Ми треба совет и мислење

Discussion in 'Канта' started by kika89, Dec 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Прочитај ми ги одговорот на кој начин ги изневерува...

2. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Заебала што заебала. Ако е искрена и отворена со своите деца, може да го задржи односот со нив како што треба. Искрено, јас да сум на местото на нејзините деца и мајка ми да ми раскаже, признае и сподели се', и да ме увери дека без разлика на било што дека таа ме сака и не може без мене, не би се осетила изневерено. Се' додека коректно и мајчински се однесува кон мене, би и' покажала разбирање и подршка и плус би и' помогнала.
    Од што луѓето се плашат и кријат и прават нешта зад грб трудејќи се да ги зачуваат во тајност, од тоа се уништуваат односи. Не од развод.

3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Јас не те осудувам ама ти мораш да собереш малку повеќе храброст. Си направила што си направила, сте згрешиле и ти и маж ти ама ако си ги сакаш децата заштити си ги. Тие не се криви за ништо.

Прво и основно, оди во полиција и пријави го тоа копито што ти се заканува. Второ, оди поднеси си документи за развод. Само вака ќе го решиш проблемот, друго решение јас не гледам.

poppie and honey.11 like this.
  4. Wolf1

Wolf1 Нов член

Zdravo mi treba pomos/sovet okolu Vrska dali bi sakal nekoj da mi pomogne vo privatna poraka ako moze ? fala vi

5. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Пиши ми. :)

piksooki likes this.
  6. moonbae74

moonbae74 Активен член

И јас би сакала да помогнам , пиши ми

piksooki likes this.
  7. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Zdravo devojki,mi treba vashe mislenje.Pred skoro 1 mesec,se zapoznav slucajno na fb so eden decko,t.e on mi pisa prv,posto go spodeliv videoto sto toj go spodelil i go iskoristi toa da mi pishe,prviot pat zboruvavme za videoto.Mu go otvoriv profilot cisto da vidam koj e deckoto,onaka e t.e simpaticen lik ,okej ....posle deden dek 5 saat sabajle ne mozzev da spijam i gledam ness na fb i koga gledam ukl bese,vikam aj ke mi pisam.Mi vrati ,mislam deka bese pozitivno iznenaden sto mu pisav,so ogled na toa kako mi vrakjase....ne zboruvavme dolgo,otidov da spijam.Slednoto utro koga stanav gledam mi pisal poraka za dobro utro i od togas ,do vcera se bese taka .Muabet 24 casa,nekakko se vklopivme so muabetoto so interesite,mn zaednicki temi,zaednicki planovi,ne ni trebase mnogu,mi stana ubav muabetot so nego...pominuvaa denovi se povekje se zapoznavavme i planiravme sto kako bi pravele zaeedno,posto ocigledno bese deka mu se zasvigjav a i on mene.Odkako se stisa malce rabotava so korona i policiskiov cas se dog da se vidime ,i toa ispadna mn slucajno onaka odednas ,dojde ovde kaj mene so kola sedevme vo maalo,se sramese malce t.e ne me gledase u oci ama i bogami usta ne zaklopi,nema veze sakam komunikativni maski....se smuvavme istiot den...morase da si odi zatoa sto policiski cas skoro pocnuvase,koga dojde doma mi pisa kako mi se dopadnal i dali uopste mim se dopadnala prvata sredba,imav samo pozitivni zborovi da kazam,isto se ponasase kako preku internet taka i u zivo ne folirase,okej se toa,posle 2 dena pak se vidovme,aa bese neso toj den iznerviran radi drugar mu,sednavme na klupa u centar nekako kako temi da ni snemaa za muabet,on samo za sebe zborese nisto ne me prasa niedna tema ne pocna da zbori,se osekjase taa neprijatna tisina ama aj vaka taka pomina,me ostavi doma i on posle si prodolzi.Pak mi pisa odako stigna doma,megjutoa pominaa nekolku casa kako ne mi pisal ,mi padna cudno posto 24 casa sme zborele prethdno,i da me snema na 15 min ke pocne da panici da pisuva kaj sum.....pominaa 9 casa i mu pisav,vcera ova vreme....cekav cekav nemase odgovor,slednto utro seuste nemase odgovor,momentot bese sto mi go videl storito na insta a ne mi vratil na porakata,ja se iznervirav kao zaso me ignorira,mu pisav pak preku poraka da mi kaze sto e rabotata ne sme deca od 12 godinin pa taka ko kukavica da go snema,samo da mi kaze sto se slucilo i se ke razberam....megjutoa seuste nema odgovr.Zbuneta sum zatoa sto se sluci preku nokj,200 prasanja mi se vrtat u glava ,sto moze da e rabotava ,mozebi se razocaral od nesto,ne me ocekuval taka.Iako ne e moj tip ,ja go prifativ taka posto okej ni bese se muabetot nemav zamera,a izgledot manje bitno....ne znam sto moze da bide taka odednas....sto mislite vie sto bi mozelo da bide pricina za ova ponasanje negovo?

8. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Не го моли и не трчкај по него.
    Си го направила своето, си му пишала и си го прашала, негово е да одговори. Ако многу припаднуваш и он тоа го види, ќе се осети како он да ги држи конците.

H.VAGA, Martka, Alisa22 and 4 others like this.
  9. martiiinna

martiiinna Популарен член

@Lana Babe те ghost-нува дечкото :worried:
    Не си требала сто пати да му пишуваш, првата порака океј, ама после тоа станува очајно. Може му поминал меракот, тоа е, се дешава на сите.
    Може и да му се случува нешто сериозно па да не му се праи муабет, ама чисто се сомневам. Обично вака прават несозреани луѓе што не можат да се соочат со човекот и да му кажат дека не сакаат повеќе да се гледаат со него.

Ако ти пише и ти вака направи му, па нека се мисли он што тебе ти се врти во глава.

10. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Da da skroz taka ke postapam.... deckoto ima 22 godini ja 21
    A inace prv pat mu pisav t.e go prasav so prai ,vcera toa....i duri denes mu pisav kao zaso taka pstapil ova ona...nmv

11. Lana Babe

Lana Babe Истакнат член

Da da ne sakam da misli i da se lupa u grudi ko kuznae koj da e ...ne mu pisuvam vise sega e na nego red...nego epten ne covecki taka prekh nokj da go snema toa mi e..

12. martiiinna

martiiinna Популарен член

Навикни се на нефер луѓе, ќе наидеш на многу такви ситуации :)

Nightwish11, Martka, buba4e89 and 4 others like this.
  13. girl2

girl2 Истакнат член

Е сега мене ми треба помош... Незнам дали сум јас виновникот ... Незнам што да мислам ... Вака имам врска веќе 5месеци краток период да но сепак кога си избрал некого тоа е тоа... Имам преголема љубомора .... Ако почни да следи некој на инста пример одма мора да прашам кој/а почна да го/ја следиш (алудирам на женско јас секогаш).. или сакам да знам секогаш кај е ... Тој ми кажува да ваму сум пример ке одам ваму ке прам то и то .. а јас пак имам сомнежи и почнувам сигурно ке одиш таму ? И барам цело време нешто што не е во ред за да се сомневам .... Дали треба да олабам малце ? ....
    Шо има му викам ти пример да се загледваш во други и да следиш други не ти сум јас доволна ? ... Негов одговор е ... Ова што е на телефонот не е битно јас ниту пишам со некоја ниту те имам излажано ти ми вика си имаш некој проблем и си мислиш цело време на нешто неубо ти веруваш во тоа што се сомневаш а јас те немам излажано вика Коке сум со еден чоек со еден сум и тоа е тоа .... Е јас секогаш имам сомнежи да олабам малце ? Незнам јас имам страв да не го изгубам ... Сакам да знам дека сум му доволна и дека нема да се Деси нешто затоа имам сомнежи секогаш мислам на лошо прво ... Незнам што да кажам повеке незнам како да се искажам ете совет ве молам ....

Last edited: Apr 30, 2020
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Мене ме интересира што ти кажува он на ова. Ти кажува таа и таа почнав да ја следам или почнувате кавга?

Маж ми (во тоа време сеуште дечко) на почеток на врска само еднаш се заеба да ме праша 'кој ти е овој на инста'. Еднаш. Среќа ме разбра кога му објаснив дека така не можам да функционирам. Од тогаш ми го нема погледнато телефонот, а не да праша. Сега мене ми фали малку љубомора :D

15. Mantub

Mantub Форумски идол

Треба да се олабавиш, да. Ако не сакаш да го изгубиш. Вака може ти се чини дека ќе го стегнеш и нема кај да бега, ама има еден парадокс, љубовта не е љубов без слобода, ако не може да дише некој од твоето однесување ќе избега и нема да погледне назад.

16. bicycle

bicycle Форумски идол

5 месеци сте заедно, олабави малку, не е твоја сопственост.
    Имал и живот пред тебе.
    Престанете да барате проблеми кај што нема за да не се чудите после ако ве откачи поради неоснована љубомора.

17. girl2

girl2 Истакнат член

Па види тоа не се дешава често хаха ... Имам лјубомора ексик дури сама сум свесна дека претевам ама од шо мака да следи други ако е со мене да гледа аауу ? Хх си го продолжив иначе цела мака скоро сија кажав ... Незнам поубо да се изјаснам
    Иначе како што реков ретко се дешава а и тие што ги има зошто ти се бе му викам ? Шоима врска вели јас не пишам со нив не му мвам срцина па нешто тие се чупина шо јас ги почитувам шо вложиле нешто во себе ... Пример некој шо вежбаат напишани аауу. .. тие заслужиле вика то незначи дека нешто има вика само го почитувам то шо го прат за нив си го прат ... Ама јас пак почнувам тука шо има да ги следиш аауу иии ексик

18. Elf

Elf Популарен член

Толкава љубомора и сомнеж за се не е здраво...
    Олабави се малку не ти чини ова ќе му скурчиш и сама ќе си го избркаш.
    Искрено и јас не би можела така да функционирам ..јас таков бивши имав и мн лошо беше ..за се имаше сомнеж, не ми веруваше и нормално нашата врска не опстои немаше ни шанса да опстои воопшто.

Неможеш со сила никој да го задржуваш до себе да те сака вечно ништо да не праи , роб да ти е , дај му слобода ..во ред е да имаш мала доза на љубомора ама здрава да биде во нормални граници, а не нездраво да се однесуваш.. па колку сака нека е толерантен и да те сака ќе му скурчиш...

19. Jana06

Jana06 Форумски идол

Ти си знаеш ама ако не сега, покасно ќе ти раскине за ова. А уште полошо ќе биде ако ти ја осети несигурноста.

candy.cane, cresa-jagoda and girl2 like this.
  20. girl2

girl2 Истакнат член

Во ред да јас сум свесна дека треба слобода но каква слобода ? Сигурно не слобода да оди кај сака и да прај башш шо сака и да некажи ништо ... И да се случи нешто шо јас се плашам сакам да ми биди кажано а не да биди скриено ... Незз :(

Thread Status:
Not open for further replies.