Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Секој со своите навики, јас лајкувам слики на пријатели итн. Ама никогаш не одам некому на профил да му лајкувам слики од пред месец време, кога веќе имам дечко, едноставно не е вкусно, ако за некому тоа е сосема нормално за мене не е!

На Stressed Out му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.398
    Со дечко ми со кој сме речиси 2г заедно месец дена се немаме видено, а нема ни да се видиме додека не може безбедно да допатува тука и да шетаме низ парк и кафич без да не гледаат ко да сме ненормални шо прекршуваме полициски час.
    Да, тешко ни е. Ама потешко ќе е да од возење во ЈСП или у меѓуградски бус пошо од друг град е дечко ми, да фатиме Корона и да пренесеме и на нашите дома. Нас може ништо сериозно нема да ни е, но ете нашите имаат хипертензија, мора да мислиме и на нив.
    Ќе помине и ова и ќе се видиме.

И тука некој си полицаец на должност, си договара дејтови да си утепа работно време побрзо? Браво бе.
    Мене ова од старт би ми било црвено знаменце, не па да мислам на дејт да идам со некој таков.
    Седи си дома и батали го.

На Martka, *Amethyst*, deskarada и 11 други им се допаѓа ова.
  3. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јануари 2014
    Пораки:
    5.177
    Допаѓања:
    27.343
    Прво, движење за време на полициски час, не.
    Второ, ни го знаеш ни го познаваш да идеш со некој за време кога нема жив човек никаде, не.
    Трето, корона владее. Кој знае со кого е имал контакт и не дај Боже да фанеш и ти.

На Milobebence, *Amethyst*, Annora и 3 други им се допаѓа ова.
  4. JoanaS

JoanaS Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2016
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    3.970
    Вака, не знам баш дали ова се смета за проблем ама добро е да слушнам различни мислења за да знам дали сум во право или не.
    Мојот партнер од секогаш играл игри на компјутер и пред тоа не ми било проблем сум знаела за тоа. Сега од пред скоро од пред еден месец почнавме да живееме заедно и на пример од сабајле станува и прва работа шо прај е игра игри тоа некој саат и пол два. Океј, тоа време јас работам, поради ситуацијава од дома работам па океј ми е никој да не ме замара тоа време. После тоа, кога ќе си дојде од работа веднаш седнува да игра и така три саати речиси па после ќе исклучи ќе поправиме муабет и сето тоа или ќе гледаме серија нешто океј врвиме некое време заедно.
    Мене не ми е проблем секој си има право на слободно време, не значи дека ако си со некој дека треба сите навики да си ги исклучиш. Но, не знам некако се осеќам дека сега зачестено игра, повеќе од порано, па се осеќам како јас да му сум на товар па со тоа некако пробува да ме игнорира или не знам. Инаку, 25 години имаме не сме тинејџери. Па можда и затоа јас и некако вибрирам дека не ми се свиѓа тоа дека малку ми е несериозно за таа возраст и дополнително се прави негативна енергија во врската.
    Споделете ваши мислења, дали имал некој слично вакво случување и како сте постапиле :)

5. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    4.357
    Нека игра детеее, додека игра само...добро е. :D

На simoncelicius, Regina.Phalange и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Тоа дали е несериозно за таа возраст тргни си го од глава, возрасни со фамилии играат. А ако сакаш повеќе време да си посветите разговарај и кажи му како се осеќаш. Ништо страшно не бараш

На simoncelicius, piksooki, flawless_ и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Lady___d13

Lady___d13 Нов член

Се зачлени на:
    2 април 2020
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Devojki, imam dolga vrska,no izvesen period vrskata mi e vo kriza,postojani raspravii i nesoglasuvanja. Pocnav da razmisluva deka mozebi seuste go sakam moeto poranesno momce ?! Pred izvesen period se fativ samata kako postojano razmisluvam za bivsoto momce i ne znam poveke što e pametno. So segasniot dečko do izvesen pariod imav se što nekogas šum barala vo eden dečko no poveke ne mozam da go kazam istoto. Devojki izvinete na dolgiot post ve molam za sovet što ponatamu. Dali samo vrskata momentalno mi e vo kriza ili moram da ja prekinam

8. Ladyy*

Ladyy* Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2020
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.130
    Аууу мене искрено ме вадат од такт лајковите,па и посебно кога ке видам кај некои што и он самиот не ги знае..страшноо Како за беља сегде го има и тоа страшно ме живцира(facepalm)(facepalm)

Последна измена: 14 април 2020
    На martiiinna му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.813
    Допаѓања:
    80.640
    Колку долга врска е тоа и колку време трае ваквиот период во врската?
    Ако веќе не си сигурна дали го сакаш и веќе не си среќна што си со него, тогаш веќе нема што да правите заедно.

На cresa-jagoda и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  10. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.790
    Допаѓања:
    9.956
    Јас пак на се живо ставам лајк, како што скролам лајкам и за тука исто па после увидувам дека со нечиј пост не се согласувам ама тоа е што е. :wasntme:
    И бившиот исто си лајкал ми е гајле.

Ако земам да изигравам детектив ондак подобро да ја прекинам врската.

Тука веќе станува збор за недоверба која треба да си ја испитате кај вас самите. :mm:

На pdb123 и Cutiepie1 им се допаѓа ова.
  11. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.850
    Допаѓања:
    173.349
    За лајкови си чукате глава од ѕид? Сериозно?:D

Јас лајкувам мажи.. познати и непознати
    Лајкувам жени.. познати и непознати
    АКО ми е убаво за око..
    Лајкувам кучиња, мачиња, објави на политичари:D
    Па и муабет да правам со некој маж, муабет си е муабет. Тоа значи ли дека ќе му скокнам во кревет за да е мажот љубоморен..и обратно?
    Дајте бе не бидете деца(facepalm)

На Ambitious, S.W.A.G, Milobebence и 7 други им се допаѓа ова.
  12. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Те разбирам потполно,остави ги овие што се смеат абе за еден лајк или како тие се живо и диво лајкувале и не било проблем,мислам дека овде се работи за нешто друго,твојот партнер не бил таков тип и наеднаш оваа постапка негова ти ствара сомнеж и е сосем ок,и мм не е таков тип па ако приметам сега наеднаш такво нешто нема да ми е сеедно,ама во истиот момент ќе го прашам,најискрено и без пардон,можеби му е колешка,другарка од детство,види што ќе ти каже,кажи му дека ти забодело очи,ако односот ви е нормален фер е да ти образложи.

На Star_dust, deskarada и IM.TMKQ им се допаѓа ова.
  13. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Ама деца се овие шо ваквите проблеми Дузи, да беа доволно возрасни (старосно и умствено) немаа ова да го сметаат за проблем.

На Milobebence и AAKG им се допаѓа ова.
  14. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Јеп,затоа што во темата Брачни проблеми малку има случаеви на неверства и романси што почнале баш од социјални мрежи. Девојчето си го познава партнерот и и станало сомнително,доста ги судите луѓето незрели,вакви,такви.

На Alisa22, piksooki, lovestoneddd и 10 други им се допаѓа ова.
  15. Ladyy*

Ladyy* Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2020
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    1.130
    Да деца,незрели и какви уште не, тие што се замараат во врската и за ситници се секакви.
    А што да се каже за тие што ич не ги интересира,што не се замараат и што им е сеедно за се?!:)(facepalm)

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Stark

Stark Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јуни 2013
    Пораки:
    6.372
    Допаѓања:
    21.839
    Имаат посреќен и полабав живот.

На S.W.A.G, Regina.Phalange, *Amethyst* и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Ако сака да ве изневери ќе го направи тоа, а вие нема ни да осетите. Во врска се седи дури ти е убаво, кога почнува да биде измачување се раскинува.
    И да, не мора да се има во пријатели/следачи на соц. мрежа тој/таа со кого ќе бидете изневерени, а ни лајкови да се стегаат ;)

На Ambitious, S.W.A.G, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Убаво кажа во врска се седи дури е убаво, ова постапка мене мене ни е убава, токму затоа побарав совет од поискусните и позрелите, како да ја сфатам и како да постапам, меѓутоа место совет добив предрасуди од типот се удира во ѕид, умствено недорасната, љубоморна, итн. совет барав а вакви осуди ниту мене ниту некому друг кој чита не би му биле од корист!

На Ladyy* му/ѝ се допаѓа ова.
  19. СуперДевојка

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Можда зашто тоа е реалноста?!

20. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    За лајкувањето, не сметам дека девојката што пишала паничи.
    Едноставно не е баш возможно беспричински некој да додадеш/заследиш и одма да му излајкнуваш седум слики на пример.
    Јас лично за таквите секогаш сум добивала впечаток дека се или манијаци или нели сакаат нешто повеќе од само другарство со мене.
    Макар што и во тој случај пак е еден вид на манијакално однесување, затоа што е пренападно.

Не велам да се крева паника ако заследи некоја девојка.
    Океј е, можеби се запознал некаде преку пријатели, колеги или кај и да е.
    Ама лајк или коментар на особа која само што си ја запознал кажува нешто повеќе од „само досадно ми е“.
    Да не се правиме луди затоа што сите знаеме како функционира виртуелниот свет и како истиот се рефлектира на реалните контакти и комуникацијата во живо.

На kim.k, Alisa22, Juicy и 9 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.