слика понекогаш, и така :whew:

13. Maro87

Maro87 Популарен член

Што да правам кога вас ви се лепат такви :?::?:
    Амин од такви, сиротите девојки нивни...за мене тоа не се мажи искрено.

14. christinnn

christinnn Форумски идол

Леле, дај не претервај.
    Како само имаш нерви да изиграваш детектив и да пратиш шо прај на социјалните мрежи? Тој секако ако сака да те изневери ќе го направи тоа па макар ти и пасс да му го имаш и нон-стоп да му вршиш контрола.
    Второ, лајк не значи ништо. Еве јас си лајкнувам на се шо ќе ме бендиса, машко/женско небитно, а не сум пишувала со никого, да не правиме муабет за тоа да изневерам. Во врска сум со дечко ми повеќе од една година иначе. Не гледам на лајкнувањето како на нешто страшно и не планирам дежурен полицаец да изигравам. Пак ќе речам, и на глава да се наместам, него ако му мрда опашката ќе ме изневери секако.

15. Tea678

Tea678 Популарен член

Ми праќаше слики и уште ми праќа, за тоа сум сугурна дека не лаже за тоа што е и предходно ми збореше за работата и кога не сум го прашувала, членката која го постирала линкот од другата тема со тој дечко расчистив раб. т.е. го блок. со овој сепак подолго пишувам и ми изгледа на нормален, поточно ме праша ако сакам, а не дека морам, бидејќи му било многу досадно на раб па ете шанса да се видиме, ок знам дека не е време, но се предомислив некако, а често сум неодлучна..сепак, фала на одвоеното време, да се расправам секако дека не сакам, ниту гледам потреба од истото, убава вечер.

16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Има парови кои се долго во врска и не се видени поради ситуацијава. Има деца кои родителите ги немаат видено само за да не ги стават на ризик, ти ќе одиш да се видиш со некој кој го знаеш само неколку месеци..свашта.

Па и тој ако навистина е полицаец, каде му се одговорноста и дисциплината? Досадно му било на работа, па ќе бара разонода, што не ќе прочиташ..|(

17. flawless_

flawless_ Истакнат член

Мене би ми било страв да излезам со некој што воопшто не го познавам ниту јас ниту мои познаници плус во друга држава. Мисли малку пред да направиш глупост.
    Членката не пиша за лајкови секој ден. Без разлика дали изигравала детектив или не, зошто би лајкнувале слики од пред неколку месеци на некој што сега сме го заследиле? Секој различно сфаќа, ама што би помислила некој да те додаде и да ти лајкнува слики од порано? Реално поразлично е, секојдневно на нови слики и ни лајкнуваат и ние лајкнуваме не ни гледаме кој лајкнал.

Stressed Out, cresa-jagoda and Tea678 like this.
  18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ќе те плесне еднаш,два пати и ајт.
    После ќе дојдеш со прашањето: “Што да правам?”
    Седи мирна.

19. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Од каде па знаеш дека ќе ја ,,плесне" и ајт? Не пишувајте ваши претпоставки без никаква основа.

Можеби супер му се намерите но состојбата е таква каква што е а со оглед на тоа што тој е полицаец треба најмногу да го почитува редот и дисциплината. Тоа што не го почитува, доста кажува за неговиот карактер како индивидуа.

И да, кога пишуваме мислење треба внимание да обратиме и на начинот на изразување. Ептен лоша слика. :)

Tea678 and ЕденЧлен like this.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ако сакаш нешто да ми кажеш,кажи ми директно во лп,а не тука пред сите срамота е.
    Јас гледам реално,ако не ти се допаѓа мислењето одмини и тоа е,не давај претпоставки кој што давал лоша слика.

Thread Status:
Not open for further replies.