Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Irenaiki

Irenaiki Истакнат член

Направив профил на еден сајт за запознавање, лажен т.е. една слика ставив, ми беше досадно па ај да се зезам, не знам кој ѓавол ме натера разменив број со еден, значи , дечково фин е по пишување, ниту се глупира ниту ништо да пишува глупости, проб е што почнавме да се зближуваме, а збореше дека има многу лажни профили итн да скратам , сега ми бара камера и ми пиша дека не верува дека сум јас таа на сликата, искрено ми се свиѓа он како размислува и се тоа, ама како да се извлечам сега од ова што се зезнав????? Каква причина да кажам зашто лажев ,многу лоша ситуација :|

2. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Сега претстави му се вистинската ти па што биде нека биде. Јас лично камера не би пуштила, само слика ако сака. :D

Martka likes this.
  3. martiiinna

martiiinna Популарен член

Кажу му ја вистината, дека најпрвин не си сакала да споделуваш лични податоци со непознати луѓе ама дека со текот на времето ти се допаднал. Easy peasy.

piksooki and Cutiepie1 like this.
  4. bicycle

bicycle Форумски идол

Ме интересира мислење и совет.

Би продолжиле ли пријателство со другарка која редовно си реплицира со ваш бивши а знае колку си страдала поради него?
    Значи се работи за другарка која ја сметаш како сестра.!

Не сум личност која влегува во расправии и забранува, ама веќе ми боде во очи.

Со неа се дружам пола живот, ги знае сите мои маки и тајни, баш пред некој ден пред да деактивирам инстаграм и се доверив за една работа ама после ова што го видов се чувствувам како прави будала од мене.

Таа нема ништо со него, мажена е, ама ме иритира што веќе не знам дали можам да и верувам.

Се мислев да прекинам пријателство поради тоа.

5. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Од каде е она толку блиска со него, па и после вашиот раскин таа да контактира со него?

(Lord) likes this.
  6. christinnn

christinnn Форумски идол

Би и кажала дека ми пречи тоа, кога веќе сме толку блиски. Да била некоја подалечна, би прекинала пријателство без да барам било какви објаснувања, ама вака е поинаку.
    Може и мисли дека не обрнуваш премногу внимание на тоа, па затоа е така лабава.

Кажи и искрено како се осеќаш и дека доколку продолжи таа така, извесно е дека ќе го прекиниш пријателството со неа. Па ако и е поважно да тепа некој бош муабет со небитна особа, бујрум.

7. martiiinna

Зависи дали тие се знаеле од претходно или преку тебе се запознале.
    Ако е првиот одговор тогаш не би се лутела бидејќи нема што дешавките меѓу нас да го засегнат нивното другарство, ама ако е вториот случај тогаш би го гледала како големо непочитување и би била премногу разочарана од другарката.
    Прво би разговарала, а потоа ако не гледам позитивен исход, arrivederci :)

T.e.d.d.y, Pea, bicycle and 2 others like this.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Не знам, се следат на социјални мрежи, инста, твитер, порано не беше до тој степен, сега апла, кејжуал реплицирања и тоа по 5 6 реплицирања на ден.
    Додуша ја немам прашано ама таа е друштвена, со сите си живее, ако и преречеш нешто ќе те направи љубоморна и себична, со мене така не била ама ете ако и дојде до расправија знам дека може да си кажеме многу зборови за кои ќе се каеме затоа што некогаш кога некој прави будала од мене не знам да се контролирам со кажување но во последно време гледам да го сменам тоа и да не реагирам бурно.
    Доста толерантна личност сум, но мислам дека тука грешам.
    Не можам да одречам дека ме ислушала и помогнала кога ми била тешко ама ова е веќе ту мач.

Проблем е што не е прв пат. Не е од сега, и не знам како да започнам муабет, баш поради тоа се дистанцирам од нејзе последен период.
    Јас и да и спомнам дека ми пречи она ќе го блокира него, ама тоа не го менува фактот дека го сторила тоа неколку пати.
    Ќе зборувам следните неколку денови со нејзе, кога ќе се вратам на социјалните мрежи, а ако случајно продолжи мислам дека е време да прекинам ако некој разговор со небитна личност и е поважна додека мене ме остава на сеен или да чекам со часови да врати додека си нижи разговори а јас ја чекам.

Она него лично не го познава, туку само заради мене се следеа на социјални мрежи откако почнав врска со него. Гледам моите партнери да не ги запознавам лично со друштво додека не видам како ќе одат работите.
    Со него завршив врска пред 3 години и тој воопшто не ми е битен, ама таа знае колку страдав поради него.

Види, јас не правам проблем, ама барем да ме извести, а не да се запрепастам самата. Повеќе ценам искреност.

И уште нешто. По овој дечко имав друг, кога раскинавме таа застана на негова страна и на страна на неговата нова партнерка.

Некаде грешам, кога сум имала проблеми сум мислела дека можам да и верувам и во некои периоди навистина било така но сега ете се двоумам, не сакам да погрешам и избрзам со одлуките.

9. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Јас би прекинала пријателство со нејзе.

10. martiiinna

А да те прашам, колку ти е вистинска пријателкава? Мене ми личи на некоја што ти завидува и одвај чека да те посе*е уште толку.
    Па ако бившиот ми сје*е живот, другарка ми го хејта повеќе од мене, а не да го воздигнува.
    Да сум јас грешка, мене на страна ќе ми каже што како, ама пред него никогаш нема да ме потцени.

Разговарај со неа, собери храброст и кажи ѝ точно што мислиш, до детал.
    Или сврти ѝ грб, па ако ѝ значиш сама ќе проба да го реши проблемот, а тогаш ќе биде твојата минута да докажеш дека си во право.

Wahnsinn, Trxmx, Youknow and 4 others like this.
  11. bicycle

bicycle Форумски идол

Така и планирав, моментално размислувам како да почнам дијалог.
    Или само директен прекин без објаснување и блок.

Е баш вака.

Фала ви.
    Ми дадовте до знаење дека нема да згрешам со крајното решение.

12. Justicija

Justicija Форумски идол

@bicycle Еве мое мислење во кое се најдов лично јас во слична ситуација ...
    Во мојот случај мене ме изневери бивши ми и си продолжи понатаму со таа, јас од инает се "сплеткав "со неговиот најдобар другар и на почетокот не му сметаше на другарму се додека дозна бивши ми , тој толку се дистанцира од мене што ми стана многу криво бидејки јас и бивши ми сме завршена приказна и го мразам (иако до пред 5 месеци бевме заедно) но тенка е линијата помеѓу љубовта и омразата! Којзнае што му зборувал за мене!!

Во твојот случај сакам да те прашам дали ти сеуште го сакаш него?
    Ако да , избегни ја другаркати за цел живот !
    Ако не си , зошто толку трагично го сфаќаш тоа? Нели секој си продолжува со својот живот и заслужува да биде среќен?
    Очигледно е дека другаркати кокетира со него и прашање на време кога ќе излезат ..но и да излезат како што пишав погоре во мојот случај такви врски ниту се долготрајни ниту успеваат!
    Ако си го преболела ,не го ставај ова при срце и не се замарај многу со нив , остави ја другаркати нека кокетира со него и биди ладнокрвна и не давај им големо значење ! Кога тогаш сето тоа ќе заврши со неуспех.

13. bicycle

bicycle Форумски идол

Не, не го сакам, одамна е завршено со него, пред 3 години, ниту го имам видено од тогаш, а по него имав и друг партнер.
    Она е мажена, не го познава лично и какко што кажав они се заследија тогаш кога почнав врска со него а не ги имав запознаено лично.

Би било подобро да ми кажеше а не да ме прави будала, да крие од мене и слично а овде да ми кажува други работи, за него не ме интересира.
    Искреност пред се.

Нејзе да и направиш така ќе почне да ги врти сите против тебе.

Јас никогаш не би и го сторила тоа.

hermosa, *Amethyst* and cresa-jagoda like this.
  14. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Тоа што е мажена не значи дека не кокетира со него или дека не може да се сплетка.
    Јас искрено не би расипала другарство ради ова. Сум го преболела било што било, нека тера магарето со која сака.
    Ако уште чувствувам нешто за него и другарка ми знае, тогаш е друга приказна.

15. Justicija

Justicija Форумски идол

Очигледно дека флертува но мажена е ??? |(
    Не коментирај ништо само целосно дистанцирај се од неа , не и дигај слушалја , не ја сматрај ни за жива , како да не постои , да не испадне дека неа и љубомореш .

16. Dust

Dust Game Over

Вториов те уценува?
    Куче што лае не каса..ништо нема да направи.

А ти ...време е да му признаеш се на маж ти... ако вториот те уценува..
    Или на вториов ако маж ти те уценува(fingers) ма да мислам првото е..

Ма да ти си се разделила од семејството и твоите деца во моментот кога си отишла со друг ;)

Alisa22, *Amethyst* and cresa-jagoda like this.
  17. flawless_

flawless_ Истакнат член

А каков е односот со мажот, како реагира тој кога мајка му те малтретира? Разговарај со него, биди искрена за да можеш и да го пријавиш психопатот во полиција доколку продолжи со закани и уцени.

cresa-jagoda likes this.
  18. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Обиди се да и кажеш дека тоа ти пречи, па ќе видиш понатаму што ќе се случува. Ако не е во ред повторно, ако продолжи со истото тогаш прекини го пријателството..

bicycle likes this.
  19. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

@bicycle ќе прекинев другарство јас.
    Баш вакви ситници се показател на некои работи.
    Отпосле кога ќе помине време сфаќаш колку токсични ситуации имало кои си ги занемарувал човек.
    Не ми личи на вистинска другарка.

20. Greh333

Greh333 Нов член

Thread Status:
Not open for further replies.