Ми треба совет и мислење

Дискусија во 'Канта' започната од kika89, 15 декември 2009.

Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.
  1. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Една лента на очите и да не гледа ништо :D

На bicycle и girl2 им се допаѓа ова.
  2. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.429
    @girl2
    Како совет, можеби следен пат кога ќе те фати љубомора, број си до 10, олади малку пред нешто да кажеш. Звучиш како сама да си свесна дека малце е тоо муч од твоја страна, па пробај друга тактика. Или потсети се на некој убав момент кога ти покажал колку те сака.

Немаме право да решаваме што другите прават или неправат, а и он не должи да ти се правда, не потпишал договор со тоа што сте во врска. Олабави, ќе го загушиш момчето, џабе што го сакаш.

На Purplelilac, Billy Idol, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  3. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Зависи каква ви е врската. Ти одиш кај што сакаш? Правиш што сакаш?

На candy.cane му/ѝ се допаѓа ова.
  4. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Ништо да не прави .. ? Да неправи работи за кој ке ме повреди да не оди со друга или нешто скришно да прај мене то ме мачи ... Шо и да е да кажи е работата .... Јас сум свесна дека сум премногу лјубоморна ... Ама да прај шо сака ? На кој начин да прај шо сака?

5. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Добро, што мислиш дека ќе направи? Ќе те изневери, ќе те лаже?
    До толку не му веруваш? Ако е така, зошто воопшто сте во врска?

На poppie, raww, christinnn и 12 други им се допаѓа ова.
  6. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Ама твојов дечко не е таков. Ниту флертува со други, ниту се пише со други, скрос ти посветува тебе внимание и ти пак бараш проблем кај што го нема. Тој ако сака да те изневери ти можеш да љубомориш колку сакаш, ќе те изневери. Ако не сака да те изневери нема да те изневери ти што и да направиш. Зошто би сакала да си со дечко кој не би те изневерил само затоа што не му даваш слобода? Дај му ја целата слобода на свет па ако не те изневери знаеш дека вистински те сака. А и ова со слободава да му ја дадеш е смешно пошо не е твоја слободата да му ја дадеш. Не го поседуваш никого на светов за да му кажуваш што да прави. Ни да те изневери не можеш да му забраниш. Ако те изневери ти после можеш да му раскинеш. Ама дека на човек било што можеш да му забраниш, не можеш. Нити можеш, ниту смееш

На Martka, Billy Idol, *Amethyst* и 5 други им се допаѓа ова.
  7. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Па не мислам ... Ама мислам ... Шо би можело да се Деси ми има кажано многу пати дека не е таков чоек Коке одлучел да оди со една и тоа е тоа ... Другите шо ги следи пример за тие ситници јас се лутам знам дека претерувам ама ете вака разговор овде и совети мн ми поможва ... (Фала ви на сите иначе) :) за мислењата

8. Mantub

Mantub Форумски идол

Се зачлени на:
    23 ноември 2017
    Пораки:
    10.818
    Допаѓања:
    97.390
    Ехе што може да се деси. Може и кола да ме акне кога ќе излезам на улица, па тоа не значи дека не излегувам. Може многу работи во животов да тргнат наопаку. Релаксирај се

На Billy Idol, *Amethyst*, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  9. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Па не баш јас немам круг на пријатели затворена личност сум ... Ииии единствено мие со него ... :) Несакам други ... Во многу матни и погрешно води имав влезено сега никој од "пријателите" не остана (подобро за мене)

10. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.475
    Јас вака до сега ќе избегав уште првиот месец.

Ако не ја намалиш љубомората и твојата несигурност, порано или покасно ќе го изгубиш.

На 1209, christinnn, candy.cane и 7 други им се допаѓа ова.
  11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Се гледа дека е некој со трпение и сака да биде со тебе затоа смири се и не љубомори за глупости зашто ќе го изгубиш. Јас на пример партал би те направила да ме прашаш кого сум почнала да следам.

Не го ограничувај и ќе видиш колку поубава врска ќе имате, вака колку повеќе стегаш толку повеќе ќе бега ;)

На candy.cane, Billy Idol, *Amethyst* и 3 други им се допаѓа ова.
  12. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Да свесна сум вкрај дека претерувам тој ако сака да направи нешто ке направи .... Само несакам да биди така ... Или ако ве ке ако дојде до таква работа...да биди маж да кажи ама незнам дали ке биде така ако дојде до тоа скраја да е

13. Elf

Elf Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2019
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    2.136
    Абе не ти вика никој ти да не си поставиш услови со кои ќе му покажеш и дадеш до знаење дека сакаш почит и соодветно однесување од негова страна што е тоа нормално зашо секоја женска го сака тоа.

Ама не ти секој ден да му трубиш над глава , не ја следи таа, што ја гледаш, ама сега што правиш ..тоа не треба да го правиш секојдневно.
    Мораш малце да си ставиш контрола над себеси и своите емоции и испади, ако ти не го направиш тоа никој неможе на твое место.
    Па сите што се во врска ако се плашеле и реагирале вака ехеехех ко што велиш ЕКСИК нека е и врска и све.
    Олабави се, вразуми се ете и тој ти тврди дека не е таков каков шо го замислуваш ти се објаснува, верувај му малку фокусирај се на љубовта и убавите нешта, уживајте ... Дозволи да му веруваш малку дај му простор да се докаже, па после ако имаш основа и причина за љубомора ќе му кажеш, а не вака да си праиш филмови греота е дечкоти ...

На Purplelilac, *Amethyst*, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Jana06

Jana06 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2016
    Пораки:
    9.167
    Допаѓања:
    28.799
    Потруди се да се зближиш со некој, не е подобро за тебе вака. Мораш да имаш некој близок за муабет, кафе, искачање. Тогаш нема да паѓаш во очај да го пратиш на инста и да бидеш преокупирана со него. Што ако раскинеш? Сама ќе останеш? Дечко е дечко, другарка е другарка.

На christinnn, Purplelilac, Billy Idol и 4 други им се допаѓа ова.
  15. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Фала ти многу и тебе (и на сите)
    Да изгледа е така ме сака затоа има трпение .... Фала ти уште еднаш ми давате смиреност да знаете ❤️❤️

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.504
    Девојче, уживај во врската, сама кажуваш досега не ти дал повод за сомнеж. Остави го дечкото да дише, верувајте си. Да имаше некоја основа овој твој сомнеж, ајде некако ќе ти беше оправдано однесувањето. Ама и во таков случај, не гледам зошто би продолжила со таков човек.

Ако ти покажал и докажал дека сака да е со тебе, ништо друго не е важно. Вака само можеш се да уништиш и да го изгубиш некој кој навистина вреди.

На Purplelilac, candy.cane, Billy Idol и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Cutiepie1

Cutiepie1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2018
    Пораки:
    1.447
    Допаѓања:
    4.352
    Треба да ти посвети повееќе внимание, да немаш сомнежи. :$

На *Amethyst* и girl2 им се допаѓа ова.
  18. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Фала за советот ❤️❤️ ке сменам нешто сигурно .... :*

19. girl2

girl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 август 2013
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    243
    Па и тоа до негде да ... Јас сум човек кои сака внимание сакам да давам и да добивам нормално ... Ми треба неговото внимание ... Сакам кога сум со него...

На Cutiepie1 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Regina.Phalange

Regina.Phalange Популарен член

Се зачлени на:
    29 февруари 2020
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    1.429
    Не се фокусирај на тоа, се и ништо може да се деси, бескрајни опции, и тој сам незнае што може и неможе да направи. Фокусирај се на сега, а кога иднината ќе дојде ќе видиш како ќе поставиш, ако требаат совети тука сме:hug:
    А и да те повреди, дел е од животот, ќе те научи и тоа нешто, има причина за се што се случува, уште едно искуство побогата ќе си.

На Jana06, *Amethyst*, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
Статус на темата:
Не е отворена за нови одговори.